Skocz do zawartości

Czy Donald Trump powinien zostać prezydentem USA?  

211 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy Donald Trump powinien zostać prezydentem USA?

• TAK
      103
    • NIE
      108
  2. 2. Czy zdobycie fotela prezydenta USA przez Donalda Trumpa oczyści atmosferę na linii Rosja - USA?

• TAK
      65
    • NIE
      146
  3. 3. Czy dzięki zwycięstwu Donalda Trumpa w wyborach prezydenckich w USA jest szansa na odtajnienie umowy TTIP?

• TAK
      71
    • NIE
      140
  4. 4. Czy zwycięstwo DT w wyborach w USA zmieni coś w ich polityce bliskowschodniej ?

• TAK
      124
    • NIE
      87
  5. 5. Ilu Generałów w P{entagonie pójdzie na emeryturę jak DT zostanie prezydentem USA?

• 5
      92
    • 50
      69
    • 150
      50

Rekomendowane odpowiedzi

To co mowi Trump to pobozne zyczenie gawiedzi ktorej zdolnosci analityczne zazwyczaj nie wystarczaly nawet do rozwiazania prostych zadan z matematyki w szkole sredniej (zwykle populizmy). Obserwuje takich znajomych na FB codziennie i az mnie czasem korci zeby cos napisac. To sa przy okazji osoby ktore pewnie padlyby na zawal serca jakby przeczytaly raport na kilka stron (juz nie mowie ze by to dali rade zrozumiec) i najlepiej trafiaja do nich filmiki, im krotsze tym lepsze (najlepiej jakis 30 sekundowy tiktok).

A odnosnie walki z Chinami (ale glownie chodzi poprostu o przeniesienie produkcji do USA) to wielu ekonomistow jeszcze przed wyborami wyjasnialo dlaczego jest to tak trudne i nie ma prostych rozwiazan (ktorymi Trump sie tak afiszuje). Z ktorej strony by sie za to nie wziasc to czeka USA ogromna inflacja przez ktora ucierpia glownie ludzie biedni.

Edytowane przez piter z

Jutro zostanie zamknięty ten temat przez administratorów Audiostereo ....

Na przyklad  niedawno  zamknieto ,zlikwidowano , Temat kulinarny Mój  atmega  .Prawdopodobnie był zagrożeniem dla Niemieckiej polityki ponieważ jednoczył Polaków przy Bigosie  . 

Zlikwidowano bez jakichkolwiek podstaw  .Poprostu My Polacy niemamy prawa do głosu  i trzeba zamykać wszystko  co Polskie .

=====================

To naprawde jest  aktywne niszczenie Polski o Polskości  , To już nie są obecnie jakieś tam domysły  ,choć Ja wiedziałem o tym 10 lat temu . To jawna walka Niemiec o zniszczenie Polski .Zniewolenie Polski .

================

co do wyborów  to  uszanuje  cisze przed  Sztormem  .......

Boski Pan Klenczon . 

Godzinę temu, waldi1965 napisał:

Zamknięto czy całkowicie skasowano? Aż nie chce mi się wierzyć. 

Sprawdz sam .Był kilkuletni temat  kulinarny i juz Go niema  .On nawet nie był polityczny ,wszyscy tam nie poruszali tematów politycznych ale  był Polski watek  ....Juz go niema .

Kiedyś ,jakies 3 lata temu admini całkowicie skasowali moj wieloletni  temat o muzyce  . Zrobili to w zemscie  za moją postawe  .

====================

Toczy sie odwieczna wojna dobra ze złem .....

=================

Atmeg czyli osoba która przez lata pisania tu nie pomyliła sie  pisze  . 

Nadchodzi upadek Europy  .W jaki sposób to proste  .Niemcy postanowili sprzedać UE Chinom w zamian za cześć interesów w Chinach  ...Obrzydliwe juak zwykle poczynania Niemców  ale  to własnie jest powodem upadku Europy  .

Moja prosta analiza pewnie nie zostani9e zauważona  .OK  . Ale kazdy z nas widzi ze upadamy  . 

To Nie Rosja zniszczy UE  lecz Chiny  ...... Rosja chce jedynie odzyskać wpływy  nad Ukrainą . 

Za kilka lat nikt nie napisze ze taki Atmeg to przewidywał  .

Edytowane przez atmeg
Godzinę temu, waldi1965 napisał:

Zamknięto czy całkowicie skasowano? Aż nie chce mi się wierzyć. 

Niema wejscia w tresci tamtego tematu ,wiec skasowano temat kulinarny w którym nawet nigdy przez lata nie było żadnych kłutni itp ale to był niebezpieczny temat dla Niemców bo Polacy rozmawiali i szanowali sie wzajemnie  .

=======================

kiedyś jak tu pisałem że Niemcy to  pojebani ludzie  to sie tu dziwili  .Dzisiaj każdy to już wie,niemal każdy   że Niemcy to Zło Europy . 

