Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze kable głośnikowe o małej średnicy.

moreno1973

Rekomendowane odpowiedzi

Wywołany do odpowiedzi odpowiadam, że kable grały z lampą Jadisa i monitorami Sonus Faber Guarneri Memento.

Odchudziły mocno przekaz. Na obronę trzeba dodać, że były to przewody wypożyczone z Audio Klanu jako prawdopodobnie nowe i niegrane. Nie były to zatem kable ani ze starą datą, ani wygrzane. Pomęczyłem się dwa-trzy dni i odpuściłem. Myślę, że w odpowiednim zestawieniu Vallhalle sprawdzą się zapewne znakomicie.

Tylko jeśli nie sprawdziły się z gęstym, soczystym Jadis to z czym mają się sprawdzić?

Tylko jeśli nie sprawdziły się z gęstym, soczystym Jadis to z czym mają się sprawdzić?

Głośnikowe się nadają na pasek do spodni)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Valhalla najlepiej gra z lampami oleistymi w typie Balanced Audio Technology. Jadis czy Unison Research będą zbyt zwiewne i dźwięczne na górze, a za mało gęste na dole.

Dalej po Twojemu używając języka kucharskiego już słychać smażenie na górze? ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Koledzy ale coraz grubsze te kable proponujecie

Dopiero trzy strony propozycji..

Kable nie potrzebują jakiś wielkich średnic, potrzebują zdolność do transmisji w potrzebnym paśmie użytecznym, a to zapewnić mogą najlepsze przewodniki i izolatory, zaprzęgnięte do pracy w przemyślany sposób, wcale nie musi ich być dużo, bynajmniej w biegunie dodatnim, minus to co innego, tu jakaś ilość jest potrzebna, co wygeneruje koszt.

Zdecydowana większość wysokiej klasy kabli głośnikowych ma dużą średnicę i jest bardzo sztywna. Czy ktoś z Forum zna/używa/posiadał wysokiej klasy kable głośnikowe o małej średnicy, które są jednocześnie w miarę giętkie?

Jeśli jeszcze nikt nie rzucił tymi nazwami to ja polecam kabelki Zu Audio i Synergistic Research,

Giętkość tego pierwszego jest zadziwiająca (sznurówka), ale gra wybornie mimo bardzo przestępnej ceny,

Synergistic jest może odrobinę sztywniejszy, ale wart zastanowienia (nowe modele mają w ekstremalnych cenach, ale starsze można dostać w dobrej cenie i warto się nad nimi zastanowić),

O Goertzu nie wspominam, bo nie chcesz taśmy, ale dla mnie to kabel nad kablami :)

Z cieńszych głośnikowych i w przystępnych cenach polecam rozważenie kupna Siltecha LS 100 lub ewentualnie LS 120. Jakość gwarantowana.. W Polsce ich się nie dostanie, są ze szpuli i trzeba od razu kupić 20 metrów. Może gdzie indziej sprzedają w rozsądnych odcinkach. Na zdjęciach dla porównania średnic kabli zestawiłem z Siltechem Prince z serii Royal Signature.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-18481-0-22928200-1453982794_thumb.jpg

post-18481-0-79270600-1453982813_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Użytkownik ArtiQ dnia 27.01.2016 - 14:52 napisał

Synergistic jest może odrobinę sztywniejszy, ale wart zastanowienia

Spayker Decor polecam,mozna sie zdziwic:)

Racja. Znam kabelki SR i właśnie już podstawowy Synergistic czyli Decor potrafi nieźle zadziwić. Świetny i giętki jest też Tesla X4. Tu już mamy do czynienia z konstrukcją aktywną z bateriami i zasilaczem, który wpinamy do prądu.

• 1 rok później...

Witam

Od kilku już dni mam przyjemność (dziękuje uprzejmości znajomego) testować w swoim systemie amerykańskie kable głośnikowe firmy Audience model Audience24SX

Ukryta Zawartość

Muszę przyznać ze przerobiłem w swoim życiu audiofilskim wiele drucików ale żadne mnie tak nie urzekły jak te.

Piękna scena, bogata-plastyczna średnica, nasycone wysokie tony i głęboki bas. Nic chyba więcej nie trzeba prawdziwemu melomanowi i do tego są bardzo praktyczne: cienkie, lekkie, z bardzo dobrymi plugami słowem świetny WAF ;-)

post-1329-0-21389300-1509874961_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Warto wypróbować kable Chrisa Sommovigo

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Może być bardzo pozytywne zaskoczenie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Warto wypróbować kable Chrisa Sommovigo

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Może być bardzo pozytywne zaskoczenie.

O, Black Cat, a ja mam cyfrówkę od Chrisa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.