Skocz do zawartości
IGNORED

Trójka czy Trujka... Dobra zmiana w programie 3 PR

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, burz napisał:

a zniszczenia Trójki nie wybaczę pisiatym nigdy.

Gnój się zaczął jeszcze przed erą pisowskiego zamordyzmu i służalczości. Magda Jethon była lepsza? Przecież ta kodziara jako pierwsza zaczęła ideologiczne czystki

36 minut temu, iro III napisał:

Dlaczego?

Dlaczego? 

Jak słyszę co drugie słowo „patroni to, patroni tamto, kawa, sztućce, koszulki, porcelana i na końcu - kasa „ to mnie odpycha. 

I nie, nie jestem przeciwnikiem wspierania takich projektów. Dzięki wsparciu to radio powstało. Jednak jest niesmacznie dla mnie. 

Dla mnie radio to też muzyka, a niestety jakościowo bardzo podupadło. Audycje na 3ce potrafiły sprawić, że chciało się słuchać z uśmiechem na gębie. 

5 minut temu, kwasior21 napisał:

Dzięki wsparciu to radio powstało.

Dzięki wsparciu to radio się utrzymuje. Nie są finansowani z abonamentu, nie nadają reklam. Jedynym źródłem dochodów są wpłaty od osób dokonujących dobrowolnych wpłat. 

8 minut temu, kwasior21 napisał:

Jak słyszę co drugie słowo „patroni to, patroni tamto, kawa, sztućce, koszulki, porcelana i na końcu - kasa „ to mnie odpycha.

W innych stacjach masz co chwila bloki reklamowe 

13 minut temu, kwasior21 napisał:

Ja wybieram "0" reklam, "co drugie" - (no bez przesady!) słowo "patron" zupełnie, wobec braku reklam mi nie przeszkadza.

18 minut temu, kwasior21 napisał:

Audycje na 3ce potrafiły sprawić, że chciało się słuchać z uśmiechem na gębie. 

Tak, też to doskonale pamiętam. Jednak czasy się zmieniły,wraz z tym i dostępność do muzyki.

Ha, w najlepszych czasach Trójki tak dużo jej słuchałem, że aż brakowało mi czasu na słuchanie swoich płyt.

Nawet dodatkowo nagrywałem audycje, nie tylko muzyczne, których nie mogłem słuchać na żywo...i nigdy nie znalazłem do końca czasu by wysłuchać przybywajacych ciągle nagrań, rosły stosy nagranych kaset i frustracja też rosła...🤣

Teraz Trójka to dramat!!!

Włączam kontrolnie codziennie na kilka minut i sprawdzam czy może coś się poprawia... oprócz bardzo dobrej oprawy muzycznej stacji nic nie zmienili... a dramat dotyczy muzyki. Otóż poza audycjami autorskimi - muzyka serwowana to jeden wielki chłam i powtórki tych samych utwrów. Bywa tak, że codziennie leci kawałek rano i nawet po południu tego samego dnia jeszcze - i jakby było mało to utwory Kultu, Maanamu, Perfektu... wciąż te same!!! najbardziej znane, jakby nic innego nie stworzyli!!! Po prostu ile można razy słuchać wciąż tego samego!!! Kur... tam nikt chyba tego już nie ogarnia

Edytowane przez slaaawek

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

5 godzin temu, piotrek7 napisał:

Gnój się zaczął jeszcze przed erą pisowskiego zamordyzmu i służalczości. Magda Jethon była lepsza? Przecież ta kodziara jako pierwsza zaczęła ideologiczne czystki

Te nawijki z Komorowskim,dobrze to pamiętam.

5 godzin temu, slaaawek napisał:

Włączam kontrolnie codziennie na kilka minut i sprawdzam czy może coś się poprawia... oprócz bardzo dobrej oprawy muzycznej stacji nic nie zmienili... a dramat dotyczy muzyki. Otóż poza audycjami autorskimi - muzyka serwowana to jeden wielki chłam i powtórki tych samych utwrów. Bywa tak, że codziennie leci kawałek rano i nawet po południu tego samego dnia jeszcze - i jakby było mało to utwory Kultu, Maanamu, Perfektu... wciąż te same!!! najbardziej znane, jakby nic innego nie stworzyli!!! Po prostu ile można razy słuchać wciąż tego samego!!! Kur... tam nikt chyba tego już nie ogarnia

Z zasady nie włączam, ale kiedyś z ciekawości jadąc do pracy włączyłem i usłyszałem publicystkę z..........księdzem 🤣

7 godzin temu, piotrek7 napisał:

W innych stacjach masz co chwila bloki reklamowe

Tak inwazyjnej kampanii reklamowej jaką robi Media Expert nie było chyba nigdy w przeszłości, a para Marian i Barbara, która codziennie kupuje sprzęty na promocjach to już rzygać się chce jak się tego słucha tyle razy. Owszem...niektóre pomysły nawet śmieszą, ale litości...ile można. Na mnie to działa odpychająco.

