Skocz do zawartości
IGNORED

Manifestacje KOD za żydowskie pieniądze...

jakub102

Rekomendowane odpowiedzi

To Twoja własna opinia czy już nieaktualna opinia PiS o państwie w ruinie?

Własna, ba i nawet żeby ją wyrazić nie musiałem inwektyw używać ;P

Państwo jest w ruinie i to nie ma nic wspólnego z tym kabaretowym audytem jaki swego czasu zafundował pis w sejmie..

No dobra wyliczankę dałeś

Dziękuję ;)

a teraz jaką alternatywę masz ?

Kogo w zamian ?

Nie mam nikogo w zamian.

Nie widzę nikogo na polskiej scenie politycznej nikogo komu bym pożyczył nędzne 100 zł. I liczył na zwrot... ;)

Czy po prostu na kogo bym zagłosował (czyli dał w/w kredyt zaufania) - i to patrząc na tych co są w parlamencie i po za nim.

Skoro ja jestem marudą to oświeć mnie kto jest wart mego głosu i prawa do rządzenia Polską ???

Kto bo ja póki co ciemność widzę....

Przynajmniej na szóstego czerwca 2016

List otwarty koni polskich do Mateusza Kijowskiego

Super

Shreku kiedys na bocznicy napisałem idąc na wybory jednej rzeczy jestem pewien i od wielu lat

obserwując scene polityczną i prezesostwo

Pis nie dostanie głosu ode mnie...

niestety jak wielu Polaków wybieram mniejsze zło

nie ma ideałów

i tutaj i za granicą...

polityka jest takim "Sportem" że nie ma tych ulubionych którzy sa tymi

księciami

z bajki każdy ma cos za paznokciami

ale szaleństwa nigdy nie poprę

13339470_1785897128310974_6697539047905671845_n.png

Córka radnej PiS-u w Gdańsku przesłuchana. W charakterze pokrzywdzonej

Czytaj więcej na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W USA jak rządzą demokraci to dzięki republikanom ( bo rządzili wcześniej) i vice versa.W W.Brytanii konserwatyści dzięki partii pracy i na odwrót.Czyli demokratorepublikanie i torysoburzyści?

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Mateusz Kijowski nie nadaje się na przewodniczącego KOD-u, bo osłabia pozycje partii politycznych i nie wie, co to totalna opozycja. Tak twierdzi Eugeniusz Smolar, który widzi w tej roli Władysława Frasyniuka.

http://wpolityce.pl/polityka/295710-tego-jeszcze-nie-bylo-smolar-zjednoczonie-opozycji-pod-sztandarem-kod-jest-nieuchronne-a-jej-liderem-powinien-byc-frasyniuk

Układ poczuł się zagrożony, czy cóś?

To już lubisz Frasyniuka?

Mateusz Kijowski nie nadaje się na przewodniczącego KOD-u, bo osłabia pozycje partii politycznych i nie wie, co to totalna opozycja. Tak twierdzi Eugeniusz Smolar, który widzi w tej roli Władysława Frasyniuka.

Ukryta Zawartość

Układ poczuł się zagrożony, czy cóś?

Ukryta Zawartość

Ogrze prześwietny!

Napisać raczyłeś o "powtórnym wyborze PO i że ostatni gasi światło".

Przynajmniej - byłoby co zgasić.

Po PiSie - nawet nikt ręką do kontaktu się nie pofatyguje.

Bo prundu nie będzie.

Zresztą, wspominając miszczunia we sfeterze - niczego nie będzie.

Ogrze prześwietny!

Napisać raczyłeś o "powtórnym wyborze PO i że ostatni gasi światło".

Przynajmniej - byłoby co zgasić.

Po PiSie - nawet nikt ręką do kontaktu się nie pofatyguje.

Bo prundu nie będzie.

Zresztą, wspominając miszczunia we sfeterze - niczego nie będzie.

masz tępy chuju boś nudny już ...

