Skocz do zawartości
IGNORED

BOLEK - koniec fałszywej legendy III RP ?

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Nie rozśmieszaj mnie! Pamietam tamte czasy bardzo dobrze. Historia to jedno z moich hobby.

W takim razie pamięći , a trzeźwa i obiektywna ocena w twoim przypadku gdzieś po drodze się rozminęły. Jesteś klasyczną ofiarą manipulacji. Mam nadzieję, że uda się to jeszcze odkręcić bo często mądrze piszesz i szkoda by było.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Lektura komentarzy pod artykułem daje do myślenia, oczywiście tylko tym myślącym:

1) Pierwszy cudowny przypadek w życiu Jarosława to zawrotna kariera jego ojcaRajmunda. Tuż po wojnie żołnierzy AK rozstrzeliwano, osadzano w więzieniach, sadzano na nogach od stołka, torturowano, w najlepszym razie wykluczano z życia społecznego. Tymczasem Rajmund Kaczyński, żołnierz AK, tuż po wojnie dostaje od stalinowskiej władzy wypasiony apartament na Żoliborzu, jak na tamte czasy rzecz poza zasięgiem zwykłego obywatela, nawet szarego członka PZPR.

2) Cud drugi, żołnierz AK, mąż sanitariuszki AK, dostaje posadę wykładowcy na Politechnice Warszawskiej i oboje żyją sobie z jednej pensji jak pączki w maśle. W tym czasie gdy w Polsce rządzi Bierut, a właściwie Stalin rządzi Bierutem, posada dla Akowca na uczelni brzmi jak ponury żart, jednak rzecz miała miejsce

3) Cud trzeci, rodzą się bliźniaki i jako dzieci akowskiego małżeństwa, na początku lat 60, kiedy większość dzieci akowców opłakuje swoich rodziców, albo czeka na ich powrót z więzienia, nasze orły zabawiają się w reżimowej TV.

4) Cud czwarty. Jarosław Kaczyński jako jedyny działacz opozycji, z kręgu doradców Lecha Wałęsy nie zostaje internowany.

5) Cud piąty, Jarosław Kaczyński odmawia (tak twierdzi) podpisania lojalki i jako jedyny opozycjonista odmawiający władzy PRL zostaje zwolniony do domu, co więcej nikt go nie nęka, w okresie 1982-1989.

6) Cud szósty, Jarosław Kaczyński jako jedyny opozycjonista ma sfałszowaną teczkę i jako jedyny opozycjonista domagający się powszechnej lustracji ujawnia swoją teczkę dopiero po naciskach prasy.

7) Cud siódmy to cud zagadka. Jaki jest związek między ofiarowanym Rajmundowi Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Żoliborzu, pracą w czasach stalinowskich na Politechnice Warszawskiej, karierą filmową bliźniaków i brakiem internowania Jarosława Kaczyńskiego w stanie wojennym?

Padło: "Wałęsa jest winien śmierci ludzi..."

Jakieś źródła?

Dział propagandy PiS ?

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

W takim razie pamięći , a trzeźwa i obiektywna ocena w twoim przypadku gdzieś po drodze się rozminęły. Jesteś klasyczną ofiarą manipulacji. Mam nadzieję, że uda się to jeszcze odkręcić bo często mądrze piszesz i szkoda by było.

Ale jakiej manipulacji? Nigdzie nie bronię Wałęsy, ale też go nie krytykuje. Wiem jakie to były czasy, szczególnie po strajkach 70' i rozstrzeliwaniu ludzi w Trojmieście. Ale skoro ludzie PiS-u wytykają wszystko swoim wrogom, nawet na kilka pokoleń wstecz, to ja i nie tylko ja chcemy poznać teczkę Jaroskawa i prawdziwą historię jego ojca! Żeby innych oskarżać to samemu trzeba być czystym jak łza!

Prawda jest znana od dawna, jedynie proces "wyparcia" nie pozwalał się z tym oswoić, bo to wielki wstyd.

Tak właśnie zmanipulowano cały naród, tak zbudowano fałszywą legendę (vide Krzywonos) dla ogłupiania ...

Pedagogika wstydu + inne socjologiczne narzędzia zrobiły swoje. Ludzie plują na rząd i prezydenta, a gdy

są pytani o powód, to nie bardzo potrafią to wytłumaczyć - TAK WYHODOWANO STADO PSÓW PAWŁOWA !

Jeśli ktoś ma ochotę i odwagę zmierzyć się z faktami, niech cierpliwie wysłucha.

