Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, przemak napisał:

Owszem, ty to robisz z 1/4 prędkości, nadal obrażając, bez jaj i bez odwagi cywilnej żeby napisac "ok, masz rację". Słabe? Nie, przewidywalne i oczywiste. 

Zrób chłopie tłoczenie  na vinylu z pasmem 45kHz to zrozumiesz jak technologia trzyma Cię za pysk i wyżej d. nie podskoczysz nie obniżając prędkości zapisu rylcem co by utrzymać wysoką jakość rytego rowku pod igłę która tenże rowek musi perfekcyjnie przejść co by była JAKOŚĆ

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

5 minut temu, ASURA napisał:

Zrób chłopie tłoczenie  na vinylu z pasmem 45kHz to zrozumiesz jak technologia trzyma Cię za pysk i wyżej d. nie podskoczysz nie obniżając prędkości zapisu rylcem co by utrzymać wysoką jakość rytego rowku pod igłę która tenże rowek musi perfekcyjnie przejść co by była JAKOŚĆ

Czyli mam rację. Żenada. 

nagrywamy.com

8 minut temu, xajas napisał:

BUMS w moim rownoleglym universum.

I tego napewno jeszcze nikt nie wystrugal

Nastrugałeś się i w bagażniku na pewno to ktoś doceni jak za kierownicą będzie miał dobre ucho

Ale to taka przemysłowa sztuka użytkowa robiąc z czegoś co służy do przemieszczania się z punktu A do B jazdę przyjemniejszą

RR lub Bentley nie pamiętam ale ukrył tak ponad 250 głośników co by móc w samochodzie posłuchać dźwięku….stereo; co za rozrzutność jak np w Krakowie zrobiono utwór ale wielokanałowy na podobną ilość głośników i mogła się spełnić wizja artysty bo czy słuchaczy to nie wiem?

10 minut temu, przemak napisał:

Czyli mam rację. Żenada. 

Racja jest jak d… każdy macswoją

Policz sobie długość sinusoidy 45kHz dla 33,1/3 obr na minutę dla zewnętrznego obwodu zapisu jak i dla końcowego przy zamkniętym rowku dobiegowym

14 minut temu, ASURA napisał:

Policz sobie

Czyli nic. Coś miało być u Urbańskiego, ale nie było, bo się nie znał. Kłamiesz. 

nagrywamy.com

58 minut temu, xajas napisał:

Ksztalty nie sa dla mnie zadna bariera ani wyzwaniem
Ale przyznaje, wszystkie maja dziure na glosnik.

A takie coś prostokątne, z daleka wyglądające jak pomalowana deska pod listwą zasilającą dałbyś radę zrobić?

oj, to juz kosmiczna technologia.
ja bym zaczal od przycietej deski kuchennej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

41 minut temu, przemak napisał:

Czyli nic. Coś miało być u Urbańskiego, ale nie było, bo się nie znał. Kłamiesz. 

Jak będziesz wiedział co to jest ONP i jaki ma wpływ na wynik końcowy czyli produkt to może nie będziesz powtarzał czegoś czego nie rozumiesz a uważasz za rację

23 minuty temu, ASURA napisał:

Jak będziesz wiedział co to jest ONP i jaki ma wpływ na wynik końcowy czyli produkt to może nie będziesz powtarzał czegoś czego nie rozumiesz a uważasz za rację

Zacznij odróżniać fakty od racji, bo nadal kłamiesz. 

nagrywamy.com

8 minut temu, xajas napisał:

oj, to juz kosmiczna technologia.
ja bym zaczal od przycietej deski kuchennej

Ukryta Zawartość

IMG_3402.jpg

Myślałem o tym na ścianki kolumn ale oliwki duże nie rosną ,małe pnie za tym klejonka się by kroiła ale z racji tłustości drewna d4 bo klej żaden nie będzie dobrze trzymał…

Ale kombinuj mz. najbardziej liczy się sama droga a cel to tylko taka nagroda ekstra na końcu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Myślałem o tym na ścianki kolumn ale oliwki duże nie rosną ,małe pnie za tym klejonka się by kroiła ale z racji tłustości drewna d4 bo klej żaden nie będzie dobrze trzymał…

to oliwki sa oleiste, nie drewno.
sam kleilem i dobrze trzyma
5 minut temu, xajas napisał:

to oliwki sa oleiste, nie drewno.
sam kleilem i dobrze trzyma

Są kleje do "tłustych" egzotyków ale wyobraź sobie że coś zrobiłeś super a po 5 latach zaczyna się jednak rozłazić.

