Skocz do zawartości
IGNORED

Władza pragnie prześwietlić nasze komputery.

triode

Rekomendowane odpowiedzi

to ciekawe projekty w sieci-kto zechce niech zaglądnie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Znana inicjatywa.

Jak każda nowoczesna, skręca niestety w stronę nieuprawnionej "poprawności".

Ot choćby <prawa cudzoziemców>...

Cudzoziemiec ma stosować się do praw panujących na ziemi na której ma uprzejmość przebywać.

mnie jest najzupełniej obojętne kogo podsłuchują w Ameryce!

Instalując oprogramowanie lub rejestrując się w jakimś portalu,musisz zapoznać się z polityką prywatności-akceptujesz ją lub nie.

firma lub administrator musi chronić twoje dane.

żyjesz w czasach w których najpopularniejszym produktem stosowanym przez większość firm jest tzw chmura, a te najczęściej są magazynowane w USA. Warto może wiedzieć co się dzieje z Twoimi danymi w kńcu firma wydała całe 50 usd na certyfikat a nawet usługodawca nie ukrywa że zawartość skanuje.

Miej świadomość że globalna inwigilacja po 11 września ruszyła pełną parą. Ale tak, NSA nie szpiegowała Polaków (nawet 4mln rozmów dziennie), w Polsce nie było urządzeń CISCO z magicznym oprogramowaniem a Chińskie modemy nie szpiegują

.

to z fantazją i rozumieniem jest u ciebie raczej cienko

To że coś dla Ciebie brzmi jak film si-fi świadczy tylko o bardzo słabej świadomości tego co się tak naprawdę dzieje. Polski internet nie jest intranetem, to jest sieć globalna, serwery, bramy, rutery znajdują się na całym świecie a wszystko i tak musi przechodzić przez węzły wymiany ruchu który są kopalnią wiedzy. Epoka gołębi się skończyła.

Jedno Twoje wejście na to forum na serwerach po za granicami naszego kraju już zostało odnotowywane i to z garścią informacji o Tobie.

Cudzoziemiec ma stosować się do praw panujących na ziemi na której ma uprzejmość przebywać.

Powiedz to amerykanom...nawet ojcowie założyciele exterminowali tubylców.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

tak.

ale każdy ma prawo do obrony.

a możliwości mamy większe, ja nie zawaham się nawet strzelać.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

żyjesz w czasach w których najpopularniejszym produktem stosowanym przez większość firm jest tzw chmura, a te najczęściej są magazynowane w USA. Warto może wiedzieć co się dzieje z Twoimi danymi w kńcu firma wydała całe 50 usd na certyfikat a nawet usługodawca nie ukrywa że zawartość skanuje.

Miej świadomość że globalna inwigilacja po 11 września ruszyła pełną parą. Ale tak, NSA nie szpiegowała Polaków (nawet 4mln rozmów dziennie), w Polsce nie było urządzeń CISCO z magicznym oprogramowaniem a Chińskie modemy nie szpiegują

.

To że coś dla Ciebie brzmi jak film si-fi świadczy tylko o bardzo słabej świadomości tego co się tak naprawdę dzieje. Polski internet nie jest intranetem, to jest sieć globalna, serwery, bramy, rutery znajdują się na całym świecie a wszystko i tak musi przechodzić przez węzły wymiany ruchu który są kopalnią wiedzy. Epoka gołębi się skończyła.

Jedno Twoje wejście na to forum na serwerach po za granicami naszego kraju już zostało odnotowywane i to z garścią informacji o Tobie.

i co z tego?

w Polsce jakiś urzędniczyna wazeliniarz podkabluje do księdza-kto gdzie kiedy?

myślisz ,że to s-f?

Jeżeli wazeliniarz brzmi zbyt drastycznie to zamień na :pieczeniarz.

internet to wiedza a wiedza to pieniądze i władza. Jeśli urzędniczka (czyli nasłuchujący), podkabluje księdza (prezesa firmy) to ten ostatni może stracić miliardy.

