Skocz do zawartości
IGNORED

BOLEK - koniec fałszywej legendy III RP ?

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Tak Ci się tylko wydaje ze na wszystko wystarczyło ...najpierw to w sklepie musiało być a z tym ciężko było

napisałes że 23 lata pracy masz stażu to cos z tamtymi czasy nie za bardzo w pamięc była u Ciebie

proponuje popytaj starszych powiedzą Ci jak to się wtedy kupowało tzw kombinowało

a potem zabieraj głos

Trochę kolejek pamiętam, wyłączony prąd w domu też , jak widać nie trzeba było dawać po 500 zł wystarczyło zrobić 20 stopień zasilania,....jakoś się nikt kiedyś nie martwił za co wyżywi rodzinę i zapłaci rachunki.......................

Dzięki Bolkowi i jego kolegom ...z mojej szkolnej ławki na 30 osób w PL jest tylko 12 osób...

Wychodząc codziennie do pracy rano spotykam kilka osób , które grzebią w śmieciach żeby wydobyć jakieś puszki ...., bezdomność jest na porządku dziennym.................

...........................................................................................................

nie chce mi się wyliczać dalej,,,ale jak ktoś tego nie widzi to albo jest beneficjentem układu , albo ma zlasowany mózg i to głównie przez TVN i Wyborczą............niestety...

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

A gdzie obiecane 100 milionów?----poszło na GW .......

A gdzie kasa za cegiełki na ratowanie Stoczni Gdańskiej ? A gdzie kasa ze Skoków ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Sprawa teczek TW "Bolka" jest o tyle ważna, że odsłania pewne zjawiska, m.in to, jak byliśmy okłamywani przez ponad 25 lat. Warto pamiętać, że w momencie, gdy ukazała się książka "SB a Lech Wałęsa. Przyczynek do biografii" autorstwa Piotra Gontarczyka i Sławomira Cenckiewicza, to ówczesny premier Donald Tusk zaczął grozić

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Natomiast Minister Nauki i Szkolnictwa Wyższego chciał nasłać komisję finansową na Uniwersytet Jagielloński, gdzie powstała praca naukowa na temat Lecha Wałęsy autorstwa Pawła Zyzaka. To są niebywałe skandale i akty realnego uderzenia w wolność słowa oraz demokrację. Należy je przypominać, zwłaszcza teraz. "Szafa Kiszczaka" stała się symbolem III RP, gdyż obnaża mechanizm, w którym byli funkcjonariusze służb bezpieczeństwa trzymali w garści ludzi tworzących polską rzeczywistość.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeżeli Wałęsa to nikt to kim są Kaczyńscy?

Nikt2 ? ;-)

Sprawa teczek TW "Bolka" jest o tyle ważna, że odsłania pewne zjawiska, m.in to, jak byliśmy okłamywani przez ponad 25 lat. Warto pamiętać, że w momencie, gdy ukazała się książka "SB a Lech Wałęsa. Przyczynek do biografii" autorstwa Piotra Gontarczyka i Sławomira Cenckiewicza, to ówczesny premier Donald Tusk zaczął grozić

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Natomiast Minister Nauki i Szkolnictwa Wyższego chciał nasłać komisję finansową na Uniwersytet Jagielloński, gdzie powstała praca naukowa na temat Lecha Wałęsy autorstwa Pawła Zyzaka. To są niebywałe skandale i akty realnego uderzenia w wolność słowa oraz demokrację. Należy je przypominać, zwłaszcza teraz. "Szafa Kiszczaka" stała się symbolem III RP, gdyż obnaża mechanizm, w którym byli funkcjonariusze służb bezpieczeństwa trzymali w garści ludzi tworzących polską rzeczywistość.

Czyli co, komuno wróć ? Będzie po równo. No prawie po równo bo w komunie wyzyskiwacze też byli.

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

No i nawzajem : dorośnij, bo masz pewnie z 60 lat, a zachowujesz się jak byś miał 6. Wałęsa nic nie zrobił dla Polski. Z niewoli bolszewickiej wpadliśmy w niewolę Niemiecką. Zerknij do portfela typowego polaka - 300 € miesięcznie, a następnie do portfela typowego Niemca. Ta cała nasza "Wolność" po 1989r to jeden wielki przekręt. Ta, że ... DOROŚNIJ!!! Dla czego biznes Pana Romana Kluski , twórcy firmy OPTIMUS został zniszczony? Odpowiadam: bo nie był w "Układzie". A zniszczono jego firmę za "wolnej Polski" - śmiech na sali z taką gównianą wolnością.

