Skocz do zawartości
IGNORED

Polecam przeczytać - fanom obu stron...

Shrek777

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak w tytule polecam przeczytać i tym co za i tym co są przeciw...

Bez napinania muskułów, bez skakania sobie do gardeł...

Warto wiedzieć co i jak się będzie działo jeszcze przez ponad 3 lata

A tym którzy lubią argumenty, a nie kije, zrozumienie kto kim jest w PIS-ie da broń do reki i za i przeciw ;)

P.S. Ostrzegam iż troszkę czytania jest

Ukryta Zawartość

Trochę czasu zajęło przeczytanie, ale warto. Ten tekst wiele wyjaśnia - pozornie bezsensowne ruchy pislamskich politykierów zaczynają być zrozumiałe. Aczkolwiek wyłania się z tego obraz bardziej niebezpieczny, niż by się początkowo wydawało. Bo jednak nie głupota polityków jest tu najgroźniejsza, ale ich wykalkulowany, bezwzględny egoizm (nie tylko partyjny, ale i prywatny) realizowany z pogardą dla wspólnego interesu Polski i jej obywateli.

Niejako z automatu nasuwa się nieodparte skojarzenie ze słowami Sienkiewicza (z Potopu) o magnatach i postawie czerwonego sukna.

Panie co tutaj czytać. Trzeba by było to zlikwidować bo to tylko zbędne koszty tzw. Marnotrawienie. I jeden rząd np europejsko xxx (w miejsce xxx wszystkich sojusznikow ue a więc pewnie USA i resztę).

chwilowy brak działalności w audio.

Ukryta Zawartość

Jak w tytule polecam przeczytać i tym co za i tym co są przeciw...

Bez napinania muskułów, bez skakania sobie do gardeł...

Warto wiedzieć co i jak się będzie działo jeszcze przez ponad 3 lata

A tym którzy lubią argumenty, a nie kije, zrozumienie kto kim jest w PIS-ie da broń do reki i za i przeciw ;)

P.S. Ostrzegam iż troszkę czytania jest

A motłoch przejmował się ośmiorniczkami...

Ukryta Zawartość

A motłoch przejmował się ośmiorniczkami...

Ja ośmiorniczki kupowałem sobie na drugie śniadanie jeszcze w końcówce komuny. Było to w barze "Krewetka" przy dworcu w Gdańsku. Pewnie dlatego nie umiem docenić doniosłości spożycia ośmiorniczek przez klientów restauracji u Sowy.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Ja ośmiorniczki kupowałem sobie na drugie śniadanie jeszcze w końcówce komuny. Było to w barze "Krewetka" przy dworcu w Gdańsku. Pewnie dlatego nie umiem docenić doniosłości spożycia ośmiorniczek przez klientów restauracji u Sowy.

Gdyby jedli swojskiego schabowego albo chociaż bigos...

Gdyby jedli swojskiego schabowego albo chociaż bigos...

W tych czasach o których piszę, tam gdzie mieszkałem, było łatwiej o ośmiorniczki niż o schabowego :-).

P.S. Bigos oczywiście był też w kantynie przyzakładowej. Był czasem dobry ;-). No i fasolka po bretońsku. Schabowych nie było.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Ja o gościach Sowy myślałem.

Wiem :-).

Ukryta Zawartość

Zastępy brutusów rosną

Ukryta Zawartość

Zastępy brutusów rosną

Czy już czas zakładać się o datę?

Bigos był później...

Niestety z woli głupoty wyborców będzie to trwało minimum 4 lata a może niestety dłużej. To zależy od stopnia ingerencji w konstytucję i procedury wyborcze.

To jest ta dobra zmiana?

To jest destrukcyjna zmiana. Tak ja sądzę, ale może się mylę.

Na pewno jest to "dobra zmiana" dla nowo wybranych.

Nie byłbym tego pewien ;-).

