Skocz do zawartości
IGNORED

BOLEK - koniec fałszywej legendy III RP ?

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

. Czyli "umoczony" Wałęsa jednak coś z tym "diabłem" dla mnie (dla nas wszystkich?) ugrał, nawet jeśli nie grał całkiem czysto...

Tak Wałęsa coś "Ugrał" dobrze napisane, Ugrał tyle ile było w scenariuszu dla niego napisane.

Scenariusz pisało SB, potem CIA ,......Spektakl iście "Werterowski" Lechu i Karol i ich Cierpienia............

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Tak jak w przypadku fałszywki prezesa Kaczyńskiego?

po żadnej ze stron nie ma świętych co ani w 1% nie zwalnia Bolka z odpowiedzialności

Chodzi o to co zobaczy świat....

A świat zobaczy - Wałęsa agent policji politycznej, czyli sama solidarność też g.... warta...

Kluczowa jest prawda a nie układanie się pod "co zobaczy świat".

Solidarności są i były podzielone w ostatecznej rozgrywce na dwie:

- prawdziwa, patriotyczna, szczera

- SB-cka, sterowana przy pomocy Lecha, w ostatniej rozgrywce dominująca (nie chcem ale muszem zrobić jak mocodawcy każą, inaczej będzie bydło)

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

Tak jak w przypadku fałszywki prezesa Kaczyńskiego?

po żadnej ze stron nie ma świętych co ani w 1% nie zwalnia Bolka z odpowiedzialności

To dlaczego ścigasz też innych "nie świętych" , którzy teraz się mają dobrze i żrą z koryta?

Lepiej płacą niż Wałęsa?

Chodzi o to co zobaczy świat....

A świat zobaczy - Wałęsa agent policji politycznej, czyli sama solidarność też g.... warta...

Tym bardziej iż Polska nie jest ulubienica świata polityki, Ani globalnie, ani nawet na tym kontynencie...

Z drugiej strony jeżeli świat zobaczy nadużywanie organów państwa do tłumienia prawdy i retuszowania wizerunku Wodza, nie przysłuży się to nam za dobrze wizerunkowo.

Przykładem czegoś podobnego były wczesne lata 90-te - cały świat nas podziwiał że Solidarność, demokracja itd. Jakoś jednak nie poszły za tym konkrety, a więc inwestycje solidnych przedsiębiorców zachodnich - bo oni umieją sięgnąć nieco głębiej, przeczytali sobie centralny dokument Solidarności a więc 21 Postulatów MKS i zobaczyli czym naprawdę podszyte były ówczesne przemiany.

Z drugiej strony jeżeli świat zobaczy nadużywanie organów państwa do tłumienia prawdy

Nikt nie każe tłumić prawdy tylko ta prawda nie jest zawsze taka oczywista (biało-czarna). To że ktoś coś podpisał to nie znaczy, że to komuś zaszkodził. Dopiero jak są dowody że mógł zaszkodzić to można się zastanawiać w jakim stopniu i czy na pewno. Wiesz ilu dowódców wojskowych szkodziło swoim podwładnym wysyłając ich na pewną śmierć ? Wielu z takich dowódców jest uznawanych przez historię za bohaterów mimo że rodziny poległych mogłyby ich uznać za zdrajców.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Nikt nie każe tłumić prawdy tylko ta prawda nie jest zawsze taka oczywista (biało-czarna). To że ktoś coś podpisał to nie znaczy, że to komuś zaszkodził. Dopiero jak są dowody że mógł zaszkodzić to można się zastanawiać w jakim stopniu i czy na pewno. Wiesz ilu dowódców wojskowych szkodziło swoim podwładnym wysyłając ich na pewną śmierć ? Wielu z takich dowódców jest uznawanych przez historię za bohaterów mimo że rodziny poległych mogłyby ich uznać za zdrajców.

W lustracji chodziło o coś zupełnie innego. Kopie kwitów były w Moskwie, a może nawet u Stasi. Ujawnienie zabrałoby możliwość wpływu na polskich polityków przez szantaż. Niestety próżność Wałęsy ukręciła sprawie łeb, i umocniła u nas post-kolonialne porządki.

