Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

Jak rozumiem, Ty testujesz WSZYSTKO osobiście.

Nie da się przetestować wszystkiego. To słowo ma tak przesadne znaczenie w tym zdaniu, że aż staje sie to twierdzenie bzdurą.

Ale odpwoiem Ci z przyjemnością - to co w życiu chciałem i przetestowałem…mogę ze swojej jakże subiektywnej pozycji opisać. Pytanie co opiszą ci, którzy nie widzieli, nie słyszeli, nie dotykali?

A no fakt…mogą jeszcze popisac bzdury. To im wolno, pytanie tylko ile mozna?

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

A co jak ktoś nie chce kupic dla siebie, nie widzi w tym celu, nigdy nie kupił nic sensownego…

Wybacz ale nie dla każdego angielskie wzmacniacze, zrobione po taniości na Darlingtonach i sprzedawane po zawyżonych cenach, są ósmym cudem świata.

Uczę się też sposobu postrzegania świata przez ludzi.

By taki stan osiągnąc trzeba koniecznie zaopatrzyć sie w klapki na oczy…i uszy!

Myślę, że bardziej pasuje określenie - agresywna forma argumentacji :>

Tu przez grzeczność ludzie nie napiszą tobie prawdy, ale mają niezłą polewkę. To prawda, że na forum foto też mieli ciebie dosyć? Z drugiej strony to mi ciebie żal. Smutny musi być świat w którym żyjesz. Wszytko byle jakie, wszystko takie samo, banalna nuda, nuda i jeszcze raz nuda.

Rozrywkowo czytam sobie głupoty wypisywane przez ciebie i tobie podobnych. Uczę się też sposobu postrzegania świata przez ludzi.

Witaj w klubie :D

Chociaż w tej jednej rzeczy się zgadzamy i robimy to samo :)

BeatX - prośba: przeczytaj chociaż drugą część wywiadu, gdzie realizator mówi także o kablach zasilających.

Może obiektywny głos spoza forum i tej dyskusji choć trochę skłoni cię do pogłębienia analizy tematu.

No dobra, przeczytam :) (chociaż nie wiem po co)

Jeszcze jedno - pohamuj się przed wypowiadaniem kategorycznych ocen sensu używania czegoś - o czym nie masz żadnego pojęcia.

Zadałem to pytanie co prawda do MrArkowski, ale coś czuję że odpowiedzi się nie doczekam /jak zwykle, gdy padła prośba do technicznego ignoranta o techniczny kontrargument/, ale przy okazji.. skorzystam z tego co napisałem tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I napiszę, że w tych przypadkach wypowiem kategoryczne oceny :)

Ty sobie analizujesz jakieś zestawiki za góra kilka tysięcy, a tu są ludzie, których jeden kabel jest 5 x droższy od twojego całego setu :-)

No i co z tego?

Droższy sprzęt audio powinien mieć inne kryteria prawidłowo przeprowadzanych procedur odsłuchowych-porównawczych? :D

Robiłeś kiedyś takie testy z wyrównaniem poziomów głośności i brakiem kontaktu wzrokowego z odsłuchiwanym sprzętem?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez BeatX

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Wybacz ale nie dla każdego angielskie wzmacniacze, zrobione po taniości na Darlingtonach i sprzedawane po zawyżonych cenach, są ósmym cudem świata.

Dla jednego nie są dla drugiego są. I co to ma do rzeczy? Nigdzie nie napisałem, że tani wzmacniacz to ósmy cud świata. Masz dziwny zwyczaj wkładania zdań innym, które nigdy nie padły.

Sorry Winnetou, z mojej strony takie teksty nie wyszły, więc pomyliłeś adres…no może nick.

Tu przez grzeczność ludzie nie napiszą tobie prawdy, ale mają niezłą polewkę. To prawda, że na forum foto też mieli ciebie dosyć? Z drugiej strony to mi ciebie żal. Smutny musi być świat w którym żyjesz. Wszytko byle jakie, wszystko takie samo, banalna nuda, nuda i jeszcze raz nuda.

Niestey mieli DOSYĆ zohydzania ich sposobu na zycie i przyjemności jaka za tym szła.

Pytanie ile mozna to samo robić w innych miejscach sieci?

Jest gdzieś granica przyzwoitości w pisaniu bzdur tam, gdzie inni po prostu realizują jakies swoje pasje i nie mają ochoty na ich umoralnianie i narzucanie jedynie objawionej prawdy.

Co do reszty o ignorancji Panie BeatX - wpierw proponuje odnieśc sie do swoich jakże audiofilskich wypocin gdy pojawiłeś się na tym Forum i wszystko grało inaczej…jakaś choroba uszu? Zapalenie ucha srodkowego lewego i prawego?

