Skocz do zawartości
IGNORED

Czy istnieje wzorzec prawidłowo brzmiącego systemu ?

Magnepan

Rekomendowane odpowiedzi

Czas narastania jest jednym z wielu parametrów i wcale nie przekłada się bezposrednio na odbiór "szybkość grania" w audio.

Mit.

Trzeba było posłuchać, obsłużony na stoisku w sobotę wieczorem na stoisku Godmunda byłem jak król, słuchałem zarówno z swoich płyt jak i pendraka z nagraniami zapisanymi w WAVE. Ponad pół godzinny odsłuch i tylko dwie osoby słuchające na sali? :)

Musi też jakoś wyhamować ;)) inaczej jak to Stary mówi , będzie bigos ;))

Albo Clipping;)

Goldmund ma własne rozwiązania zarówno co do DSP jak i przesyłania sygnału bez kabla, może jeszcze ma coś czym się nie chwali :)

Wejdż na ich stronę robią zarąbiste kino domowe.ale wgryzając się bardziej w temat jest to co do rozwiazań klasa wyżej niż świetny Wilsdom!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Trzeba było posłuchać, obsłużony na stoisku w sobotę wieczorem na stoisku Godmunda byłem jak król, słuchałem zarówno z swoich płyt jak i pendraka z nagraniami zapisanymi w WAVE. Ponad pół godzinny odsłuch i tylko dwie osoby słuchające na sali? :)

Albo Clipping;)

Goldmund ma własne rozwiązania zarówno co do DSP jak i przesyłania sygnału bez kabla, może jeszcze ma coś czym się nie chwali :)

Wejdż na ich stronę robią zarąbiste kino domowe.ale wgryzając się bardziej w temat jest to co do rozwiazań klasa wyżej niż świetny Wilsdom!

Ty , to sam strzelasz sobie w kolano ;))

Bez kabla nie ma grania , zapamiętaj to sobie !

Prawdziwy audiofil musi wydawać kasę na kable !

A taki Tomkly jakby kabli nie było wpadłby w depresję ....co miałby testować ?:)))

Ty , to sam strzelasz sobie w kolano ;))

Bez kabla nie ma grania , zapamiętaj to sobie !

Prawdziwy audiofil musi wydawać kasę na kable !

A taki Tomkly jakby kabli nie było wpadłby w depresję ....co miałby testować ?:)))

No przecież kolumny Goldmunda jak i źrudło trzeba zasilać sieciówkami, wiesz jaki tam jest rynek$$$ to nie mała popierdułka typu interkonekt którą można tłuc na maszynach, bardzo dobrej sieciówki nie zrobisz na maszynach :)

Tomkly za tym ma świetne pole walki i chyba właśnie się na tym skupia :)

Musi też jakoś wyhamować ;)) inaczej jak to Stary mówi , będzie bigos ;))

A bigos im starszy tym lepszy :)

obsłużony na stoisku w sobotę wieczorem na stoisku Godmunda byłem jak król, słuchałem

To wszystko wyjasnia ;)

To wszystko wyjasnia ;)

Nie do końca, później byłem po 19-tej na prywatnej prezentacji nowych odgród znanej rodzimej firmy i wina też nie piłem a opinię inną o 180% wydałem ;P

Tomkly ma dość wszelkich kabli i najchętniej pozbyłby się ich wszystkich w p....

Kupujesz Gold, Gold Mana a co ze Skodą? ;)

Tomkly ma dość wszelkich kabli i najchętniej pozbyłby się ich wszystkich w p....

