Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer n 70 a czy Cambridge audio cxn

Sprezyn1982

Rekomendowane odpowiedzi

Którą warto najpierw posłuchać w domu. Miałem Hegla H160 i u mnie nie zagrał. Może egzemplarz, może konfiguracja. Po tygodniu zwróciłem i zdecydowałem się na H300 za mniejsze pieniądza a grający sporo (bardzo sporo) lepiej. Opisałem przygody w wątku w Klubie Hegla. Najlepszy DAC moim zdaniem (porównując H80, H160 i H300) ma H80, który jako jedyny ma BurrBrowna. Ma najwięcej wykopu, ciepła, namacalności, najmniej ostrości, choć jednocześnie ma świetną scenę i wszystko brzmi prawdziwie, a jednocześnie przyjemnie. Oczywiście to moje bardzo subiektywne zdanie.

Wracając do tematu kolegi, który założył wątek - u mnie funkcje źródła audio przejął DAC LKS. Do niego mam podłączonego NUC i odtwarzacz blu-ray / sacd / cd. Zrezygnowałem z CD, bo np. Primare grał sporo gorzej, niż LKS. Do kilku-kilkunastu tys. zł pewnie będzie ciężko znaleźć lepsze źródło audio, przy okazji masz dużo wejść cyfrowych, możesz zmieniać ustawienia fazy, deemfazy, filrów, pętli, oraz wiele innych parametrów cyfrowych które kształtują brzmienie. Ma porządny przedwzmacniacz oparty na drabince rezystorowej, więc i to możesz wykorzystać przy dobrej końcówce mocy.

Moim zdaniem strumieniowanie, to albo rozwojowe, programowane urządzenia np auralic (bo Tidal jest pierwszy, ale będą następne, może lepsze), bo czy CA, czy Pioneer są platformą zamkniętą. Jeśli zaś chodzi o płyty, to mało jest teraz odtwarzaczy z tak zaawansowanymi przetwornikami CA jak oddzielne urządzenia. Za 3,5-4 tys zł masz urządzenie, które z niemal dowolnym transportem BR/SACD/CD zagra lepiej, niż odtwarzacze za 7-10tys.

Lubię słuchać muzyki! :)

Carmelcalif : ) wiem że masz takie połączenie.

Nie bój : ) u mnie napierdalam po XLR analogowo

Teraz mam kupca na EX 362 D i nie wiem co zrobić.

Po pierwsze ten mały piekarnik : ) EX 362 D idzie teraz na operację " tuning " Po drugie ostatnio słuchałem sobie wzmacniacz Hegel H 360. Jeżeli kumpel kupi BC EX 362 D kupie sobie nowy piec.

Tylko nie wiem co kupić BC EX 362 D / Hegel H 360

Najbardziej wkur... mnie w Heglu H 360, ten zjebany wyświetlacz. No i chyba H 360 jest troszku ulepiony z cieńszego materiału jak zauważyłem... Górna pokrywa.

Hegel H 200 jakiś taki troszku lepszejszy,i ma zajebisty wyświetlacz. : )

Jednak z drugiej strony H 200 nie posiada wejść optycznych, i to mnie wkur... Z drugiej strony Hegel H 200 ma fajne malutkie cyferki " wyświetlacz " Lubię takie piece jak najmniejsze " napisiki " : ) na froncie.

Albo niech piec ma małe literki na froncie " wyświetlacz " albo same diody.

Jeżeli chcesz się bawić Oppo BDP 105 D / Hegel H 160 to twoja sprawa.

Jak już się bawić, to lepiej dołożyć do H 360.

Jak będzie kumpel u mnie, " bo też słuchał tego zestawu" Hegel H 160/Oppo BDP 105D, to napisze z jakimi

kolumnami grał zestaw.

Na pewno były to kolumny Monitor Audio, oraz Amphion

Amphiony kosztowały jakieś 15 tys zł, a Monitor Audio około 12 tys zł może troszku więcej.

Jak kupowałem BC EX 362D do Oppo BDP 105D tutaj podpięliśmy focale berylowe. Nie pierdo....... się : )

Za 15 tys. Ars Sonum deklasuje h360. Jeszcze raz podkreślam, że deklasuje. Nie ma co porównywać. Odsłuchaj żebyś miał świadomość

Kolego cyferki zawsze mozesz wylaczyc...

A kolumny to dynaudio new exite 38. Skutecznosc 88:). Daje rade....