Tak tylko pytam, a potem odniose się do "ignorancji"

No i fajnie. Wszystko gra tak samo. To czego jeszcze chcesz? Po co tracisz czas na kolejne bicie piany?

Nie, traci czas na udowodnieniu wszystkim, że zyć nalezy inaczej. Myśli, że jak powtórzy swoje zdanie tysiąc pięćset razy to świat stanie się nagle taki, jak on to sobie wymyslił.

W temacie foto nie udało się…może uda sie na Forum o audio?

Edytowane przez MrArkowski

Jakos swój sprzęt musieli wybrać,

każdy z nas się może pomylić, prowadzimy dyskusje, niekiedy emocjonalnie, kogoś poniesie, ale koledzy tez są pasjonatami.

Kiedyś się kupowało to co było. Później to na co było nas stać. A teraz kupuje się pod kolor mebli.

A ja kupuję to co mi się podoba i słucham muzyki :)

I nie grzebię na siłę jak gra dobrze, pamiętając że czasem wymiana jednego elementu prowadzi do całkowitej wymiany sprzętu (sic!).

Też masz polewkę z własnej ignorancji?

Nie, z zaczytanych teorii audiofilskich i zachowań złotouchych, w momencie jak brakuje im kontrargumentów technicznych :D

To prawda, że na forum foto też mieli ciebie dosyć?

Nie, to nieprawda :)

MrArkowski po prostu już nie wie co ma biedaczysko napisać żebym sobie poszedł, i pogubił się w tym wszystkim całkowicie - dlatego dużo nonsensu i fantastyki w jego ostatnich wywodach ;)

Z drugiej strony to mi ciebie żal. Smutny musi być świat w którym żyjesz. Wszytko byle jakie, wszystko takie samo, banalna nuda, nuda i jeszcze raz nuda.

Nie bój żaby i o mnie się nie martw ;)

Ja nie narzekam na radość z życia :D

Tak samo jak nie pamiętam kiedy ktokolwiek mi powiedział, że jestem taki sam jak wszyscy, albo że można się przy mnie nudzić ;)

Widzę, że i Tobie brakuje jakiś technicznych argumentów i nieśmiało próbujesz coś zadziałać w nie wiem.. przekonaniu mnie do Twojego poglądu? na zasadzie "a może spróbuję wejść mu na ambicję że jest smutas, skoro nic na niego nie działa" (?) :D

Nie, z zaczytanych teorii audiofilskich i zachowań złotouchych, w momencie jak brakuje im kontrargumentów technicznych :D

Ale oni nie potrzebują żadnych kontrargumentów!! Nadal tego nie widzisz? Oni mają swoje systemy i ukochaną muzykę oraz ogromną przyjemność ze swojego hobby. A tym masz tylko swoje argumenty, które nikogo ani nie przekonują ani nie obchodzą. Inna rzecz to nie myślałeś kiedyś, że walenie sobie bezpośrednio w uszy ze słuchawek przez naście lat techno i electro muzyki, którą lubisz obniżyło znacząco twój próg wrażliwości słuchowej?

Edytowane przez sly30

wpierw proponuje odnieśc sie do swoich jakże audiofilskich wypocin gdy pojawiłeś się na tym Forum i wszystko grało inaczej…jakaś choroba uszu? Zapalenie ucha srodkowego lewego i prawego?

Jeżeli kiedykolwiek, coś takiego napisałem (czego sobie nie przypominam), to pewnie dlatego że testowałem wówczas jak cały czas obecnie Ty testujesz - czyli w chaosie, braku kontrolowanych warunków, nieświadomy zasad psychoakustyki.

Od kiedy zrozumiałem z czego mogą wyniknąć /nieświadomie/ ewentualne różnice w dźwięku pomiędzy np. przetwornikami, i jak sprawić aby się upewnić czy dwa odsłuchiwane sprzęty rzeczywiście różnią się dźwiękowo - o dziwo, nie mogę doszukać się różnic ;)

Kolejny brak Twojej odpowiedzi na moje zadane pytanie tylko upewnia mnie co do Twojej technicznej ignorancji i niemożliwości podjęcia dyskusji ;)

Ale zmasowany atak złotouchych, oj boli, boli... ;D

Dam radę ;)

Tylko to im zostało - uszczypliwości, złośliwości, szydera i obgadywanie :D

Ale zmasowany atak złotouchych, oj boli, boli... ;D

Boli? I ty to piszesz? Gość który zadaje mi pytanie ile mam pieniędzy?...hehehe

U ciebie określenie "żal dupę ściska" osiąga nowy wymiar.... :-))))

Inna rzecz to nie myślałeś kiedyś, że walenie sobie bezpośrednio w uszy ze słuchawek przez naście lat techno i electro muzyki, którą lubisz obniżyło znacząco twój próg wrażliwości słuchowej?

