Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie najbardziej rozbawił Marian Kowalski w publicznej TV.

Mnie wczoraj próbował jacyś smutni panowie w TVN24 rozbawić ("szkło kontaktowe", czy jakoś tak)....żenująco żałosny spektakl... ;(

Strasznie ciężkie ołowiane klapki trzeba mieć na oczach żeby stawiać znak równości pomiędzy TVN prywatną tv a TVPiS która jest finansowana z pieniędzy podatników.

Rozumiem że z poprzednich mediów byłeś zadowolony i nie jesteś zainteresowany takim pluralizmem w mediach....ma być wszędzie tak jak w TVN-nie. ;)

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Mnie wczoraj próbował jacyś smutni panowie w TVN24 rozbawić ("szkło kontaktowe", czy jakoś tak)....żenująco żałosny spektakl... ;(

A teraz? Smutasy w Krakowie specjalnie dla niejakiego @mayu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

.ma być wszędzie tak jak w TVN-nie. ;)

Już wiem, że to pochwalasz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bawisz się w pisanie kłamstw o mnie po różnych tematach....

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Rozumiem że z poprzednich mediów byłeś zadowolony i nie jesteś zainteresowany takim pluralizmem w mediach....ma być wszędzie tak jak w TVN-nie. ;)

TVN nagina w swoją stronę ale to jest prywatna tv i grzeje mnie tak jak nie interesuje mnie co ojciec inkasent nadaje w swojej chociaż wyciąga już łapska po państwowe a to nie jest mi już takie obojętne wtedy :-) jeśli nie widzisz różnicy to nie mam nic więcej dodania. I nie jestem fanem tefałenu ale to akurat nie ma nic do rzeczy w kwestii reżimowych mediów pisuaru.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Dla słabszych służę porównaniem: tvn to prywatne mieszkanie, tvp to deptak w centrum miasta. W prywatnym mieszkaniu można chodzić nago, można spożywać alkohol, ba nawet można odbywać stosunki płciowe z partnerami różnej maści (oby tylko dzieci i zwierzęta na tym nie ucierpiały), czy te wymienione aktywności można też robić na środku deptaka? ;-) Chyba nie ma o czym dyskutować? ;-)

gKVg6.gif

Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

"tvn to prywatne mieszkanie"

Trochę nie trafione, przecież gołego tyłka przez okno nie wystawisz...bo po co.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

"tvn to prywatne mieszkanie"

Trochę nie trafione, przecież gołego tyłka przez okno nie wystawisz...bo po co.

Też kula w płot, bo wystawiając goły tyłek nie dajesz wyboru innym, w przeciwieństwie do tv którą włączasz i ustawiasz dany kanał bądź nie, to jest Twój wybór :-) czy oglądać reżimówkę tvpisuar, czy ojca inkasenta czy może tefałen korpoludów, ja wybieram kuchnię tv, alekino+ i natgeowild ;-) jeszcze mezzo i temu podobne.

Jest takie słowo klucz:

Przestrzeń publiczna.

Jak TVN jest "prywatny" to niech nie wyświetla się na każdej platformie tylko żąda zapisów...

Tak robi np. Polsat co do imprez sportowych... Nie płacisz (nie rejestrujesz się)... nie oglądasz...

;-)

"...goły tyłek nie dajesz wyboru innym..."

Zależy jakie masz zwyczaje ;)...

...a ów goły tyłek nie zależy od potencjalnego oglądacza tylko wystawiającego...Niezależnie od zwyczaju można przejść obok udając, że się nie widzi albo świadomie omijać owe okno.

Może raczej, trzeba być nieco oczytanym...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lepiej, zeby sie lektorzy w TVP nie przejęzyczali.

Ukryta Zawartość

Syn polskiego immigranta, a jak daleko zaszedl...

Ukryta Zawartość

"Przestrzeń publiczna może też być rozumiana w sposób abstrakcyjny lub socjologiczny. Przestrzenią publiczną są w takim przypadku internet(np. portale społecznościowe , gry wieloosobowe , komunikatory typu skype, gadugadu, irc itp. ) lub inne środki masowego przekazu: gazety, radio i telewizja etc."

Pomylenie z poplątaniem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lepiej, zeby sie lektorzy w TVP nie przejęzyczali.

Ukryta Zawartość

Tusk posiał...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Grzegorz7
Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Był i nie ma go.

"Jacek Kurski nie jest już prezesem Telewizji Polskiej. Decyzję tę podjęła Rada Mediów Narodowych. O odwołanie Kurskiego wnioskowała członkini rady, Joanna Lichocka." http://wiadomosci.onet.pl/kraj/jacek-kurski-odwolany-z-funkcji-prezesa-tvp/mxpv3w

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Był i nie ma go.

"Jacek Kurski nie jest już prezesem Telewizji Polskiej. Decyzję tę podjęła Rada Mediów Narodowych. O odwołanie Kurskiego wnioskowała członkini rady, Joanna Lichocka." http://wiadomosci.onet.pl/kraj/jacek-kurski-odwolany-z-funkcji-prezesa-tvp/mxpv3w

Co się stało?

Jak nam to wytłumaczą Maju, Xniwax i 747 np.?

Edytowane przez HQ150

Wiadomości oglądam czasami, tak by zobaczyć jak opiszą danego dnia światowe zdarzenia. Niestety najczęściej "wiadomości. sprowadzają się nie do przybliżenia światowych newsów, a komentowania i wyszukiwania jacy to dziennikarze z obcych mediów są fee i zapewne nie z "matki polki".

Programami które oglądam z dzieckiem jest bodaj tylko rano"bbc natura-david atenborogh" ,1 z10 i czasem teleexpres(raczej się nie zmienił).

Natomiast poziom innych programów pommijając już nawet upodobania polityczne jest merytorycznie, dziennikarsko mierny. Podobnie język, wielka szkoda.

Zaskoczyło mnie też( choć w sumie nie) że typ dało na ŚDM i kościół parenaście mln, fajnie się daje publiczną kasę z abonamentów? Ja płacę pełen abonament bo jestem statej daty i boję się kontroli, ale to, że kasa idzie na kościół i dziennikarzy co to kilku zdań ze swadą i taktem nie potrafią sklecić mnie już boli.

Co się stało?

Jak nam to wytłumaczą Maju, Xniwax i 747 np.?

To nie ma znaczenia na pewno zmieni go ktoś z znacznie większej żarliwości ideologicznej. Widać Kurski nie był do końca zaangażowany w sprawę.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Co miałoby się stać?

Lichocka odwołała, Lichocka zostanie prezesem ;)

Taa...

Prezio ich opier.... i......i Kurski zostaje:-)

Ale jazda.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,20490791,wiemy-kto-zastapi-kurskiego-rada-mediow-narodowych-wybrala.html#MT

Edytowane przez HQ150
Gość Gosc

(Konto usunięte)

To i dobrze...

Bardzo dobrze.

Od razu widać co ta nowa rada może i po co jest.

Wydmuszka bez własnej woli, karykatura jakiejkolwiek instytucji.

Podnóżek panującego w każdej chwili gotów zrobić z siebie publicznie idiotę byle tylko przypodobać się panu i władcy.

W kontekście tego samego obozu rządzącego uważam, że pozostawienie Kurskiego jest lepszą opcją niż wymiana na pisowskiego ortodoksa.

...i tyle.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.