Starałbyś się chociaż czegokolwiek sam dowiedzieć a nie zawracać głowy bzdurnymi i niestety martwymi programami.

żyjesz w czasach w których najpopularniejszym produktem stosowanym przez większość firm jest tzw chmura, a te najczęściej są magazynowane w USA.

Może w Stanach, ale pewno nie w Polsce, stopień korzystania z usług w chmurze jest w Polsce bardzo niski.

Jestem Europejczykiem.

Może w Stanach, ale pewno nie w Polsce, stopień korzystania z usług w chmurze jest w Polsce bardzo niski.

bardzo wiele osób korzysta z chmur wciśniętych w pakiecie, wystarczy mieć certyfikat za 50 usd i już możesz prześwietlać Europejczyków.

nawet w u nas były z tego seminaria.

Nie wiem jak to jest z podsłuchami ale z dostępem do twojego IP oraz podaniem przez operatora danych osobowych może wystąpić prokurator i sąd. Takie sprawy zazwyczaj dotyczą w Polsce nielegalnego udostępnienia oprogramowania rzadziej muzyki i filmów.

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

bardzo wiele osób korzysta z chmur wciśniętych w pakiecie, wystarczy mieć certyfikat za 50 usd i już możesz prześwietlać Europejczyków.

nawet w u nas były z tego seminaria.

To w końcu osób, czy firm??? Pisałeś o firmach, a z tym jest tak, jak pisałem, czyli cieniutko.

W dodatku wiekszość korzysta z usług polskich firm które mają serwery w Polsce.

Jestem Europejczykiem.

To w końcu osób, czy firm??? Pisałeś o firmach, a z tym jest tak, jak pisałem, czyli cieniutko.

a kto pracuje w firmach, cyborgi ? nigdzie nie rozróżniam podmiotów. Małe firmy często korzystają z rozwiązań wciskanych przez operatora GSM, MS czy dostarczonego z oprogramowaniem (np officem), nie znają alternatywy, nie mają nikogo kto im cokolwiek doradzi.

W dodatku wiekszość korzysta z usług polskich firm które mają serwery w Polsce.

u nas masz głównie chmury obliczeniowe i tak te mają się dobrze. W PL wiele usług / firm "cloud" ma tylko w nazwie, nawet BOK nie wie co sprzedaje zwłaszcza jeśli mowa o hostingu.

Nie wiem jak to jest z podsłuchami ale z dostępem do twojego IP oraz podaniem przez operatora danych osobowych może wystąpić prokurator i sąd. Takie sprawy zazwyczaj dotyczą w Polsce nielegalnego udostępnienia oprogramowania rzadziej muzyki i filmów.

Kancelaria która zastraszała userów IP i dane osobowe zdobyła bez udziału organów ww. Każda służba powyżej policji nie musi mieć nakazów, policja na dobrą sprawę też umie zakombinować a wszyscy i tak najpierw proszą (w ostaniach latach potrafią nawet zadzwonić... a pan kto ? z policji...aha), potem ewentualnie uzasadniają.

Jeśli sprawa jest prowadzona przez wydział IT problemów nie ma i jest profesjonalnie (dokumentacja, zapytanie, przedstawienie problemu, telefon, ogólny kontakt wszystko na plus), gorzej z resztą.. nie dość że często sami nie wiedzą czego chcą to nie umieją dostarczyć korespondencji, policjanci wysyłają maile z prywatnych skrzynek na wp... a czasem trzeba do takiego dzwonić przez cały tydzień bo go nigdy nie ma.

Mam znajomych prowadzących usługi dostawy internetu - dzwoniłem i wiem jak to wygląda.

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Ja idę do kumpli pokój obok :-).

Uważaj na szefa,bo jak zobaczy,że w czasie pracy piszesz te swoje bzdury to cię wywali.

A masz w ogóle kumpli Jaruś.