Z drugiej strony jeżeli świat zobaczy nadużywanie organów państwa do tłumienia prawdy i retuszowania wizerunku Wodza, nie przysłuży się to nam za dobrze wizerunkowo.

Teraz to się mleko już rozlało, ale nie miej złudzeń że to mleko się rozlało samo, przypadkiem potrącone...

A co do utajniania, Brytyjczycy nadal mają utajnione dokumenty dotyczące śmierci gen. Sikorskiego.

Acz ujawnione po 70 latach od zakończenia wojny dokumenty jasno pokazują iż atak Hitlera w 1939 zawdzięczamy wyłącznie brytyjskiemu premierowi i służbom jej królewskiej mości.I Hitler w pierwotnie wcale nie planował napadać na Polskę, ale przekonano go iż jak ruszy na Francję Polacy zaatakują go od tyłu.

A gdyby wojna Polsko-Niemiecka wybuchła o rok, dwa później świat mógłby wyglądać inaczej...Mogliśmy nigdy się nie znaleźć pod okupacją rosyjską, mogło nie być powstania warszawskiego...

I co, i nic, przeszło to bez echa. Ale 70 lat po wojnie.... Także czasami warto trzymać buzię na kłódkę....

Niestety próżność Wałęsy ukręciła sprawie łeb, i umocniła u nas post-kolonialne porządki.

Nie tylko u Wałęsy występuje "próżność", u tych z PiS, z Prezesem włącznie, też. Próżność to cecha wszystkich polityków. No może prawie wszystkich.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

A co do utajniania, Brytyjczycy nadal mają utajnione dokumenty dotyczące śmierci gen. Sikorskiego.

Bo oni umieli to zrobić profesjonalnie. Za to o agenturalności Wałęsy wiedziało za dużo osób ze związków zawodowych i utrzymanie choćby pozorów tajemnicy było nie do zrobienia.

@misiomor

W Pentagon co uderzyło ? 11 września, samolot , czy rakieta ???

Widzisz póki nie ma kwitów że rakieta - to wszystko to plotki i spiskowa teoria... I można to potraktować jak macierewicza i jego pancerne zaminowane brzozy...

Czytelny jestem w przekazie ???? ;)

Z drugiej strony jeżeli świat zobaczy nadużywanie organów państwa do tłumienia prawdy i retuszowania wizerunku Wodza, nie przysłuży się to nam za dobrze wizerunkowo

Zapominasz, ze on już nie jest żadnym wodzem od dawna. Przegrał w demokratycznych wyborach, właśnie z powodu bufonady i niedorośniecia do roli męża stanu. I zdecydowała o tym demokracja, ta, o którą walczył. Imusiał to przyjąc i przyjął.

Praktycznie odszedł w niebyt polityczny. Pozostał jedynie osobą w historii, która w niej odegrała swoja rolę. Rolę na miarę tamtych czasów. I nic tego nie zmieni. Był, jest i będzie postrzegany przez świat jako twarz polskiego robotnika, który doprowadził do obalenia rządów komunistycznych w Polsce.

ja proponuję aby z kiszczaka - a już z szanownej małżonki na pewno - zrobić bohaterów narodowych. i współczuć. Biedna kobiecina za 90 000 chciała papierki sprzedać, oj oj oj

Ale Polacy lubią na siebie pluć. W efekcie świat już jest przekonany iż komunizm obalili Niemcy, obalając pewien mur w Berlinie....

Bo Polacy umiejętnie podszczuwani skoczyli sobie do gardzieli...

A jeśli kaczka sądzi że będzie tak samo historyczna jak Wojtyła, czy Wałęsa - cóż.... nie dopowiem, bo mnie zamknom....

to jest sedno wszystkiego

Tak Wałęsa coś "Ugrał" dobrze napisane, Ugrał tyle ile było w scenariuszu dla niego napisane.

