Skocz do zawartości
IGNORED

Trójka czy Trujka... Dobra zmiana w programie 3 PR

Rekomendowane odpowiedzi

21 godzin temu, Ajothe napisał:

Kaliber to dla Ciebie zapewne też dno

Kaliber 44 grany był np. w popołudniowej sobotniej audycji Kaczkowskiego. Doskonale to pamiętam.

13 godzin temu, jezz napisał:

Kaliber 44 grany był np. w popołudniowej sobotniej audycji Kaczkowskiego. Doskonale to pamiętam.

Też pamiętam, podobało się, kasetę wtedy sobie kupiłem. Pewnie w ramach "muzyki zachwaszczonej" lub "różnej i różniastej".

...bo Kaczkowski to nie tylko LZ i Tori Amos...a nadal są tacy, którym się tak wydaje.

4 minuty temu, iro III napisał:

bo Kaczkowski to nie tylko LZ i Tori Amos...a nadal są tacy, którym się tak wydaje.

Wczoraj w audycji Kaczkowskiego słyszałem Tworzywo, na  własne uszy.🙂

Kazali mu to puścił. 😄

Musicie wiedzieć, że to nie są do końca audycje autorskie i pewne rzeczy są odgórnie narzucane prezenterom.
Tak było prawdopodobnie od zawsze. Pamiętam kiedy udało mi się dodzwonić do Muzycznej Poczty UKF pod koniec lat 70-tych by porozmawiać z Kaczkowskim. Wcześniej odtworzył 3 pierwsze płyty Zeppelinów, a w tym czasie światło dzienne ujrzał koncertowy album The Song Remains the Same, którym byłem wtedy zachwycony. Zapytałem go więc czy ma w planie go zagrać na antenie Trójki. Otrzymałem dziwnie wymijającą odpowiedź - ja nic nie mam do tej sprawy. Bez żadnego wytłumaczenia. Nie wypadało mi dalej ciągnąć tego wątku, zatem zmieniłem temat.
Wydaje mi się, że ktoś z góry nie polecał mu emisji tej płyty. Może dlatego, że wcześniej ktoś inny puszczał jej fragmenty i pamiętam, że po odtworzeniu całego Dazed and Confused padło określenie, że to bardzo niestrawna muzyka:
po tych półgodzinnych niestrawnościach posłuchajmy czegoś lżejszego - zespół ABBA. 😉

3 godziny temu, soundchaser napisał:

po tych półgodzinnych

Czyż nie jest to "klucz" do (nomen omen) wykluczenia numerów o takim czasie trwania, z audycji, która liczy(ła) sobie tylko 35 minut "brutto"?

Ale teoria spiskowa, fajna. 😉

W tamtym czasie podobnie potraktował (3LP) Yessongs.

Też dzwoniłem, też dopytywałem się ALE Dlaczego nie !?

Powiedział mi wtedy, że nie może poświęcić 6-7 audycji, na jedno tylko wydawnictwo, gdy jest tyle innej muzyki, która "stoi w kolejce". 

Edytowane przez iro III
1 godzinę temu, iro III napisał:

Też dzwoniłem, też dopytywałem się ALE Dlaczego nie !?

Powiedział mi wtedy, że nie może poświęcić 6-7 audycji, na jedno tylko wydawnictwo, gdy jest tyle innej muzyki, która "stoi w kolejce". 

No widzisz...wytłumaczył Ci. A mi nie i zabrzmiało to tak, jakby już było ustalone kto co ma puszczać w eter.

W dniu 27.01.2025 o 06:44, iro III napisał:

Też pamiętam, podobało się, kasetę wtedy sobie kupiłem. Pewnie w ramach "muzyki zachwaszczonej" lub "różnej i różniastej".

...bo Kaczkowski to nie tylko LZ i Tori Amos...a nadal są tacy, którym się tak wydaje.

Mnie to szczególnie bawiła i drażniła Dee Dee Jackson podczas noworocznej gali.

Z uporem maniaka ją wielokrotnie puszczał w eter (automat kochanek )

Ciekawa wokalistka.