Tłum psów Pawłowa widać szczególnie na pisowskich manifestacjach, na miesięcznicach i wsród sekty Rydzyka. Tam dopiero są jaja i alternatywna rzeczywistość ludzi, którzy wyparli ze swoich głów ostatki rozsądku. To trzeba mieć dużo ciemnej mocy, by tak skutecznie ogłupić ludzi i wmówić im, że nienawiść to podstawa myślenia katolików, że kibole handlujący prochami to krew z krwi tego narodu i wartościowi patrioci, że pseudo uczelnia pseudo księdza jest wartością wymagającą dofinansowania z publicznej kasy mimo, że osiągnięcia naukowe ma...zerowe, dosłownie ZEROWE, że przemiany ustrojowe w latach 89/90 zawdzięczamy osobie, która nie miała z nimi prawie nic wspólnego, że nieudolny prezydent tego kraju jest bohaterem poległym w Smoleńsku mimo, że tak na prawdę poprzez swoją ignorancję sam jest pośrednio odpowiedzialny za śmierć 95 osób, oraz własne, niezamierzone samobójstwo.

Pawłow byłby dumny.

Nie atakuje się rodziców? A Donald i ten alimenciarz z Kodu. Kto pisał kalumnie na ich rodziny jak nie ludzie PiS
Ja bym do tego jeszcze dodał "resortowe dzieci"...

Ale co ja tam wiem. PiSu nie czczę więc lemingiem tylko jestem.

Ale ja Nigdzie nie bronię Wałęsy, ale też go nie krytykuje.

Hmmm, czyli nie masz zdania nt. pajaca, dzięki któremu zmanipulowano i okradziono naród ?

SLY, masz jakieś pojęcie w innych sprawach, ale akurat nt. "transformacji PRL Bis" żadnego.

Otwarty umysł pozwoli Ci nadrobić te zaległości ... wystarczy tylko chcieć. :)

Zawsze zmiany ustrojowe niosą patologie. Zmiany te mogą być krwawe i szybciej oczyszczać atmosferę lub bezkrwawe ale wtedy układy i układziki determinują przyszłość takiego kraju. Nie mnie oceniać co byłoby lepsze, bo nie ja miałem na to wpływ. Być może byłoby lepiej, gdyby wymordowano wówczas kilka milionów ludzi i dziś pewnie byłoby inaczej. Ale to jest już tylko gdybanie.

Ten ktoś to kilkaset tysięcy członków związku Solidarność i wielu liderów , nie sam Wałęsa.

Z niego zrobiono symbol przemian a on w swojej próżności uwierzył w to , że sam wszystkiego dokonał .

Pokłóci się chyba że wszystkimi swoimi kolegami ze związku.

O wielu zapomniał .

Sam żył w luksusach a jego koledzy i koleżanki , narażający tak samo życie jak on klepali biedę i poszli w zapomnienie.

To chyba wiele tłumaczy?

On sam przyznał ,że współpracował z SB a w jakim zakresie tego pewnie się nigdy nie dowiemy.

Nalezy rozgraniczyć pewne fakty a nie ślepo wierzyć w to co napisze taka czy inna gazeta.

Nikt nie ujmuje zasług Wałęsie w okresie strajków i ja to doceniam.

Ale też nikt nie powinien zapomnieć jemu tego ,że nie zrobil lustracji i dekomunizacji , nie odsunął od władzy post komunistów ... a teraz padł tego ofiarą.

Sam jest sobie winny.

A to ,że nasz kraj zmienił się na + jest również dla mnie niezaprzeczalnym faktem tyle tylko ,że mógłby zmienić się jeszcze bardziej a dzięki m.in. Wałęsie tak się nie stało.

P.S.

O mnie się nie martw , poradziłem sobie po transformacji ale na pewno nie zawdzięczam Tego takiej czy innej partii politycznej tylko wlasnej ciężkiej pracy.

Nie byłem benificjentem czy spadkobiercą układów " pomagdalenkowych ".

nikt nigdy nie będzie w stanie zrobić lustracji - tworząc tym samym całkowicie nowe świeże elity.o tym również zapewne wiesz.

problem polega na tym, że obecnej prawicy zwłaszcza jest na rękę ta "pseudo afera", którą kiszczakowa zrobiła - zupełnie z aspektów politycznych.

już ktoś wspomniał, że sprzedając materiał w ułamku dostałaby mnóstwo pieniędzy.

zatem obecna sytuacja ma wymiar tylko i wyłącznie polityczny.

poczekajmy kilka dnie - a ikoną solidarności wolności stanie się kaczyński.

nie będę się powoływał na zagraniczne media, ale już one wspominają, że akcja ma charakter polityczny - zauważyłeś to?

naiwni są?...a może po prostu widzą co się dzieje od października?