A hegel 160 to typowy wzmak zintegrowany z poteznym basem i niezla moca. Dac klasy sredniej. Ostry i cyfrowy w odsluchu. Taki do mocnego rocka....i radia netowego grajacego mp3:). Dac w heglu to mily dodatek do swietnej integry za 12k.

Carmelcalif : )

To trza było tak od razu nabazgrolić że słuchasz rocka. : ) bo chyba słuchasz ? tak wnioskuje z twojego postu.

Do takiego grania Hegel nadaje się znakomicie.

Niestety Ja nie lubię takiej rombaniny : ) dlatego Hegel H 160 nie podszedł mi pod moją muzę.

To można wyłączyć wyświetlacz w Heglu H 160. Kuźwa miałem ten piec, i nawet nie pamiętam. : )

Cambridge Audio CXA 80 ma opcje wyłączania podświetlenia. Trzy tryby...

Jasno / mniej jasno / brak podświetlenia : )

Tego CXA 80 długo nie zapomnę... nigdy więcej takich szrotów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Masz tutaj parę zdjęć BC EX 362D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mój brat ma swój kanał na You Tube, i czasami podkrada mi wzmacniacze do filmików, jak jestem w pracy.

Jakoś mu to wychodzi.

: )

Ukryta Zawartość

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Mysle teraz ze najlepszym wyjsciem bedzie zakup dac lks audio i do tego sonos albo bluesound tylko pytanie do posiadaczy lks czy ktos porownywal go z oppo 105.

Za 15 tys. Ars Sonum deklasuje h360. Jeszcze raz podkreślam, że deklasuje. Nie ma co porównywać. Odsłuchaj żebyś miał świadomość

No to teraz pojechałeś... : )

Ciężko będzie " zastąpić " lampę wzmacniaczem tranzystorowym : )

No chyba że to będzie " nienormalna integra "

Albo klasa A albo lampa... innej drogi nie ma : )

No to teraz pojechałeś... : )

Ciężko będzie " zastąpić " lampę wzmacniaczem tranzystorowym : )

No chyba że to będzie " nienormalna integra "

Albo klasa A albo lampa... innej drogi nie ma : )

Nie rozumiem Twojej wypowiedzi...

Nie rozumiem Twojej wypowiedzi...

Jak nie rozumiesz ? a co napisałeś wyżej...

Sam doskonale zapewne wiesz jak grają takie piece : )

A po drugie. Co tu tłumaczyć ?

Wzmacniacze w klasie A / lampowe " Koniec drogi " Dalej nie ma co szukać.

No chyba że szukasz jeszcze czegoś innego : )

Przypominam, że autor pytał o źródło a nie o wzmacniacze.

Proponowanie lampy dla niezdecydowanego użytkownika, to mocno ryzykowne posunięcie. Użytkowo lampa to straszne urządzenie. Jak ma się pokój odsłuchowy, to ok, może być fajnie, ciekawie, z pewnymi zaletami i wadami. Ale w normalnym mieszkaniu to bardzo upierdliwe urządzenie.

I NIE O TO CHODZIŁO AUTOROWI WĄTKU!

Lubię słuchać muzyki! :)

Jak nie rozumiesz ? a co napisałeś wyżej...

Sam doskonale zapewne wiesz jak grają takie piece : )

A po drugie. Co tu tłumaczyć ?

Wzmacniacze w klasie A / lampowe " Koniec drogi " Dalej nie ma co szukać.

No chyba że szukasz jeszcze czegoś innego : )

No właśnie nie dla wszystkich jest to takie oczywiste, że z lampą można mieć dobre brzmienie taniej niż tranzystor. A skoro wg. Ciebie lampa, czy klasa A to koniec drogi to nie rozumiem chęci zakupi h360.

No właśnie nie dla wszystkich jest to takie oczywiste, że z lampą można mieć dobre brzmienie taniej niż tranzystor. A skoro wg. Ciebie lampa, czy klasa A to koniec drogi to nie rozumiem chęci zakupi h360.

Bo spodobał mi się Hegel H 360 : ) dlatego tak nabazgroliłem.

Mam kupca na BC EX 362D. No i jedyny wzmacniacz który może konkurować z BC EX 362D, oraz ma służyć pod moje wymagania " HC Room pokój gracza " jest właśnie Hegel H 360. Lubię gry, a Hegel H 360 ma trzy wejścia optyczne.

Na razie gram tylko na PlayStation 4.

Chciałbym kupić sobie jeszcze Xboxa One, ale jak na razie nie ma gier na ten szrot. Znaczy gry są, ale dla gimbusów.