Milordzie, konkret akcja: wejdź na tonometric.com

Przeprowadź test, po czym pochwal się wszystkim wynikami ;)

Tłumy czekają! :D

Chociaż ten jeden raz w tym wątku zachowaj się jak facet z jajami, kiedy zadaję Ci jakieś niewygodne pytanie - podejmij rękawicę i przeprowadź ten test.

Edytowane przez BeatX

Od kiedy zrozumiałem z czego mogą wyniknąć /nieświadomie/ ewentualne różnice w dźwięku pomiędzy np. przetwornikami, i jak sprawić aby się upewnić czy dwa odsłuchiwane sprzęty rzeczywiście różnią się dźwiękowo - o dziwo, nie mogę doszukać się różnic ;)

Nie. Nie od kiedy zrozumiałeś cokolwiek.

Kiepski sprzęt naprawdę jest kiepski - i zawsze tak było.

Żeby to stwierdzić nie trzeba żadnych procedur - ten dźwięk odrzuca natychmiast :-)

Trzeba tylko trochę doświadczenia i chęci rozwoju

No i te...no.....uszy :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Ukryta Zawartość

- prośba: przeczytaj chociaż drugą część wywiadu, gdzie realizator mówi także o kablach zasilających.

Może obiektywny głos spoza forum i tej dyskusji choć trochę skłoni cię do pogłębienia analizy tematu.

"Mówią to ludzie, którzy nigdy tego sami nie sprawdzili, którzy nie wpięli dwumetrowego kabla zasilającego, który poprawia brzmienie odtwarzacza, wzmacniacza, każdego elementu. Tu 10%, tam 10% ... "

No comments.

Ukryta Zawartość

Gerardzie masz tak długo próbowac, aż się przekonasz do tego, że nie istnieją żadne róznice. Wtedy przeprowadziłeś prawidłowo test.

Powiedziałbym dosadnie, ale tylko kulturalnie stwierdzę, iż jesteś w błędzie.

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

No i te...no.....uszy :-)

Przeczytałem recenzję z linka który podałeś :)

Teraz ja mam prośbę - tą samą co do Sly30.

Wejdź proszę na tonometric.com

Przeprowadź badanie słuchu i pochwal się wynikami :)

Boli? I ty to piszesz? Gość który zadaje mi pytanie ile mam pieniędzy?...hehehe

U ciebie określenie "żal dupę ściska" osiąga nowy wymiar.... :-))))

Co, zabolało nuworysza? Pożyczysz stówkę na sieciówkę? :D

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Jeżeli kiedykolwiek, coś takiego napisałem (czego sobie nie przypominam)

Kpisz?

To wszystko Twoje wpisy!

Ukryta Zawartość

Co, zabolało nuworysza? Pożyczysz stówkę na sieciówkę? :D

Za stówę to Wać Pan może nie wie, kupić się niczego poza zwykłym g.em nie da.

No ale…

No i ważne, by komus pozyczyć, trzeba wiedzieć, że ta osoba odda. A z tym róznie.

A teraz wybaczcie - znikam na mecz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez MrArkowski

Kpisz?

To wszystko Twoje wpisy!

Ukryta Zawartość

Opanuj się i podaj prawidłowy link, bo z tego url co wkleiłeś nie wiem co mam niby wywnioskować? :D

Ukryta Zawartość

Nie da się przetestować wszystkiego. To słowo ma tak przesadne znaczenie w tym zdaniu, że aż staje sie to twierdzenie bzdurą.

Ale odpwoiem Ci z przyjemnością - to co w życiu chciałem i przetestowałem…mogę ze swojej jakże subiektywnej pozycji opisać. Pytanie co opiszą ci, którzy nie widzieli, nie słyszeli, nie dotykali?

Czy zabiłbyś człowieka?

"Mówią to ludzie, którzy nigdy tego sami nie sprawdzili, którzy nie wpięli dwumetrowego kabla zasilającego, który poprawia brzmienie odtwarzacza, wzmacniacza, każdego elementu. Tu 10%, tam 10% ... "

No comments.

Uszy :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

... To co z tym testem audiograde? :)

Sly30 tradycyjnie zwinął żagle i zniknął z dyskusji.

Pojawi się za czas jakiś żeby znowu coś nie na temat napisać.

Cos złośliwego ma się rozumieć :D

Nie każdy w domu słucha 2x 600 W.

Nie ma nic do rzeczy, może się okazać ze 600W jest traktorem a np. 200W autem sportowym, chodziło o prawidłowe porównanie

No przecież wkleiłem linki do wyników mojego testu, jakieś 20 min temu :D

Nie czytałeś całej tej wieczornej telenoweli? :)))

Edytowane przez BeatX

• Pokaż nowe odpowiedzi