Skocz do zawartości
IGNORED

BOLEK - koniec fałszywej legendy III RP ?

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Jakby zgłosił, nooo... to na pewno(!) złodzieje zostaliby rozliczeni. Na pewno.

Z Panem Zbyszkiem na czele nie powinno być najmniejszych kłopotów.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Ja bym tylko chcial by wielki bohater, objawienie swiata i mitoman tego wieku ustosunkowal sie do prostych i czytelnych pytan od zmarłej staruszki Walentynowicz.

Jesli ja dopadła demencja starcza i wypisywała bzdury czemu od 20 lat publicznie ten chodzący cudotwór nie sprostował tego.

Przeciez to jego dawna kolezanka, przyjacółka. Chyba powinien wiedziec co na to odpisac by zamknac usta wszystkim pieniaczom.

Dla przypomnienia:

PREZYDENCIE, POLACY ŻĄDAJĄ ODPOWIEDZI !!!

(17 pytań Anny Walentynowicz do LECHA WAŁĘSY)

Na naszych oczach przeszłość ulega przekłamaniu, manipulacji, by ocalić prawdę ktoś musi zapytać o fakty, dopóki żyją jeszcze ich świadkowie. Lata wspólnej działalności nakładają na mnie obowiązek zadania kandydatowi na Prezydenta RP – LECHOWI Wałęsie kilku pytań. Oświadczam, że biorę pełną odpowiedzialność za treść tych pytań i zawarte w nich sugestie. Życzę sobie przeprowadzenia dowodu prawdy przed sądem.

1. Czy pamiętasz, jak w styczniu 1971r. przyznałeś, że na żądanie SB dokonywałeś identyfikacji uczestników zajść grudniowych z fotografii i filmu? Czy teraz możesz podać powody tych działań?

2. Dlaczego okłamałeś wszystkich, mówiąc o przeskoczeniu płotu, podczas gdy na strajk 14.08.1980r zostałeś dowieziony motorówką z Dowództwa Marynarki Wojennej w Gdyni?

3. Jak godziłeś swoją katolicką moralność z głośnymi przygodami, o które żona robiła ci publiczne awantury w 1980r?

4. 9-ego grudnia 1980r przyznano „Solidarności” pierwszą nagrodę – 30 tyś. USD. Co zrobiłeś z tymi pieniędzmi?

5. Co zrobiłeś z 60 tyś. USD nagrody szwedzkiej prasy, które miałeś przekazać na Panoramę Racławicką, lecz nigdy nie przekazałeś?

6. Czy mieszkanie na ul.Polanki 52 kupiłeś, czy otrzymałeś w darze i od kogo?

7. W jakiej kwocie Bagsik i inni biznesmeni finansowali Twoją pierwszą kampanię wyborczą?

8. Czy uważasz za właściwe, że głowa państwa lokuje pieniądze w bankach zagranicznych, wbrew polskiemu prawu?

9. Czy byłeś w 1981r informowany przez Prezydium MKZ, że M. Wachowski jest kapitanem SB?

10. Czy Wachowski posiada Twoje zdjęcia ze wspólnych orgii i dlatego nie reagowałeś na jego poczynania?

11. Czy SB szantażowała Cię ujawnieniem wszczętych postępowań karnych o kradzieże przed Sądem Rejonowym dla Nieletnich wymuszając płatną współpracę?

12. Za jakie zasługi w obozie w Arłamowie przyznano Ci prawo polowania z Kiszczakiem i 5-cio tygodniowy pobyt z całą rodziną, gdy innym odmawiano zwykłych widzeń?

13. Czy pamiętasz swoją wypowiedź na Kongresie USA „lokujcie swe kapitały w Polsce, bo na nędzy i głupocie można najlepiej zarobić”. Czy nadal tak sądzisz?

14. Z jakiej obietnicy wyborczej wywiązałeś się?

15. Czy teraz potrafisz odpowiedzieć na pytanie A. Gwiazdy z I Zjazdu Solidarności – jak wygląda dogadanie się Polaka z Polakiem, gdy jeden jest zdrajcą?

16. Czy nie dosyć już kłamstw, krętactw, niekompetencji, pazerności, czy Ty naprawdę nie boisz się Boga, Lechu?

Gdańsk dn. 25.09.1995r Anna Walentynowicz

ale komu ma odpisać? Wandzie Walentynowicz? ekshumacja udowodniła, że jednak przeżyła katastrofę? i ona orzeknie czy poprawie odpowiedział czy nie?