Kaczor popełnił podstawowy błąd.zaczął od rozpieprzania struktur demokratycznego panstwa prawa, zamiast skupić się na gospodarce. dzieki obietnicom ekonomicznym wygrał przecież wybory. postawienie na destrukcję panstwa zaowocowało powstaniem sprzeciwu społecznego, np KOD, fatalnym wizerunkiem za granicą, odejściem niektórych elit, które wczesniej popierały PIS.

Kaczor popełnił podstawowy błąd.zaczął od rozpieprzania struktur demokratycznego panstwa prawa, zamiast skupić się na gospodarce. dzieki obietnicom ekonomicznym wygrał przecież wybory

Musiał tak zrobić bo jego plany gospodarcze (obietnice) to, na dzień dzisiejszy, utopia grożąca drugą "Grecją". Jakoś uwagę wyborców (fanów) trzeba odwrócić. Do tego potrzebne są igrzyska. "Ciemny lud je kupi ".

.

Że co ? Że niby rozpędzi się i z całej siły zaryje łbem w brzozę ?

A może w polski Dąb ? ;-)

W naszą polską brzozę. Szkoda że Bareja nie żyje. Chociaż tu bardziej pasuje Smarzowski.

Ale Dąb też bywa polski a jest dużo twardszy ;-).

Zwykła walka o koryto.

Dokładnie. Wszystko to jest walka o koryto.

Kaczor popełnił podstawowy błąd.zaczął od rozpieprzania struktur demokratycznego panstwa prawa,

Jeśli masz na myśli trybunał to nie miał innego wyjścia...... TEN trybunał blokowałby każda ustawę - zgodnie ze swoim przeznaczeniem...

Ciekawe że fani PIS-du jakoś zamilkli.

Nie chodziło i nie chodzi mi o dokopanie PIS-owi.... Masz problem z fanami PIS-u bądź raz mężczyzną wyjdź na ulicę i załatw sprawę jak facet... (nabijam się, nie namawiam Boże broń do przemocy - NIKOGO - fanów PIS-u też NIE !!!!

Artykuł jest fajny, bo bez jadu pokazuje kulisy...

Uważasz że jakby PO utrzymało się przy władzy byłoby tak dobrze ???

No miałbyś już pewnie ze 100 tys. multikulti z jednej strony z drugiej np. handel dziećmi odbieranymi polskim rodzinom kwitnie w najlepsze. Nie chodzi o sprzedaż dzieci, chodzi o odbieranie rodzicom i dawanie do tzw. rodzin zastępczych - za jedno dziecko państwo płaci 2500 zł, weźmiesz 10 i masz 25 tys na miesiąc.

Przy tym bezrobociu na wsiach to już biznes z zabierania dzieci się robił... 2600 maluchów pożegnało się z rodzinami w 2015 roku.

A to jeden z tysięcy przykładów Państwa prawa PO...

Także nie wiem czy pod rządami PO za 4 lata byłoby jeszcze coś takiego jak Polska...Wątpię...

Czy będzie pod rządami PIS ??? Też nie wiem..... Ale takiej bandziorki w biały dzień chyba nie będzie... A może jednak.... Zobaczymy....

Po prostu od 1945 nie ma w tym kraju Polskiego rządu, są rządy partyjne... Włącznie z obecnym.

Amen...

A jak było wcześniej ??? Też g...no (mam na myśli II RP )

Jeśli masz na myśli trybunał to nie miał innego wyjścia...... TEN trybunał blokowałby każda ustawę - zgodnie ze swoim przeznaczeniem...

Tja, a świstak zawija. ;)

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

.

Że co ? Że niby rozpędzi się i z całej siły zaryje łbem w brzozę ?

W naszą polską brzozę. Szkoda że Bareja nie żyje. Chociaż tu bardziej pasuje Smarzowski.

Brzoza koniecznie opasana biało czerwoną flagą na górze orzeł z rozpostartymi skrzdłami a i w tle dźwięki hymnu

wolskiego oczywiscie śpiewany przez walącego i Krystynę P

ale cóż pomarzyć se można.........

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.