Jedynie seria Halo na nowego Xboxa daje radę, Najlepsza była jedynka, tego się nie zapomni 2001 rok : )

Po drugie.

Pisałem do " AR2 forum HDTV " czy wyjdzie wersja slim Xboxa One, bez tego gównianego krawężnika zasilacza.

Na pewno nie kupię " po raz drugi " konsolę XBOX ONE w obecnym stanie... dekoder Polsatu. : )

Jeżeli sprzedam BC EX 362D wtedy biorę na testy obie spawarki...

A jeżeli się nie sprzeda nie będę tęsknił za Heglem H 360 : )

Ogólnie marne szanse ma Hegel H 360 : )

No to teraz, już wiesz.

Piszta : ) teraz do Sprenyna1982, bo w końcu Nasz kolega forumowicz się wkurzy, i Nas wychrzani z tematu.

No właśnie trochę odbieglismy od wontku głównego chyba zamiast pioneer n70 i oppo 105 kupie dac LKS audio i do tego Sonos conect co o tym myślicie?

Sprezyn.

Zamiast sonos kupiłbym Intel nuc albo inny Mini PC i gralbym z systemu daphile (gram, bo tak mam). To lepsza opcja niż sonos imho (a i odpalisz Netflixa z Windowsa i będziesz wtedy streamowal dźwięk z Netflixa po USB).

LKS ponoć sonicznie lepszy od n70 (były testy n70 rok temu gdzieś w Japonii opisywane). Tlumaczylem przez google translate więc z uśmiechem podchodze do tego co zrozumiałem.

Popatrzylem tez na imho ciekawą opcję teac NT 503

Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

Do Diy Hi End

Jak to?! CXA 80 szrotem??? Przeciez q21 poleca go co chwile, bo ma super wypelnienie, bas itd.,itd. Czyzby super wypelnienie ceny marza??? Heh no a przeciez angole dali swojemu ukochanemu CA w recenzji CXA60 piec gwiazdeczek i tytul wzmaka roku w jego przedziale cenowym... A Ty tak nieladnie piszesz o CXA ....heh

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Kazdy bedzie chwalil swoje....z kilku powodow...o ktorych nie ma sensu tu pisac. Skoro kolega odrzucil i pionka i ca i oppo....to jego wybor. To jemu ma sie podobac i jemu sluzyc...

Ma racjetez forumowicz piszacy ze w warunkach domowych czasem ten hi end moze byc przerostem formy nad trescia...bo meble bo sciany bo ksztalt pokoju bo dzieci...itd itd...

Pewnie z tego wzgledu nie zawsze slysze roznice miedzy dac oppo i dac ca 851n...i dlatego apeluje...nie dajmy sie zwariowac...

Tam gdzie faktycznie slyszalem roznice (kable) chetnie dokonalem korekt...a lampa...to naprawde melodia przyszlosci dla wielu z nas...

Pozdrawiam wszystkich....zyczac udanych wyborow...

Z drugiej strony....fajnie jest gonic...niz zlapac...stad tez moze te nasze poszukiwania...

Do Diy Hi End

Jak to?! CXA 80 szrotem??? Przeciez q21 poleca go co chwile, bo ma super wypelnienie, bas itd.,itd. Czyzby super wypelnienie ceny marza??? Heh no a przeciez angole dali swojemu ukochanemu CA w recenzji CXA60 piec gwiazdeczek i tytul wzmaka roku w jego przedziale cenowym... A Ty tak nieladnie piszesz o CXA ....heh

Ja tam nic nie mam do Q21. Chłopaki mają na stanie to sprzedają. Miałem na testach i oddałem.

A na gwiazdki to... : )

Ostatnio słuchałem Krella. " Zestaw do klienta " DIY : )

Końcówa w klasie A 150W, oraz przedwzmacniacz lampowy zintegrowany z przetwornikiem.

Kolumny Zoller'y na Focalach w wersji czterodrożnej na głośnikach kevlarowych. (10" niskotonowy,

8" niskośredniotonowy, 5" średniotonowy, 1'' wysokotonowy tytanowy na górze. Metal a jednak nie metaliczny.

Ma jednak swoją charakterystyczną barwę...efekt zapiaszczenia. Lecz efekt ten znajduje się oktawę niżej niż w innych głośnikach wysokotonowych posiadających tą wadę, i jest w mniejszym stopniu słyszalny. Jest to spowodowane powleczeniem membrany, celem wyeliminowania efektu dzwonienia (chociaż w znikomej ilości nadal pozostaje).