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

ale komu ma odpisać? Wandzie Walentynowicz? ekshumacja udowodniła, że jednak przeżyła katastrofę? i ona orzeknie czy poprawie odpowiedział czy nie?

Pytania sa publicznie znane od 95r...nawet on mial czas by wydukać odpowiedz.

Zreszta gdybys byl osobą publiczna, noblista i mial ociupinke honoru na takie zarzuty (gdyby byly nieprawdziwe) zaraz bys odpowiedział albo zwyczajnie albo przed sadem.

ma wysłać odpowiedź do sądu? sąd odbierze i zweryfikuje odpowiedzi w imieniu Wandy Walentynowicz?

w jakim trybie to się odbywa? na to jest jakaś ustawa? rezydent już ją podpisał?

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

ale komu ma odpisać?

Nie rozumiesz prostych spraw to nie pisz na forum.On ma odpowiedzieć NARODOWI,bo Walentynowicz zadała pytania w jego imieniu.Trudne?

PREZYDENCIE, POLACY ŻĄDAJĄ ODPOWIEDZI !!!

Jasne ze nie ma Topik Twojego upowaznienia ....

Ale ok 50% narodu Polskiego chcialo by odpowiedzi.

A pozatym zwykła ludzka odpowiedzialnosc za swoje czyny- skoro to pytania falszywe to chyba warto to udowodnic - odbic piłeczke.

Aryan >skoro w PL syn Bolka moze miec POMROCZNOSC JASNA to nic dziwnego ze sam zainteresowany nie musi nawet na dosc oczywiste i konkretne pytania odpowiedzieć.

Przyzwolenie by prostaki w polityce grały pierwsze skrzypce jest jak widac nadal aktualne. I te 20lat które mineły od listu Walentynowicz to za malo bysmy naszych rzadzacych zaczeli rozliczac. Taki widac mamy styl.

Taki widac mamy styl.

Widać to i na tym forum,vide Top Topów.

Okazała moje upoważnienie?

Niby ty byś miał upoważniać za cały naród?Dopiero by było.Niedoczekanie twoje ale marzyć możesz.

Możesz przybliżyć temat

Znaczy nie jesteś w temacie tym, jak i innych zresztą.

Gdzieś tam obok byle tylko być około tematu.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Znaczy nie jesteś w temacie tym, jak i innych zresztą.

Gdzieś tam obok byle tylko być około tematu.

Każdy jest z boku jakiegoś tematu. Ty np. nie widzisz budowy przez PiS drugiej "Grecji" tak jak każdy zaślepiony pisowskim rozdawnictwem fan tej partii a to na pewno bardziej ważne dla Polski niż ten temat związany z Kopacz.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Jasne ze nie ma Topik Twojego upowaznienia ....

A pozatym zwykła ludzka odpowiedzialnosc za swoje czyny- skoro to pytania falszywe to chyba warto to udowodnic - odbic piłeczke.

Aryan >skoro w PL syn Bolka moze miec POMROCZNOSC JASNA to nic dziwnego ze sam zainteresowany nie musi nawet na dosc oczywiste i konkretne pytania odpowiedzieć.

Przyzwolenie by prostaki w polityce grały pierwsze skrzypce jest jak widac nadal aktualne. I te 20lat które mineły od listu Walentynowicz to za malo bysmy naszych rzadzacych zaczeli rozliczac. Taki widac mamy styl.

jeszcze raz zapytam: kto ma zweryfikować odpowiedzi. Ty?

po drugie syna wałęsy uniewinniono w sprawie karnej. biegły psychiatra wydał

taką korzystną opinię dot. poczytalności oskarżonego.

w jakiej sprawie, w jakim trybie sąd

odbiera odpowiedzi? zadałem konkretne pytanie dotyczące trybu i nic.

jak masz upoważnienie od NARODU to chyba od każdego, w tym od toptwenty,

no chyba, że toptwenty to nie naród.

jak masz upoważnienie od NARODU to chyba od każdego, w tym od toptwenty,

no chyba, że toptwenty to nie naród.

A PiC ma upoważnienie od TopTwenty?Pewnie nie ma a rządzi.Co piernik ma do wiatraka?Padły pytania od działaczki Solidarności na które Wałęsa nie odpowiedział i nie odpowiadał na inne,zadawane przez innych działaczy tejże Solidarności.TopTwenty nie jest ani narodem ani żadną gwiazdą.

po drugie syna wałęsy uniewinniono w sprawie karnej. biegły psychiatra wydał

taką korzystną opinię dot. poczytalności oskarżonego.

