Skocz do zawartości
IGNORED

BOLEK - koniec fałszywej legendy III RP ?

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Wyszkowski jest ciagany po sadach,i wygrywa w wiekszosci z nich,nawet moze nazywac walese donosicielem,o ile dobrze pamietam.

walesa to ubecki prowokator,chcial rozlewu krwi,,,,

Ale jaja.

chwilowy brak działalności w audio.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

walesa to ubecki prowokator,chcial rozlewu krwi,,,,

Się zdecydujcie, bo nie nadążam.

Chciał rozlewu krwi czy za wszelką cenę odwodził protestujących od konfrontacji z władzą.

Nienawiść do Solidarności i Wałęsy jest spuścizną po KGB. UB, to jedynie jej polski odpowiednik o podwykonawca.

Na tej spuściźnie wykluło się pisdractwo.

Jak widać opłacało się posiedzieć kilka dni w ośrodku wypoczynkowym..........z żarciem za free

Powiedz gdzie takich idiotyzmów Ci do głowy wtłoczyli ?

teraz takie bzdety możesz pisac w tamtym czasie inaczej byś kwiczal ,teraz każdego bohatera tamtych czasów ( a było ich wielu )

zgnoić słowem można każdego

wtedy "wczasy dla internowanych" i ich rodzin inaczej wyglądały...

trzeba naprawdę mieć w głowie siana żeby takie bzdety pisać

powiem więcej nawet Pisdraki nie powiedziałby tego w żywe oczy ( za plecami dzięki takiemu ja Ty na pewno tak )

Ja odnoszę wrażenie, że część z młodych i tych starszych gniewnych zwolenników PiS zapomniało ile na terenie Polski odbyło się zrywów wolnościowych utopionych we krwi z późniejszymi konsekwencjami w swobodach obywatelskich. Chyba tylko jedno powstanie zbrojne się zakończyło sukcesem, ale też nie bezkrwawym. Odnoszę wrażenie że tym gniewnym marzyło się takie krwawe powstanie. Czy wtedy poczuli by się lepiej ? Wątpię. niektórzy może nawet by nie przyszli na świat. Ta polska rewolucja była pierwsza, która wykazała się rozsądkiem zachowań po obu stronach, ale "patrioci" z pod znaku PiS nie lubią takich pokojowych przemian.

I taka rewolucja teraz po latach jest gnojona ale jak trzeba byłoby się tego podjąć to takie typy co najwięcej gębę drą spieszałyby gdzie pieprz rośnie....

miałem przed chwilą okazje poczytac w tym temacie co przez ostatnie godziny wypisywali co niektórzy

Szkoda że nie ma możliwości takie typy na chwile wysłać w czasie do tamtych lat.....

ale po co mam sie tutaj sprężać....i tak siano w głowie nic nie dotrze

pozdrawiam tych co przeżyli tamto.....i pamiętają

a pamięć dla interesu dla niektorych potrafi być zawodna

pozdrawiam tych co przeżyli tamto.....i pamiętają

Jako młody pracownik pracowałem w firmie której okna wychodziły na główną bramę Stoczni Gdańskiej. Czasem szczypało w oczy. Teraz jest tam centrum dowodzenia Dudy związkowego.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Powiem brutalnie do bólu szczerze:

Dorośnij, taki jest ten świat.

No i nawzajem : dorośnij, bo masz pewnie z 60 lat, a zachowujesz się jak byś miał 6. Wałęsa nic nie zrobił dla Polski. Z niewoli bolszewickiej wpadliśmy w niewolę Niemiecką. Zerknij do portfela typowego polaka - 300 € miesięcznie, a następnie do portfela typowego Niemca. Ta cała nasza "Wolność" po 1989r to jeden wielki przekręt. Ta, że ... DOROŚNIJ!!! Dla czego biznes Pana Romana Kluski , twórcy firmy OPTIMUS został zniszczony? Odpowiadam: bo nie był w "Układzie". A zniszczono jego firmę za "wolnej Polski" - śmiech na sali z taką gównianą wolnością.

Wałęsa to kukła i taki sztuczny bohater.

Ciekawe co Wałęsa mógłby osiągnąć gdyby nie układał się z SB

A to akurat proste jest, znaleziono by któregoś dnia jego zwłoki, nasączone oczywiście obficie alkoholem. Stało by się tak oczywiście w czasie do tego odpowiednim, tzn. zanim mógłby stać się męczennikiem.