Oczywiście można to zrobić drożej na mechanicznych łączeniach-zaczepach ale wyjdzie bardzo pracochłonnie, dużo odpadu nie tak taniego drewna i wymaga jednak zaawansowanego parku maszynowego za tym znów drożej..

ps. Te metalowe kule to Ci z ozdobników na metalowe ogrodzenia spasowały ale jak by przyszło zrobić inny wymiar i więcej sztuk na CNC to byś zapłacił za nie ”jak za zboże”

Godzinę temu, przemak napisał:

Abo może było tak, że nasz "konstruktor" sam takiego winyla udłubał. Np. ustawił w gramiaku 1/4 prędkości, walnął na talerz masę placka, wziął rylec i rył -i tak zrobił nacinanego z 1/4 speed winyla? 😁

Może więc nie kłamie aż tak bardzo?

1 minutę temu, xajas napisał:

g prawda, wzial bym wieksze kule z wiekszego ogrodzenia

Byłby skandal międzynarodowy , te w pałacu Buckingham są największe 😉 

ot jaki płyn hamulcowy używasz co jaki okres czasu wymieniasz ?

Gość

(Konto usunięte)
26 minut temu, ASURA napisał:

ot jaki płyn hamulcowy używasz co jaki okres czasu wymieniasz ?

nie sądzę by sam to robił 🙂

każdy jest dobry pod warunkiem , że nie pomieszasz

w bardziej godnym zachodu samochodzie co rok

w mniej godnym raz jak mi rurka hamulcowa pękła i musiałem wymienić na nową 🙂

Edytowane przez slawek.xm
Teraz, slawek.xm napisał:

nie sądzę by sam to robił 🙂

każdy jest dobry pod warunkiem , że nie pomieszasz

w bardziej godnym zachodu samochodszie co rok

w mniej godnym raz jak mi rurka hamulcowa pękla i musialem wymienić na nową 🙂

To zrozumiałe można coś popitolić z odpowietrzaniem ale już wyleczyłem się z wszystkich płynów serwowanych przez ASO poza olejem do DPS-u którego akurat właściwości są diametralnie inne który robi przypuszczalnie tylko ta firma z lewej a za ciutkę więcej sprzedaje wcASO ta firma z prawej (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . )W ASO informowali mnie że ten ich hamulcowy to przy codziennej spokojnej eksploatacji spoko co 3 lata ale zwróciłem uwagę że przed tym okresem przy krytycznym hamowaniu nie odczułem działania ABS-u za tym pewnie płyn hamulcowy łyknął tej wilgoci z powietrza i gotując robi parę  na tłoczkach zamiast zablokować koła zmuszajàc ABS do działania..

Już mam swój typ w dot4 ale.. chciałem mieć zdanie co o tym sądzi posiadacz sportowego Volkswagena 😉

xajas sorry żarcik

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, ASURA napisał:

Już mam swój typ w dot4

też ten stosuję co rok i hamulce brzytew

kiedyś złapany na suszarkę zatrzymałem się natychmiast przy policjancie , był zaskoczony że mam tak krótką drogę hamowania ze 120/h ... popodziwiał samochód i z uśmiechem życzył szerokiej drogi 🙂

przy okazji moja cytryna waży 2 tony

Teraz, slawek.xm napisał:

też ten stosuję co rok i hamulce brzytew

kiedyś złapany na suszarkę zatrzymałem się natychmiast przy policjancie , był zaskoczony że mam tak krótką drogę hamowania ze 120/h ... popodziwiał samochód i z uśmiechem życzył szerokiej drogi 🙂

Który, której firmy w dot4 ?

15 godzin temu, J.Jerry napisał:

We wzmacniaczu przeważnie są dziury dla wentylacji, elementy aktywne z plastiku.

W klasie D z wentylacją poziomą góra i dół to pełne nieperforowane blachy stalowe. Dzięki temu nie słychać nawet wentylatorów włączających się sporadycznie w czasie intensywnej pracy. Zakłócenia też niechętnie dostają się dzięki temu do środka jak i też wydostają, pełna kultura, ale nie zawsze taka jest budowa. W Rotelach góra była jak sito, na szczęście nie miały wentylatorów. 

Godzinę temu, iro III napisał:

Abo może było tak, że nasz "konstruktor" sam takiego winyla udłubał.

W filmie pokazującym jak się to robiło dawno temu czyli we Flinstonach pokazywali jak się protoplastę winyla wydłubuje w płycie kamiennej 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

2 minuty temu, Lech36 napisał:

W klasie D z wentylacją poziomą góra i dół to pełne nieperforowane blachy stalowe. Dzięki temu nie słychać nawet wentylatorów włączających się sporadycznie w czasie intensywnej pracy. Zakłócenia też niechętnie dostają się dzięki temu do środka jak i też wydostają, pełna kultura, ale nie zawsze taka jest budowa. W Rotelach góra była jak sito, na szczęście nie miały wentylatorów. 

