Skocz do zawartości
IGNORED

Władza pragnie prześwietlić nasze komputery.

triode

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

. Nie bój się innych myśli świat nie jest jednobiegunowy nie tylko ruskie podejście do polityki jest prawidłowe.

Chyba za dużo wypiłeś w weekend. Chcesz marnować czas na patafianów to marnuj swój i pozwól,że ja swój będę szanował,ok?

Bredzisz koleś. Na jakiej to niby podstawie insynuujesz, że czegoś nie rozumiem? Jak widzę głupio ci teraz i zaciemniasz obraz sytuacji i wmawiasz mi jakieś swoje urojenia.

Pytałeś o fikcyjne 2 miliony podsłuchów, jak Ci podał namiary na publikacje medialne potwierdzające jego słowa Ty go oskarżasz o zaciemnianie sytuacji i urojenia. Szalejesz....

Bredzisz koleś. Na jakiej to niby podstawie insynuujesz, że czegoś nie rozumiem? Jak widzę głupio ci teraz i zaciemniasz obraz sytuacji i wmawiasz mi jakieś swoje urojenia.

Jakie - koleś? Specjalisto od urojeń.

Nie chlaszcz bezmyślnie, to potem nie będziesz musiał nabierać wody w usta ze wstydu.

.

ignorowani: jaro_747; ayran

Pytałeś o fikcyjne 2 miliony podsłuchów, jak Ci podał namiary na publikacje medialne potwierdzające jego słowa Ty go oskarżasz o zaciemnianie sytuacji i urojenia. Szalejesz....

Byłoby prościej, gdybyś czytał ze zrozumieniem fetek. Org podał źródło danych, po czym w tym samym wpisie:

-zapytał, czy mamy o czym rozmawiać?

-sam sobie odpowiedział, że nie mamy o czym rozmawiać (ciekawe swoją drogą, taka dyskusja z samym sobą)

-sam ładnie podał, że wniosków o rejestrację rozmów w roku 2014 było 4200 (sporo mniej od dwóch milionów)

-wyraził różne przypuszczenia na mój temat.

Po czym, zanim zdążyłem cokolwiek napisać był twój wpis. Po czym w ciągu 12 minut dwa twoje wpisy i jeden orga, oczywiście nie na temat, tylko znowu o mnie. Strasznie się Koledzy podnieciliście :-).

Jestem Europejczykiem.

Gazety i portale - nie pisowskie, pisały w tyułach o ponad "dwóch milionach podsłuchów", wiec słowo "podsłuch" jest w tej informacji uprawnione. Tym słowem tytułował informacje onet.pl oraz chip.pl

Było 2.177tys. zapytań inwigilacyjnych o bilingi, smsy i pocztę elektroniczną. Wg raportu UKE za 2014 rok - to sa dane od operatorów telekomunikacyjnych.

Był to wzrost o 24% względem danych z poprzedniego roku.

Prawo do inwigilowania ma w Polsce 11 różnych instytucji.

O prawo rejestracji rozmów telefonicznych wystepowano 4.2tys. razy w 2012 roku - to już sa dane z prokuratur.

linki w kolejności:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znalazłem ciekawą analizę danych zgromadzonych przez fundację Panoptykon.

Ukryta Zawartość

Pozwolę sobie zamieścić kilka cytatów:

"Jak zapewne wielu z Was wie nie tak dawno Fundacja Panoptykon ujawniła dane na temat tzw. podsłuchów, którzy w roku 2014 było ponad dwa miliony.

Wyraźnie widać, że te zapytania do operatorów telekomunikacyjnych dotyczą billingów (z jakimi numerami i kiedy łączył się dany delikwent), danych abonenckich (do kogo należy numer, nawet jak jest pre-paid to zapytania idą) i geolokalizacji (gdzie dany numer się logował w danym czasie).

Nie są to więc podsłuchy sensu stricte - nikt nie uzyskuje dostępu do treści rozmów telefonicznych czy treści smsów. Oczywiście używanie słowa podsłuchy nie jest w takiej sytuacji uprawnione.

W dodatku, żeby zrozumieć skąd ta liczba się bierze należy uzmysłowić sobie fakt, że od pewnego czasu dany numer może należeć do różnych operatorów i nie da się przewidzieć do kogo należy, stąd służby kierują zapytania do wszystkich operatorów i czekają na odpowiedzi. Dlatego dla ostrożnego szacunku można by tą liczbę podzielić przez cztery (bo tylu mamy największych operatorów abonamentowych, a do nich idzie bodaj 95% zapytań).

RkXFBPy.png

W tej liczbie podsłuchy jako takie mieścić się będą w ostatniej, czwartej kategorii, czyli inne. Ile ich jest, można oszacować na obrazku. Zaciekawiło mnie to, że sam org podał ich liczbę w roku 2012 na 4200. Tylko tyle?

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Jakis problem masz ze zrzumienie słowa "podsłuchy" w tytułach wiadomosci prasowych.

