Skocz do zawartości

Czy Donald Trump powinien zostać prezydentem USA?  

211 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy Donald Trump powinien zostać prezydentem USA?

• TAK
      103
    • NIE
      108
  2. 2. Czy zdobycie fotela prezydenta USA przez Donalda Trumpa oczyści atmosferę na linii Rosja - USA?

• TAK
      65
    • NIE
      146
  3. 3. Czy dzięki zwycięstwu Donalda Trumpa w wyborach prezydenckich w USA jest szansa na odtajnienie umowy TTIP?

• TAK
      71
    • NIE
      140
  4. 4. Czy zwycięstwo DT w wyborach w USA zmieni coś w ich polityce bliskowschodniej ?

• TAK
      124
    • NIE
      87
  5. 5. Ilu Generałów w P{entagonie pójdzie na emeryturę jak DT zostanie prezydentem USA?

• 5
      92
    • 50
      69
    • 150
      50

Rekomendowane odpowiedzi

Shortuj kolego. Będziesz milionerem. Nieuniknione.

🙂

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

15 minut temu, YunnanTEA napisał:
27 minut temu, Zbig napisał:

Właśnie pomarańczowy zawiesił cła dla Europy na 90 dni a Chinom podniósł do 125 %

Ten koleś jest niepoważny.

A jak Ty byś to ustawił. Tak poważnie.

O kolor czupryny nie pytam

Ale to kolega Robsonik napisał.

Pytasz mnie co bym zrobił jakbym był prezydentem USA?

6 minut temu, Seth_A_Rider napisał:

Od recesji 2008 roku gospodarka jest oparta na emisji długu i dodruku. Duży kryzys jest nieunikniony, bo strukturalne siły rynkowe są znacznie silniejsze niż cała potęga USA. Czekamy w tej chwili na nieuniknione.

Relacja dwu do dziesięciolatek.

Szare przestrzenie to głębokie recesje z przeszłości, które zawsze wystąpiły w kilka miesięcy po tym, jak wykres po zanurkowaniu w ujemną strefę przekraczał 0.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ten wykres odwzorowuje ruchy najmądrzejszych pieniędzy jakie istnieją na rynkach.

A oni nigdy się nie mylą.

To teraz dokładnie wyjaśnij nam ten wykres, ładnie wszystko nazwij i przeanalizuj.

🙂

Ukryta Zawartość

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Złapał Kozak Tatarzyna, a Tatarzyn za łeb trzyma.

Kto Kozak, a kto Tatarzyn, pytajcie na tych swoich lewackich wiecach wyborczych. 

Ja nie będę za Was wszystkiego rozwiązywał. 🫡

5 minut temu, Zbig napisał:

Ale to kolega Robsonik napisał.

Pytasz mnie co bym zrobił jakbym był prezydentem USA?

Przez nieuwagę zapędziłem się w osądach. 

Szczerze przepraszam! 

1 minutę temu, bubusia napisał:

Shortuj kolego. Będziesz milionerem. Nieuniknione.

🙂

Pierwszą bańkę zarobiłem przed 30, a przed 40 sprzedałem zamieszanie i przeszedlem na emeryturę.
Od pandemii zarobiłem na rynkach kilka razy więcej, niż przez 15 lat prowadzenia firmy zatrudniającej 50+ osób w USA.

Jedząc hamburgera interesuje mnie wyłącznie mięso.
Nie bułka.

Ani ta z góry, ani z dołu.

Ty żuj swoją.

Risk reward jest w tej chwili zbyt duży, a daytrade jest dla idiotów bądź marzycieli.

….be still and know….

2 minuty temu, Seth_A_Rider napisał:

Pierwszą bańkę zarobiłem przed 30, a przed 40 sprzedałem zamieszanie i przeszedlem na emeryturę.
Od pandemii zarobiłem na rynkach kilka razy więcej, niż przez 15 lat prowadzenia firmy zatrudniającej 50+ osób w USA.

Nie bułka.

Ty żuj swoją.

Widzisz, tyle nazarabiales, a nawet nie wiesz co wkleiłeś, haha

Co więcej, nie wiesz co ten wykres przedstawia. A jak wiesz, to powiedz, udowodnij, że nie mam racji:)

Ja prdl, ale tu są goście:)

Edytowane przez bubusia

2 minuty temu, Seth_A_Rider napisał:

Nie bułka.

Ty żuj swoją.

Naprawdę słabe.

15 minut temu, Seth_A_Rider napisał:

Od recesji 2008 roku gospodarka jest oparta na emisji długu i dodruku. Duży kryzys jest nieunikniony, bo strukturalne siły rynkowe są znacznie silniejsze niż cała potęga USA. Czekamy w tej chwili na nieuniknione.

