Skocz do zawartości
IGNORED

Kondensatory - rankingi firm! stwórzmy!

Rekomendowane odpowiedzi

Czy w Duelundach Cast cu/ag ktoś może zaobserwował kierunkowość podłączenia,w jedną stronę grają z większą głębią,w drugą bardziej płasko,teraz mam pierwszą opcję ale czy dobrą?

Edytowane przez gabler
  • 2 tygodnie później...

Witam!

Ktoś słuchał tych kondensatorów?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Maja w ofercie papier w oleju z folią miedzianą i aluminiowa.

Ukryta Zawartość

Testowal ktos kondy Scr fep sn

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Podobna technologia co slynne v capy. Slyszalem opinie ze graja bardzo podobnie. Powoli mysle o lepszych kondach niz Ampohm paper in wax jako sprzegi w wzmacniaczu lampowym. Poszukuje czego grajacego otwarcie, transparetnie, szybko. Nie wiem czy jedyne wyjscie to produkty teflonowe czy moze jakies z folia miedziana. Przyznam szczerze ze ciekawia mnie kondy mifleksa , te nowe maja uzyta folie miedziana.

Ukryta Zawartość

Witam!

Ktoś słuchał tych kondensatorów?

Ukryta Zawartość

Maja w ofercie papier w oleju z folią miedzianą i aluminiowa.

Bardzo interesujące,polskie casty

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez gabler

dzwoniłem do firmy Miflex podpytałem o dostępność kondensatorów audio. Niestety kondensatory są produkowany tylko na zamówienie - nie ma ich na stanie.

Gdy zdecydujemy się na zakup firma ściąga materiały (nie wiem ile to trawa) ale proces produkcyjny wynosi 6 tygodni! Wymagana jest przedpłata od klienta.

Ja przykładowo zapytałem się o parę kondensatorów bo tak się kupuje najczęściej - 2 szt i ceny wyniosą:

1uf - 215 zł netto/szt

2,2uF - 350 zł netto/szt

Oczywiście przy większych ilościach ceny idą trochę w dół co dla zamówień zbiorowych na forum ma sens.

dzwoniłem do firmy Miflex podpytałem o dostępność kondensatorów audio. Niestety kondensatory są produkowany tylko na zamówienie - nie ma ich na stanie.

Gdy zdecydujemy się na zakup firma ściąga materiały (nie wiem ile to trawa) ale proces produkcyjny wynosi 6 tygodni! Wymagana jest przedpłata od klienta.

Ja przykładowo zapytałem się o parę kondensatorów bo tak się kupuje najczęściej - 2 szt i ceny wyniosą:

1uf - 215 zł netto/szt

2,2uF - 350 zł netto/szt

Oczywiście przy większych ilościach ceny idą trochę w dół co dla zamówień zbiorowych na forum ma sens.

To ceny dla PP+Cu?

ceny oczywiście dla KPCU bo to chyba najlepsza seria.

Czekamy na pierwsze recenzje ;-)

Edytowane przez zn21

Oj przydalo by sie porownanie z jakims dobrym miedziakiem.Szkoda ze miflex nie uzyl jako dialektryku teflonu, moze wyszedl by jakis ala v- cap;). Bo wciaz mysle nad teflonowym kondami. Cos szybkiego, mega otwartego, transparetnego ;) Zeby minimalnie rozswietlic system nie wychudzajac reszty.

V-cap nie rozświetli Ci systemu. V-cap kładzie akcent na średnicę i nie ociepla dźwięku. Wadą V-cap jest to, że w nadmiarze może zabić muzykalność systemu ale to jest moje zdanie. Musi być przeplatany np. duelundem.

Edytowane przez zn21

Nie chodzi mi o jakies znaczace rozswietlenie, delikatne. Wlasnie srednicy mi starczy;) A scr fep sn? podobna technologia co v cap. Jesli mam w wzmaku dwa kondy na kanal to dobrze jest mieszac?

warto mieszać bo efekt końcowy może być lepszy niż się spodziewamy. Niestety nigdy nie wiadomo w którą stronę pójdzie dźwięk.

Jak chcesz tylko trochę rozświetlić to spróbuj miedziaka Audyn albo AudioNote. Można też z grubej rury Duelunda włożyć, są spore przeceny w partsconnexion :)

Deulund to troche przesada jesli chodzi o cene. Tak juz mysle za wczasu zeby nie wtopic, a latwo. Mam 4 kondy w wzmaku 2x 0.22 i 2x 0.47uf ampohm paper in wax ale juz nie pamietam na jakiej foli ,czy cynowa ,czy aluminiowa. Kondensator dobry, jednak nie do konca pasuje do mojego systemu, zreszta szukalbym czegos lepszego . Raczej duzo lepszego.

ceny oczywiście dla KPCU bo to chyba najlepsza seria.

Czekamy na pierwsze recenzje ;-)

Skoro nie było recenzji, to skąd wiadomo że najlepsza seria? I dlaczego jakiś papier plus folia PP? Od kiedy takie kondensatory są najlepsze?

Jeszcze ciekawe sa KFPM, czyli folia miedziana z folia polipropylenowa. Wsumie bardziej standardowe zestawienie. Moglo by wprowadzic miedz i teflon;)

Deulund to troche przesada jesli chodzi o cene. Tak juz mysle za wczasu zeby nie wtopic, a latwo. Mam 4 kondy w wzmaku 2x 0.22 i 2x 0.47uf ampohm paper in wax ale juz nie pamietam na jakiej foli ,czy cynowa ,czy aluminiowa. Kondensator dobry, jednak nie do konca pasuje do mojego systemu, zreszta szukalbym czegos lepszego . Raczej duzo lepszego.

nie wiem w jakich miejscach we wzmaku masz te kondy i czy mowimy o lampie

sprawdzone zestawienie i bez przesady cenowej to:

sterowanie czyli lampy e88cc, ecc83 etc audyn true copper

na lampy mocy to najnowsze mundorf evo supreme SG (bez oleju!!)

obie opcje sa dostepne w sklepie poweraudio kupowalem tam, rozsadne ceny i szybka wysylka poza tym wystawiaja normalnie FV ;) w przeciwienstwie do sklepow zagranicznych internetowych

miflexy testowalismy kiedys na sterowaniu lamp w jednej hybrydzie, nie powiem ktore to byly, ale przegraly z audynami true copper

Bez przesady cenowej to mialem na mysli z 300zl sztk, chyba najbardziej ciekawi mnie scr fep sn, sa opinie ze jest podobny do v -capa, moze jakies inne uzywki by sie trafily. Na razie tak mysle tylko o zmianie, ale nie chcialbym wtopic wiec mysle duzo wczesniej;)

Ukryta Zawartość

Nowy wątek z ew. zamówieniem grupowym pod te MIFLEX KPCU-01.

Jest już odpowiedź producenta oraz informacja o cenach ...

Opcja teflon - sprawdzają to z działem technicznym.

Ukryta Zawartość

Kto kupił te Miflexy KPCU-01 przyznać się proszę,jak grają

Od kilku dni mam te kondensatory. Wygrzewają się w 300B. Za 2-3 dni opiszę wrażenia.

Alexandry górą grają czy ogólnie lepiej od audynów .Przepraszam za tak laickie pytanie , ale nie bardzo rozumiem. .

Alexandry górą grają czy ogólnie lepiej od audynów .Przepraszam za tak laickie pytanie , ale nie bardzo rozumiem. .

Tzn że są sporo lepsze pod każdym względem

• Pokaż nowe odpowiedzi