Skocz do zawartości
IGNORED

Co jeszcze sprawdzić zanim zareklamuję wzmacniacz?

EvilD291

Rekomendowane odpowiedzi

Pudło :)

Ja bardzo lubię brzmienie Denona, może nie jest to jakiś ultra-nie-wiadomo-co, ale dalej uważam, że w tej kasie Ciężko znaleźć porównywalny sprzęt porównywalnie wyposażony. Oczywiście każdy ma swój gust, ale na pewno to nie marketing bo słuchałem kilka sprzętów zanim wybrałem w kwocie do 10.000PLN i miał być PMA-2020AE + DAC, ale pojawił się 2500 i wziąłem urządzenie all-in-one. Tu przyznaję, pojechałem na ślepo, ale nie spodziewałem się niczego innego niż 2020 i w sumie dźwięk jest praktycznie identyczny - taki jaki mi odpowiada najbardziej.

Nie wiem dokładnie jak brzmi 2020AE,ale z opisów wynika ze podobnie jak cala wcześniejsza seria. Jak masz możliwość posłuchaj nowej Yamahy A-S1100.

?👈

Bo sprzęty typu marantz , denon, Pioneer , onkyo były dobre ale 20 lat temu.

Obecne modele brzmią po prostu źle. Oprócz brzmienia jak widać są tez inne problemy.

Za te pieniądze idzie już kupić na prawdę dobry wzmacniacz ale nie wiem co autora pokusiło żeby kupić Danona. Chyba marketing i opinie z internetu.

Nareszcie znalazł się powód by zmieszać bardzo dobry wzmacniacz z błotem bo trafił się uszkodzony potencjometr. Żenada.

Nareszcie znalazł się powód by zmieszać bardzo dobry wzmacniacz z błotem bo trafił się uszkodzony potencjometr. Żenada.

Wyraźnie widać ze chodzi mi głównie o brzmienie klocków tych korporacyjnych marek, a nie ich ocenianie na podstawie jednego potencjometru.

W porównaniu do czego jest taki bardzo dobry?

Wyraźnie widać ze chodzi mi głównie o brzmienie klocków tych korporacyjnych marek, a nie ich ocenianie na podstawie jednego potencjometru.

W porównaniu do czego jest taki bardzo dobry?

Mam 1510AE, był lepszy w porównaniu do Roksan Kandy, MusicHall 35 i jakiś Primare. I tak słuchałem klocków znacznie lepszych, ale w większym budżecie.

Dyskusja rozgorzała. Czy autor wątku jeszcze jest? Jak widzisz nie masz za bardzo innego wyboru jak najpierw ugoda że sklepem może wymienia na inną sztukę a jak nie to di Horna i koniecznie ich cisnąć straszyć itp. Niech wymieniają

Żenada ? Czemu ?

On wyraził swoje zdanie, Ty swoje....

Ja mam uczulenie na firmę Samsung, wszystko od nich mi padało, albo działało nie do końca poprawnie....

Nie lubię, nigdy nikomu nie polecę, ale na wojnę z tego powodu nie pójdę.

A jak ktoś napiszę że Samsung jest best of the best - nie dostanę zawału...

Acz zapewne swoje trzy grosze wtrącę...

Żenada ? Czemu ?

On wyraził swoje zdanie, Ty swoje....

Ja mam uczulenie na firmę Samsung, wszystko od nich mi padało, albo działało nie do końca poprawnie....

Nie lubię, nigdy nikomu nie polecę, ale na wojnę z tego powodu nie pójdę.

A jak ktoś napiszę że Samsung jest best of the best - nie dostanę zawału...

Acz zapewne swoje trzy grosze wtrącę...

Drażni mnie mieszanie z błotem urządzeń tylko dlatego , że nazywają się Denon Marantz etc.

Denona PMA 2020 przed zakupem porównywałem z kilkoma wzmacniaczmi i zagrał dużo lepiej. Jedynie poległ i to nie była przepaść z ECI 5 ale to już dwa razy droższy wzmacniacz.

Sprzęt już do mnie wrócił już, wymieniony potencjometr (niebieski Alps, choć z jakimś patentem Denona związanym z redukcją szumów, więc nie standardowy do końca). Było 1,5dB mniej na lewym kanale do około godziny 10-tej. Powyżej tego poziomu głośności zrównywały się kanały. Ogólnie teraz faktycznie gra równiótko. Można powiedzieć po temacie, choć osłucham się jeszcze dokładnie przez parę dni, bo wydaje mi się, że sprzęt teraz gra odrobinę "ciemniej" ;)

PS. Kontakt z serwisem naprawdę bardzo dobry. Zrobione szybko i sprawnie - gadałem nawet z gościem, co fizycznie w sprzęcie mieszał i wszystko fachowo wytłumaczył. Nic nie musiałem cisnąć, wystarczyło oddać sprzęt.

EvilD291 - fajnie, że wszystko dobrze się skończyło. Jak będziesz miał chwilę, opisz proszę Twoje wrażenia z brzmienia tego wzmaka.

Ja co prawda posiadam zestaw Marantz PM + SA 11s3 (brzmienie - bajka!), jestem z niego bardzo zadowolony, ale zawsze z chęcią poczytam jak gra sprzęt, było nie było, siostrzanej marki:)

Trochę już opisałem w wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (kilka ostatnich postów).

Ale generalnie właśnie z Twoim Marantz'em porównywałem (i z 14-stką) i przeważył Denon ze względu na cenę, DAC'a i... brzmienie. Owszem, Marantz pięknie gra, miękko, równo, itp, ale ja po prostu więcej ostrej muzyki słucham, preferuję bardziej dźwięczne brzmienie gitar i dlatego między tymi dwoma sprzętami wolę Denona. Ale to już kwestia gustu, głośników sparowanych, itp. Oba sprzęty moim zdaniem są świetne, tylko Marantz bardziej do muzyki w tle jest, neutralnej a Denon do "łojenia" bardziej się nadaje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.