Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki tani laptop?

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

Outlety to ja bym omijał szerokim łukiem, to są lapy sprzedawane jako nowe, ale prawda jest taka, że to składaki i to jeszcze zdarzają się wybrakowane.
oj tam oj tam, jest gwarancja producenta, często są to zamówione i oddane lub ktoś zrezygnował i już masz outlet. Po za tym Dell to Dell.

Mnie moje pysio na kompie wkurza, do tego mam czerwone okulary. Szewskiej pasji można dostać ;-)
W codziennym użytkowaniu matryca z połyskiem jest ok, bardziej nasycone, żywsze kolory, łatwiejsza w utrzymaniu. A słońce, kto korzysta z lapka w słońcu?

W codziennym użytkowaniu matryca z połyskiem jest ok, bardziej nasycone, żywsze kolory, łatwiejsza w utrzymaniu. A słońce, kto korzysta z lapka w słońcu?

Osoby, które wiosną, jak mają pracę na kompie, to wychodzą na dwór, aby nie męczyć się w domu.

Nie powiedziałabym, że jest łatwiejsza w utrzymaniu. Spróbuj domyć mata i połysk, a zobaczysz np. różnicę w widoczności smug.

Zresztą u mnie w pokoju, jak z niego korzystam, to mi się facjata w nim odbija, nie trzeba wychodzić na w pełnym słońcu na dwór.

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Osoby, które wiosną, jak mają pracę na kompie, to wychodzą na dwór, aby nie męczyć się w domu.

Nie powiedziałabym, że jest łatwiejsza w utrzymaniu. Spróbuj domyć mata i połysk, a zobaczysz np. różnicę w widoczności smug.

Zresztą u mnie w pokoju, jak z niego korzystam, to mi się facjata w nim odbija, nie trzeba wychodzić na w pełnym słońcu na dwór.

Połysk sprajem do szyb lub plastiku.

Ja kupiłem niedawno Della używkę i jestem zadowolony.Ze względu na HDMI wziąłem właśnie Dell-a.

Zobacz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ja z używki biznesowej jestem zadowolony. Użytkowana przeze mnie już ponad 4 lata. Bezawaryjnie, często kilkanaście godzin dziennie.

Bliźniaczy egzemplarz ma brat. Użytkuje mniej intensywnie, ale z podobnym efektem.

Dell Latitude D630

Przy zakupie zafundowałem mu nowy większy dysk.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

A ja piękniejszej połówce kupiłem nie tak dawno poleasingowego T520 z i5 2 gen na pokładzie, 8gb ramu i stacją dokującą. Wpakowałem SSD 256gb Samsunga pro. Jako grafik jest w stanie wykorzystać jego możliwości. Większość użytkowników nie jest w stanie wykorzystać 1/2 tego co taka maszyna oferuje.

Fakt, ma też stacjonarkę z i7 4770k i 32 gb ramu, ale jest ona używana tylko do "grubszych" projektów.

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Wartalo by napisac jaki Samsung ale w tym laptopie to chyba nie ma Sata 6 Gb/s wiec tez nie wykorzystasz na 100%. Poza tym RAM ramowi nierowny a w dzisiejszych czasach 8 gigs szczegolnie to duzych programow graficznych to wcale nie jest az tak duzo (choc tobie moze wystarczac oczywiscie).

Teraz chyba każdy ma HDMI?

Mój ni ma ( Fujitsu Celsius h710 , używka kosztowała mnie niecałe 1700zł, ma za to Display Port). Co ciekawe, w stacji dokującej do niego przeznaczonej, też nie ma hdmi.

Również polecam używanego Della Latitude. Przy odrobinie szczęścia można upolować egzemplarz używany w biurze jako stacjonarny, wpięty pod stację dokującą - będzie wyglądał jak nowy.

Jedynym problemem może być bateria - po około 3 latach zaczynają się problemy.

jeżeli kupisz obojętnie jakiego taniego laptopa to wymień w nim najszybciej hdd na minimum to

Ukryta Zawartość

warto , dostanie konkretnego kopa nie drogi i bardzo udany tani ssd

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Za nie wiele wiecej mozna miec z SDD, ale mała pojemność.

Chcialem dziś jakiegoś kliknąć to okazuje sie ze wszystkie to jakies powystawowe cwele, albo bez systemu.

?👈

Używke biznesową ciąganą po biurach dwa lata, która pracowała 10h dziennie. Dziekuje za taką używkę. Juz pisałem.

Tylko,że ta biznesowa używka nie dość,że wydajniejsza to wytrzyma dłużej jak nowy badziew za 1000zł

Oczywiście wybór należy do Ciebie

Chcialem dziś jakiegoś kliknąć to okazuje sie ze wszystkie to jakies powystawowe cwele, albo bez systemu.

Powystawowe to one są w opisie, a co naprawdę się z nimi wcześniej działo, to już teraz nie dojdziesz

ile z nich było zalanych herbatą, ile z nich było uwalone po upadku na glebę, ile z nich miało coś wymieniane na gwarancji,

a ile z nich klient klienci po dwóch dniach do sklepu oddali, bo takie świetne właśnie były... tego nie wiesz i nigdy się nie dowiesz.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

a co to jest SDD ?

Powystawowe to one są w opisie

dokładnie, zwłaszcza że liderzy runku powystawowy sprzęt oddają a nie sprzedają..

Coś za coś jeśli priorytetem jest jednak miejsce, to lepszym wyjściem będzie HDD. Chcąc mieć SSD + miejsce trzeba zakupić dysk zewnętrzny lub kieszeń w zatokę nagrywarki, o ile laptop posiada. Większa pojemność samego dysku SSD to raczej zły biznes :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.