Poniżej kilka faktów z lat 2005-2007. Okazuje się, iż PiS realnie doprowadził do wzrostu gospodarczego oraz zwiększenia poziomu zamożności Polaków. Likwidował także podatki.

Oto fakty:

PiS zlikwidował:

• 40 proc. stawkę PIT

• 10 proc. akcyzy na kosmetyki

• podatek od alimentów na dzieci ( to jest k**wa wizja Kaczora hehe )

• podatek od pożyczek w rodzinie

• podatek od spadku i darowizn

PiS obniżył:

• deficyt budżetowy z 28,36 mld PLN do 15,95 mld PLN

• deficyt finansów publicznych z 4 proc. do 1,9 proc.

• składkę rentową z 13 proc. do 6 proc.

• składkę wypadkową

• stawkę VAT na usługi pracochłonne z 22 proc. do 7 proc.

• stawkę VAT w budownictwie z 22 proc. do 7 proc.

• podstawową stawkę PIT z 19 proc. do 18 proc.

• akcyzę na używane samochody

• akcyzę na biopaliwa

• opłaty notarialne

• liczbę urzędników o pół tysiąca

PiS podniósł:

• kwotę wolną od podatku z 2789,89 do 3091 PLN

• płacę minimalną z 849 do 1126 PLN

Efekty?

• wzrost PKB w maju 2007 o 7,4 proc. - rocznie 6,5 proc.

• spadek bezrobocia z 18,5 proc. do 8,2 proc.

• 1,3 mln nowych miejsc pracy

• według rankingu Federacji Europejskich Pracodawców 2007: "Polska najatrakcyjniejszym krajem do inwestowania w Europie"

• Rekordowy napływ środków od zagranicznych inwestorów: 2006 rok - 15,7 mld EUR, 2007 rok - 17,2 mld EUR

Poniżej kilka faktów z lat 2005-2007. Okazuje się, iż PiS realnie doprowadził do wzrostu gospodarczego oraz zwiększenia poziomu zamożności Polaków.

...

Efekty?

A efekty takie, że ludzie spieprzali od tego pisowskiego dobrobytu, byle dalej :P

af9358b780ad07e646018cb0271e5537.jpg

Ale ja przeczytałem tu na Forum, że spieprzyli tylko degeneraci i gwałciciele z Polski... (patrz wątek: Koniec Europy).

Napisali to ideowi przeciwnicy PiS`u.

Ludzie wyjeżdzaja bo mogą wyjechac. To bardzo dobrze. Natomiast co do tego bydlaka nieplacacego alimentow, slupa agentury nie wiem dlaczego dalej sie bijecie. Wszystko już zostało napisane. Zdrajców jest u nas dostatek, zdrajców interesów Polski, ktorzy powiedza izrobia wszystko....tak jest zresztą w każdym kraju, tylko kraj powazny eliminuje bydlęta na poziomie wcześniejszym, własciwie bydlak pokroju tego agenta WSI nie miałby w normalnym kraju szans wypłynac nawet jako nieczystosc , a to że u nas cośtam kręci swiadczy tylko o tym, że jesteśmy dalej ścianą wschodnią Europy...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

A efekty takie, że ludzie spieprzali od tego pisowskiego dobrobytu, byle dalej :P

af9358b780ad07e646018cb0271e5537.jpg

ojejku, żeś wyskrobał, emigracja w latach 2004-2007 wystąpiła głównie z powodu tego, ze w 2004 Wielka Brytania pozwoliła przyjeżdżać i pracować. W 2011 taka zgodę musiały wydać Niemcy, i nie dziwie się ze w 40 mln kraju znalazło sie 0.5% ludzi którzy zdecydowali się wyjechać. Każdy orze ja może. Poza tym czy na prawdę wyjechali? Czy tylko kursują miedzy krajem, a miejscem pracy. To duża różnica. Po za tym ilu z nich przyjęło obywatelstwo innego kraju? Bo wtedy chyba można mówić o pełnej emigracji. Tysiące z tych WYJECHANYCH pobiera zasiłki w Polsce, leczy sie, ma domy czy mieszkania (wynajmowane na czas wyjazdu). Jacy z nich EMIGRANCI???

