Skocz do zawartości
IGNORED

Rodzina 500+ Jak zmodernizujecie swój system Audio?

Tommiashi

Rekomendowane odpowiedzi

I co? Teraz może ja zadam pytanie, bo ty pytałeś pierwszy, a teraz przyszła moja kolej. I uważasz że program 500+ będzie rozwiązaniem problemów naszego kraju i biednych ludzi tutaj żyjących? W jaki to się sposób miało odbyć? Może pokusisz się przedstawić przyszłościowy schemat tej myśli, w jaki to sposób w dłuższej perspektywie czasu przyczyni się ten program do eliminacji tej nędzy i ekspansji niższych grup społecznych.

Nie będzie rozwiązaniem. W naszym kraju trzeba jeszcze sporo rozwiązań prorodzinnych. Skąd mam wiedzieć czy to coś pomoże ?? Chłopie, to pierwszy projekt prorodzinny od x lat. Kurczymy się, w zastraszającym tempie. Może spowoduje, to że ludzie zaczną myśleć o 2 i 3 dziecku. A wiem, że własnie w tych decyzjach pomaga ten projekt. Głupie, dawać ludziom pieniądze żeby rodzili dzieci ?

Nie wiem jak będą te pieniądze wykorzystywane. Nie siedzę w głowach biorców. Musi to być kontrolowane.

Odpowiedz na to :

Rozumiem, że jesteśmy jedynym Państwem w którym przysługuje taki luksus?

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Tak, tylko, że emeryt nie kupi taniej wzmacniacza czy kolumn, bo temat jest konkretny i dotyczy leków, a tutaj (500+) jest jakieś ograniczenie do wydawanych pieniędzy? Nie ma, i tu jest problem!

Tak, na pewno o kolejnej dwójce dzieci pomyśli moja sąsiadka (która jest na łasce społeczeństwa). Jest coraz cieplej i coraz chętniej będzie przesiadywać z grillem przed klatką schodową i siatką pełną piwa. Kawalerów tam nie brak, bo młoda dziewczyna jest więc...

Każdy widzi inaczej społeczeństwo, stąd problem uniwersalności tego projektu. Ja jej mogę dać "dychę" na piwo ale to będzie moja decyzja i będę wiedział, komu daję i na co, ale jak idą te pieniądze z dziurawego budżetu państwa to już mi się nie chce śmiać.

Tak, tylko, że emeryt nie kupi taniej wzmacniacza czy kolumn, bo temat jest konkretny i dotyczy leków, a tutaj (500+) jest jakieś ograniczenie do wydawanych pieniędzy? Nie ma, i tu jest problem!

Coś mi się obiło o uszy, że niektóre rodziny będą objęte kontrolą, te które są patologiczne.

Nie mówię, że projekt jest dopracowany. Bo nie jest. Ale coś się dzieje.

Uznaje Twoje wpisy w tym i jak widzę również w wątku funkcjonalnym, za atak personalny na mnie jako moderatora.

EOT.

Nie przesadzajmy.

?👈

Nie będzie rozwiązaniem. W naszym kraju trzeba jeszcze sporo rozwiązań prorodzinnych. Skąd mam wiedzieć czy to coś pomoże ?? Chłopie, to pierwszy projekt prorodzinny od x lat. Kurczymy się, w zastraszającym tempie. Może spowoduje, to że ludzie zaczną myśleć o 2 i 3 dziecku. A wiem, że własnie w tych decyzjach pomaga ten projekt. Głupie, dawać ludziom pieniądze żeby rodzili dzieci ?

Nie wiem jak będą te pieniądze wykorzystywane. Nie siedzę w głowach biorców. Musi to być kontrolowane.

Odpowiedz na to :

Rozumiem, że jesteśmy jedynym Państwem w którym przysługuje taki luksus?

Na pierwsze pytanie odpowiem Tobie że rozdawnictwo pieniędzy w lepszy sposób, jest lepsze od rozdawnictwa w gorszy sposób, np. 500+ na nagrobki. Owszem.

Są jednak pewne mądrości ludowe i rzeczy od dawna wiadome. Np. że lepiej dać biednemu wędkę niż rybę.

I na drugie pytanie, nie wiem czy jesteśmy jedynym państwem, pewnie nie, ale państwa typu Szwecja czy Niemcy będą ulegały rozkładowi, jestem przekonany, że będziemy świadkami upadku tych utopijnych socjalistycznych tworów, a upadek będzie ogromny, a w ziemi pozostanie duży krater.