Padlina Europy .

nawet z Ruskimi idzie sie  dogadać z Niemcami nie idzie  .

Rosjanin docenia  kulture  ,rodzine  .Niemiec docenia  eksterminacje i władze .

Rosjanin da kalece kawalek chleba  .A Niemiec wysle kaleke do obozu śmierci . Taka jest różnica  kulturowa .

=================

trafają wybory .... mysle ze  stanie sie to  a nie tamto 🙂 

==========================

Kiedyś byłem w Niemczech w t5ej zachodniej czesci zanim sie zjednoczyli  i była taka oto sytuacja  , siedzielismy w samochodzie  i na drodze przed nami był przejechany kot  .OK zdarza sie .Ja lubie koty  ale nie o to .  Siedzximy  i kumpel gada  .widzicie t5ego kota zabitego? no widzimy  .OK to poatrzcie co bedzie sie dzialo jak ludzie beda szli  ......

Kazdy z przechodniów zatrzymywał sie nad martwym kotem . czesc animowala do życia kota  .

Kazdy sie zatrzymywał nad rozjechanym kotem ...... 

Czy oni ,ich rodzice zatrzymali sie choć przez chwile nad milionami zamordowanych bestialsko ludzi przez Niemcow ?Nie Zatrzymali sie nad tym . Mordowali ludzi a płaczą nad rozjechanym kotem  .Tacy są Niemcy . To samo Zło na świecie

Edytowane przez atmeg
30 minut temu, atmeg napisał:

Na przyklad  niedawno  zamknieto ,zlikwidowano , Temat kulinarny Mój  atmega  .Prawdopodobnie był zagrożeniem dla Niemieckiej polityki ponieważ jednoczył Polaków przy Bigosie  .

Prawdopodobnie był zagrożeniem dla zdrowia i życia userów AS... Bigos, smażone padliny i inne zakąski wywołują miażdżycę i inne schorzenia układu krążenia. Na mózg też dobrze nie wpływają [skleroza, Alzheimer itp].

Jak takie menu połączymy z dużą ilością alkoholu, to skutki są tragikomiczne, a nawet tragiczne.   Muchas gracias.

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

Godzinę temu, MV2 napisał:

Prawdopodobnie był zagrożeniem dla zdrowia i życia userów AS... Bigos, smażone padliny i inne zakąski wywołują miażdżycę i inne schorzenia układu krążenia. Na mózg też dobrze nie wpływają [skleroza, Alzheimer itp].

Jak takie menu połączymy z dużą ilością alkoholu, to skutki są tragikomiczne, a nawet tragiczne.   Muchas gracias.

Oto  pan  uwiarygodnił celowe  zniszczenie ,zamkniecie wątku .Co dalej pisać ?

Typowa Niemiecka strategia ,niszczyć wszystko  co solidaryzuje Polaków  .Poprostu niszczyć Polaków  wszedzie i zawsze .

To widzimy .

1 minutę temu, atmeg napisał:

Oto  pan  uwiarygodnił celowe  zniszczenie ,zamkniecie wątku .Co dalej pisać ?

Może założymy wontecek o surowych rybach [?]...

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

I nie robią tego zadni Ruscy  a Niemcy .

Godzinę temu, MV2 napisał:

Może założymy wontecek o surowych rybach [?]...

Niemartw sie .

Załużmy wątek o  solidarnym Niemcu .jak taki osobnik ma wyglądać ?

Albo czy  MV2  jest  solidarnym Niemcem  ? 

No bo Polakiem to on nie jest  to oczywiste jest .

Edytowane przez atmeg
12 godzin temu, soundchaser napisał:

Kim Ty właściwie jesteś? Lekarzem, czy pseudoekspertem politycznym?
Czyli zwykłym trollem.

Obserwatorem politycznym . Tak jak Ty .

Godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

O ....nie podczepiaj Siebie  pod tego zacnego usera  .niepisz ze |" jak ty "

nie wslizgój sie pod cudzą pierzynke  .....Masz intelekt to sie trzymaj swojego .

🙂 nie musisz  tego robić .Bo ty jesteś jazzowcem 

A wogule dlaczygo piszesz w tym temacie  .Znaczy jasne ,wolno Tobie  ale dlaczego osoba o komunistycznych wartosciach pisze w watku o prezydencie  USA ?

=====

jescze  jakiś czas temu  Pan Trump miał być wariatem a ludzie co na niego głosują mają być  ekstremalnymi faszystami  .

A tymczasem faszyzm to jest  jedynie w komunizmie  . 

Nic sie nie sprawdza  . 

Powrót kapitału do aktywów amerykańskich w tym tygodniu był mocno widoczny. 