Wałęsa to kukła i taki sztuczny bohater.

Nie wiem, czy wiesz jaka jest różnica pomiędzy wolnościami, których nie dostrzegasz, to za taki tekst w tamtych czasach dotyczący ówczesnej władzy pożegnałbyś się z możliwoscia wyjazdu za granicę do końca zycia oraz awansem w pracy - to minimum kosztów. Lepiej nie poruszaj więc tematu wolności, bo ona daje się zauważać dopiero wtedy, gdy ci ją ograniczą istotnie.

Układy były, są i będą zawsze, niezależnie czy z Wałęsą, Tuskiem czy Kaczyńskim czy też Korwinem. Koryto je stymuluje. Niezależnie od kukły.

Jako młody pracownik pracowałem w firmie której okna wychodziły na główną bramę Stoczni Gdańskiej. Czasem szczypało w oczy. Teraz jest tam centrum dowodzenia Dudy związkowego.

W "Zieleniaku" ? ;)

P.S.

Wałęsa był konfidentem , sam się do tego publicznie przyznał choć później zaprzeczał wszystkiemu.

Niestety mając poziom IQ średnio rozgarniętego Orangutana ten nasz "bohater" nie rozumie ,że w jego i wszystkich Polaków interesie było przyznanie się przez niego do TW z SB i przeproszenie ( wycofanie się z życia publicznego ).

Myślę ,że taka postawa zostałaby w jakiś sposób rozliczona przez naród.

Ale niestety Wałęsa ( pomijając jego dorobek ) to osoba o przerośniętym do granic absurdu ego , nadęty bufon uważający się za mędrca i stratega politycznego , któremu najzwyczajniej sodówka do łba uderzyła.

On naprawdę uwierzył ,że samodzielnie obalił komunę , mur berliński i ZSRR ;)

Byłem u niego kiedyś w domu ( biznesowo ) i tak właśnie wspominam tego jegomościa.

Niektórzy tutaj uważają ,że ten człowiek powinien reprezentować Polskę i Polaków za granicą bo jest 'ikoną" Solidarności i wiele dobrego dla Polski może załatwić.

Pytanie co on takiego dla tej Polski załatwił ?

Jestem zdania ,że jego czas już dawno minął i ten człowiek powinien zniknąć z horyzontu i nie kompromitować nas Polaków za granicami kraju - nikt tego człowieka już dawno nie bierze na poważnie.

Wałęsa to jest teraz taki miś na Krupówkach , z którym każdy turysta chce sobie zrobić zdjęcie jako sentymentalną pamiątkę z Polski ;)

No już bez taniej propagandy... To jest jakieś dno płacowe, a nie portfel typowego Polaka

niestety nie -

GUS - ostatnie oficjalne dane - 51% polaków zarabia 1700 i mniej

czyli niech będzie 450 erosów -

10% z tych 51% zarabia 1200 i mniej...

w zawodówce w RFN UCZEŃ w klasie za warsztaty dostaje od 500 do 700E

w 3 lub 4 - 1000 E - UCZEN!

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

W "Zieleniaku" ? ;)

Solidarność swoich biur nie miała w "Zieleniaku".

Niestety mając poziom IQ średnio rozgarniętego Orangutana

Ten z wyższym IQ jak się zaczynał stan wojenny spała i dziwnym trafem nawet ówczesna władza o nim zapomniała.

Jestem zdania ,że jego czas już dawno minął i ten człowiek powinien zniknąć z horyzontu i nie kompromitować nas Polaków za granicami kraju -

no w życiu nie zniknie -

jak minie on to będą resortowe dzieci -

masz młodego Wałęse w PE inne młode nie wiadomo gdzie pozapychane

i całe stada tych uwłaszczonych - oni do końca będą KODować i bronić systemu

bo nic innego nie potrafią - tylko bronić przywilejów...

GUS - ostatnie oficjalne dane - 51% polaków zarabia 1700 i mniej

czyli niech będzie 450 erosów -

10% z tych 51% zarabia 1200 i mniej...

w zawodówce w RFN UCZEŃ w klasie za warsztaty dostaje od 500 do 700E

w 3 lub 4 - 1000 E - UCZEN!