A czemu Niemcy i Szwecja ulegają rozpadowi ? Bo niemieckie społeczeństwo jest stare. Młode pokolenie wymieszane z emigrantami ( sprowadzonymi dlatego, że nie ma komu pracować ) po pewnym czasie unicestwi to państwo od środka. Polska taka być nie może.

No podziwiam. Oddać 500 zł na nagrobek a na dziecko nie :) Szał. ...

Urząd skarbowy od dawna kontroluje, żebyśmy nie kombinowali i grzecznie odprowadzali podatki. No i nie wiele z tego jest, bo jak ktoś chce kombinować to i tak coś wymyśli (lewe koszty - lewe faktury). Jestem za wspomaganiem naszych najmłodszych ale niech to ma jakiś sens, a nie rzucić pieniądze w górę i niech łapie, kto popadnie.

No nie dla wszystkich. Dla tych co mają dwójkę dzieci. Jak poprawić ten projekt w/g Ciebie ?

Jak poprawić projekt? Może kartki :)

Tak serio, to może lepiej pobudować żłobki, przedszkola i doinwestować w opiekę medyczną dla dzieci.

Ale przecież to nie o to chodziło, tylko o kiełbasę wyborczą. Przecież zanim, by takie przedszkola powstały to by nasz rząd dwa razy się zmienił i co by mieli z tych projektów? No a tak, to akcja się toczy tu i teraz. Zobaczymy za rok, dwa, może i szybciej, czy ta pro rodzinna "konstrukcja myślowa" to nie jakaś góra lodowa i czy okręt szybko ją dostrzeże.

Np. że lepiej dać biednemu wędkę niż rybę.

A czyją przepraszam wędkę proponujesz celem zrobienia sobie dzieci? Wędkę to statystyczna para już jedną posiada ;)

A serio, dzieci to jest duży wysiłek kalkulowany na pół życia. Każda pomoc się przydaje.

Pewnie że są patologie. Ale są rodziny które nie decydują się na drugie ze względów finansowych. I są tacy dla których te 500 w te czy w tamtą nie ma znaczenia. IHMO tych po środku jest jak zwykle najwięcej. I jeśli pojawi się STABILNA perspektywa pomocy finansowej w tym wysiłku to mogą się zdecydować. Tylko, że dziecko powtarzam to inwestycja na lata, więc słowo "stabilne" jest kluczowe dla tematu.

A czyją przepraszam wędkę proponujesz celem zrobienia sobie dzieci? Wędkę to statystyczna para już jedną posiada ;)

A serio, dzieci to jest duży wysiłek kalkulowany na pół życia. Każda pomoc się przydaje.

Pewnie że są patologie. Ale są rodziny które nie decydują się na drugie ze względów finansowych. I są tacy dla których te 500 w te czy w tamtą nie ma znaczenia. IHMO tych po środku jest jak zwykle najwięcej. I jeśli pojawi się STABILNA perspektywa pomocy finansowej w tym wysiłku to mogą się zdecydować. Tylko, że dziecko powtarzam to inwestycja na lata, więc słowo "stabilne" jest kluczowe dla tematu.

Dlatego tłumaczę sobie że te 500+ nie jest najgorszym złem. Mogło być coś gorszego. Pieniążki i tak zostaną skonsumowane, gdzie np. 1/4 pójdzie na na rozwój rodziców, bo przecież każdy ma prawo być dużym dzieckiem, 1/4 na rozwój dzieci, 1/4 wyjdzie do kanalizacji z kupą jako produkt uboczny tego rozwoju i 1/4 wróci do budżetu. A wędkę? Na przykład 500-, czyli Zus -500zł dla firm z przychodami poniżej 100000zł rocznie.

Na przykład 500-, czyli Zus -500zł dla firm z przychodami poniżej 100000zł rocznie.

Dobry pomysł.

Ostatnio byłem nad jeziorem z moja taki relax i słyszałem "mogli byc dawać choćby nawet 300zl ale od 1 dziecka".

W sumie dla społeczeństwa zdecydowanie lepsze to by bylo.

chwilowy brak działalności w audio.

Ja tak jak chce Schetyna i jego złodzieje wszystko przepije z kumplami beerofilami

Super. A teraz rozkoduj tą myśl :)

A wędkę? Na przykład 500-, czyli Zus -500zł dla firm z przychodami poniżej 100000zł rocznie.

To jest bardzo dobry pomysł. Ale niestety miałby małe grono zadowolonych "wyborców", co innego 500+ tutaj elektorat zdecydowanie większy...