Tego wyżej nie chce mi się już komentować...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Powiedz gdzie takich idiotyzmów Ci do głowy wtłoczyli ?

teraz takie bzdety możesz pisac w tamtym czasie inaczej byś kwiczal ,teraz każdego bohatera tamtych czasów ( a było ich wielu )

zgnoić słowem można każdego

wtedy "wczasy dla internowanych" i ich rodzin inaczej wyglądały...

trzeba naprawdę mieć w głowie siana żeby takie bzdety pisać

powiem więcej nawet Pisdraki nie powiedziałby tego w żywe oczy ( za plecami dzięki takiemu ja Ty na pewno tak )

Nie jestem Pisdrakiem ,- ale nie godzę się żeby z mojej kasy zostały wypłacane jakieś odszkodowania za "prześladowania", "internowania" i inne bzdety dla "leśnych dziadków"........za to że nie chciało im się pracować ,- tylko woleli strajkować....

Czego teraz nie strajkują ? i nie walczą na barykadach o prawa do godnego życia dla rodaków??

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Za tą zgniłą zagranicą za odrą i za oceanem spawa nigdy nie ujrzała by światła dziennego. W ostateczności sprawę by utajniono na 50 lat

Bo to jest właśnie zgniłą zagranica. Gdzie mordercy prezydenta Kennedy'ego zostali ukryci przez rząd (w sumie to byli pewnie z rządu). ... przykładowo takie USA to kraj rządzony przez Rotchyldów, działający jako pasożyt świata. Dla Ciebie taki pasożyt to wyznacznik jakości, do którego powinniśmy w PL dążyć? - NIE ROZŚMIESZAJ MNIE i DOROŚNIJ

Nie jestem Pisdrakiem ,- ale nie godzę się żeby z mojej kasy zostały wypłacane jakieś odszkodowania za "prześladowania", "internowania" i inne bzdety dla "leśnych dziadków"........za to że nie chciało im się pracować ,- tylko woleli strajkować....

Czego teraz nie strajkują ? i nie walczą na barykadach o prawa do godnego życia dla rodaków??

Czytjąc twoje teksty mam wrażenie że cofam sie do lat tutaj opisywanych

przeczytaj pierwsze zdanie podobnie komuna tak określała ludzi walczących również o to żebyś mógł głupoty wypisywać TERAZ

coś mi się widzi że to walka z wiatrakami

( sorry wiatrak nie o Ciebie chodzi ).......

wehikuł czasu potrzebny na gwałt mamy jednego na podroż w czasie .....

Dla Ciebie taki pasożyt to wyznacznik jakości, do którego powinniśmy w PL dążyć?

Kto każe stosować model "rotchyldowy" ? Można stosować własne, tylko bez kapitału nie będzie to takie proste, dlatego co najmniej w początkowej fazie trzeba korzystać z inwestycji kapitału zewnętrznego. Nawet w Chinach zewnętrzny kapitał ma spory udział. Z czasem taki zewnętrzny kapitał może być zastąpiony przez własny pod warunkiem że zdusimy w sobie nienawiść do rodzimego kapitału i osób które nim dysponują. Niestety na to się nie zanosi.

Wałęsa nic nie zrobił dla Polski.

Żadna jednostka nie jest w stanie przewrócić systemu, ale jednostka jest w stanie pociągnąć wielu żeby tego dokonali. To udało się Wałęsie. Możliwe że przez przypadek, ale teraz to bez znaczenia. Nikt inny nie chciał aż tak zaryzykować.

Z niewoli bolszewickiej wpadliśmy w niewolę Niemiecką.

Wolałbyś pozostać pod niewolą bolszewicką ?

Ta cała nasza "Wolność" po 1989r to jeden wielki przekręt.

Myślisz że PiS zbuduje lepszą "wolność" ?

Prezes to też kukła i sztuczny bohater.

Oczywiście nie dla swoich wyznawców.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Czytjąc twoje teksty mam wrażenie że cofam sie do lat tutaj opisywanych

przeczytaj pierwsze zdanie podobnie komuna tak określała ludzi walczących również o to żebyś mógł głupoty wypisywać TERAZ

Mam już przepracowane 23 lata w III RP.

Do emerytury brakuje mi jeszcze 24 lata , jak dożyję to dostane jakieś 700 zł na rękę bo taką mi ZUS wyliczył Emeryturę.

W sumie przez te 23 lata w formie podatków i danin do budżetu Państwa wpłaciłem ponad 2 000 000 zł, wliczając w to dochodowy i VAT + ZUS za siebie i pracowników....

