Skocz do zawartości
IGNORED

Sonus Faber Venere 1.5

ProgRockJester

Rekomendowane odpowiedzi

Chario i Heed to ten sam dystrybutor, jeżeli jesteś z Wawy lub Krakowa pojedź do Nautilusa i posłuchaj.

Wylukalem je tez w Planecie Dzwieku

"Talking me at last to the World where uncertainty does not exist.

In Heaven or Underground..." - Mr. Doctor

Bardziej podobało mi się w Nautilusie, chociaż mają za bardzo wytłumiony pokój.

W Planecie jakiś taki nieduży ten pokoik. Delphinusy będą się tam dusić. Bas pewnie będzie dudnić to naprawdę spore kolumny jak na podstawkowe.

Kilka słów ode mnie.

Z całym szacunkiem do Twojej osoby

Venere do pma 720 to profanacja. Na pewno zagrają lepiej na lepszym wzmacniaczu.

LS50, r300 i Chario też bym do tego wzmacniacza nie kupił.

Każda z tych konstrukcji ma swoje cechy charakterystyczne, które zostaną pokazana na odpowiednim piecu.

Naim 5i to też wzmak budżetowy ale moim zdaniem duuużo potrafi.

Co do Q21 to uważam, że proponują nie to co zalega ale to co się najlepiej sprzedaje.

A jaki wzmak polecalbys do nich?

Coś "wydajnego prądowo" i nie mam na myśli mocy.

Kiedyś w Nautilusie łączyli to z Heed Obelisk Si, robili z tego zestaw. Tu masz reckę ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Słuchałem było na prawdę fajnie, po podpięciu dodatkowego zasilacza nawet bardzo fajnie ...

Tylko nie wiem jak z dostępnością Heed'a ... Dystrybutorem jest również Nautilus, trzeba popytać.

Jeżeli nie zraża Cię design Heed'a to myślę, że Ci się spodoba takie granie.

Ukryta Zawartość

Coś "wydajnego prądowo" i nie mam na myśli mocy.

Kiedyś w Nautilusie łączyli to z Heed Obelisk Si, robili z tego zestaw. Tu masz reckę ...

Ukryta Zawartość

Słuchałem było na prawdę fajnie, po podpięciu dodatkowego zasilacza nawet bardzo fajnie ...

Tylko nie wiem jak z dostępnością Heed'a ... Dystrybutorem jest również Nautilus, trzeba popytać.

Jeżeli nie zraża Cię design Heed'a to myślę, że Ci się spodoba takie granie.

Jakby to laicko nie zabrzmialo to filozofia tego Heed'a oraz wyglad mnie powala ;]

Lubie tego typu dojrzale konstrukcje nawet jesli polowe z tego dzwieku jak dobry by nie byl dorobila by moja fantazja :)

Jedyna wada jest to ze robi sie z tego audio za kolo 10 tys i... cos mi sie wydaje ze ponizej tej kwoty ciezko o cos co sensownie zagra.

Ukryta Zawartość

Lubie tego typu dojrzale konstrukcje nawet jesli polowe z tego dzwieku jak dobry by nie byl dorobila by moja fantazja :)

Można go później jeszcze podrasować dokupując zewnętrzny zasilacz, coś podobnego jak w Naimie.

Jedyna wada jest to ze robi sie z tego audio za kolo 10 tys i... cos mi sie wydaje ze ponizej tej kwoty ciezko o cos co sensownie zagra.

Sam sobie podniosłeś poprzeczkę tymi Sonusami ;)

Pamiętać trzeba również o źródle wtedy wyjdzie "trochę" więcej niż 10 tyś.

Popytaj kiedyś robili z tego zestawy wychodziło sporo taniej.

... może na subie zaoszczędzisz...? u mnie Delphinusy grają w 22m i nie trzeba.

Czy za te pieniądze tj 5 tyś zł za parę da rade kupić coś lepszego?

Ja bym dozbierał 3K i kupił Minas Anor Studio 16 Hertz

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Można go później jeszcze podrasować dokupując zewnętrzny zasilacz, coś podobnego jak w Naimie.

Sam sobie podniosłeś poprzeczkę tymi Sonusami ;)

Pamiętać trzeba również o źródle wtedy wyjdzie "trochę" więcej niż 10 tyś.

Popytaj kiedyś robili z tego zestawy wychodziło sporo taniej.

... może na subie zaoszczędzisz...? u mnie Delphinusy grają w 22m i nie trzeba.

Najpierw to ja musze to osluchac na zywo a najlepiej u siebie w salonie po wczesniejszym wypozyczeniu.

Za zrodlo gra u mnie Mac mini z plikami 24 bit, MFSL, Audio Fidelity itp. Powiem ci, ze robi to swoja robote.

Napewno gra lepiej niz nie jeden Cd i masz pelna elastycznosc jesli chodzi o biblioteke muzyczna.

Ale mi narobiles ochoty na Chario z Heed'em...

Jesli to nie zagra po mojemu to bedzie zawod ;]

Najpierw to ja musze to osluchac na zywo a najlepiej u siebie w salonie po wczesniejszym wypozyczeniu.

Zdecydowanie! Najpierw odsłuchy.

Mac mini to niezłe rozwiązanie, świetna funkcjonalność.

Ewentualnie później, gdyby trzeba było jakieś lepszej jakości źródło można go podpiąć pod jakiegoś DAC'a

Ale mi narobiles ochoty na Chario z Heed'em...