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

kibole handlujący prochami to krew z krwi tego narodu i wartościowi patrioci ...
Tak właśnie jesteś manipulowany, tak właśnie medialnie obrzydzano głosy protestu.Obiecaj, że obejrzysz film BUNT STADIONÓW, chwilę pomyślisz i wówczas się wypowiesz.Nie zaszkodzi również poczytać o akcji "WIDELEC", gdzie na polityczne zlecenie torturowano ludzi.Zdrowego rozsądku życzę.

Ukryta Zawartość

11zaglebie2_oprawa2_d.jpg

Ukryta Zawartość

Hmmm, czyli nie masz zdania nt. pajaca, dzięki któremu zmanipulowano i okradziono naród ?

SLY, masz jakieś pojęcie w innych sprawach, ale akurat nt. "transformacji PRL Bis" żadnego.

Tylko nie zapominaj, ze kiedy to okradanie miało miejsce to Kaczyński robił u Wałęsy za doradcę :)

Chyba, ze to też nieprawda....i zmowa sił wrogich.

A Ty BoDeX masz jakieś autorytety?

Super Dziś się dowiedziałem że, gdyby nie Bolek to pewnie byłbym rozjechany przez czołg.......

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Tylko nie zapominaj, ze kiedy to okradanie miało miejsce to Kaczyński robił u Wałęsy za doradcę :)

Chyba, ze to też nieprawda....i zmowa sił wrogich.

...w aktach zmienią na kaRczyśki i ....znowu obrońca wolności

będzie na wierzchu..

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Tak właśnie jesteś manipulowany, tak właśnie medialnie obrzydzano głosy protestu.

Obiecaj, że obejrzysz film BUNT STADIONÓW, chwilę pomyślisz i wówczas się wypowiesz.

Nie zaszkodzi również poczytać o akcji "WIDELEC", gdzie na polityczne zlecenie torturowano ludzi.

Zdrowego rozsądku życzę.

Ukryta Zawartość

Światopogląd kiboli to ma być przykład ?

Ukryta Zawartość

Super Dziś się dowiedziałem że, gdyby nie Bolek to pewnie byłbym rozjechany przez czołg.......

No sorry, prezes by nie dał rady.

Bo zanim by się obudził już by było po tobie :)

nikt nigdy nie będzie w stanie zrobić lustracji - tworząc tym samym całkowicie nowe świeże elity.

130 tys. TW + tysiące aparatczyków + tysiące beneficjentów będą protestować, tak jak szKODniki,

ale jest szansa, że prawda wreszcie się obroni, że trzecie podejście do władzy pozwoli na zwycięstwo

POLSKI i POLAKÓW. Jest szansa na to, że naród wyzwoli się z zakłamania i manipulacji ....

130 tys. TW + tysiące aparatczyków + tysiące beneficjentów będą protestować, tak jak szKODniki,

ale jest szansa, że prawda wreszcie się obroni, że trzecie podejście do władzy pozwoli na zwycięstwo

POLSKI i POLAKÓW. Jest szansa na to, że naród wyzwoli się z zakłamania i manipulacji ....

Polska z takimi Patriotami jak Ty stoczy się na same dno.

Jest szansa na to, że naród wyzwoli się z zakłamania i manipulacji ....

Teraz mnie rozbawiłeś, bo nie było nigdy większego zakłamania i manipulacji niż ze strony PISu. Pierwszy z rzędu przykład...wczoraj w TV widziałem jak Kępa i kilku innych z PISu było oburzonych donoszeniem na Polskę i obecne władze do parlamentu UE. Ale nie pamiętają jak sami Pisowcy donosili w sprawie Radia Maryja, czy w sprawie wyborów samorządowych. Czyli jak ktoś donosi na PIS to jest zdrajca i godzien potępienia, bo przecież pisowcy nigdy by tego nie zrobili...ale gdy jednak robili to wielokrotnie to wtedy nie było problemu, bo to przecież było co innego mimo, że to samo!!

Poza tym nazywanie ludzi, którzy chodzą na manifestację KODu szkodnikami jest co najmniej nie na miejscu. Sam nie chodzę, bo nie lubię manifestacji ale znam wiele porządnych osób które chodzą na te manify i ludzie ci nie mają nic wspólnego ani z komuną, ani w ogóle z polityką. I w przeciwieństwie do tłumów PIsowskich chodzą tam z własnej woli, a nie przywożeni autokarami na rozkaz Rydzyka i innych pseudo księży.