Codziennie sumiennie chodzę do roboty pracuję średnio po 11h na dobę. W związku z prowadzeniem DG , nie mam za dużo czasu na urlop czy nawet na porządne "chorobowe", jak coś złapię to i tak do prywatnego konowała bo kolejki do NFZ zabijają.....

Teraz pytanie czy nie jestem bohaterem na dzisiejsze czasy?

Czy mi nie należy się specjalna emerytura ?? W czym jestem gorszy od Krzywonos ???

Ukryta Zawartość

Zanim napiszesz że ci Panowie z Magdalenki dali mi wolność żebym mógł sobie pisać to co mi się podoba bądź nie pomyśl że ,- uważam że wszystko co mam zawdzięczam sobie swojej ciężkiej pracy, a tacy jak Wałęsa , Krzywonos i inni styropianowi rewolucjoniści teraz żyją z mojej ciężkiej pracy.............

Więc się najzwyczajniej ode mnie od..........

Ukryta Zawartość

Myślisz że PiS zbuduje lepszą "wolność" ?

Prezes to też kukła i sztuczny bohater.

Oczywiście nie dla swoich wyznawców.

Lechu ale nie o PISie ten watek...

Co ma PiS do wiatraka :) ?

Moze zjebia bardziej moze nie ktoz to wie...

Lechu ale nie o PISie ten watek...

Co ma PiS do wiatraka :) ?

Moze zjebia bardziej moze nie ktoz to wie...

Racja - nie odwracaj Lechu uwagi od tematu! Będzie temat o "prezesie" będziemy o nim gadać.

Ale chyba nie rozumiesz o co biega. Nie o to ze podpisał lojalke by w pier**l nie dostac...

.Tylko o to ze czynnie i swiadomie DONOSIŁ za co dostał mieszkanie, wygrywał w lotto (sam tak twierdzil) itd..

Przy okazji pozniej dał sie szantazowac i sterowac tak ze przemiany gospodarcze po 90r zostały dla wybranych zdecydowanie korzystniejsze.

Nie masz się co męczyć, debile nie są w stanie zrozumieć w czym uczestniczyli, jak zostali wydymani i klepią wzorce z GW.

KOMUNA dokonała transformacji, na wielu poziomach i w białych rękawiczkach. Wykorzystała do tego wystruganego

rewolucjonisty-konfidenta, którego miała na smyczy i na zawołanie. Wszystko robił jak chcieli, bo już liznął władzy, a

strach przed zdemaskowaniem kazał robić kolejne kroki. Takiego to mieliście BOHATERA - konfidenta, sprzedawczyka.

A Komuna się przeobraziła - w pierwszym kroku opanowała banki, skąd pochodziły kredyty na złodziejskie prywatyzacje

za 5-10% wartości. Uwłaszczyli się na wszystkim, a naród dostał (a właściwie musiał kupić) BON PRYWATYZACYJNY ,

który w szczycie wart był litr wódki. Tak Was wydymali - za cały narodowy majątek, wypracowany przez naród, dostaliście

litr wódki i zaproszenie DO KIERATU, za śmieciowe pensje. A od SOLIDARNOŚCI to 3 kroki w bok, to co Bolek zrobił

z tym ruchem, to niech go piekło pochłonie. Te pseudo gwiazdy i sprzedajni bohaterowie powinni wisieć na drzewach.

To trzecie podejście do rządów przez spadkobierców ideii Solidarności - jeśli ktoś tego nie chce widzieć lub poddał się

wrogim manipulacjom, to niestety, stoi tam gdzie kiedyś stało ZOMO !!! Zacznijcie wreszcie myśleć samodzielnie!

Racja - nie odwracaj Lechu uwagi od tematu! Będzie temat o "prezesie" będziemy o nim gadać.

To wynika z mojej "sympatii" do Prezesa. Zauważ, że zawsze piszę to z dużej litery ;-).

Żadna jednostka nie jest w stanie przewrócić systemu, ale jednostka jest w stanie pociągnąć wielu żeby tego dokonali. To udało się Wałęsie. Możliwe że przez przypadek, ale teraz to bez znaczenia. Nikt inny nie chciał aż tak zaryzykować

Jakie znowu "UDAŁO SIĘ" ? System sam chciał się przewrócić, ale pod przebraniem !

To wyselekcjonowany "przywódca", który od początku miał pełne wsparcie innych TW i SB !