Jesli to nie zagra po mojemu to bedzie zawod ;]

Posłuchaj koniecznie jeszcze jakiś innych kolumn będziesz miał porównanie, jakiś punkt odniesienia a może coś innego bardziej Ci się spodoba

Zdecydowanie! Najpierw odsłuchy.

Mac mini to niezłe rozwiązanie, świetna funkcjonalność.

Ewentualnie później, gdyby trzeba było jakieś lepszej jakości źródło można go podpiąć pod jakiegoś DAC'a

Posłuchaj koniecznie jeszcze jakiś innych kolumn będziesz miał porównanie, jakiś punkt odniesienia a może coś innego bardziej Ci się spodoba

Tego Heeda mozna sparowac po opyuku z maczkiem.

Zastanawiam sie jak gra DAC zamontowany w nim.

Ni

Zastanawiam sie jak gra DAC zamontowany w nim.

Nie mam pojęcia, słuchałem tylko Obelisk DA ale on już jest mocno w tyle w stosunku do współczesnych daców.

Może popytaj w klubie Heeda?

Daj znać jak wrażenia z odsłuchów. Ciekawe czy Ci się spodoba.

W najnowszym Audio Video jest test kolumn @ 5000zł

Atohm Sirocco 1

Kef LS50

Technics SB-C700

Niespodziewanie (także dla samej redakcji) Technicsy okazały się najlepsze. Może warto spróbować ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

ładne ciekawe jak sie spisują te technicsy

na what hifi marna ocena ale angole zawsze tylko swoje chwalą

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Swiete slowa, angole za bardzo doceniaja gwiazdeczkani rodzimych producentow a juz CA chyba wszystko co zrobi z marszu dostaje 5 stars i tytul sprzetu roku. Niech robia tak dalej to beda dostawac do testow tylko sprzet ze swojego podworka...

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Witaj,

Nie uważam żeby Seria Venere była najbardziej budżetowa. Są produkowane w chinach dlatego można osiągnąć tak wysoką jakość w tej cenie. Dużo firm tak robi. Są jeszcze 2 niższe serie Chameleon i Toy.

Znam osoby które wybierają Venere 1.5 jako kolumny najlepiej grające z serii. 2.0 nie gra już tak ładnie.

Oczywiście pełny i optymalny dźwięk uzyskasz dopiero po wymienianie wzmacniacza. Musisz być na to przygotowany. Ale kolumny potrafią wykrzesać z siebie bardzo dobry dźwięk.

Wspomniane Chario także bardzo dobre kolumny. Jednak tutaj sopran to zupełnie inne granie. Musisz na to uważać. Jeśli podoba Ci się to z Venere to nie spodoba Ci się to z Chario. Obie kolumny są godne polecenia!! Przy obu wypadkach wymiana wzmacniacza.

W razie pytań lub wycen zapraszam

Ukryta Zawartość

Filip Kulpa przywołał tę recenzję, i napisał, że chyba słuchali całego systemu, a ten brzmi do bani (w AV też dostali cały system, ale tylko kolumny zdecydowali się opisać). Kolumny wg niego są 2x za tanie jak na poziom który reprezentują.

Recenzja w Stereophile 01/2016 jest także entuzjastyczna. Tu też recenzowali same kolumny.

Ukryta Zawartość

The Technics SB-C700's measured performance reveals some excellent audio engineering from an unexpected source. I am not surprised HR liked it.—John Atkinson

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Zarówno Filipowie Kulpie, jak i ludziom ze Stereophile, bardziej podobały się Technicsy niż KEFy.

To dla mnie bardzo mocna rekomendacja. Zamierzam je pożyczyć po urlopie aby samemu posłuchać.

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

http://www.whathifi.com/technics/sb-c700/review

whathifi to poprostu marketing. w uk w sklepach dla mas (richersound, superfi) te 5 gwiazdek sprzedaje sprzety. oczywiscie angielski sprzet ma +1 gwiazdki na starcie. a nie angielski -1 ;)

Dziekuje za rady :)

Zostaje odszukac i odsluchac gdzies te Chario Delphinus.

Co do wzmaka to nie jestem az tak uparty, jesli zauwazylbym ze na lepszej elektronice, ze wszystko trzyma sie kupy bardziej niz na tanszej to oczywiscie ze bym zainwestowal w drozszy piec ;]

Nie polecam. Mają tak rozmazany bas że szkoda gadać. Jedna wielka ciapa. Na prezentacji w sklepie sprzedawca sam był w szoku i poprosił aby jednak przejść do innych monitorów:)

Fajne monitory znajdziesz w ofercie polskich firm - Impuls Audio, ESA, Studio 16 Hertz. Pomyśl nad tym, bo to pięknie wykonane produkty ze świetnym brzmieniem.

Cayin a88T MK I, Diapason Adamantes III, Questyle CMA 600i

Nie polecam. Mają tak rozmazany bas że szkoda gadać. Jedna wielka ciapa.

Jak się je podłączy pod kiepską elektroniką to tak może być. Niektóre wzmacniacze po prostu sobie z nimi nie radzą.

Dlatego pisałem o podłączeniu ich do dobrego, wydajnego wzmacniacza.

Fajne monitory znajdziesz w ofercie polskich firm - Impuls Audio, ESA, Studio 16 Hertz

... ta ... słuchałem Canto Grand tam to dopiero był rozlazły bas a jak dudniło ... poza tym kolumny takie sobie, przeciętne, nie wiem o co tyle hałasu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.