Fajne połączenie... kevlar + tytan : )

Kolumny zmodyfikowane... zmienione zwrotnice i membrany

Koniec przekazu : )

.

Do Diy Hi End

Panowie z Q21 piszą to, co w danym momencie napisać chcą. A jak się pomylą...szybko albo kasują wpis w swoim poście, albo znikają. Ich jedyna zawsze porada to "przyjdź i kup". Taka porada, która w sobie ma nikłe ilości wartości merytorycznych informacji, natomiast jest świetnym nośnikiem reklamy.

Ale po to mamy znaczek BRANŻA, by mieć świadomość o co w takim wpisie tak naprawdę chodzi.

Nie można mieć pretensji o to, bo z tego Q21 żyje, można jedynie się zastanowić...czy nie psują sobie opinii tym, ze zbyt często w naganianiu klienta zatracają się i...piszą bzdury.

Wracając do całego tematu high end. Często jest tak, ze w pogoni za kabelkami, które podobni słyszymy...nie zwracamy uwagi na aspekty rzeczywiście mające wpływ na brzmienie.

Walka o podobno szkodliwy jitter, który niektórzy słyszą i chcą słyszeć...a pokój kompletnie nie nadający się do odsłuchu i wpływający bardziej negatywnie na brzmienie oraz nasz odbiór, niż ten cały jitter.

Zgadzam się z wpisem powyżej Kolegi, lepiej często gonić niż dogonić. Ale jest tez tak, ze można bez bólu uzyskać bliski ideał, nie pchając się w ogromne koszty. Niestety mamy jako ludzie kilka wad wpływających na to, ze nie da się często dojść do koncowego wyboru. Jedna z takich wad jest nasze przyzwyczajenie do brzmienia i w efekcie...występuje często potrzeba zmiany wynikająca z przeświadczenia, ze teraz to gra gorzej, niż inny zestaw.

Dlatego warto szukać i bawić się rożnymi rozwiązaniami, często przy tym błądząc. Ale to daje pewne doświadczenie, jakże cenne.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Sprezyn1982, weź jeszcze pod uwagę Moon 180 MiND'a.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak naprawed to potrzebuje strymer lub dac z mocnym obszernym basem i dosc lagodnq gorq tego mi brakuje do muzyki elektronicznej ,house ,trance wiec dajcie w tym kierunku propozycje pozdrawiam.

Kuźwa, ale dzisiaj wymagania ma to " nasze " młode pokolenie melomanów.

Za moich czasów było radio takie z anteny : ) , i jak człowiek chciał mieć muzę dla siebie, to się nagrywało na kaseciaka.

A jak nie było czym przewinąć kasety wystarczył ołówek, taki do pisania.

Pegasus też dawał radę.

I muza była lepsza.

Ja też lubię trance : ) tylko troszku inny...

Właśnie oppo fajnie gra ale brak spotyfy.

To kasę jaką masz poświęć na wskazany przez ciebie np lks lub AGD jako dac a za200 zeta postawisz np dell fx160 plus szybki pendrive i na nim darmowy daphile.

Będziesz mieć spotify i tidal i streamer z nas w jednym miejscu i to pobije na łeb na szyję wszystkie inne urządzenia dźwiękowe jak praktycznie

To kasę jaką masz poświęć na wskazany przez ciebie np lks lub AGD jako dac a za200 zeta postawisz np dell fx160 plus szybki pendrive i na nim darmowy daphile.

Będziesz mieć spotify i tidal i streamer z nas w jednym miejscu i to pobije na łeb na szyję wszystkie inne urządzenia dźwiękowe jak praktycznie

a jak nie chcę używać komputera?

Co to za komputer który ma wymiary10 cm na 10 CM i to nie komputer taki sam w sobie a tylko streamer serwer

I nie potrzebuje monitora i nie ma szumiących wiatraczków i może leżeć za szafką itp.Zajrzyj kolego Krzyśku do PC audio.Ciekawa jest też opcja z raspberry.

Co to za komputer który ma wymiary10 cm na 10 CM i to nie komputer taki sam w sobie a tylko streamer serwer

może faktycznie warto się nad tym zastanowić, a jak ze sterowaniem z androida przy zestawie dell fx160 plus pendrive i daphile.

Wbijasz adres jaki ustawisz podczas instalacji daphile i masz całą konsole ja często steruje z poziomu przeglądarki w tv

Ale może to być inny pc telefon tablet a nawet możesz pliki z nas a za pomocą upnp Bubble odtwarzać jednym słowem kompletny streamer

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.