Relacja dwu do dziesięciolatek.

Szare przestrzenie to głębokie recesje z przeszłości, które zawsze wystąpiły w kilka miesięcy po tym, jak wykres po zanurkowaniu w ujemną strefę przekraczał 0.

Ukryta Zawartość

Ten wykres odwzorowuje ruchy najmądrzejszych pieniędzy jakie istnieją na rynkach.

A oni nigdy się nie mylą.

No ale te recesje różną wagę miały.

2 minuty temu, YunnanTEA napisał:

Naprawdę słabe.

Kolega zarobił i teraz patrzy z góry.  Doceń, że mu się w ogóle chce pisać na tym forum 😜

Ukryta Zawartość

13 minut temu, YunnanTEA napisał:

Naprawdę słabe.

Daj spokój, koleś nie wie co wkleja. Znalazł linie spreadu między 10 latkami a 2 latkami, wkleił i udaje eksperta. A nawet nie umie odczytać gdzie krzywa dochodowości była odwrócona. W sumie nie musi umieć, ale po co to się wychyla. Ja prdl.

I jeszcze miliony nazarabial, haha

Edytowane przez bubusia

12 minut temu, bubusia napisał:

To teraz dokładnie wyjaśnij nam ten wykres, ładnie wszystko nazwij i przeanalizuj.

🙂

Ukryta Zawartość

Chlopaki robią świetną robotę.

Ukryta Zawartość

….be still and know….

Ty nie podsyłaj youtubowych naciągaczy, tylko leć do szkoły:)

Moze uda ci się kiedyś nie ośmieszyć:)

Tak więc, szkoła, praktyka i dopiero miliony.

Od Youtuba nie zaczynaj:)

Edytowane przez bubusia

2 minuty temu, Zbig napisał:

No ale te recesje różną wagę miały.

Kolega zarobił i teraz patrzy z góry.  Doceń, że mu się w ogóle chce pisać na tym forum 😜

Nie znamy szczegółów, ale życzę mu dalszych sukcesòw. 

Choć osobiście jestem wrogiem spekulacji i giełd.

A ja mu życzę pierwszych sukcesow. Na pewno pierwszym byłaby umiejętność nie robienia z siebie…… 🙂 

Edytowane przez bubusia

48 minut temu, bubusia napisał:

Widzicie teraz z jakim bajkopisarzem macie do czynienie, czy jeszcze nie widzicie?

Tacy zawsze mają "las pucharków i serduszek" od swoich dyżurnych klakierów, bo na tym tylko polega byt jednych i drugich na forum.

To tak na marginesie... 😉

13 minut temu, bubusia napisał:

Ty nie podsyłaj youtubowych naciągaczy, tylko leć do szkoły:)

Moze uda ci się kiedyś nie ośmieszyć:)

Tak więc, szkoła, praktyka i dopiero miliony.

Od Youtuba nie zaczynaj:)

Od giełdy nie zaczynaj.
Zarób wcześniej w prawdziwym świecie.

Na palcach jednej ręki policzysz tych, którzy na niej od zera zarobili. 

….be still and know….

Donald Trump po raz kolejny zaskoczył świat, tym razem zapowiadając, że odracza o 90 dni wejście w życie wyższych specjalnych stawek celnych m.in. dla Unii Europejskiej. "Wykorzystajmy więc jak najlepiej najbliższe 90 dni" — napisał Donald Tusk na platformie X.

Jezu, z przeproszeniem, czy Donald Tusk jest Premierem czy spekulantem RP?

4 minuty temu, Seth_A_Rider napisał:

Od giełdy nie zaczynaj.
Zarób wcześniej w prawdziwym świecie.

Na palcach jednej ręki policzysz tych, którzy na niej od zera zarobili. 

Bardzo ci dziękuję za radę.

🙂

Edytowane przez bubusia

4 minuty temu, YunnanTEA napisał:

Donald Trump po raz kolejny zaskoczył świat, tym razem zapowiadając, że odracza o 90 dni wejście w życie wyższych specjalnych stawek celnych m.in. dla Unii Europejskiej. "Wykorzystajmy więc jak najlepiej najbliższe 90 dni" — napisał Donald Tusk na platformie X.

Jezu, z przeproszeniem, czy Donald Tusk jest Premierem czy spekulantem RP?

Amerykanie zrobią wszystko o co ich poprosisz.  Pod jednym warunkiem - że ich przekonasz, że to dobra inwestycja.

Pewnie mu chodzi o to, żeby Duda i pozostali zamknęli ryje na kłódkę.