Nie rozśmieszaj mnie bo zajadów dostanę.

budowy przez PiS drugiej "Grecji"

Drugiej Japonii nie było, drugiego czegoś tam też nie było, to i drugiej Grecji nie będzie, póki co skończmy z trzecią Polską.

pisowskim rozdawnictwem

Pełowskie rozdawnictwo Ciebie nie raziło bo spore ale tylko dla niewielu.

Napisz więcej peanów w temacie Bolka byle było w temacie.

Wałęsą był zawsze przydatny i pożyteczny...teraz też.

Jeden z największych polskich "pożytecznych".

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

A PiC ma upoważnienie od TopTwenty?Pewnie nie ma a rządzi.Co piernik ma do wiatraka?Padły pytania od działaczki Solidarności na które Wałęsa nie odpowiedział i nie odpowiadał na inne,zadawane przez innych działaczy tejże Solidarności.TopTwenty nie jest ani narodem ani żadną gwiazdą.

ale na rządzenie są przepisy, jakie są na odbiór odpowiedzi na pytania Wandy Walentynowicz i weryfikację tych odpowiedzi?

Nie rozśmieszaj mnie bo zajadów dostanę.

to nie była opinia biegłych czy to nie była sprawa karna?

Jakby odpowiedział to byśmy się dowiedzieli,wszyscy dawni działacze Solidarności nie zginęli a znam takich co chcą usłyszeć te odpowiedzi.

Wiadom jest dlaczego nie odpowiada.

ale to znaczy, że wszyscy działacze S mogą działać w imieniu Wandy Wasilewskiej? a jak jednak część z nich nie będzie chciała to co wtedy?

i co z tym sądem? ciągle nie wiem w jakim trybie sąd odbiera odpowiedzi na pytania osób zmarłych.

może prześlij odpowiedzi na moje pytania do sądu?

Pokaż te miliony upoważnień dla ś.p. W.

Niby ty byś miał upoważniać za cały naród

Za siebie. Podobno miała upoważnienie narodu. Mojego nie miała, sąsiadów też nie - ani tych bliższych, ani tych dalszych.

A PiC ma upoważnienie od TopTwenty?Pewnie nie ma a rządzi.

Były wybory powszechne, mówi Ci to coś?

i co z tym sądem? ciągle nie wiem w jakim trybie sąd odbiera odpowiedzi na pytania osób zmarłych.

OK odpowiem Ci tak:

osoba publiczna została publicznie wezwana do odpowiedzi na zarzuty zawarte w pismie.

W toku normalnym Bolek powinien Walentynowicz wezwac do zaprzestania nagłasniania nieprawdy pod ew. konsekwencja prawna

Co czynił z Wyszkowskim (chyba nieskutecznie do konca :) )

Nic takiego miejsca nie mialo bo nie mogł publicznie sie odniesc do tych zapytan -przynajmniej w wiekszosci bo albo by kłamał - (co w 95r bylo latwejsze do zweryfikowania) albo jego mit by dostał pare grubych rys.

Gdybym (to tylko przykład nie bierz tego do siebie) nazwał Ciebie publicznie IDOTA, ZŁODZIEIEM i KONFABULANTEM mogłbys mi wytoczyc mi proces o zniesławienie.

Proste...?

Gdybym (to tylko przykład nie bierz tego do siebie) nazwał Ciebie publicznie IDOTA, ZŁODZIEIEM i KONFABULANTEM mogłbys mi wytoczyc mi proces o zniesławienie.

Na szczęście nie musiałby.

ale mógłbym czy powinienem? zdecyduj się. z jakiej racji mówisz co wałęsa powinien a co nie? tak na marginesie to o ile wiem wałesa nie pełni obecnie żadnej funkcji państwowej. jest znaną osoba prywatną. może trzeba przyjąć ustawę co go pod karą więzienia zmusi do udzielania odpowiedzi? no i problem podstawowy. on ma teraz pozwać nieżyjącą (ale była już ekshumacja?) Wandę Walentynowicz? To w ogóle można pozywać nieżyjących?

no i tak na marginesie, ja jestem gorszy sort, stoję tam gdzie stało zomo (chociaż nie jestem przewodniczącym S) i o ogóle jestem zdrajca, ateista (tak naprawdę agnostyk), a więc pozbawiony elementarnej moralności, żaden ze mnie polak, jestem polskojęzyczny i należę do żydokomuny. więc mnie nie można zniesławić. i teraz po co ja bym miał kogoś pozywać za to że mnie rzekomo zniesławił? jeszcze w pozwie obrażę uczucia religijne albo jakieś inne bzdury i mnie skażą? gówno się obchodzi.

ale mógłbym czy powinienem? zdecyduj się. on ma teraz pozwać nieżyjącą (ale była już ekshumacja?) Wandę Walentynowicz? To w ogóle można pozywać nieżyjących?