O dwóch milonach podsłuchów pisały w tytułach portale Onet.pl , pisał Chip.pl i za mini inne przepisujace tę wiadomosć o 2 milionach inwigilacji. Dlatego użycie słowa podsłuch jest w tym przypadku uprawnione. Podsłuchiwac mozna i treśc i można to że ktoś z kims rozmawia lub w ogóle sie komunikuje, to jest tylko leksyka.

Więc Skurzewski miał prawo napisac o podsłuchach bo przegładanie bilingów jak komunikacji pocztowej jest formą "podsłuchu". Tak prasa nazwała je w tytułach artykułów o sledzeniu korespondencji i połaczeń telekomunikacyjnych.

A ty sie tylko brzydko chwytasz, za brzytwę z braku argumentów

Obecne zmiany w prawie to wyraźna oznaka strachu rządzących przed tą częścią społeczeństwa, która nie da się kupić za 500 zł.

ps.

Liczba 4200 podsłuchów telefonicznych dotyczyła roku 2012 i nie było to tylko tyle ale AŻ tyle. I nie ja to podałem tylko link, który przytoczyłem. i pisałem że 2.177tys. są to zapytania o bilingi wiec nie podsłuchy telefoniczne, tytułowane przez prasę nie-pisowską podsłuchami.

Odpowiadajac Twoim stylem nie kłam i nie kręć.

Naucz się odpisywać pełnymi zdaniami zamiast chlapac na odczep kiedy nie chcesz przyjac do wiadomosci cudzej wypowiedzi. Bez tej umiejętności i zwyczaju nie jesteś partnerem do dyskusji.

Jakis problem masz ze zrzumienie słowa "podsłuchy" w tytułach wiadomosci prasowych.

O dwóch milonach podsłuchów pisały w tytułach portale Onet.pl , pisał Chip.pl i za mini inne przepisujace tę wiadomosć o 2 milionach inwigilacji. Dlatego użycie słowa podsłuch jest w tym przypadku uprawnione. Podsłuchiwac mozna i treśc i można to że ktoś z kims rozmawia lub w ogóle sie komunikuje, to jest tylko leksyka.

Więc Skurzewski miał prawo napisac o podsłuchach bo przegładanie bilingów jak komunikacji pocztowej jest formą "podsłuchu". Tak prasa nazwała je w tytułach artykułów o sledzeniu korespondencji i połaczeń telekomunikacyjnych.

A ty sie tylko brzydko chwytasz, za brzytwę z braku argumentów

Bilingi to nie podsłuchy!!!.

chwilowy brak działalności w audio.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Obecne zmiany w prawie to wyraźna oznaka strachu rządzących przed tą częścią społeczeństwa, która nie da się kupić za 500 zł.

Ojejku jej!!czyli jakiś promil społeczeństwa.Już widzę jak prezio robi w gacie po takim wpisie.

ps.

Liczba 4200 podsłuchów telefonicznych dotyczyła roku 2012 i nie było to tylko tyle ale AŻ tyle. I nie ja to podałem tylko link, który przytoczyłem. i pisałem że 2.177tys. są to zapytania o bilingi wiec nie podsłuchy telefoniczne, tytułowane przez prasę nie-pisowską podsłuchami.

Odpowiadajac Twoim stylem nie kłam i nie kręć.

Naucz się odpisywać pełnymi zdaniami zamiast chlapac na odczep kiedy nie chcesz przyjac do wiadomosci cudzej wypowiedzi. Bez tej umiejętności i zwyczaju nie jesteś partnerem do dyskusji.

Pieprzysz jak nakręcony, bo wyszedłeś trochę nie bardzo. W tytule dwa miliony podsłuchów, a dane wskazują na kilka, niech będzie kilkanaście czy kilkadziesiąt tysięcy.

Myślisz, że swoim słowotokiem i pluciem zaczarujesz fakty?

Bilingi to nie podsłuchy!!!.

Oczywiście, że nie, ale nasze lemingi przeczytały bez zrozumienia, teraz po moich upartych prośbach o jakieś rzeczywiste dane nagle się obudziły. Dobre i to!

Teraz płaczą, że dali sie nabrać na tytuły w gazetach :-))).

Jestem Europejczykiem.

Dane wskazuja na dwa miliony, bo takie były tytuły prasowe używajace słowa podsłuch.

Pieprzysz jak nakręcony nad słowem podsłuch, a chodzi o słowo - dane. Dane wskazuja na permanentna inwigilacje w Polsce demokratycznej i swobodnej PO. Każdego przez każdą z 11 uprawnionych instytucji.

Myslisz ze swoim słowotokiem i pluciem zaczarujesz ludzką inteligencje jak czarowali twoi idole przez osiem lat?

Dane wskazuja na dwa miliony, bo takie były tytuły prasowe używajace słowa podsłuch.

Nie moja wina, że jak leming łyknąłeś to bez jakiejkolwiek próby samodzielnej analizy.

Piękny przykład PiSSmana - do innych pisze "przejrzyj na oczy", "gazety kłamią" itp., a jak trafi na artykuł który pasuje do jego widzenia świata łyka wszystko jak pelikan.