Kocham te drewniane wpisy kompletnie nie na temat. Bo żeby napisać na temat, to jeszcze trzeba by jeszcze coś wiedzieć :-).

Jestem Europejczykiem.

Te same działania, te same metody użyte przeciw PO uzyskały w oczach PiSlamistów status "taśm prawdy" i atmosferę radosnej wręcz histerii.

Wystarczyła jedynie sugestia, że istnieje możliwość pojawienia się w nagraniach "bohatera" z PiSu to przekaz PiSlamistów wygląda tak:

"Byli oficerowie służb specjalnych przygotowują medialne prowokacje wymierzone w rząd"

"Byli oficerowie służb, część środowisk opozycyjnych oraz kilkunastu dziennikarzy, często nieświadomych swojego udziału w intrydze - to grupa, która od kilku tygodni próbuje zdestabilizować sytuację w kraju"

"Atak na obóz rządzący jest faktem, ale część działań przeciwko rządowi prowadzona jest tajnie. Gra operacyjna wokół kilku ministerstw oraz ważnych postaci Prawa i Sprawiedliwości to element szerszego planu"

Zastanawiam się na jak długo PiSlamistom wystarczy tak głupich odbiorców ich narracji, którzy nie widzą zwykłej obłudy w interpretacji wydarzeń.

Walczący o stołki są tak zdegradowani ze im bliżej wyborów tym więcej niespodziank metod walki z PiS beda mieli. Taśmy w wykonaniu PiS to nie poczatek i nie koniec. Będzie ciekawiej u stolkowych. Wystarczy poczekać to tylko początki na razie delikatnie kodowo. Tylko na razie.

chwilowy brak działalności w audio.

Ja tam do kumpli obok wejść nie mogę...

Polityka bezpieczeństwa.

ale Ty obok masz firmę a nie kolesi bawiących się w odsprzedaż tzw internetu.

ale Ty obok masz firmę a nie kolesi bawiących się w odsprzedaż tzw internetu.

To była odpowiedź na jakiś wcześniejszy wpis.

Jak swego czasu uczestniczyłem w audytach bezpieczeństwa to na starcie takie swojskie, jakże polskie podejście dyskwalifikowało badaną firmę.

Zresztą jednym z elementów oceny było wyłudzanie przez podstawione osoby (póki nas nie znano, przez nas) rozmaitych informacji, a to w stołówce, a to podczas inscenizowanej wizyty handlowej...

Badanie infrastruktury technicznej to na końcu.

Wąskim gardłem zawsze są ludzie. Albo ustalają rozmaite hasła banalnie (admin1*) albo jak już wydaje się, że pierwsza linia wygląda OK to występują oczywiste podatne architektury sieciowe, zabezpieczali SSL`a przestarzałymi algorytmami kryptograficznymi...

*) Sławetny włam na serwery w dawniejszym MSWiA wynikał po części ze stosowania m, in. hasła "admin1" (sic)...

inaczej jest w dużych firmach, inaczej w małych. Biura rachunkowe, ubezpieczalnie a nawet małe banki... zgroza. na pierwszy odstrzał powinni iść tzw "informatycy" a 90% personelu jak musi wpisać hasło to robi wielki problem.. przecież przez tyle lat nie było i wszystko chodziło.

fajne są BS'y zwłaszcza te z miejscowością w nazwie, jeden PC (czytać serwer) + pulpit zdalny = lekarstwo na wszystko.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niespodzianka!!!

"Prezydent Andrzej Duda podpisał nowelizację zasad inwigilacji. Nowe przepisy wejdą w życie w niedzielę."

Po skończonej kadencji będzie mógł reklamować długopisy.

Jestem Europejczykiem.

Po skończonej kadencji będzie mógł reklamować długopisy.

Kase jaką za tą reklame dostanie,tobie pomoże zejść szybciej na zawał.Z zawiści.

Kase jaką za tą reklame dostanie,tobie pomoże zejść szybciej na zawał.Z zawiści.

Zawiść to cecha ludzi małych.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.