Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

Zgłaszaj, zgłaszaj. Swoją "klasę" już pokazałeś.... :-))

Szkoda, że nie podjąłeś wtedy tematu, bo chciałem przystąpić do grupy, którą organizowałeś celem wykupienia udziałów w spółce zarządzającej Forum oraz do zmuszenia Zarządu aby pozwał buma do sądu...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

no i jaką masz satysfakcję z tego,że donosisz?

przecież to tylko hobby-sposób na miłe spędzenie czasu..przynajmniej w założeniach.

Niektórzy tacy się rodzą i tacy umierają…przykre ale prawdziwe.

Najgorsze, że jeszcze się tym chwalą.

Szkoda, że nie podjąłeś wtedy tematu, bo chciałem przystąpić do grupy, którą organizowałeś celem wykupienia udziałów w spółce zarządzającej Forum oraz do zmuszenia Zarządu aby pozwał buma do sądu...

Po tym co zrobiłeś na Twoim miejscu odpuściłbym sobie wszelkie komentarze wobec innych Forumowiczów.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Popadasz w skrajność. Niebezpieczną i bzdurną skrajnośc w swoich porównaniach.

Sorry, do tak idiotycznych pytań w żaden sposób nie mam zamiaru się odnosić.

I to by było na tyle negowania braku osobistych doświadczeń.

FYI, jest to standardowe pytanie, a gdzie to sobie sprawdź.

Nigdy nie organizowałem takiej grupy. Ale pomysł był niezły tylko szkoda kasy na to forum.

Po tym co zrobiłeś na Twoim miejscu odpuściłbym sobie wszelkie komentarze wobec innych Forumowiczów.

Twoje zdanie mnie nie interesuje.

Nigdy nie organizowałem takiej grupy. Ale pomysł był niezły tylko szkoda kasy na to forum.

Kłamiesz. Przedstawiłeś taką propozycję.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Właśnie uruchomiłem killfila

Pierwszy raz od 13 lat

Polecam....

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

I taki tekst:

"Na dziś nadal mózg jest znacznie bardziej czuły i zaawansowany niż sprzęty pomiarowe."

jest rezultatem tej nauki?

Mnie to wygląda na darmową gazetkę z "business class" :)

Twoje zdanie mnie nie interesuje.

Niczym lis…a może i przy tym rudy…w sumie to by się zgadzało.

Kłamiesz. Przedstawiłeś taką propozycję.

Twoje zdanie mnie nie interesuje. Zapytać a organizować grupę to zasadnicza różnica, choć może dla ciebie to zbyt skomplikowane.

Panowie mam pytanie, tak po męsku. Znamy Waszą opinię. Audio hobby traktujecie jak traktujecie.

Wszyscy znamy Wasze zdanie, Wasze "za" i "przeciw"…po co więc dalsze Wasze ciągłe i uporczywe przekonywanie do tego, co wszyscy wiemy?

Chcecie kogoś jeszcze przekonać do swoich opinii? Nie dociera do Was, że ludzie po prostu chca widzieć inaczej swój świat hobby jakim jest audio i muzyka?

Nie doszło do Was, że to jest irytujące co robicie za każdym razem?

Tak pytam tylko, bez złośliwości czy prób wywołania burzy umysłów.

Naprawdę ludzie jak chcą to będą a jak nie to nie będą wydawać swojej kasy na swoje przyjemności.

I Wasze demonizowanie audio hobby nikomu nie jest potrzebne.

To po kiego grzyba założyłeś ten temat w zakładce hi-fi - toż to jawny trolling z Twojej strony.

Z podawaniem linków, to jest tak:

Prawym klawiszem na numerze postu i wybrać "Kopiuj link".

tak wiem :)

Ale MrArkowski z nerwów wkleił linka do podstrony nr. 337 tego wątku.

Chciał mnie czymś przyatakować, ale za bardzo nie wiem o co mu chodzi :D

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

To po kiego grzyba założyłeś ten temat w zakładce hi-fi - toż to jawny trolling z Twojej strony.

! Proponuję porzucić te ziółka, albo nauczyć się czytać kto tworzy dany temat.

Jak pisałem wcześniej, masz problem z wciskaniem innym cudzych dzieci w brzuch - na dodatek na siłę, bez pytania.

Ot tak, po chamsku.

Nie wiem czy to wina przepracowania, czy jaki grzyb. Ale spokojnie, w niedziele podobno pracujecie tylko 8 godzin to wypoczniesz. My tu zyjemy normalnie - nie mamy takich lotów.

bo chciałem przystąpić do grupy, którą organizowałeś celem wykupienia udziałów w spółce zarządzającej Forum oraz do zmuszenia Zarządu aby pozwał buma do sądu...

Co takiego?

Sly30 chciał wykupić forum, żeby mieć opcję aby pozwać bum1234 do sądu ?!?!?!?!

hahahah!!

Co za wenezuela omg :D

Sądzić się będą pokrzywdzeni złotousi w wyniku waśni na forum :)))

Nieno to forum nie przestaje mnie zadziwiać.

pudelek.pl/audiostereo.html

Edytowane przez BeatX

Heheh to jest najlepszy temat na forum o wszystkim i o niczym :)

Na forum brakuje takiego shoutboxa, gdzie można sobie swobodnie porozmawiać nie na temat.

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Na forum brakuje takiego shoutboxa, gdzie można sobie swobodnie porozmawiać nie na temat.