Scenariusz pisało SB, potem CIA ,......Spektakl iście "Werterowski" Lechu i Karol i ich Cierpienia............

a jak dla Ciebie - ruski trollu - to się nic nie zmieniło. Jakby Wałęsa nic nie ugrał i nadal mielibyśmy sowieckiego buta w ryju, to byś siedział tak jak teraz i klepał w klawiaturę że ten but jest zajebiście smaczny a jak dostajemy po mordzie to tylko dlatego że nie wiemy co znaczy słowo "współpraca" i to oczywiście nasza wina

mój stary - opozycyjny pionek - dostał swego czasu taki wp***dol że fajnie że żyje, mojego starszego brata zgarnęli na ulicy w biały dzień na 48 i tez dostał wp***dol za to że był synem mojego ojca. A potem w ramach bonusa tak go wy***ali ze szkoły że w całym wrocławiu nie chcieli go nigdzie przyjąć i musiał wyjechać na rok na drugi koniec polski do naszej rodziny.

taka była rzeczywistość za komuny, albo podpisałeś jakieś gówno albo wp***dol i to przy promocji

A TERAZ PO LATACH, ANONIMOWE TROLLE ZA KLAWIATURAMI BĘDĄ pier**liĆ O CZYMŚ O CZYM NIE MAJĄ BLADEGO k**wa POJĘCIA!!!! I ROZLICZAĆ WSZYSTKICH DOOKOŁA MIMO ŻE O ZOMO I SB TO CO NAJWYŻEJ SOBIE POCZYTALI

To dlaczego ścigasz też innych "nie świętych" , którzy teraz się mają dobrze i żrą z koryta?

Lepiej płacą niż Wałęsa?

Zadaj to pytanie sobie. Ja w temacie o Bolku pisze o Bolku. Ty natomiast próbujesz bronić Bolka faktem, że Kaczor też nie święty. Lechu dobrze płaci?

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

Ludzie wielcy zapisują się w historii nie poprzez to, czym byli i jacy byli całe życie, jakie mieli wady, potknięcia ale tym, że w określonym jej monencie obudzili się i ruszyli do działania dając się ponieść fali przemian, przemieniając siebie, innych i cały świat. Być gotowym w określonym momencie i w określonym czasie.

Tego zawistnie zazdroszczą wszyscy ci, którzy swoje momenty przespali, sypiając do południa...

Tu nie chodzi o Bolka, tu chodzi o IIIRP, ustawka wolnosci ktora trwa do dzis w Polsce.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

a jak dla Ciebie - ruski trollu - to się nic nie zmieniło. Jakby Wałęsa nic nie ugrał i nadal mielibyśmy sowieckiego buta w ryju, to byś siedział tak jak teraz i klepał w klawiaturę że ten but jest zajebiście smaczny a jak dostajemy po mordzie to tylko dlatego że nie wiemy co znaczy słowo "współpraca" i to oczywiście nasza wina

mój stary - opozycyjny pionek - dostał swego czasu taki wp***dol że fajnie że żyje, mojego starszego brata zgarnęli na ulicy w biały dzień na 48 i tez dostał wp***dol za to że był synem mojego ojca. A potem w ramach bonusa tak go wy***ali ze szkoły że w całym wrocławiu nie chcieli go nigdzie przyjąć i musiał wyjechać na rok na drugi koniec polski do naszej rodziny.

taka była rzeczywistość za komuny, albo podpisałeś jakieś gówno albo wp***dol i to przy promocji

A TERAZ PO LATACH, ANONIMOWE TROLLE ZA KLAWIATURAMI BĘDĄ pier**liĆ O CZYMŚ O CZYM NIE MAJĄ BLADEGO k**wa POJĘCIA!!!! I ROZLICZAĆ WSZYSTKICH DOOKOŁA MIMO ŻE O ZOMO I SB TO CO NAJWYŻEJ SOBIE POCZYTALI

Czy twój braciszek dostał już odszkodowanie od III RP za to że go ktoś mu za komuny dał klapsa?

Renta się za to należy patrz krzywonos i inni ..........załatwiaj przecież Twój brat został pokrzywdzony....