He,he , czasami faktycznie ilość posiadanych kabli może zamęczyć. Chcesz się pozbyć Ghingis Khana ? Chetnie bym sprawdził

jak te ' cudeńka' grają z monoblokami. Daj znać w razie na pv.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Chcesz się pozbyć Ghingis Khana

Nie odwrotnie, rozważam zakup takowego. Pozbyć mogę się Acoustic Zen Absolute;-)

Pod warunkiem, ze kupisz Skodę:))

Skoda jest the best, psuje się prawie tak samo jak Volvo;-) Na szczęście pomimo tego, że ciągle się w niej świecą jakieś kontrolki to jeździ. W przypadku Volvo nie było żartów, bo jak się zaświeciło i do 10 minut nie było twardego restartu to on się po prostu wyłączał. Ot szwedzka szkoła, żeby wziąć kierowcę za pysk i nauczyć dobrych manier;-)

Skoda jest the best, psuje się prawie tak samo jak Volvo;-) Na szczęście pomimo tego, że ciągle się w niej świecą jakieś kontrolki to jeździ. W przypadku Volvo nie było żartów, bo jak się zaświeciło i do 10 minut nie było twardego restartu to on się po prostu wyłączał. Ot szwedzka szkoła, żeby wziąć kierowcę za pysk i nauczyć dobrych manier;-)

Dziś mnie nie weźmiesz - mam Snickersa:))

Już mam, to cudo techniki.

Kurcze kolejny kolekcjoner tej użytecznej w naszym kraju marki, może koledzy załóżcie klub, jest odpowiednia zakładka.

Zróbcie "konkurencję" bo Audi ma już takowwy założony a jego guru i wyznawcą jest kolega Sly ;)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Czyżby szykowało się mniej poezji ? Jakże to tak ?

Józek, zmęczony już jestem;-) Obserwacje odnośnie różnych kabli zaczynają mi się powtarzać, miedź gra jak miedź, srebro jak srebro. To o czym tu cały czas pisać... W koło Wojtek to samo czyli o d... Marynie;-)

Nie odwrotnie, rozważam zakup takowego. Pozbyć mogę się Acoustic Zen Absolute;-)

Wychodzi że w Skodzie brak połączeń kontrolek z kompem ?

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Wychodzi że w Skodzie brak połączeń kontrolek z kompem ?

Ciekawa rzecz, bo niby wszystko to samo co w VW. Ale tam się nic nie świeciło, natomiast wszystko działało. Najlepsi są sami Czesi, nie chcą Skody a wolą VW. Sprzedałem Passata tuż za granicę w Cieszynie czeskiemu mechanikowi i pytam go, czemu nie chce Skody a VW, a on mi na to, że czescy inżynierowie potrafią spieprzyć najprostszą rzecz, więc on wybiera oryginał;-) Co za trafna ocena.

Józek, zmęczony już jestem;-) Obserwacje odnośnie różnych kabli zaczynają mi się powtarzać, miedź gra jak miedź, srebro jak srebro. To o czym tu cały czas pisać... W koło Wojtek to samo czyli o d... Marynie;-)

No nie wiem :) jest jeszcze złocone srebro, posrebrzana miedź itp itd :)

Sprzedałem Passata tuż za granicę w Cieszynie czeskiemu mechanikowi i pytam go, czemu nie chce Skody a VW, a on mi na to, że czescy inżynierowie potrafią spieprzyć najprostszą rzecz, więc on wybiera oryginał;-)

Czescy konstruktorzy są bardzo dobrzy ale ci starzy, Koncern zatrudnia młodziaków żeby urwać na cenie i to taka ogólna praktyka. Mój były szef z wcześniejszej pracy ma firmę 200 metrów ode mnie, ma kompy wpięte bezpośrednio w ich fabryczny system komputerowy i on robi projekty dla VW tak że ja też bym kupował VW trzeba się jakoś wspierać. Dalszy przeciek, najpierw parę lat pracował u Bruce'a McLarena tak że ostrożnie z tym naciskaniem pedału gazu w najnowszych modelach VW ;)

Czescy konstruktorzy są bardzo dobrzy ale ci starzy, Koncern zatrudnia młodziaków żeby urwać na cenie i to taka ogólna praktyka. Mój były szef z wcześniejszej pracy ma firmę 200 metrów ode mnie, ma kompy wpięte bezpośrednio w ich fabryczny system komputerowy i on robi projekty dla VW tak że ja też bym kupował VW trzeba się jakoś wspierać. Dalszy przeciek, najpierw parę lat pracował u Bruce'a McLarena tak że ostrożnie z tym naciskaniem pedału gazu w najnowszych modelach VW ;)

No proszę ! To i motoryzację masz obcykaną ?