7 godzin temu, iro III napisał:

Ja wybieram "0" reklam, "co drugie" - (no bez przesady!) słowo "patron" zupełnie, wobec braku reklam mi nie przeszkadza.

Szkoda że w Trójce nie można tego zrobić.

7 godzin temu, slaaawek napisał:

Tak właśnie jest. Dawno już o tym pisałem kilka razy. 
Kult, Maanam, Perfect, Lady Pank, Chylińska...wciąż te same kawałki. Nikomu nie chce się cokolwiek pozmieniać w playliście. Jak coś tam wsadzą, to jesteśmy tym bombardowani codziennie przez pół roku, a nowościami nawet kilka razy dziennie. I cała masa beznadziejnych piosenek takich polskich wątpliwych szansonistów jak Podsiadło, jakiś Mrozu, czy ta od "Kawki na wynos". Ostatnio przed południem aż roi się od beznadziejnych kawałków z żenującymi rapowanymi tekstami, które mogłyby z powodzeniem zasilić denną muzykę puszczaną w siłowniach i fitness klubach.

Słowem - jest coraz gorzej.

9 godzin temu, soundchaser napisał:

Ostatnio przed południem aż roi się od beznadziejnych kawałków z żenującymi rapowanymi tekstami, które mogłyby z powodzeniem zasilić denną muzykę puszczaną w siłowniach i fitness klubach.

Po co się męczyć z tym badziewem?

Rano włącz 357, do 9 prowadzi M. Łukawski, dawniej trójkowy poranny, najlepszy prowadzący od czasów  "Wałka", teraz leci Waterboys...

Edytowane przez iro III
11 godzin temu, soundchaser napisał:

beznadziejnych piosenek takich polskich wątpliwych szansonistów jak Podsiadło, jakiś Mrozu, czy ta od "Kawki na wynos

Ta od Kawki na wynos i szansonista Podsiadło, potrafią zapełnić Stadion Narodowy. Na koncercie Podsiadły to chyba było z 80 tys.

Śmieszą mnie takie wpisy "fachowców" od muzyki, uwięzionych w przeszłości.

11 godzin temu, soundchaser napisał:

Mrozu

Ostatnia płyta znakomita.

Kompozycje, aranż, produkcja,wykonanie na najwyższym poziomie.

Funk z domieszką polskich dźwięków sprzed lat, brzmi stylowo i światowo.

Godzinę temu, jezz napisał:

Ta od Kawki na wynos i szansonista Podsiadło, potrafią zapełnić Stadion Narodowy.

To tylko świadczy o tym, że większość lubi muzyczny chłam.

Słyszałeś najnowszy kawałek tego Podsiadły lansowany permanentnie w "Trujce"?

Dla Ciebie to pewnie "powiew świeżości" ;-), a dla mnie kompletne dno.

1 godzinę temu, soundchaser napisał:

Dla Ciebie to pewnie "powiew świeżości" ;-), a dla mnie kompletne dno.

I tu sie zgodzę w pełni. Lubie gościa ale chyba zmienił swoją drogę, która podążał. 

Dawna 3ka potrafiła pokazać utwory - smaczki, których nigdzie nie było. Nie puszczali wszem i wobec. 

Edytowane przez kwasior21

Ja tylko przypomnę, że radio gadane to serwisy info, audycje umilacze o niczym i playlista. Audycje muzyczne, są wieczorem i w nocy.

Od słuchania ulubinej muzyki sa kolekcje własne i playlista na Spoty czy Tidalu.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

55 minut temu, Jacchusia napisał:

Ja tylko przypomnę, że radio gadane to serwisy info, audycje umilacze o niczym

Znam dobrze jedno "radio gadane" - TOK FM

...ale, że "audycje umilacze o niczym", w nim!? 😳

Nie zgaduj a po prostu sam posłuchaj czasem, po godz. 20 "audycji umilaczy o niczym" w RNŚ, 357...

Edytowane przez iro III

Ja słucham radia jedynie w godzinach pracy, czyli 8-16. Poza oczywiście czasem, w którym włączam sobie swoją ulubioną muzykę z CD lub pendrive'a. Gdybym miał słuchać takiej "Trujki" przez bite 8 godzin to chyba bym zwariował. 😉

7 godzin temu, iro III napisał:

Rano włącz 357

Nie mam takich technicznych możliwości. Ale popracuję nad tym by je sobie stworzyć.

7 godzin temu, soundchaser napisał:

Metallica też pewnie wypelni Narodowy.

Nke slucham Podsiadly, nie moja bajka.

Dla Ciebie to pewnie "powiew świeżości" ;-

Ja jestem mało istotny.

5 godzin temu, soundchaser napisał:

Nie mam takich technicznych możliwości. Ale popracuję nad tym by je sobie stworzyć.

Koniecznie, całe trójkowe sekciarstwo jest w 357.:)

9 godzin temu, soundchaser napisał:

Dla Ciebie to pewnie "powiew świeżości" ;-), a dla mnie kompletne dno

Wracając jeszcze do tego utworu Taco Hemingwaya, 5 miejsce na liście radia 357, awans o 4 pozycje.