Wentylacja przypomina mi poziome windy cokolwiek to znaczy

Zakłócenia bardzo nie lubią skrzydełek wentylatorów i wręcz panicznie omijają dziury w których się wentylatory obracają wtłaczając powietrze do środka

Na dodatek ciśnienie jak i prędkość wylotowa powietrza wylatująca przez otwory we wzmacniaczu są tak duże że żadne zakłócenie elektromagnetyczne nie ma szans aby się tam dostać jak wentylacja pracuje

Jak wentylacja mechaniczna przestaje pracować to ciepłego wychodzącego powietrza z otworów wylotowych jest tyle że patrz jak wyżej…

Teraz, ASURA napisał:

Na dodatek ciśnienie jak i prędkość wylotowa powietrza wylatująca przez otwory we wzmacniaczu są tak duże że żadne zakłócenie elektromagnetyczne nie ma szans aby się tam dostać jak wentylacja pracuje

Chyba że wentylacja posiada jakiś stopień inteligencji prostej i kręci się tylko wtedy kiedy trzeba, najczęściej w trakcie głośnego grania kiedy nic dookoła nie będzie słyszalne nawet dzwonek telefonu. W wielu wzmacniaczach już się stosuje ten rodzaj "inteligencji".  

4 minuty temu, ASURA napisał:

Jak wentylacja mechaniczna przestaje pracować to ciepłego wychodzącego powietrza z otworów wylotowych jest tyle że patrz jak wyżej…

Jest ciepło, ale żeby zaraz parzyć to raczej nie.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

W świecie PC od dawna ściera się wydajność chłodzenia z ciszą, na rynku jest naprawdę sporo dobrych wentylatorów cichszych niż takie typowe sunony, zawsze można coś podmienić 😉

W świecie PC od dawna ściera się wydajność chłodzenia z ciszą, na rynku jest naprawdę sporo dobrych wentylatorów cichszych niż takie typowe sunony, zawsze można coś podmienić

Uzyj dwa be quiet polaczone w szereg, to beda ciche

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, przemak napisał:

Oraz dodatkowo na jednej stronie zamieścił, tak od niechcenia, na dużym luzie 3 OT

O klejeniu oleistych desek.

O płynach hamulcowych do aut.

O przepływach powietrza w wentylowanych wiatrakami obudowach.

Normalnie Miszcz w kategorii Open, odwracania uwagi, na dowolne tematy od czapy.

38 minut temu, Lech36 napisał:

W filmie pokazującym jak się to robiło dawno temu czyli we Flinstonach pokazywali jak się protoplastę winyla wydłubuje w płycie kamienne

No tak, z tym, że Flinstony były bardziej, nacinali tak na oko z 1/8 speed...ten ptok to robił w pocie czoła o ile pamiętam...jaki to gatunek tam był ...pra-asur czy jak?

4 minuty temu, iro III napisał:

Oraz dodatkowo na jednej stronie zamieścił, tak od niechcenia, na dużym luzie 3 OT

O klejeniu oleistych desek.

O płynach hamulcowych do aut.

O przepływach powietrza w wentylowanych wiatrakami obudowach.

Normalnie Miszcz w kategorii Open, odwracania uwagi, na dowolne tematy od czapy.

No bo proste umysły myślą jednowątkowe a te zaawansowane wielowątkowo co by nie tracić czasu; poza tym tak jest ciekawiej…

No ale tego nie ogarniasz stąd uwaga u ciebie leży i…pretensje

Xajas ma sportowy samochód, był w trakcie dyskusji na forum to dlaczego go nie spytać co o paru innych rzeczach nie sądzi

Ciebie to przerasta…

8 minut temu, ASURA napisał:

uwaga u ciebie

Więc jednak czytasz moje skromne wpisy.

Obecywałeś mi ignora, dlaczego więc?!

Czułem się wyróżniony, dowartościowany i szczęśliwy ignorem od takiego usera.

Czemu mi to robisz?  😪

P.S. "ciebie", nawet do Ciebie, napisałbym jednak przez duże "C".

Edytowane przez iro III
Gość

(Konto usunięte)
Teraz, iro III napisał:

Więc jednak czytasz moje skromne wpisy.

Obecywałeś mi ignora, dlaczego więc?!

Już czułem się wyróżniony i szczęśliwy ignorem od takiego usera.

Czemu mi to robisz?  😪

z kilku powodów obok wpisów pewnych ludzi nie można przechodzić obojętnie

jesteś mistrzem w wyciąganiu wniosków domyśl się dlaczego 🙂

• Pokaż nowe odpowiedzi