Poza tym masz przykład

Organizacja Narodów Zjednoczonych podliczyła Brytyjczyków! Według raportu ONZ aż 5 milionów obywateli Wysp Brytyjskich mieszka poza granicami kraju i liczba ta stale rośnie.

Niespełna w jedną dekadę z UK wyjechało ponad 1 milion Brytyjczyków szukając lepszego czy też wygodniejszego życia. No i co? NIC

W sumie to się dziwię sobie że chciało mi się odpisywać na tą durną zaczepkę ale niech stracę. Poczytaj i poćwicz :P

Natomiast co do tego bydlaka nieplacacego alimentow, slupa agentury nie wiem dlaczego dalej sie bijecie

Gdyby płacił alimenty, to byś go flekował za brodę.

Zdrajców jest u nas dostatek

Tak samo jak odmóżdżeńców. Moglibyśmy nimi pół Europy obdzielić.

I jeszcze by parę milionów zostało.

Ta cala europa sie rozwijala korzystajac miedzy innymi z wyrywanych zydom zebow, kolonii i bycia za , a nawet przeciw. w tym czasie w Polsce wymieniano kadry na pozytecznych idiotow i zdrajcow, a nasze prababki i babki chowaly trupy pomordowanych w wojnie, a pozniej niedobitkow, ktorym sie nie podobal ustroj...rzeczywiscie odmozdzeniec to najlepsze slowo dla okreslenia kogos , kto podaje fakty , tzn sposob finansowania organizacji kod, zrodla jej finansowania, osoby sterujace nia i figuranci bedacy na jej czele, zrozum ćwiertaku, ze w tej Twojej europie takie cos nie wyszloby na ulice, a w takiej szwajcarii by dostal kule w leb za poddawanie w watpliwosc wyniku wyborowi i paralizowanie ruchu w miescie...

zrozum ćwiertaku, ze w tej Twojej europie takie cos nie wyszloby na ulice, a w takiej szwajcarii by dostal kule w leb za poddawanie w watpliwosc wyniku wyborowi i paralizowanie ruchu w miescie...

No i nie pomyliłem się.

...a policzył Ty cyferki w tabelce?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

europa sie rozwijala korzystajac miedzy innymi z wyrywanych zydom zebow,

Głównie Polakom pochodzenia żydowskiego.

Liczebność diaspory polskiej według różnych źródeł to 13–16 mln (Wiki).

Miliony Polaków były i są emigrantami na całym świecie. A Polacy w kraju nienawidzą obcych.

Sprawdziwszy uzębienie ofiar.

Szanuj się trochę, choć trochę.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Głównie Polakom pochodzenia żydowskiego.

Liczebność diaspory polskiej według różnych źródeł to 13–16 mln (Wiki).

Miliony Polaków były i są emigrantami na całym świecie. A Polacy w kraju nienawidzą obcych.

No strasznie nienawidza, na moim osiedlu glownie zolto, brazowo i czarno, w chinskiej knajpce czesto jestem jedynym Polakiem...nienawisc widoczna na kazdym kroku tylko dziwnie jakos chinczycy, tajwanczycy, muzulmanie z wielu krajow i hindusi usmiechaja sie i powtarzaja chetnie rok studiow zeby w tym strasznym kraju strasznych polakow odmozdzeniowcow pobyc....tak mi sie wydaje , ze polak idiota za granica piszcy po polsku, na polskim forum chyba z nienawisci do tej polski bidnej i z jakiejs frustracji z powodu nieudanego zycia powinien miec jakas maksymalna liczbe wpisow na tydzien.....