Sam nie wiem co bardziej upokarza ? Dostanie "pałą przez grzbiet" za komuny czy grzebanie w śmietniku w "demokracji"...............

I k**wa zróbcie jeszcze z jaruzela bohatera bo ogłosił stan wojenny i dzięki temu ruskie do nas nie wjechali. Mąż stanu!

Dla niektórych fanów PiS (np. 747) od pewnego czasu Kiszczak jest bohaterem. 747 proponował nawet toast za jego zdrowie (Kiszczaka). Ja będę konsekwentny, dla mnie bohaterem transformacji jest Wałęsa, mimo że go nie lubię jako człowieka, natomiast taki Prezes zawsze będzie dla mnie symbolem obłudy, fałszu, zakłamania i zaściankowości. Dzięki Wałęsie jestem mieszkańcem Europy. Kaczyński i jego promotor (Rydzyk) woleliby sojusz z innym państwem na terenie Europy.

Ale chyba nie rozumiesz o co biega.

Nie o to ze podpisał lojalke by w pier**l nie dostac...

.Tylko o to ze czynnie i swiadomie DONOSIŁ za co dostał mieszkanie, wygrywał w lotto (sam tak twierdzil) itd..

Przy okazji pozniej dał sie szantazowac i sterowac tak ze przemiany gospodarcze po 90r zostały dla wybranych zdecydowanie korzystniejsze.

a co jesli sie myslisz co do walesy?

Pogadamy jak się okaże że się mylę. Co do Prezesa raczej się nie mylę.

Tylko o to ze czynnie i swiadomie DONOSIŁ za co dostał mieszkanie, wygrywał w lotto (sam tak twierdzil) itd..

Prezes zagrał w czasie głębokiego socjalizmu w filmie i później nie był internowany. To fakty. Masz jakieś skojarzenia ?

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Pogadamy jak się okaże że się mylę. Co do Prezesa raczej się nie mylę.

Prezes zagrał w czasie głębokiego socjalizmu w filmie i później nie był internowany. To fakty. Masz jakieś skojarzenia ?

Po pierwsze co sie tak uczepiles prezesa? Załoz nowy watek o Kaczorku ... ludzie....piszemy o Bolku a tu co chwila wjazdy ze Kaczor to Kaczor tamto....w nosie mam Kaczora taki sam cwaniak jak reszta bydła ale przynajmniej nie latał z MB w klapie.

Pewnie kablował i to nie raz chociaz jak znam zycie gdyby byly na to mocne kwity to za rzadów POpapranców dawno by wyciekły

Tak, Korwin to też już legenda, kolaboracji z systemem komuznistycznym:)

"W 1957 należał do Związku Młodzieży Socjalistycznej[10]. W latach 1962–1982 należał do Stronnictwa Demokratycznego, z którego wystąpił w okresie stanu wojennego, na znak protestu przeciwko poparciu przez SD w Sejmie ustawy o przymusie pracy (tzw. ustawa anty-pasożytnicza)[11]. Dwudziestoletni okres członkostwa – jako szeregowy członek – w tej organizacji uzasadniał (oprócz chęci działalności politycznej) możliwością dostępu do wewnętrznego biuletynu informacyjnego (z przedrukami artykułów zagranicznych) oraz tolerowaniem przez władze SD jego działalności opozycyjnej[12]."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No tak teraz To mamy w " gębie smaczny" amerykańsko-Niemiecki But.....tylko się delektować ......

Dziękuję Ci Bolku Dziękuję Ci Karolu za ten smak wolności..........

ja proponuję aby z kiszczaka - a już z szanownej małżonki na pewno - zrobić bohaterów narodowych. i współczuć. Biedna kobiecina za 90 000 chciała papierki sprzedać, oj oj oj

to jest sedno wszystkiego

CI z Rosji muszą tak pisać ich przedstawiciel stracil strefę wpływów.

A Polacy pseudopolitycy zeby tak szczac na Polskę i Polaków.. No coś to juz taki gatunek człowieka byłe do koryta. Reszta sie może rozleciec.

chwilowy brak działalności w audio.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.