Skocz do zawartości
IGNORED

Modyfikacja Cambridge Audio Stream Magic 6 ,cxn potrzebne opinie.

Sprezyn1982

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Cxn na gwarancji ciekawe jak z wytrzymałością takiego sprzętu po modyfikacji i czy zagra na poziomie dać hegel hd 12 lub dacow na poziomie 4 tysięcy.

Z moich doświadczeń wynika ,że dużą poprawę daje modyfikacja zasilania ,czy ten mod to obejmuje ?

W 851N Producent wywalił m.in. "impulsiaka" ( jest w M6 i CXN), dał trafola .

Mudda44 w ofercie pisze tak "Modyfikacja dotyczy przetworników DAC oraz toru analogowego - wyjściowego RCA i XLR" i cena to 550zł.

Tutaj jest szerszy mod

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale i cena 350 euro plus przesyłka, co przy tym kursie euro to wyjdzie pewnie jakieś 1600zł:)

Pytanie jak to wtedy gra.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sprężyn uważam, że powinieneś po prostu na swoim systemie posłuchać tego "poprawianego" CA SM 6, bo może się okazać, że u Ciebie będzie zmiana na minus a nie plus. Co Ci da, że ktoś napisze jedno zdanie typu - jest zmiana na plus???. A co się zmieniło na plus już nie wiadomo....

Równie dobrze inna osoba napisze, że jest duża degradacja w jakości dźwięku w jego systemie w "poprawianym" CA SM6.

Uczciwie byłoby gdyby muda wysyłał do odsłuchu dla osób zainteresowanych na test egzemplarz z modem i wtedy sprawa byłaby prosta a tak, to opinie typu - jest super - są nic nie warte, poza reklamą...

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Strumieniowiec po modzie jest bardziej szczegółowy, precyzyjny. Znika problem suchego dźwięku. Warto spróbować w swoim systemie. Mod jest zapewne odwracalny.

Jeżeli ktoś zrobił coś co znacząco poprawiło jakość mojego systemy, to tak, mogę go zareklamować ...

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

"Modyfikacja dotyczy przetworników DAC oraz toru analogowego - wyjściowego RCA i XLR" i cena to 550zł

Przetworników DAC (kości) nie da się zmodyfikować, to układ scalony, muda44 miałby problem z jego podniesieniem bez zniszczenia PCM i samego układu a pisze o modyfikacji :) Po prostu wstawia zwory w miejsce kondensatorów wyjściowych (no chyba że z tego wyrósł i daje lepsze kondy ale pamiętam jak odkrył Amerykę że zworka jest lepsza niż kondensator) i zmienia kilka w sąsiedztwie przetworników + kilka boczników. Jak ktoś umie trzymać lutownicę w ręku to go taki zabieg wyniesie kilkanaście złotych, 550zł za to - no cóż, jak klienci są i chcą to niech płacą ale to jest polowanie na "jelonka".

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

No to żeś się facet naraził wszystkim posiadaczom nad-a c 356 by muda i ca sm 6 by muda. A jednak są na forum osoby, które potrafią napisać prawdę.

ogólnie o zmianach wprowadzanych przez muda44 można przeczytać tutaj:

Ukryta Zawartość

Niestety tylko ogólnie, bo jak zwykle ktoś się pokłócił, ktoś coś za dużo powiedział i jak widzę, to wątek został przeczyszczony. Szkoda, bo z tego co pamiętam to były zdjęcia i poradnik jakie zmiany i w którym miejscu wprowadzić.

No ale taki tutaj mamy klimat.

Jeżeli chodzi o moje zdanie, to uważam, że zmianą kondów, szczególnie wyjściowych coś tam można osiągnąć, niemniej jeżeli ma to być tuning, który mógłby wnieść coś więcej, to konieczne byłoby dorobienie zasilacza liniowego dla części analogowej. Tutaj, moim zdaniem są duże możliwości kształtowania i poprawy brzmienia.

W drugim poście tego wątku jest link do zdjęcia z taką zmianą.