Z inflacją też nie ma tragedii. A jak cła wpłyną to się okaże. W przyszłym roku wymiana Powella, także FED też będzie wspierał działania Trumpa.

Dolar zostanie osłabiony, eksport zwiększony, a jakaś część produkcji na pewno wróci do Stanow. A psy będą szczekać dalej.

2 godziny temu, piter z napisał:

To co mowi Trump to pobozne zyczenie gawiedzi ktorej zdolnosci analityczne zazwyczaj nie wystarczaly nawet do rozwiazania prostych zadan z matematyki w szkole sredniej (zwykle populizmy). Obserwuje takich znajomych na FB codziennie i az mnie czasem korci zeby cos napisac. To sa przy okazji osoby ktore pewnie padlyby na zawal serca jakby przeczytaly raport na kilka stron (juz nie mowie ze by to dali rade zrozumiec) i najlepiej trafiaja do nich filmiki, im krotsze tym lepsze (najlepiej jakis 30 sekundowy tiktok).

A odnosnie walki z Chinami (ale glownie chodzi poprostu o przeniesienie produkcji do USA) to wielu ekonomistow jeszcze przed wyborami wyjasnialo dlaczego jest to tak trudne i nie ma prostych rozwiazan (ktorymi Trump sie tak afiszuje). Z ktorej strony by sie za to nie wziasc to czeka USA ogromna inflacja przez ktora ucierpia glownie ludzie biedni.

No na pewno, Trump I jego doradcy nie wiedzą co robią, za to Ty i eksperci wiecie wszystko. Trzeba było dalej trwać w poprzednim paradygmacie uzależnienia od Chin, i wtedy przyszłość byłaby różowa.

No i wielu ekonomistów tak twierdzi. Czyli tak musi być.

Proponowalbym wejść na giełdę, opierać się tylko na analitykach lub ekspertach, i spróbować coś ugrać, czyli zarobić.

Co do youtubowych ekspertów, jest tyle samo oszołomów krytykujących Trumpa, co jego zwolenników.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Nikt nie trwal w zadnym paradygmacie. Czy naprawde pamiec nie siega dalej niz dwa miesiace wstecz? Czy to nie za Bidena zostaly wprowadzone chociazby cla zaporowe na samochody i zakazy dotyczace "chipow"?

11 minut temu, piter z napisał:

Nikt nie trwal w zadnym paradygmacie. Czy naprawde pamiec nie siega dalej niz dwa miesiace wstecz? Czy to nie za Bidena zostaly wprowadzone chociazby cla zaporowe na samochody i zakazy dotyczace "chipow"?

Tak, napisz jeszcze, że to Biden na ostro wziął się za deficyt handlowy.

Jeżeli teraz Stany mają male szanse, to przy Bidenie nie miałyby żadnych na wygraną z Chinami.

Biden był po prostu za słaby na tę walkę. Tutaj trzeba na ostro. Albo się uda albo nie. Za Bidena polegliby na bank.

W tym momencie już widać, że inwestycje powoli wracają do Stanów.

Jak poobcina podatki/zaproponuje ulgi będą kolejne.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Tutaj na szybko parę przykładów:

Carrier Global

Ogłosiła inwestycję w wysokości 1 miliarda dolarów na przestrzeni pięciu lat w celu rozszerzenia produkcji w USA, co ma stworzyć 4 000 nowych miejsc pracy. Środki te zostaną przeznaczone na rozbudowę istniejących zakładów oraz budowę nowego obiektu skoncentrowanego na produkcji komponentów do pomp ciepła i baterii.

Apple

Choć Apple planuje zwiększyć produkcję w Indiach, firma ogłosiła również inwestycję w wysokości 500 miliardów dolarów w USA, obejmującą m.in. budowę nowego zakładu AI w Houston i zatrudnienie 20 000 pracowników do 2029 roku. Donald Trump wyraził jednak niezadowolenie z planów Apple dotyczących produkcji za granicą i wezwał firmę do zwiększenia produkcji na terenie USA.

TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company)

Planowana inwestycja w wysokości 100 miliardów dolarów w USA obejmuje budowę trzech nowych zakładów produkcyjnych, dwóch obiektów do zaawansowanego pakowania oraz centrum badań i rozwoju.

Eli Lilly

Firma farmaceutyczna ogłosiła plany budowy czterech nowych zakładów produkcyjnych w USA, z których trzy skoncentrują się na produkcji aktywnych składników farmaceutycznych (API), co ma na celu wzmocnienie krajowego łańcucha dostaw.

Hyundai Motor Group

Koreański producent samochodów zapowiedział inwestycję w wysokości 21 miliardów dolarów w USA, w tym 9 miliardów dolarów na zwiększenie rocznej produkcji pojazdów elektrycznych.

Novartis

Szwajcarska firma farmaceutyczna planuje inwestycję w wysokości 23 miliardów dolarów na budowę i rozbudowę 10 zakładów produkcyjnych w USA, co ma na celu zwiększenie krajowej produkcji leków.