Podsiadło na 8.

Muzycznie klimat starej trójki pozostał chyba w Rockserwis.fm, przynajmniej jak dla mnie. Ale to radio baaardzo niszowe. Czasami sięgam po niektóre podkasty 357: książki, hard rock i metal ("włącz ten hałas" polecam tym co lubią łomot) ale ani RNŚ ani 357 jako radio codzienne mi nie wchodzą.

Proponuję posłuchać autorskich audycji z obecnej trójki dostępnych w formie podkastów na ich stronie, jest tam trochę dobrej , fajnie prezentowanej muzyki, spróbujcie czy coś dla siebie znajdziecie, bo ja się parę razy pozytywnie zdziwiłem.

Natomiast czy jest szansa na stworzenie w polskim radiu w ogóle a tym z 3 w szczególe czegoś faktycznie fajnego do słuchania na co dzień? Szczerze wątpię. Nikomu nie będzie się chciało, obawiam się. Wrócić do dobrego reportażu, ciekawej i wyważonej publicystyki, kultury, literatury, rozszerzyć playlistę wypełniaczy do 1000 czy 2000 utworów, tak żeby przez miesiąc się nie powtarzało - recepta prosta, tyle ze do tego trzeba pasjonata na stołku dyrektora programu i mądrego człowieka na stołku dyrektora PR. Marzenie ściętej głowy.

Zrobić z PR w całości coś na kształt BBC? Ogromna praca, czas i spore pieniądze no i chęci - tego trzeba naraz, a u nas jak zwykle któregoś zabraknie. Obym się mylił.

2 godziny temu, jezz napisał:

Wracając jeszcze do tego utworu Taco Hemingwaya, 5 miejsce na liście radia 357, awans o 4 pozycje.

Podsiadło na 8.

To masakra. Widocznie nowe radio 357 też musi puszczać szajs, żeby jakoś się utrzymać. 😉 

4 godziny temu, jezz napisał:

Metallica też pewnie wypelni Narodowy.

No tak...masz mnie.

10 godzin temu, soundchaser napisał:

To masakra. Widocznie nowe radio 357 też musi puszczać szajs, żeby jakoś się utrzymać.

Podobnie wypowiadała się moja stara ciotka, na temat muzyki, której słuchałem 

Dlaczego miałby nie być ? Takie osobniki nie podają się do dymisji.

W dniu 23.10.2023 o 07:45, jezz napisał:

Śmieszą mnie takie wpisy "fachowców" od muzyki, uwięzionych w przeszłości.

Zapomniałem dodać, że ja nie jestem uwięziony w przeszłości. Słucham niemal wszystkiego (na ile mi wystarcza czasu) co się dzieje w muzyce współczesnej. Tego czego nie słucham - bo mnie nie interesuje - lansuje mi codziennie Trójka. Stąd potrafię odróżnić wartościową muzykę od badziewnej.

32 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Dlaczego miałby nie być ? Takie osobniki nie podają się do dymisji.

Ale jest boski

W dniu 23.10.2023 o 13:00, iro III napisał:

Znam dobrze jedno "radio gadane" - TOK FM

...ale, że "audycje umilacze o niczym", w nim!? 😳

Nie zgaduj a po prostu sam posłuchaj czasem, po godz. 20 "audycji umilaczy o niczym" w RNŚ, 357...

Pisząc to nie miałem na mysli konkretnego radia, uważam że tylko po dedykowanych audycjach autorskich można oczekiwać, ze coś ciekawego w kwestii nowej muzyki się usłyszy. Reszta radia (każdego) to takie umilacze/wypełniacze radiowe, które wypełniają ciszę w domu kiedy się robi coś innego niż słucha muzyki.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

1 godzinę temu, soundchaser napisał:

Zapomniałem dodać, że ja nie jestem uwięziony w przeszłości. Słucham niemal wszystkiego (na ile mi wystarcza czasu) co się dzieje w muzyce współczesnej. Tego czego nie słucham - bo mnie nie interesuje - lansuje mi codziennie Trójka. Stąd potrafię odróżnić wartościową muzykę od badziewnej.

Nie, nie, potrafisz tylko odróżnić, co ci się podoba, a co nie.

W dniu 22.10.2023 o 20:16, soundchaser napisał:

jakiś Mrozu

Eeee tam, Mrozu jest spoko, Taco H., Kaliber44, OSTRy, Abradab, hophopy Fisza i Emade...

Kendrick Lamar, Tricky.

Oczywiście "nie zawsze i wszędzie", ale czasem lubię. To rodzaj pewnej odskoczni...potem np. do Prog rocka miło się wraca. 😉

Kiedyś Urbaniak, za pomocą pierwszego Urbanatora mnie przekonał , od tamtej pory nie uciekam przy każdej okazji...

"Doo-Bop" Marcusa Millera/Milesa Davisa, była chyba nawet wcześniej, też otworzyła "trzecie ucho".

Miles, gdyby żył dłużej następny okres grałby jazz z hip- hopami i raperami, a ON nigdy się nie mylił.

Edytowane przez iro III
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.