Lider chadeckiej CDU i prawdopodobny przyszły kanclerz Niemiec Friedrich Merz określił zawieszenie amerykańskich ceł na 90 dni jako sukces jedności Europejczyków. — Ustalmy wszyscy taryfy na poziomie 0 proc. na handel transatlantycki, a wtedy problem zostanie rozwiązany — dodał Merz, cytowany przez Reutersa

🙂

18 minut temu, Zbig napisał:

Amerykanie zrobią wszystko o co ich poprosisz.  Pod jednym warunkiem - że ich przekonasz, że to dobra inwestycja.

Pewnie mu chodzi o to, żeby Duda i pozostali zamknęli ryje na kłódkę.

Nie znam się, ale...

ad1. czyli nie o Amerykanòw tu chodzi a o Żymian🙂 

ad2. poczekajmy, zobaczymy, czy spekulanci tak zdobią🤣

13 minut temu, bubusia napisał:

Lider chadeckiej CDU i prawdopodobny przyszły kanclerz Niemiec Friedrich Merz określił zawieszenie amerykańskich ceł na 90 dni jako sukces jedności Europejczyków. — Ustalmy wszyscy taryfy na poziomie 0 proc. na handel transatlantycki, a wtedy problem zostanie rozwiązany — dodał Merz, cytowany przez Reutersa

🙂

"Ustalmy wszyscy taryfy na poziomie 0 proc." Z kim?

A Tusk obiera kartofle. Ma na to 90dni, hi hi hi

Edytowane przez YunnanTEA

Czy panowie wieszczący upadek Stanów, giełdy i wszystkiego, a przede wszystkim Trumpa poznikali?

🙂

Panowie, jeszcze piłka w grze:)

8 godzin temu, bubusia napisał:

Ustalmy wszyscy taryfy na poziomie 0 proc. na handel transatlantycki, a wtedy problem zostanie rozwiązany

Nie, nie zostanie rozwiązany. Bo w EU jest VAT a w USA nie ma. I amerykański samochód (jak i każdy inny) jest obciążony VAT co nie pozostaje bez wpływu na popyt. Do tego VAT nalicza się łącznie z kosztami transportu.

Poza tym elementem ew. dealu z EU ma być PRZYMUS kupowania w USA surowców energetycznych za 300 miliardów dolarów rocznie. Wtedy Trump ew. zechce z EU gadać.

Dobry wujek z Ameryki zamienił się w Wujka Sknerusa. 

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Przecież Europa robi dokładnie to co w scenariuszu bylo zapisane, gdzie tu sukces

Postraszyli clami aby teraz pójść na "kompromis " czyli jak w starym dowcipie z koza

Kupowanie surowców oznacza 100 proc uzależnienie Europy i o to im chodziło przed planowanym starciem z Chinami 

Teraz jeszcze Amerykańcy uruchomią NS2 i mają nas w kieszeni

10 godzin temu, YunnanTEA napisał:

Kompletna bzdura. Jeżeli Prezydent Duda zapadł się pod ziemię, to reseciarze Tusk i Sikorski są pięterko niżej, w piekle. Na poziomie Tarczy Biała Podlaska Wschodnia.

Toosk i Sikorski to w ogole nie są dopuszczani do Trumpa bo to jego wrogowie 

Ale Doode Trump traktował jako swego człowieka i w tym sensie jego wina jest większa, że nie robi kompletnie NIC

13 godzin temu, costa brava napisał:

Czy ten gość mówi jak jest? To Dooda zawalił polską sprawę ?

Wypada mieć nadzieję, że Trzaskowski wszystko naprawi. 😉

Godzinę temu, il Dottore napisał:

Nie, nie zostanie rozwiązany. Bo w EU jest VAT a w USA nie ma. I amerykański samochód (jak i każdy inny) jest obciążony VAT co nie pozostaje bez wpływu na popyt. Do tego VAT nalicza się łącznie z kosztami transportu.

Poza tym elementem ew. dealu z EU ma być PRZYMUS kupowania w USA surowców energetycznych za 300 miliardów dolarów rocznie. Wtedy Trump ew. zechce z EU gadać.

Dobry wujek z Ameryki zamienił się w Wujka Sknerusa. 

Unia wyśle Trumpa na bambus. Ale spokojnie, grzecznie i powoli.

Bo teraz Trump największy problem ma z Chinami a nie z Unią.

1 godzinę temu, bubusia napisał:

Czy panowie wieszczący upadek Stanów, giełdy i wszystkiego, a przede wszystkim Trumpa poznikali?

🙂

Panowie, jeszcze piłka w grze:)

Dziecięco naiwny optymizm pisowców bawi mnie raz za razem.

Jedna uwaga - zaufanie do USA które Trump błyskawicznie zniszczył już nie wróci. Nigdy.

A przynajmniej nie w dającej się przewidzieć perspektywie.

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.