Ustąpiłam ze stanowiska, bo polityka administracji Trumpa polegała na wywieraniu presji na ofiarę, a nie agresora - napisała w piątek była ambasador USA w Kijowie Bridget Brink.

A czym wy się tu podniecacie?

A, już wiem. Każda krytyka Trumpa, nawet nie mająca właściwie żadnego znaczenia, też cieszy:)

Bańka dostaje papu i jest happy.

W dniu 16.05.2025 o 11:17, bubusia napisał:

Niczego nie planuje, w ogóle taki głupi jest, a został prezydentem, haha

Co tam Donald Trump. Gdyby Kamala Harris objęła urząd po swoim charyzmatycznym poprzedniku, sprawy na pewno potoczyły by się inaczej. Mądrość spływałaby potokami z jej ust, Ameryka z dnia na dzień zamieniłaby się w krainę miodem i mlekiem płynącą, Putin wdziałby worek pokutny, posypał głowę popiołem i udał się w odosobnione miejsce pokutować za swoje grzechy, wojny by ustały, zapanowałby pokój, świat przestałby płonąć, homo sapiens pokonałby kolejny schodek ewolucji (4RP), a....  "związek nasz bratni ogarnąłby cały świat".

Edytowane przez Mrok

Zmiany na świecie są nieodwracalne - obojętnie czy z Trumpem czy bez Trumpa. W 2035 roku pokolenie Beta prawdopodobnie będzie stanowić około 16% populacji świata. Przewiduje się, że osiągnie 2,1 miliarda ludzi. McCrindle zasugerował, że pokolenie Beta będzie miało większe uznanie dla różnorodności niż poprzednie pokolenia. Wielu przedstawicieli pokolenia Beta prawdopodobnie dożyje XXII wieku.

W przeciwieństwie do swoich poprzedników, generacja Beta prawdopodobnie nie tylko niemalże w 100% dostosuje się do technologii, ale jak najbardziej będzie jej integralną i nierozerwalną częścią. Ze względu na 'moc', 'siłę' i skalę integracji technologii z człowiekiem, poszczególne pokolenia generacji Beta będą dorastać w świecie zintegrowanym z AI. Dezinformacja będzie standardem, co już nawet dzisiaj widać, jednak wciąż mamy jeszcze wybór, którego w niedalekiej przyszłości po prostu nie będzie. Pokolenia generacji Beta, to również znaczny spadek zdolności skupienia i uwagi niemalże we wszystkich dziedzinach życia. Odróżnienie materiału rzeczywistego od generowanego przez AI stanie się praktycznie niemożliwe.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Parker's Mood

6 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Nie poznała się na przebiegłej strategii Trumpka ?

Może nie zna się na żartach.

9 godzin temu, bubusia napisał:

parę przykładów

Przecież to nie dotrze do zakutych łbów.
Oni czerpią wiedzę ze ściekowych mediów, z których czerpią pożywkę do trollowania na forum.

9 godzin temu, bubusia napisał:

A czym wy się tu podniecacie?

A, już wiem. Każda krytyka Trumpa, nawet nie mająca właściwie żadnego znaczenia, też cieszy:)

Bańka dostaje papu i jest happy.

Tak jak w drugą stronę . Każde posunięcie Trumpa jest genialne.

33 minuty temu, soundchaser napisał:

Przecież to nie dotrze do zakutych łbów.
Oni czerpią wiedzę ze ściekowych mediów, z których czerpią pożywkę do trollowania na forum.

Ty robisz to samo . Nawet sobie nie wyobrażasz ,że mogą być inne źródła informacji niż internet . Ja np. w głównej mierze opieram się na prasie i książkach . Są bardziej wiarygodne. No i na zdrowym rozsądku .

9 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Ja np. w głównej mierze opieram się na prasie i książkach .

Zależy jakich. W tych źródłach też jest dużo fejków.

Poza tym - ja nie czerpię wiedzy tylko z internetu. Rozmowy z ludźmi wiele dają. Z tymi niezindoktrynowanymi. 😉

29 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Każde posunięcie Trumpa jest genialne.

Proszę podać 5, może być 7, minimum 0. 😁

Pozdrawiam.

Edytowane przez toptwenty
typo

Ale cała prasa jest przecież w Internecie. Tak samo telewizja - większość stacji i newsów jest dostępnych w necie. Słaby ten argument z prasą panie Wojciechu - za ‘chwilę’ nie będzie żadnej prasy - internet zdominuje wszystko w 100%.

Parker's Mood

Dunald (Miczurinowicz) Trump zamraża badania nad patogenami.

To może zagrozić całej wirusologii w USA - twierdzą krytycy

NASA też dostała "podwyżkę" od idioty.

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.