Ukryta Zawartość

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Przetworników DAC (kości) nie da się zmodyfikować, to układ scalony, muda44 miałby problem z jego podniesieniem bez zniszczenia PCM i samego układu a pisze o modyfikacji :) Po prostu wstawia zwory w miejsce kondensatorów wyjściowych (no chyba że z tego wyrósł i daje lepsze kondy ale pamiętam jak odkrył Amerykę że zworka jest lepsza niż kondensator) i zmienia kilka w sąsiedztwie przetworników + kilka boczników. Jak ktoś umie trzymać lutownicę w ręku to go taki zabieg wyniesie kilkanaście złotych, 550zł za to - no cóż, jak klienci są i chcą to niech płacą ale to jest polowanie na "jelonka".

Nie rozumiem podejścia, temat nie został założony w DIY. Przecież on bierze na siebie odpowiedzialność jak coś uszkodzi. Rozumiem, że słyszałeś o ochronie ESD , kto to ma w domu ? A jak uszkodzisz sobie cyfrówkę ? Ja akurat mam ESD ale robię podobne rzeczy.

Fajnie sobie zrobić samemu moda , zresztą był dokładny opis wystawiony przez mudę. Jego oferta zapewne skierowana do tych co nie potrafią. Każdy che zarobić, to chyba normalne.

Co do podniesienia DACa to jest najmniejszy problem. Lutuję dużo bardziej skomplikowane BGA i nie ma problemu.

I co tu za prawda ? umiesz sam lutownica w dłoń, nie umiesz zapłać i się ciesz.

Pozdrawiam

Rozumiem, że słyszałeś o ochronie ESD , kto to ma w domu ?

ESD to akurat najmniejszy problem

Co do podniesienia DACa to jest najmniejszy problem. Lutuję dużo bardziej skomplikowane BGA i nie ma problemu

Dla Ciebie (i nie tylko, też robię BGA dużych układów) taka kostka jak ten dac to prosty zabieg, ale jak gość pisze cytuję: "Kondy na " nóżkach " wycinałem a te SMD trzeba wylutować i tu jest trochę zabawy ." to bałbym mu się powierzyć nawet latarkę na wymianę baterii...

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Masz lutownicę, trochę wiedzy napisz do mudy, myślę że pomoże w modyfikacji. Można spróbować samemu.

No proszę, wszyscy zawsze piszemy, żeby nie kupować nic w ciemno tylko najpierw posłuchać. Czemu żadna z osób, która w tym wątku reklamuje mude nie napisze, że uczciwie ze strony mudy byłoby gdyby umożliwiał potencjalnemu nabywcy jego usług najpierw odsłuch danego sprzętu po jego przeróbce? Utrata gwarancji i niewiadoma czy zmiany w dźwięku spasują z resztą posiadanego toru audio raptem stały się nieistotne, po prostu zawsze po przeróbce u mudy będzie tylko lepiej....

Ja nie potrzebowałem takiej deklaracji, wystarczyło mi to , że zawsze można wrócić do oryginału.

Utrata gwarancji jest naturalnym efektem ingerencji w elektronikę, to oczywiste.

może i można wrócić do oryginału ale gwarancji nie wrócisz. Nie chodzi o deklaracje tylko o umożliwienie przez mude odsłuchu sprzętu po przeróbce przed podjęciem decyzji czy się na taki krok decydujemy.

No przecież to oczywiste. Napisałem to w poprzedni poście.

Może jest możliwość posłuchania sprzętu po przeróbce ? Spytaj. Ja nie wiem.

Jak widzę nic się na tym forum nie zmieniło .

Piszę tylko dlatego że dzisiaj zostałem zasypany pytaniami w tej sprawie .

Zdjęcia z wątku ja skasowałem ( zresztą obecna wersja jest nieco inna ) .

Z przyczyn nawet tu widocznych nie będę się już więcej dzielił swoją wiedzą i doświadczeniem a dokładnie opisałem to w tamtym właśnie wątku.

Za darmo źle , za opłatą też źle . Zawsze się znajdzie ktoś komu się nigdy nie dogodzi .