<br />No strasznie nienawidza, na moim osiedlu glownie zolto, brazowo i czarno, w chinskiej knajpce czesto jestem jedynym Polakiem<br />

A gdzie to w Polsce jest takie miejsce gdzie przewaga tych różnokolorowych nad białymi? Znam dzielnice (nawet nie dzielnice, kwartały) Berlina czy Londynu gdzie na upartego można stwierdzić, że "obcokrajowców" tam więcej niż autochtonów, ale w Polsce takiego miejsca nie ma.

@Bezlitosna Niusia, oj tam za mądry jesteś - uwielbiam Twoje wstawki ala Wiech swoją drogą - żeby w histerię popadać.

Wszyscy zdroworozsądkowi - brzmi jak tajna sekta żydowska - od lat wybierają mniejsze zło.... W tym ja i zapewne Ty, jak Ci się chce do ambasady pomaszerować, a nie na bagietkę z serem.

Także ja sympatyzuję z pisem, bo widziałem co się w Polsce działo i jaki byłby koniec. Co prawda tej sympatii mam coraz mniej....

Nie oczekiwałem od nich cudów w ekonomi - bo jakby była wyszukiwarka to wkleiłbym swoje posty gdzie pisałem iż nie mają obsady nawet na rade parafialną Wąchocka, a co dopiero mówić o rządzie. A były to lata 2014,2015 i wcześniejsze...

Zdaję sobie sprawę iż muszą wywalić wierchuszkę z PO z wielu firm, agend, spółek. I że póki co nie mają lepszych, a często gorszych ludzi. Ale muszą to zrobić bo nikt o zdrowych zmysłach nie będzie trzymał za plecami sabotażysty...

Podobną rolę miał pełnić trybunał konstytucyjny - konstytucję mamy tak dziadowską niestety iż można zakwestionować każdą ustawę powołując się na wybrany artykuł, a że decyzja jest ostateczna oznacza to paraliż państwa i przedterminowe wybory.

Mam tego świadomość, nie jestem dzieckiem wiem że polityka to brudna gra dużych chłopców. Także zablokowanie trybunału było jedynym sensownym wyjściem, a w obsadzie stanowisk wiedziałem też iż trafi się spora masa kretynów. Ale ludzie z politycznego nadania nie mają za wiele do powiedzenia, od zarządzania jest średnio wyższa kadra - inaczej nie przetrwała by żadna państwowa firma, patrząc jacy kretyni dostają nieraz posady bossów. W ciągu ostatnich 30 lat....

Także tutaj niespodzianek nie było...

500+ tez popieram, w całości - owszem ustawa wymaga szybkiej poprawy, ale idzie w dobrym kierunku.... I powiem tak po 30 lat stosowania praktyki iż Polak we własnym kraju jest podczłowiekiem i byle szmaciarz, ba nawet pies ma większe prawa niż Polak w Polsce wreszcie wraca normalność. Kto mieszka za granicą niech podskoczy do rodowitych mieszkańców - zaraz zostanie przywołany do porządku <- skrót myślowy, nie dla trolli. W Polsce była patologia, polak miał przepraszać za całe zło świata, pracować co najwyżej na zmywaku za michę kartoflanki i ustępować każdemu z chodnika <- znowu skrót, ale czytelny chyba.

Także wraca normalność - co znowu wywołuje agresję, bo polityka skundlania tego narodu - a widziałem już idiotów przepraszających za to że są polakami i plujących na swoje pochodzenie - bo tak jest cool. I na Bocznicy jest tez paru takich kretynów. Polityka skundlania która już odnosiła sukcesy idzie do kosza. A to boli - ćwierć wieku, i pierwsze sukcesy i at kosz - sam bym się wku.....żył ;P

To czemu mam coraz mniej sympatii ???

Za totalitaryzm, za zamach na moją wolność. Choćby to widać w ustawie antyterrorystycznej która tak zaszkodzi terrorystom jak mój post w obronie kota kaukaskiego, natomiast świadomie uderza w opozycję, dziennikarzy, obywateli...