Tak stworzono legendę, a ty jesteś konsumentem tej legendy, gotowym klaskać z zadowolenia !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z niewoli bolszewickiej wpadliśmy w niewolę Niemiecką. Zerknij do portfela typowego polaka - 300 € miesięcznie,

U schyłku niewoli bolszewickiej było około 50 DM miesięcznie - około 30 €.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

U schyłku niewoli bolszewickiej było około 50 DM miesięcznie - około 30 €.

No popatrz i na wszystko wystarczyło i jeszcze dzieciaki można za to było na kolonie wysłać !! ? Jak to możliwe?

A gdzie obiecane 100 milionów?----poszło na GW ........

To jest sprawa absolutnie podstawowa. Cały czas słyszymy bowiem - nie ruszajmy mitu Lecha Wałęsy, bo podważy to wspaniały polski akt sprzeciwu wobec komunizmu. Jak pan słusznie zauważył, na "Solidarność" składało się prawie 10 milionów ludzi, to był wielki ruch społeczny. W III RP figura Wałęsy miała go przesłonić. To była specyficzna manipulacja, która polegała na uznaniu, że Wałęsa ma prawo wypowiadać się w imieniu całej "Solidarności" i jest depozytariuszem jej tradycji. To było wygodne dla rządzących, którzy tworzyli z nim establishmentowy układ. Wałęsa mówił, że III RP była najlepszą rzeczą, jaka mogła się nam przydarzyć, a jego słowa podawano jako stanowisko całej "Solidarności". On był symbolem strażnika pilnującego porządku III RP.

No popatrz i na wszystko wystarczyło i jeszcze dzieciaki można za to było na kolonie wysłać !! ? Jak to możliwe?

A gdzie obiecane 100 milionów?----poszło na GW ........

Tak Ci się tylko wydaje ze na wszystko wystarczyło ...najpierw to w sklepie musiało być a z tym ciężko było

napisałes że 23 lata pracy masz stażu to cos z tamtymi czasy nie za bardzo w pamięc była u Ciebie

proponuje popytaj starszych powiedzą Ci jak to się wtedy kupowało tzw kombinowało

a potem zabieraj głos

No i nawzajem : dorośnij, bo masz pewnie z 60 lat, a zachowujesz się jak byś miał 6. Wałęsa nic nie zrobił dla Polski. Z niewoli bolszewickiej wpadliśmy w niewolę Niemiecką. Zerknij do portfela typowego polaka - 300 € miesięcznie, a następnie do portfela typowego Niemca. Ta cała nasza "Wolność" po 1989r to jeden wielki przekręt. Ta, że ... DOROŚNIJ!!! Dla czego biznes Pana Romana Kluski , twórcy firmy OPTIMUS został zniszczony? Odpowiadam: bo nie był w "Układzie". A zniszczono jego firmę za "wolnej Polski" - śmiech na sali z taką gównianą wolnością.

Jeżeli Wałęsa to nikt to kim są Kaczyńscy?

Jeżeli Wałęsa to nikt to kim są Kaczyńscy?

Jakis kompleks kurdupla na tym forum Panowie czy co?

Moze zaczniemy zadawac pytanie kto to jest królik Bugs i co on wtedy robil?

Temat jest o BOLKU nie mydlic mi Kaczorkami !

noż ku..a, ja tego nie ogarniam co niektórzy tu wypisują.berety mają nieźle poszargane.

sprawa absolutnie podstawowa.

Tomuś, ile miałes lat w stanie wojennym?

Szczury bronią Lecha Wałęsę i przekonują, że czarne jest białe i na odwrót. Zakłamują rzeczywistość i podnoszą argumenty, że krzywdzi się legendę "Solidarności". Jest dla mnie oczywiste, że istnieje cała grupa np. mediów, które nie pełnią żadnej funkcji medialnej, a służą jedynie temu, by bronić rządzącego układu. Ich można nazwać medialnymi funkcjonariuszami. Można od nich usłyszeć, że Wałęsa podobno podpisał jedną, drobną lojalkę w 1970 r. Otóż nie istniało wówczas coś takiego jak lojalka. Istniała natomiast deklaracja współpracy ze służbą bezpieczeństwa, która polegała na donoszeniu na kolegów. To są drobne przekłamania, ale bardzo istotne w procesie odkrywania prawdy.

shane,

ano tyle żeby pamietac rok 1970,poruszenie wśród ludzi,tym co się stało,,

Tak stworzono legendę, a ty jesteś konsumentem tej legendy, gotowym klaskać z zadowolenia !

A Ty nie jesteś konsumentem tej legendy ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.