Heh...to moze inaczej:

- pracuje z Toba pare lat w jednej firmie

- pozniej ogłaszam ze okradałes kolegow z pracy

- kablowałes

- zle rozdzielales premie

- naduzywales władzy robiac pod swoja prywate

- itd....

Chyba kazdy normalny obywatel by zareagował. Zwłaszcza jak by mial czyste sumienie....

Druga sprawa...ten list został napisany i podany do wiadomosci publiczniej 1995r.....wtedy Walentynowicz zyła.

A co do sprawy Pomrocznosci Jasnej to chyba wiadomo czemu psychiatra wydał taka opinie i czemu sad ja uwzglednił.

Folwark a nie Panstwo Prawa - jesli uwazasz inaczej wybacz dalsza konwersacja nie ma sensu.

ale po co mam cię pozywać? może inni uważają cię za kogoś, kogo opinia nie ma znaczenia?

dalej nie wiem czemu mam ponosić koszta tego, że mnie szkalujesz? będę musiał marnować czas i pieniądze

na prawnika. pieniądze odzyskam ale najpierw muszę je wyłożyć.

to jest cały czas moja decyzja. poza tym nie widzę związku między sumieniem a pozwem o zniesławienie.

będzie mnie gryzło sumienie bo nie pozwałem? pozywanie innych ludzi to obowiązek moralny?

porządki ci się nie pomieszały? i teraz wałęsa ma pozwać osobę nieżyjącą bo to jego moralny obowiązek?

co do pomroczności to przecież ja tylko wskazałem, że to padło w postępowaniu karnym. tryb wskazałem,

bo ciągle o to się pytałem. to wyraźnie widać, wymaga to tylko czytania ze zrozumieniem. co do folwarku

to o wiele większe wrażenie zrobiła na mnie sytuacja gdy samobójczyni sama wyciera broń z jakiej

oddała do siebie strzał. przyznasz, że to sytuacja wyjątkowa w skali całego świata.

nie znam wałęsy, syna wałęsy, nie było mnie na miejscu zdarzenia. internety mówią, że

psychiatria posługuje się takim terminem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

w tej chwili prezydent ułaskawia niewinnych więc nawet krzywa opinia biegłego psychiatry to jest przy tym małe piwo.

zresztą daleko szukać.

zomo przewodniczący S został opisany przez newsweek jako, mówiąc w skrócie, osoba bardzo daleka od tego kim powinien być szef takiego związku zawodowego. no i pan zomo mówił, że pozwie newsweek a potem jednak zmienił zdanie i nie pozwał. jego cyrk, jego kacperek.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ale po co mam cię pozywać? może inni uważają cię za kogoś, kogo opinia nie ma znaczenia?

porządki ci się nie pomieszały? i teraz wałęsa ma pozwać osobę nieżyjącą bo to jego moralny obowiązek?

No dobrze...Wyszkoskiego jednak ciagał po sadach no ale moze Walentynowicz byla dla niego mniej...bezpieczna

Nie mniej brak reakcji jest juz ciekawy i wpisuje sie ladnie w wygrane w Totolotka i picie w Arłamowie, itd...

A co do smierci Walentynowicz to chyba juz ustalilismy ze nie zyje. Ale w 95r zyła....zyła jeszcze 16 lat po napisaniu tego listu.

Czas na reakcje drogi kolego byl....

No i chyba wszystkim posiadającym zaczątki logicznego myslenia postac Wachowskiego powinna zapalic zarówke w głowe.

dowody Robercik, dowody, czarno na białym. jak coś pokażesz to uwierzymy. a tak moge napisać, że widziano cie w klubie gejowskim. ale kto widział, kiedy, jakies zdjęcie, wywiad? łatwo oczernić, jak się nie ma dowodów.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.