Słusznie :)

Taki skrypt to nie jest duży problem aby zainstalować na serwerze, a i obciążenie sieci jakoś specjalnie by się nie zwiększyło.

ale za bardzo nie wiem o co mu chodzi :D

Ja też nie wiem:

"W (…) znalazłem dokładnie to czego szukałem - dźwięk wypełniony po brzegi, niesamowicie transparentny i analityczny, bez zaóważalnych podbarwień (przynajmniej ja ich nie słyszę), o bardzo szerokiej scenie i holeografii - ale sound jednocześnie nie słodki czy muzykalny.

Określiłbym go jako trochę suchy, i jak dla mnie wystarczająco płaski.

No w każdym bądź razie nie jest to "atrakcyjne" granie z punktu widzenia miłośników ciepłego dźwięku.""

Autor Maciej Kozłowski. Zapewne nie znasz człowieka.

Nieno to forum nie przestaje mnie zadziwiać

Proponuję przenieść się na Forum o tkactwie i wyszywankach. Zdrowiej dla Ciebie i dla reszty.

Albo czas poświęcić na słownik? Wtedy "zaóważalne" postępy zrobi się we własnej edukacji.

Zamiast testować sprzęt którego się nie posiadało i odczytywać wykresy i dane techniczne, poświęcicz czas na przestudiowanie innych źródeł, jakże cennych w codziennym kontakcie z innymi ludzmi.

Wtedy nie wychodzi się na ignoranta i nie zarzuca innym, że sa ignorantami.

Robi się wtedy "zaóważalne" postepy w komunikacji i zrozumieniu tego, co kilkanaście miesięcy temu samemu się pisało na Forum.

I DAC'i brzmią wtedy "zaóważalnie" lepiej, nie sucho i płasko:

""Ale podejrzewam, że będzie brzmiał jak reszta DAC'ów od Audio-gd, czyli.... sucho i płasko :)""

I kto tu jest ignorantem…fakt, szkoda prądu i czasu.

Edytowane przez MrArkowski

Ja też nie wiem:

"W (…) znalazłem dokładnie to czego szukałem - dźwięk wypełniony po brzegi, niesamowicie transparentny i analityczny, bez zaóważalnych podbarwień (przynajmniej ja ich nie słyszę), o bardzo szerokiej scenie i holeografii - ale sound jednocześnie nie słodki czy muzykalny.

Określiłbym go jako trochę suchy, i jak dla mnie wystarczająco płaski.

No w każdym bądź razie nie jest to "atrakcyjne" granie z punktu widzenia miłośników ciepłego dźwięku.""

Autor Maciej Kozłowski. Zapewne nie znasz człowieka.

No to jest fragment z tego postu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

And? :D

Bo dalej nie ogarniam o co Ci chodzi Panie Arkowski ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jakowaś nowa dziedzina abo science abo fiction, Maćku please bazgrnij o co caman?

On nie rozumie…już nie pamięta, nie wie o co chodzi… w ogóle to nie ma go, nie zna się…zajęty jest do końca roku.

To głównie ci, których bardzo ciekawi ile mam pieniędzy! Niektórzy nie mogli powstrzymać ciekawości i nawet zapytali wprost.... :-)

Kolega jest nauczycielem fizyki w ogólniaku.

Lubi muzykę, dobry sprzęt, takież trunki itp. Generalnie fajny gość.

Jego żona jest chirurgiem stomatologiem.

Jakoś nigdy nie wpadłem na pomysł aby go zapytać o to skąd ma kasę :)

Moj akurat do moich mebli nie pasuje

Zgadzam się ze na co było nas stać, teraz tez się żyłuje spełniając swoje marzenia, niestety lekko mi nie przychodzi

Nie znasz drogi którą przeszedłem w wymianie sprzętu, doszedłem prawie do mety, wymieniać długo nie będę, starałem się kupić z głową, nie kupiłem najwyższych modeli klocków, żeby nie przepłacić a z drugiej strony jak pisałem aż tak kolorowo nie mam.

A może by tak rzucić to wszystko i do Szkocji :)

Kolega jest nauczycielem fizyki w ogólniaku.

Lubi muzykę, dobry sprzęt, takież trunki itp. Generalnie fajny gość.

Jego żona jest chirurgiem stomatologiem.

Jakoś nigdy nie wpadłem na pomysł aby go zapytać o to skąd ma kasę :)

Padnę ze śmiechu:

- Kolega jest nauczycielem fizyki w ogólniaku

- Jego żona jest chirurgiem stomatologiem

Jakoś nigdy nie wpadłem na pomysł aby go zapytać o to skąd ma kasę...

No na pewno się nie domyślasz. Może więc z handlu skarpetkami, albo może…pomyślmy wspólnie, bo to takie trudne…o wiem! Piszą powieść za powieścią. Rozdają autografy i zyją jak gwiazdy.

Nie? No popatrz…ja też się nie domyślam.

Jesteś tyle czasu na Forum i:

- nie potrafisz odczytac kto tworzy dany temat - wrzucasz komuś coś, z czym nie ma nic wspólnego

- wrzucasz ludziom teksty, których nigdy nie uzyli

W życiu realnym:

- masz znajomych o których wiesz wszystko, łącznie z tym gdzie pracują… i nawet nie wpadłeś na pomysł … skąd czerpią swoje dochody.

Wow! Mniej pracy, więcej wypoczynku, łatwiejszy kontakt z rzeczywistością.

• Pokaż nowe odpowiedzi