Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejny mit jaki przyszedł mi do głowy ta taki jakoby sceptycy nie przywiązywali wagi do jakości okablowania. Moim zdaniem jest odwrotnie ja nigdy nie zaufał bym kablowi, który wygląda jak wąż ogrodowy czy też ma jakiś pudełko o nieokreślonym przeznaczeniu itp.

eee tam, czytasz i już wiesz, że możesz zaufać:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To opis działania tego "kota" co było kilka stron wcześniej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No i k..wa nie mogę uwierzyć że ktoś się na to łapie ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No właśnie nie za bardzo znalazłem opis czym się trudni przedmiot w kształcie kota :)

Są porównania do Bugatti Veyron, ale jak się kupowało kota w worku, tak kupuje nadal.

Ukryta Zawartość

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Aaaa, to co innego ;)

Ja mam w domu co prawda mało audiofilskie świnki morskie, ale też dają się pogłaskać i lepiej się wtedy słucha.

Takie budżetowe rozwiązanie.. sam rozumiesz :)

Aaaa, to co innego ;)

Ja mam w domu co prawda mało audiofilskie świnki morskie, ale też dają się pogłaskać i lepiej się wtedy słucha.

Takie budżetowe rozwiązanie.. sam rozumiesz :)

Poczekaj jak Ci się do kabli dobiorą :) :)

Pozdrawiam

Edytowane przez daris666

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Już to zrobiły wielokrotnie :)

Teraz pozostało mi tylko z tego się śmiać, ale w momencie jak widziałem jakiś mój kabel w ich pyszczku to budził się we mnie diabeł i przez krótką chwilę byłem dla moich świnek naprawdę realnym drapieżnikiem :D

Już to zrobiły wielokrotnie :)

Teraz pozostało mi tylko z tego się śmiać, ale w momencie jak widziałem jakiś mój kabel w ich pyszczku to budził się we mnie diabeł i przez krótką chwilę byłem dla moich świnek naprawdę realnym drapieżnikiem :D

Nie masz czasem ochoty na ślepy test czy odróżnisz ich smak np. od audiofilskiego królika, tego co go się goni ?;-)

Można go pogłaskać ! Człowiek staje się zrelaksowany.

kot + glaskanie + audio = historia, ktora zawsze w takiej sytuacji mi sie przypomina

autor fallow (z innego forum)

"Ja moge napisac o drugiej :) Mamy uruchomic wyobraznie wiec mysle, ze kiedy sluchalbym swojej ulubionej plyty, powiedzmy niech bedzie "The Girl from Ipanema" siedze sobie w fotelu, popijam Pinacolade i trzymam ta sieciowke. Bawie sie nia, wypedzam kota z fotela i zaczynam glaskac sieciowke....kot probuje sie dostac na moje kolana ale zdzielam go solidnym kablem i znow bawie sie sieciowka....slucham Getza....slucham...bawie sie sieciowka....i dzwiek powoli unosi sie w powietrzu, otacza mnie, mknie miedzy meblami, wiruje wokol mojej glowy pokoj robi sie fioletowo-niebieski...moj fotel sie unosi....nagle sieciowka wypada mi z reki i fotel spada na kota...."

Edytowane przez leon28

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Świnki przeżyły ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Może dlatego ich nie słyszysz ?

Czyli świnki jednak nie przeżyły, a BeatX myśli oczy, żebyśmy nie złożyli doniesienia do prokuratury.

Edytowane przez hafis

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

na jednej z alternatywnych stron www przeczytalem cos takiego

"Generalnie audiofile są skupieni w swoich środowiskach jak w sektach.Mają jakiegoś swojego guru który głosi kwieciste kazanie na temat wpływu kawałka drutu na jakość dzwięki i inne bajeczki.Brną w fantazjach tak głeboko że później wstyd im z tego wyjść.Wygląda to tak że jest do sprzedania kawałek drutu,nastepnie ktoś musi napisać o nim w taki wiarygodny sposób stosując wszystkie możliwosci socjotechniczne żeby ktokolwiek to kupił.Delikwent kupuje drut za 5 tys zł.Później oczywiście musi uslysześ różnice bo przecierz nie zrobi inaczej bo pomyślą ze jest głuchy i wstyd.Wiec słucha i słucha i im wiecej słucha tym ładniej gra..I tak to właśnie działa :"

audio mit?

Czerpmy wiedzę z for internetowych. Do wyjaśnienie skomplikowanych zdarzeń wystarczą nam puszki po coca-coli i pękające parówki. Nauka zaoszczędzi. Za resztę kupimy sobie kabelki.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Czerpmy wiedzę z for internetowych. Do wyjaśnienie skomplikowanych zdarzeń wystarczą nam puszki po coca-coli i pękające parówki. Nauka zaoszczędzi. Za resztę kupimy sobie kabelki.

przyznanie sie godne grupy aa no trudno, co robic. najwazniejsze, ze wam to pasuje. :-)

przyznanie sie godne grupy aa no trudno, co robic. najwazniejsze, ze wam to pasuje. :-)

Prawda Was wyzwoli!

Mój NAS dział tylko w sieci lokalnej. Nie udostępniam innym.

Tak Ci się tylko wydaje ;-)

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

Mój NAS dział tylko w sieci lokalnej. Nie udostępniam innym.

to chyba jakis niePradziwy jest.

Wydałem na niego trochę pieniędzy. Fakt. Skubaniec.

zdradz nam model to podpowiem ci, kto ma do niego dostep.

Stoi, mruga, coś gra. Bo ja wiem? Muszę przeprowadzić jakiś poprawnie technicznie test. Może określisz jakąś procedurę testowania?

Stoi, mruga, coś gra. Bo ja wiem? Muszę przeprowadzić jakiś poprawnie technicznie test. Może określisz jakąś procedurę testowania?

najlepiej jak go walniesz mlotkiem, takim fest poltorakilowym. wtedy powiem dokladnie co dalej.

najlepiej jak go walniesz mlotkiem, takim fest poltorakilowym. wtedy powiem dokladnie co dalej.

Przestał grać. To dobrze?

• Pokaż nowe odpowiedzi