W dniu 27.01.2025 o 13:50, soundchaser napisał:

No widzisz...wytłumaczył Ci. A mi nie i zabrzmiało to tak, jakby już było ustalone kto co ma puszczać w eter.

Przecież radio to nie muzeum.

Co prawda, nadal jest "w stanie likwidacji".

PS.

Ilu tam jest radiowców zatrudnionych a ile narzutu urzędniczego?

Edytowane przez xetras
Poprawka

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

W dniu 27.01.2025 o 13:50, soundchaser napisał:

zabrzmiało to tak, jakby już było ustalone kto co ma puszczać w eter.

Komitet do spraw radia i telewizji zaniedbywał radio na rzecz telewizyjnego banku miast.

• 3 tygodnie później...

Posłuchałem sobie dziś trójki między 10 a 12, czyli wtedy, kiedy podobno nadają tam sieczkę.

Audycję prowadził Hawryluk, muzycznie nie ma się do czego przyczepić, bardzo dobre piosenki.

• 2 miesiące później...

Komuna prosiakowi nie przeszkadzała.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

38 minut temu, marek-1969 napisał:

Komuna prosiakowi nie przeszkadzała.

Ukryta Zawartość

Mann...temat na inny wątek,pewnie w 1968 walizeczki na czas nie spakował.

Ukryta Zawartość

Tylko jakiś ekstremalny pisowiec może ziajać nienawiścią do Wojciecha Manna.
Niestety PiS to taka sekta, która skutecznie podzieliła społeczeństwo i stworzyła mowę nienawiści, którą codziennie widzimy też na naszym forum.

• Moderatorzy

Ja odrobinę młodszy i nie pojmuję, że Pan Wojciech wytrzymał i działał sprawnie w radio i w tv i za komuny, i za Jaruzelskiego z Kiszczakiem, i za wszystkich szalonych od strony czerwonej do prawej i tak nagle nie zdzierżył jakiejś programowej Pani Dyrektor z pisowskiego nadania.

I że tak sprawnie i szczęśliwie wskoczył do 3-5-7 czy na Myśliwiecką (bo nie pamiętam do której internetowej rozgłośni).

Bardziej mi szkoda Pani Gacek.

Dla mnie to to samo co Olbrychski i Seweryn, którzy grali za komuny i paszporty mieli a dziś pierwsi bojownicy.

Nie kupuję tego...

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Muzykę puszczał tenże grubas podejrzany... Pan Panie Stench podstawówkę skończyłeś za PRL, więc podejrzany jesteś również... zindoktrynowany na pewno, te apele o rewolucji październikowej... Ale nic to, emeryturę Ci nowi Hunwejbini prawicy przytną o połowę, bo jakoś funkcjonowałeś za komuny, kiedy to młodociany Morawiecki policyjne Nyski palił, a Pan nic. Potem za PO dorobiłeś się Pan funkcji Moderatora, a to nie przypadek na pewno. Elementem będziesz podejrzanym.

"Tynk pożera dźwięk" 747

• Moderatorzy
13 minut temu, EmilioE napisał:

Ale nic to, emeryturę Ci nowi Hunwejbini prawicy przytną o połowę, bo jakoś funkcjonowałeś za komuny,

Już mi Tusk rabując OFE połowę zajumał. Dlatego tak go lubię.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

31 minut temu, stench napisał:

Bardziej mi szkoda Pani Gacek.

Ano owszem. Odsunięcie jej od gadania do słuchaczy to żenada. Doskonale rozumiem, że potraktowała to jak obelgę.

Godzinę temu, stench napisał:

Nie kupuję tego...

Ja też. A kto tak podzielił nasz kraj? Moim zdaniem PiS. Nigdy wcześniej nie było takiego podziału, wrogości i wzajemnego niszczenia oponentów.

29 minut temu, soundchaser napisał:

Ja też. A kto tak podzielił nasz kraj? Moim zdaniem PiS. Nigdy wcześniej nie było takiego podziału, wrogości i wzajemnego niszczenia oponentów.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.