Proponuję zmienić nicka na Renesansello :)

No proszę ! To i motoryzację masz obcykaną ?

Jak byś nie był takim ignorantem to byś wiedział że Automotive i lotnictwo były przez ostatnie lata największym źródłem postępu!

Bez tych wszystkich nakładów to także ta elektronika którą usiłujesz się bezskutecznie posługiwać dalej była by w krzakach. Zrozum wszystko kręci się wokół kasy a najwięcej ludkowie obecnie topią w ukochane autka które wraz z niespłaconymi kredytami zastawiają obecnie za oknami chodniki.

Wracając do tematu, tak pracowałem w 50 osobowej firmie typowo inżynierskiej która pracowała dla Audi, FV, Continentala a nawet dla rodzimego Geparda robiła większość projektów. Zobacz sobie co to ten Gepard to może nabierzesz w końcu trochę szacunku do tego co u nas ludzie próbują robić lub robią w kraju!

Proponuję zmienić nicka na Renesansello :)

Ja twój na dosrywacz, byłby bardzo adekwatny do tego co robisz

Na starość ludzie robią się zgryźliwi;-)

To w takim razie EDIT !

Stary zgred jt211 zwany dla swoich bezzębnym Józkiem zgryźliwym ;-)

Rafael, troche wiecej dystansu

Co do wzorca, wg mnie nie ma.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Jak byś nie był takim ignorantem to byś wiedział że Automotive i lotnictwo były przez ostatnie lata największym źródłem postępu!

Bez tych wszystkich nakładów to także ta elektronika którą usiłujesz się bezskutecznie posługiwać dalej była by w krzakach. Zrozum wszystko kręci się wokół kasy a najwięcej ludkowie obecnie topią w ukochane autka które wraz z niespłaconymi kredytami zastawiają obecnie za oknami chodniki.

Wracając do tematu, tak pracowałem w 50 osobowej firmie typowo inżynierskiej która pracowała dla Audi, FV, Continentala a nawet dla rodzimego Geparda robiła większość projektów. Zobacz sobie co to ten Gepard to może nabierzesz w końcu trochę szacunku do tego co u nas ludzie próbują robić lub robią w kraju!

Ja twój na dosrywacz, byłby bardzo adekwatny do tego co robisz

Zespół Delbrucka ???

Józek jest wporzo

Jak by był w porzo i by go nie uwierało to zdjął by sobie te głupie wycieczki do mnie ot choćby w swojej stopce. Na krótką metę to jest może i śmieszne ale na dłuższą za takie traktowanie wywalili by go na zbity pysk za mobbing z roboty albo by w realu od kogoś bardziej zdecydowanego dostał po ryju.

Mam tłumaczyć dalej?

Jak ma być na forum w porzo toscobie takie delikatne szpilki możemy wciskać, nie jesteśmy jakimiś sztywniakami. On jakoś tak idzie w ślady Bum1234 jeszcze tylko patrzeć jak zacznie mnie nazywać oszustem? Taka socjotechnika skupiania uwagi na innych rodem z podstawówki bo a nuż nim się ktoś na poważnie zainteresuje?! Czy ta moja sieciówka Dominator na prawdę była taka julowa? Mnie jakoś nie uwiera, dzięki niej mi np. lepiej się słucha klasy D, na lampie zaczyna robić hektary przestrzeni czego lampowcom zazdroszczę. w czym problem? Głupia zawiść takie polactwo-buractwo?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.