Nie chce mi się tego rozwijać za dużo klikania. - sorry lenistwo.(ograniczenie manifestacji opozycji, karty tel., cenzura internetu - wszystko na "mam taki kaprys") I jeszcze raz: blokada trybunału była koniecznością. I mojej demokracji ani wolności nie zagrażała.

Ale zapisy tej ustawy moim zdaniem są wymierzone przeciw własnym obywatelom - nie terrorystom - których co najwyżej ta ustawa może rozśmieszyć - o ile znają polski...

I dwa za zmianę dupy którą całujemy jako kraj i naród. Przez 8 lat całowaliśmy niemiecką, teraz amerykańską... Nie jestem idiotą od pancernej czereśni, czy jakoś tak. Nie będę wszczynał z nikim wojny. Polska to nędzny i bidny kraj i jako taki ubogi krewny musi być dwa razy mądrzejszy od bogatych. Temu łapkę podać dostać okruszek, temu, i tak budować swoją potęgę (nawet w skali mikro) najpierw ekonomiczną, później wojskową -<-znowu skrót myślowy.

To jak małe dziecko jak chce coś osiągnąć u rodziców, siłą się nie da - tylko sprytem - to najprostsze porównanie... Także kumplujmy się z amerykanami, niemcami,..... rosjanami, ale grajmy tylko dla Polski... Tego żaden polski polityk nie umie...

I trzecie - sorry, ale na słowo Smoleńsk mam już rekcję kasjera - bilet do Rygi raz proszę. I jak czytam iż obchody poznańskie mają mieć asystę wojskową pod warunkiem iż będzie odpowiednio długa litania za Smoleńsk to mi się agresor włącza...Niech sobie Rosjanie zezłomują tego Tu-140. Mam dość smoleńska - pod każdą postacią....Sorry ale więcej równie wartościowych ludzi - a może bardziej ginie każdego miesiąca na polskich drogach...

Macierewicz swoimi wygłupami do tego doprowadził - nie Tusk, PO, tylko pan Macierewicz....

I na koniec - mam dość pisania historii na nowo.... Historię zostawmy historykom, zajmijmy się teraźniejszością, a głównie przyszłością. Posobnie mam dość kościoła katolickiego, niech raz w życiu posłuchają Chrystusa który powiedział|: co boskie bogu, co cesarskie cesarzowi. Czy kościół won od polityki... Niech się zajmują duszą, nie ciałem.

Ale póki co nie mam nikogo kto budziłby moją sympatię, czy komu bym pożyczył tą wspominaną stówę... Nie mam po prostu alternatywy - żadnej.....Bo jak sobie pomyśle co zrobiłoby teraz PO i Nowoczesna jakby się dorwali do koryta to jestem gotów wiać pieszo z Polski przez Rosję i Chiny....

I na koniec post jest głównie do Bezlitosnej Niusi - nie kręci mnie obrzucanie się guanem między fanami KOD-u, a PIS-u także jakbyście zechcieli mnie pominąć w tej guanowej wojnie będę wdzięczny....

Trollom też dziękuje za zignorowanie mojego postu....

Brawo za odwagę Shrek`u...

Ja zwolennikiem PiS`u ie jestem, choć kliku POpaprańcom wydaje się na tym Forum inaczej. Widać, jak ich 8 lat jedynie słusznej mafii, popaprało...

Jestem najgorszym sortem, bo nikt się za mną nie wstawi...

<br />I dwa za zmianę dupy którą całujemy jako kraj i naród. Przez 8 lat całowaliśmy niemiecką, teraz amerykańską... <br />
<br />... Także kumplujmy się z amerykanami, niemcami,..... rosjanami, ale grajmy tylko dla Polski... Tego żaden polski polityk nie umie... <br />

Twój "manifest" nawet zgrabny tylko, że niestety merytorycznie nic nie wart. Nic nie wart, bo pisany z pozycji: a ja bym chciał by wszyscy byli młodzi, piękni i bogaci.

