Skocz do zawartości
IGNORED

BOLEK - koniec fałszywej legendy III RP ?

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Przeciez sam napisal oświadczenie...o czym tu dalej mówić. Sam się przyznal. Pap to wydrukowalo. Potem kapciowy mu szepnął do ucha i wycofał. Pamiętają panowie jak za śmiechem ukrywal strach z lozy prezydenckiej 4 czerwca. Przeciez cala jego polityka zagraniczna byla prorosyjska wbrew naszym interesom.

No masz.

Na pewno bardziej niż dziadek w Wermachcie.

I jedno i drugie nie ważne. No chyba że będziemy się cofać 5 pokoleń w tył ...

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Rządzić i likwidować ta mafię złodziejstwo u siebie zmniejszac pasożytów biurokratycznych a nie szczac na Polskę i Polaków.

PiS. Czas pokazać że jesteście chrześcijanami na prawdę ie tylko "bo lud ciemny łatwiej się nabierze".

Ludzie chcą pracy i normalności a nie nienawiści i szczania i szczucia na siebie nawzajem.

Zostawcie Wałęsę zajmijcie się czymś pożytecznym.

chwilowy brak działalności w audio.

Rządzić i likwidować ta mafię złodziejstwo u siebie zmniejszac pasożytów biurokratycznych a nie szczac na Polskę i Polaków.

PiS. Czas pokazać że jesteście chrześcijanami na prawdę ie tylko "bo lud ciemny łatwiej się nabierze".

Ludzie chcą pracy i normalności a nie nienawiści i szczania i szczucia na siebie nawzajem.

Zostawcie Wałęsę zajmijcie się czymś pożytecznym.

Gdyby Wałęsa był "pasywny" politycznie, twój apel miałby sens.

W ogóle taka sytuacja jak ta z Kiszczakową to rzadka okazja żeby dowiedzieć się coś więcej o rzeczywistości, tej "odczarowanej" - trudno dyskutować z faktami. Podobnie było z aferą taśmową.

--------------

O to to to...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

...Zostawmy na razie Wałęsę, jego osobisty problem jest tu drugorzędny. Bardziej niepokojące jest to, że dowiedzieliśmy się po raz kolejny, jak bezsilnym, jak słabym państwem była III RP. Bo jak to możliwe, że dopiero po 27 latach suwerenności Polski prokurator po raz pierwszy zaczął sprawdzać, czy dawni komunistyczni dygnitarze nie przechowują w domach dokumentów, dzięki którym mogą sterować polską polityką?

...Czemu powołany w 1999 roku IPN tą sprawą zajął się dopiero po 17 latach działania, kiedy wdowa po Kiszczaku w praktyce sama zaprosiła przedstawicieli tej instytucji do swojego domu? Czy cała klasa polityczna, kolejne rządzące partie, wszystkie służby specjalne nie były świadome niebezpieczeństwa?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Tak się składa, że mamy w Polsce ciekawostkę w postaci prokuratury policyjno-historycznej.

Interesujące niewątpliwie i mogące kogoś skompromitować dokumenty nie dostały się w ręce wymiaru sprawiedliwości, tylko tego dziwnego, politycznie motywowanego organu jakim jest IPN.

Jaką niby mamy wgarancję, że papiery nie pojawiać będą się selektywnie i na polityczne zamówienie, a niewygodne w ogóle nie znikną? Według mnie żadnej.

Nie jest przypadkiem, że papiery nie trafiły do normalnej prokuratury, dlatego akcja została przeprowadzona błyskawicznie, chodziło o unieszkodliwienie potencjalnych min i o zdobycie amunicji na przeciwników.

Jestem Europejczykiem.

Tak się składa, że mamy w Polsce ciekawostkę w postaci prokuratury policyjno-historycznej.

Interesujące niewątpliwie i mogące kogoś skompromitować dokumenty nie dostały się w ręce wymiaru sprawiedliwości, tylko tego dziwnego, politycznie motywowanego organu jakim jest IPN.

Jaką niby mamy wgarancję, że papiery nie pojawiać będą się selektywnie i na polityczne zamówienie, a niewygodne w ogóle nie znikną? Według mnie żadnej.

Nie jest przypadkiem, że papiery nie trafiły do normalnej prokuratury, dlatego akcja została przeprowadzona błyskawicznie, chodziło o unieszkodliwienie potencjalnych min i o zdobycie amunicji na przeciwników.

Typowa patologia. Ale Polak potrafi... Polska to ciekawy i całkiem przyzwoity kraj do życia... Tylko ludzie po..i co po niektorzy. A jak jeszcze tacy do koryta sie jakimś cudem docisna to później mamy takie ciekawostki.

chwilowy brak działalności w audio.

Nie jest przypadkiem, że papiery nie trafiły do normalnej prokuratury

Ano nie jest.Dziwne,że nazywasz normalną...prokurature Ziobry.Druga sprawa to dlaczego Kiszczak zdecydował dopiero ujawnić dokumenty po śmierci swojej?To była polisa na życie.

Okrągło stołowa?

Zaczynają się potwierdzać teorie Wyszkowskiego?

Polecam pozycję obowiązkową: "Wałęsa. Człowiek z teczki" - Sławomir Cenckiewicz

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

Powiem krótko - spadaj

Lechu? To Ty? A nie, Jarek synalek?