Tłum psów Pawłowa widać szczególnie na pisowskich manifestacjach, na miesięcznicach i wsród sekty Rydzyka. Tam dopiero są jaja i alternatywna rzeczywistość ludzi, którzy wyparli ze swoich głów ostatki rozsądku. To trzeba mieć dużo ciemnej mocy, by tak skutecznie ogłupić ludzi i wmówić im, że nienawiść to podstawa myślenia katolików, że kibole handlujący prochami to krew z krwi tego narodu i wartościowi patrioci, że pseudo uczelnia pseudo księdza jest wartością wymagającą dofinansowania z publicznej kasy mimo, że osiągnięcia naukowe ma...zerowe, dosłownie ZEROWE, że przemiany ustrojowe w latach 89/90 zawdzięczamy osobie, która nie miała z nimi prawie nic wspólnego, że nieudolny prezydent tego kraju jest bohaterem poległym w Smoleńsku mimo, że tak na prawdę poprzez swoją ignorancję sam jest pośrednio odpowiedzialny za śmierć 95 osób, oraz własne, niezamierzone samobójstwo.

Pawłow byłby dumny.

Genialny tekst !

Pozdrawiam :-)

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

To prezes decyduje kto jest prawdziwym Polakiem i szczerym patriotą. I np. Wałęsa nim nie jest, a taki prokurator Piotrowicz owszem tak.

Nie wiem kto decyduje? Wałęsa rozpieprzył to państwo za to brał kasę i mu się to fantastycznie udało! Jak dla mnie człowiek sukcesu (o etyce nie piszę) Obecnie powoli stajemy jako państwo z gospodarką na nogi, do następnego Bolka.

Zawsze tak było, kiedy kończyły się pieniądze kończył się komunizm! Proponuję obejrzeć najnowszy film braci Cohen "Ave, César!" główny bohater jednak miał poskładane w głowie.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Światopogląd kiboli to ma być przykład ?

Dla PiS tak.

... znam wiele porządnych osób które chodzą na te manify i ludzie ci nie mają nic wspólnego ani z komuną, ani w ogóle z polityką....

To jest właśnie tragiczne...

Nie wiem kto decyduje? Wałęsa rozpieprzył to państwo za to brał kasę i mu się to fantastycznie udało! Jak dla mnie człowiek sukcesu (o etyce nie piszę) Obecnie powoli stajemy jako państwo z gospodarką na nogi, do następnego Bolka.

Zawsze tak było, kiedy kończyły się pieniądze kończył się komunizm! Proponuję obejrzeć najnowszy film braci Cohen "Ave, César!" główny bohater jednak miał poskładane w głowie.

To będzie taki PiSowski model narodowosocjalistycznej gospodarki rynkowej. Nie wiem czy ma to choć odrobinę szans żeby się udać ;-)

Temat jest Bolku a nie o Pis

Ten "wielki Polak" nie zostałby nim gdyby nie donosił na innych.Nie byłby prezydentem gdyby wcześniej nie był bezpieczniakiem i takie są fakty czy to się komuś podoba czy nie.I nie zrobił nic żeby rozliczyć tych czerwonych skórwysynów z ich zbrodniczej działalności bo był ich człowiekiem.Czerwoni stworzyli swoją i kontrolowaną przez siebie opozycję.

Świetnie, jeśli nie przeszkadza WAM to , że z POLSKI zrobiono kolonię, a z POLAKÓW niewolników, to gratuluję.

To prezes decyduje kto jest prawdziwym Polakiem i szczerym patriotą. I np. Wałęsa nim nie jest, a taki prokurator Piotrowicz owszem tak.

Kto bezmyślnym burakiem się urodził, takim będzie za swego żywota i takim umrze - bez żadnego śladu.

Piotrowicz ( podobnie jak Wassermann) był prawnikiem - prokuratorem. Odmówił prowadzenia spraw politycznych

za co został przeniesiony z prokuratury wojewódzkiej do jakiejś pipidówki. Angażował się w pomoc ludziom solidarności,

nigdy nie był aparatczykiem ! To, że miał legitymacje partyjną, to nie jest żaden dowód ! Pamiętasz, że byłeś członkiem

TOWARZYSTWA PRZYJAŹNI POLSKO RADZIECKIEJ ? To dostawał KAŻDY w siódmej klasie - wyprzesz się teraz ???

Obrzucanie błotem to relikt przeszłości, najwyższy czas to zdemaskować ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.