Polityka to nie chciejstwo, a porusznie się w realnym świecie. I Niemcy i Amerykanie i Rosjanie mają w Polsce sprzeczne interesy i nie da "kumplować" ze wszystkimi razem. Kogoś na głównego kumpla trzeba sobie wybrać. Trzeba być mocno naiwnym by sądzić, że możemy się poważnie "skumplować" z jankesami. My może i byśmy chcieli, ale do tanga trzeba dwojga. Pozostają Niemcy i Rosja. Albo - albo. I innej alternatywy nie ma. Wiedzą to doskonale ci politycy którzy nic nie potrafią, bo oni muszą stapać po ziemi, a nie bujać w obłokach. Nie podoba Ci się całowanie niemieckiej dupy, to przyjmij w koncu do wiadomości, że alternatywą jest wyłacznie rosyjska. PiS kierując się, jak i Ty ideologiczną niechęcią do dupy niemieckiej jest skazany na rosyjską. Podoba Ci się ta perspektywa? Nie ma żadnej dupy amerykanskiej i nie będzie, a z całą pewnością nie za PiS. Brukselska też PiSowi się bardzo nie podoba, co jeszcze przybliża nas do rosyjskiej.

To samo naiwne chciejstwo prezentujesz i w polityce wewnętrznej, co jeszcze dziwniejsze krytykujesz pomysły nazwijmy to ideologiczne PiS, a politykę ekonomiczną generalnie popierasz. I to juz dla mnie zupełna zagadka, bo oprócz taniego populizmu, wymiany kadr kierowniczych na merytorycznie bardziej niż mierne, ale wierne politycznie i skutecznego zniechęcania do nas inwestorów żadnej polityki ekonomicznej nie ma i nie będzie. Spadek wartości złotego, zwiększenie zadłużenia, zwiększenie deficytu, podniesienie podatków to ma być sposób na to sprytne "upodmiotowienie" i kraju i jego społeczeństwa? No bez jaj. W tej chwili tylko wskaźniki makro idą w dół, ale niebawem wszyscy odczujemy skutki tej "polityki gospodarczej" PiS. I jak przez te 8 lat jakoś nie zwiałeś na piechotę przez Rosje i Chiny, to zacznij się do tego na poważnie przygotowywać. Nie będąc już podczłowiekiem...

Adalbert95

Ja Ci udowodniłem przy poprzedniej dyskusji iż nie rozumiesz słów których używasz, a teraz jak widzę nic nie zrozumiałeś z tego co pisałem.

Nie wiem czy to taka maniera, czy problem ze zrozumieniem większej ilości czytanego tekstu... I szczerze mówiąc nie obchodzi mnie to.

O polityce nie masz zielonego pojęcia, i po przeczytaniu tych Twoich bzdurek nawet nie warto mi się do nich ustosunkowywać... Szkoda czasu i klawiatury..

Jest to tak dziecinne widzenie świata, że aż szok.... także sorry, ale szkoda mi na Ciebie czasu - wybacz brutalną szczerość.

Brawo za odwagę Shrek`u...

Ja zwolennikiem PiS`u ie jestem, choć kliku POpaprańcom wydaje się na tym Forum inaczej. Widać, jak ich 8 lat jedynie słusznej mafii, popaprało...

Jestem najgorszym sortem, bo nikt się za mną nie wstawi...

Dziękuję Grzegorz za dobre słowo, też nie jestem fanem prezesa, ale jak mam wybór wagonik który spada już w przepaść i wagonik który może spaść - wybieram ten co może - tu jakieś szanse na przeżycie są...

Twoje posty czytam i na Bocznicy i poza nią - trzymasz poziom i to wysoko - także taj bosze każdemu być takim najgorszym sortem...

Poza tym parę inteligentnych osób na bocznicy jest, z niektórymi się zgadzam z niektórymi nie, ale dla tych paru osób warto tu zaglądać....

A i serdeczności dla trolli - żeby Wam smutno nie było, bo rolle teraz mają ciężkie życie.....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.