Domyślam się, że zarobki polskie są netto, a niemieckie brutto?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

z takich panów niemiłych, to tylko smiać się mozna. za 20 lat, kazdy kto zerknie w encyklopedie pod hasłem Wałęsa, to przeczyta o bohaterze narodowym( oczywiście nie w dziwolągu zwanym PL) Pod hasłem Kaczynski, będą 2 biografie. Lech co nie umiał latać i Jarosław,co Polskę podzielił

Szczury bronią Lecha Wałęsę i przekonują, że czarne jest białe i na odwrót.

To duże stado. W szczytowym punkcie dla SB pracowało 130 tysięcy TW !!!!!!!!

Dodaj do tego cały aparat + beneficjentów. To jest armia zaKODowanych postaci !

Przykre jest to, że duża liczba nieświadomych kompletnie nie wie o co chodzi, a klepie

Michnikowe bzdety, uważając, że są fajni i walczą z "komuną", bo GW zawłaszczyła symbole

i powołuje się na fałszywą martylorogię ... do wyżygania. Włączono kolejny MATRIX !

no coz,masz racje,sa zmanipulowani,,,,powtarzają slogany wymyślone przez byłych esbekow.

wczoraj w tv republika był film z bankietu w magdalence,po obradach okrągłego stolu,Michnik,jak najlepszy przyjaciel,pobudzony,wznosil toasty,jedynie Frasyniuk,i L Kaczynscy byli jakby nieobecni,cala reszta z bolkiem na czele zarla,pila jak na weselu,nawet partyjniacy byli bardziej powsciagliwi.

a niemieckie brutto?

tyle szwabski syn dostaje do ręki za chodzenie na warsztaty w szkole...

my ich NIGDY nie dogonimy - i o to chodzi - mają pewne źródło niewolników

tu masz więcej nieprzyjemnych danych:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W "Zieleniaku" ? ;)

P.S.

Wałęsa był konfidentem , sam się do tego publicznie przyznał choć później zaprzeczał wszystkiemu.

Niestety mając poziom IQ średnio rozgarniętego Orangutana ten nasz "bohater" nie rozumie ,że w jego i wszystkich Polaków interesie było przyznanie się przez niego do TW z SB i przeproszenie ( wycofanie się z życia publicznego ).

Myślę ,że taka postawa zostałaby w jakiś sposób rozliczona przez naród.

Ale niestety Wałęsa ( pomijając jego dorobek ) to osoba o przerośniętym do granic absurdu ego , nadęty bufon uważający się za mędrca i stratega politycznego , któremu najzwyczajniej sodówka do łba uderzyła.

On naprawdę uwierzył ,że samodzielnie obalił komunę , mur berliński i ZSRR ;)

Byłem u niego kiedyś w domu ( biznesowo ) i tak właśnie wspominam tego jegomościa.

Niektórzy tutaj uważają ,że ten człowiek powinien reprezentować Polskę i Polaków za granicą bo jest 'ikoną" Solidarności i wiele dobrego dla Polski może załatwić.

Pytanie co on takiego dla tej Polski załatwił ?

Jestem zdania ,że jego czas już dawno minął i ten człowiek powinien zniknąć z horyzontu i nie kompromitować nas Polaków za granicami kraju - nikt tego człowieka już dawno nie bierze na poważnie.

Wałęsa to jest teraz taki miś na Krupówkach , z którym każdy turysta chce sobie zrobić zdjęcie jako sentymentalną pamiątkę z Polski ;)

pisss maki nigdy nie zrozumieją...dlaczego takie newsy wychodzą teraz.....

soczewki przeczyść chłopie

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Trochę kolejek pamiętam, wyłączony prąd w domu też , jak widać nie trzeba było dawać po 500 zł wystarczyło zrobić 20 stopień zasilania,....jakoś się nikt kiedyś nie martwił za co wyżywi rodzinę i zapłaci rachunki.......................

Dzięki Bolkowi i jego kolegom ...z mojej szkolnej ławki na 30 osób w PL jest tylko 12 osób...

Wychodząc codziennie do pracy rano spotykam kilka osób , które grzebią w śmieciach żeby wydobyć jakieś puszki ...., bezdomność jest na porządku dziennym.................