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

Jedno nie podlega dyskusja resortowi i ich pomioty mają władze (i mają coś na każdą władze) ...

Biedny Prezes, takie podsumowanie...

Jestem Europejczykiem.

Matkę Teresę

Matka Teresa chyba człowieku żartujesz?

Ukryta Zawartość

Zanim coś skomentujesz to przeanalizuj literaturę....."Matkę teresę " ustawiłbym w tym samym rzędzie co Bolka , JP2 i kilku innych piewców demokracji na usługach tych , o których nie wolno mówić publicznie.......

normalnej prokuratury,

Jaja sobie robisz?

Normalna prokuratura w PL?

Ukryta Zawartość

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Jaja sobie robisz?

Normalna prokuratura w PL?

Oczywiście, że sobie robię, przecież wiadomo, że normalna prokuratura jest w Rosji, a nie u nas.

A tah na marginesie - następny, któremu trzeba tłumaczyć każde zdanie?

Chodziło o prokuraturę powszechną.

Jestem Europejczykiem.

Oczywiście, że sobie robię, przecież wiadomo, że normalna prokuratura jest w Rosji, a nie u nas.

Nie mieszaj w sprawy krajowe Putina , on z tym nie ma nic wspólnego , choć wiem że taką macie dyspozycję,-- co złego to Putin i Rosja.....

Osobiście się cieszę że sprawa Bolka wróciła, przecież nikt kto jest przy zdrowych zmysłach nie uwierzy w "taką karierę" człowieka po "szkole " specjalnej......

Biedny Prezes, takie podsumowanie...

Na Prezesa albo nic nie ma albo jest już dawno w Moskwie ... gdyby było w Polsce to już by go ...

ps. prokuratura jest tak samo normalna jak cały tzw. wymiar "sprawiedliwości" i jego służby (komornicy, notariusze, "biegli") ... o tzw. mundurowych szkoda pisać.

Już tłumaczyłem, symptomatyczne jest, że Kiszczakowej wizyty nie złożyli prokuratorzy z prokuratury powszechnej (cywilnej), tylko z IPN.

Jestem Europejczykiem.

Już tłumaczyłem, symptomatyczne jest, że Kiszczakowej wizyty nie złożyli prokuratorzy z prokuratury powszechnej (cywilnej), tylko z IPN.

Nic w tym symptomatycznego nie ma , prokuratura powszechna zawsze miała tendencję do zamiatania "pod dywan" wszelkich afer związanych z III RP dlaczego teraz miała by się zająć swoim kolegą Bolkiem? przecież to nie jest logiczne...

Powszechnie również wiadomo że w IPN nie ma ludzi "układu" stąd takie a nie inne działania ...co w tym dziwnego?

Kiszczak taki idiota był że nie wiedział że IPN nie da jego żonie nawet złotówki ??? A na bank zrobią wjazd do domu.....

Śmiem wątpić....... Troszkę tą postać z historii znam (nie osobiście) i za szczwawy lis był na taką amatorszczyznę....

A jakby wdowa chciała te nędzne - bo za te materiały to nędzne grosze, kasę to każdy znający ABC Polskiej polityki od ręki poda kilka adresów gdzie by te 90 tysi od ręki dostała, a papiery by znikły....Na wieki, albo jeden dzień dłużej....

Ale co ja tam wiem...... Radia M nie słucham, wybiórczej nie kupuję, normalnie 3 świat jestem ;)

A jak się doda do tej patologiczną wręcz nienawiść pewnego pana do innego pana, to trudno się oprzeć wrażeniu, że ktoś właśnie coś u kogoś kupił i nie zapłacił biletami NBP.....

Ale to taka tam spiskowa teoria dziejów......

Powszechnie również wiadomo że w IPN nie ma ludzi "układu" stąd takie a nie inne działania ...co w tym dziwnego?

Co ty tez za brednie opowiadasz! Nie ma ludzi "układu"???

Ależ jak najbardziej są, tyle, że innego, obecnie rządzącego.

Jestem Europejczykiem.

A jakby wdowa chciała te nędzne - bo za te materiały to nędzne grosze, kasę to każdy znający ABC Polskiej polityki od ręki poda kilka adresów gdzie by te 90 tysi od ręki dostała, a papiery by znikły....Na wieki, albo jeden dzień dłużej....

Taki Stonoga pewnie dałby z 3 duże Bańki i to od ręki......

Dokładnie jak Jaro pisze, IPN zawsze był i jest kojarzony z PIS-em (nawet ogry to wiedzą)

No przecież nikt tego nie kwestionuje.

Słowa "układ" użyłem w odniesieniu do śmietanki "post-magdalenkowskiej"

są, tyle, że innego, obecnie rządzącego

podobnie jak prokuratura cywilna i sądownictwo jest jeszcze w rękach układu poprzedniego razem z platformianą ikoną - lechem, legitymizującą niby solidarnościowe pochodzenie

Co ty tez za brednie opowiadasz! Nie ma ludzi "układu"???

Ależ jak najbardziej są, tyle, że innego, obecnie rządzącego.

No to co mają robić Ci prokuratorzy?

Na mszę chodzić?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.