A później żali się, że "takie były tytuły prasowe". Przepocieszne! Kabaret.

Jestem Europejczykiem.

Ja łyknałem?

Jestes nie tylko głupi, ale w dodatku bezczelny.

To ja podałem ci linki z których dopiero leniwie zdołałes wyczytac o co chodzi.

Jesteś zywym dowodem twierdzenia żeby nie wdawać się w dyskusje z tabnoretami.

Z mojej strony EOT i lecisz tam gdzie już dodali cię inni.

Oj kubryk, nie nerwuj się tak. :)

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Oj kubryk, nie nerwuj się tak. :)

Facet wyszedł na głupka, stąd ta nerwowość. Całkiem zrozumiała, za chwilę zrobi mi się go żal i zacznę pisać jakieś słowa pocieszenia ;-).

Jestem Europejczykiem.

Byłoby prościej, gdybyś czytał ze zrozumieniem fetek. Org podał źródło danych, po czym w tym samym wpisie:

heh, tylko że ja nie w tym kontekście. Dostałeś na blacie manipulacje prasy którą czytasz i na którą się powołujesz, dobrze że dostrzegłeś jak Tobą manipulują w tym temacie, szkoda że nie w innych.

Facet wyszedł na głupka, stąd ta nerwowość. Całkiem zrozumiała, za chwilę zrobi mi się go żal i zacznę pisać jakieś słowa pocieszenia ;-).

Ty wychodziłeś wielokrotnie i nikt się tym nie przejmował i nie robił z tego wielkiej sprawy. Biling to nie podsłuch ale też inwigilacja (co z resztą potwierdzają media, zwłaszcza w ostatnim czasie)

To ja podałem ci linki z których dopiero leniwie zdołałes wyczytac o co chodzi.

dlatego nie podaje się linków, sami nie poszukają a będą szli w zaparte.

Pieprzysz fetek głupoty, nie bardzo tylko rozumiem po co? Bronisz kolegi PiSSmana? Innego wytłumaczenia nie widzę. OK, wolno ci, ale po co przy okazji wypisywać bzdury?

Jestem Europejczykiem.

"Organy ścigania przyznają, że w 2013 r. sięgnęły po dane 2 mln 187 tys. razy, przy czym w tej liczbie nie uwzględniono podsłuchów i odczytywania treści SMS-ów.

W chęci uzyskania dostępu do danych przodują policja, Straż Graniczna, ABW i

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Z kolei ze sprawozdań składanych do UKE można wyczytać, że w ubiegłym roku zapytań

było o 8 tys. mniej niż rok wcześniej. Problem w tym, że żądań służb jest nadal bardzo dużo w stosunku do tego, co sprawozdają operatorzy telekomunikacyjni w innych krajach Unii Europejskiej. W 2009 r. w raporcie przesłanym do Brukseli Polska zgłosiła 1 mln żądań o udostępnienie danych, tymczasem Czechy wykazały 280 tys. Dania – 4 tys., Francja – ponad 500 tys., a Hiszpania – prawie 71 tys. Eksperci podkreślają, że liczba żądań służb nie jest bezpośrednio skorelowana z liczbą prowadzonych przez organy ścigania spraw czy osób, o których dane wystąpiono, a obowiązki sprawozdawcze wymagają zmian.

– Dzisiaj nikt nie wie, jaka jest rzeczywista skala zjawiska, dlatego nie należy przywiązywać zbyt wielkiej wagi do liczb publikowanych przez UKE. Jeden operator, składając sprawozdanie do UKE, żądanie udostępnienia 1 tys. rekordów z bazy danych w jednej sprawie może policzyć jako pojedyncze zapytanie, a inny jako 1 tysiąc – tłumaczy Katarzyna Szymielewicz z Fundacji Panoptykon."

Gazeta Prawna.

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Chamom nie przetłumaczysz. Po co się barać z tym gównem umysłowym. Na szufelkę ich i do muszli.

Jesteś moim idolem szacun za wszystko

proszę o jeszcze nie daj się prosić......

Od wczoraj w prawym dolnym rogu mam napis : twoja kopia systemu windows nie jest oryginalna windows 7 .

Czy to sprawka PIS ?

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Od wczoraj w prawym dolnym rogu mam napis : twoja kopia systemu windows nie jest oryginalna windows 7 .

Czy to sprawka PIS ?

Tak!odłącz się natychmiast,prezio już czyta co tam wyrabiasz on line i jutro pójdziesz w kamasze!

Nie mogę się odłączyć bo żonie odetnę FB ( a tego się jeszcze bardziej boję nisz pisu ) . Przez 8 lat było ok a tu takie szopki. Pewnie Pawłowicz coś namieszała w sieci !

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Nie mogę się odłączyć bo żonie odetnę FB ( a tego się jeszcze bardziej boję nisz pisu ) .

Rany Boskie!to nie ruszaj,parę lat łagru miną jak z bicza trzasnął :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.