...........................................................................................................

nie chce mi się wyliczać dalej,,,ale jak ktoś tego nie widzi to albo jest beneficjentem układu , albo ma zlasowany mózg i to głównie przez TVN i Wyborczą............niestety...

Teraz wyrośnie nowe pokolenie z mózgiem wybranym przez TVP Kurskiego, Fronde. Karnowskich i inne Pisowskie szmatławce.

Teraz wyrośnie nowe pokolenie z mózgiem wybranym przez TVP Kurskiego, Fronde. Karnowskich i inne Pisowskie szmatławce.

do tego dojdzie deprecjonowanie zasług kulkińskiego...to wszystko doprowadzi pissmaków do głównych obrońców wolności w osobach wildstenia, braci kaczyńskich i prokuratora z prl-u piotrowskiego.

to będzie nowa polska, którą już zaczęli budować.....

ciekawe co zrobią ze sztaniskis? piedestał czy zsyłka do łagru????

I takim sposobem nawalanka na kolejne lata się szykuje..kolejna odsłona....niestety

Bismarck coś tam coś tam powiedział( wielu Was to słyszało) i miał facet racje

Zadam pytanie ;Czyż nie okazja byłaby wyciągać kwity na Wałęsę ( te o które teraz odbywa sie zadyma ) wyciągnęli w latach 82-3 przed nagroda Nobla nie skorzystali by z tej okazji lecz tworzyli nowe ?

Jesli one są takie dobre to po co tworzyc nowe jak te sa pod ręką

Sztaniskis będzie następna na liście. Oglądałem przed chwilą Dziennik telewizyjny. Przypomina on jak żywo ten z czasów PRL.

Propaganda informacji TVN nie dosięga mu do pięt.

Zadam pytanie ;Czyż nie okazja byłaby wyciągać kwity na Wałęsę ( te o które teraz odbywa sie zadyma ) wyciągnęli w latach 82-3 przed nagroda Nobla nie skorzystali by z tej okazji lecz tworzyli nowe ?

Kto by w tamtych latach uwierzył komuchom? Przecież cała ta Nagroda Nobla była zagraniem wrogim względem nich.

W Encyklopedii Popularnej PWN (wydanie 6-te, druk w roku 1984) w uzupełnieniach stoi jak byk - Nagrody Nobla 1980, 1981, 1982 i 1983, "Nagroda Pokoju 1983 - L. Wałęsa (Polska) ** Przyznanie nagrody miało polit. charakter i było próbą zakłócenia procesu normalizacji w Polsce."

Kto by w tamtych latach uwierzył komuchom? Przecież cała ta Nagroda Nobla była zagraniem wrogim względem nich.

W Encyklopedii Popularnej PWN (wydanie 6-te, druk w roku 1984) w uzupełnieniach stoi jak byk - Nagrody Nobla 1980, 1981, 1982 i 1983, "Nagroda Pokoju 1983 - L. Wałęsa (Polska) ** Przyznanie nagrody miało polit. charakter i było próbą zakłócenia procesu normalizacji w Polsce."

a za zasługi to nie dostał?to może poproś aby to uzupełnili co?

Gdzie te plany gospodarcze... Znowu tylko szczanie nienawiść.

Sekta wrzuca propagandę... I myśli ze da jej to koryto na dłużej....

chwilowy brak działalności w audio.

Wałęsa jest bohaterem, który miał również nie najlepsze okresy w życiu ale w latach osiemdziesiątych to on stał na czele strajków. Wziął to na siebie i dlatego tak wiele mu zawdzięczamy. Lata siedemdziesiąte i jego prezydentura nie są najlepsze, ale nie zapominajmy co mu zawdzięczamy. Może ktoś chciałby być nadal w radzieckim kołchozie ale ja na pewno nie.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

A tak na serio to czemu te PiS y jakieś sensacji szukają w oczernianiu ?

Komunnjzacja ukoscielnienie i upartyjnienie Polski przecież przebiega bez jakiś większych problemów co planują?

Na razie jedna ciekawostka. Co jeszcze planują? Co knuja? Co zepsuja?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

antymalkontent

a co Ty tv nie oglądasz?

nadal polskojezyczny kanal propagandowy tvn 24

to obciach to ogladac

jesteś jak obywatel korei polnocnej,,,

Rambo

a co mu Ty zawdzięczasz?

bo ja nic ,wprost przeciwnie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.