Opteron - jak jesteś taki dobry wujek i fachowiec to masz temat wątku który jest nadal otwarty . Napisz co trzeba zrobić w tym urządzeniu żeby dużo lepiej zagrało i żeby to nie wpłynęło na jego żywotność czy awaryjność .

Już mi to kiedyś tu na forum zarzuciłeś a nie widzę tam twoich wpisów .

Łapanie " jelonka " ?

Przecież nikt ci nie zabroni wystawić aukcję za mniejszą kwotę i w tej kwocie przy okazji każdej modyfikacji będziesz z klientem rozmawiał od kilkunastu do kilkudziesięciu minut i tak czasem kilka dni , tygodni przed i po modyfikacji . Pomożesz w spakowaniu paczki tak żeby do ciebie dotarła cała bo przecież weźmiesz za to odpowiedzialność ?

Często trzeba samemu zamówić kuriera . Później na niego czekać , urządzenie wypakować , sprawdzić , przerobić . Sprawdzić , spakować , zamówić kuriera i wysłać .

I w tej cenie też poniesiesz ewentualną odpowiedzialność za ten sprzęt .

Jak komuś się nie spodoba to pomogę w ewentualnej odsprzedaży co od 2007r miało miejsce może dwukrotnie bo jak widać urządzenia po moich modyfikacjach są bez problemu odsprzedawane bez straty lub ze znikomą stratą .

Tak wygląda profesjonalizm .

Życzę powodzenia za te " kilkanaście złotych " .

Radzę też uważać tym co tam ręce wsadzają bo można się szybko zdziwić jak już urządzenie nie wystartuje i straci się niemałą kasę .

A to wszytko za " kilkanaście złotych "

Nikogo nie zmuszam . Ktoś chce , dokłada dużo większą kasę i idzie do sklepu .

Jego pieniądze i jego sprawa co zrobi z TAKĄ sumą na znaczną poprawę brzmienia systemu :)

Wypożyczanie na odsłuch ?

Ile osób może sobie pozwolić na założenie 5000zł na CXN z modem na odsłuch ?

Zresztą w tej chwili ze swojej strony nie widzę takiej potrzeby .

Standardem tutaj jest marudzenie osób na temat sprzętu którego nie mieli i to już nie wymaga komentarza .

A Wy dalej marudźcie zamiast coś zrobić użytecznego dla tego forum oprócz negowania wszystkich i wszystkiego .

Pokażcie że coś potraficie . Jest masa urządzeń dobrych do przeróbki na czym każdy skorzysta ...

Bawcie się dobrze .

Tu chodzi tylko i wyłącznie o nagłośnienie tematu / naganianie !

Dziękuję !

Możesz to rozwinąć ?

Było pytanie i krótka odpowiedz. Oczywiście trzeba dorobić do tego cała otoczkę tajemniczości i wielkiego spisku :)

Ja miałem CA Sm6 v2 i jeżeli mod poprawia cokolwiek to chyba warto bo gorzej to to urządzenie na pewno nie zagra.

Ja w sumie troszkę żałuję że sprzedałem swój egzemplarz bo wtedy jeszcze nie było opcji modyfikacji urządzenia.

Z moda C350 a potem C356 przez Mude44 jestem bardziej niż zadowolony to dlaczego niby by nie zaufać mu z modem CA tym bardziej że gość wie co robi i zna się na rzeczy

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

Jest dokladnie tak jak napisl rydz a wpis mudy to potwierdza. Prosze, gdy kupujesz z salonu to koniecznie najpierw odsluch w Twoim systemie a gdy kupujesz u mudy to rozmowa przez telefon wystarczy a jak nie podejdzie to przeciez spokojnie przerabianego przez mude cxn-a juz bez gwarancji sprzedaz bez straty.... Na szczescie po wielogodzinnej rozmowie przez telefon modyfikowane przez mude sprzety zawsze i w kazdym systemie przynosza poprawe......Oczywista oczywistosc, poprostu bosko.

<p>Jak wszyscy co zdecydowali sie na modyfikacje - przez telefon, to wystarczylo, prawda?

Zadam jeszcze raz pytanie, bo chyba nie załapałeś.

A słuchałeś jego modyfikacji ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.