Jednakże myślę że danie kasy "rodzinom" zamiast np "ratowania banków" , to dobry pomysł, no i jaki "marketing"......

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Ostatnio byłem nad jeziorem z moja taki relax i słyszałem "mogli byc dawać choćby nawet 300zl ale od 1 dziecka".

W sumie dla społeczeństwa zdecydowanie lepsze to by bylo.

przecież dają 500...

ZUS to inny temat, można uderzyć w podatek ale tego biedni najczęściej nie płacą więc zyskali by tylko majętni, po za tym niestety ale człek kasę musi dostać do łapy... inaczej nie wie o co chodzi.

Jak już fetek się tu udziela, to coś dla niego:

"Poród na poznańskiej plebanii! Urodziło się martwe dziecko. Ojcem był ksiądz. Po tym, jak jego kochanka dostała pierwszych skurczy, wyszedł do drugiego pokoju słuchać muzyki. W czasie porodu zapytała czy wezwie karetkę. Nie zrobił tego."

Gdyby dziecko przeżyło nasz meloman i tak nie mógłby zmodernizować swego systemu audio i musiałby począć drugie. Czy nie jest to jakiś argument, żeby jednak dawać pińcet od pierwszego?

Czytaj więcej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

"Poród na poznańskiej plebanii!

Jaro a Ty na co przeznaczysz kasę z programu 500+ ?

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Jak już fetek się tu udziela, to coś dla niego:

"Poród na poznańskiej plebanii! Urodziło się martwe dziecko. Ojcem był ksiądz. Po tym, jak jego kochanka dostała pierwszych skurczy, wyszedł do drugiego pokoju słuchać muzyki. W czasie porodu zapytała czy wezwie karetkę. Nie zrobił tego."

Gdyby dziecko przeżyło nasz meloman i tak nie mógłby zmodernizować swego systemu audio i musiałby począć drugie. Czy nie jest to jakiś argument, żeby jednak dawać pińcet od pierwszego?

Czytaj więcej:

Ukryta Zawartość

co z tego jest dla mnie i jakiej reakcji oczekujesz ?

Ukryta Zawartość

niezbyt rozumiem nad czym tu rozmyślać, potwierdza to tylko konieczność ortodoksji w klerze (w całej europie, szkopy też ciekawe numery odwalają)

W sąsiedniej wsi już się cieszą i licytują który pierwszy na chlanie zaprasza...

A najbardziej cieszą się sąsiedzi pani co wychowuje z mężem 11 dzieci ;)

W sąsiedniej wsi już się cieszą i licytują który pierwszy na chlanie zaprasza...

A najbardziej cieszą się sąsiedzi pani co wychowuje z mężem 11 dzieci ;)

A w waszej wsi to pewnie same dziadki :) A z emeryturki słabo pochlać ....

A czemu Niemcy i Szwecja ulegają rozpadowi ? Bo niemieckie społeczeństwo jest stare. Młode pokolenie wymieszane z emigrantami ( sprowadzonymi dlatego, że nie ma komu pracować ) po pewnym czasie unicestwi to państwo od środka. Polska taka być nie może.

No podziwiam. Oddać 500 zł na nagrobek a na dziecko nie :) Szał. ...

głupoty piszesz.

niemieckie społeczeństwo nie jest stare i nie starzeje się i to właśnie dzięki systemowi socjalnemu.

problem w tym ze młodzież ma bardzo pusto w głowie i nie jest w stanie być produktywnym dlatego nie znajduje pracy. od kilku lat jest w Niemczech NIEDOBÓR młodych ludzi którzy nadają się do podjęcia przyuczenia do zawodu po ukończeniu nauki w szkołach podstawowych (tych do których trzeba chodzić).

przepraszam ale 500zl na dziecko nie zastąpi porządnej i odpowiedniej edukacji szkolnej!

Lepiej było te pieniądze na rozwój szkol przekazać!!!

nie pisz o mieszaniu się z emigrantami, bo nie masz pojęcia o czym mówisz. Emigranci mieszają się miedzy sobą a nie z Niemcami budując enklawy. gdyby choć chcieli się mieszać byłoby dobrze, bo można by mówić o integracji. a ta jest od lat problemem Niemiec.

Ut conclave sine libris, ita corpus sine anima. Cicero

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oraz własne spostrzeżenia. A tendencja w ostatnich latach się nie zmienia.

No ale Ty wiesz lepiej.

Czy enklawy emigrantów rozmieszczone w rożnych miejscach kraju to nie własnie wymieszenie się ? Bo trudno osadzić w enklawie kilka milionów ludzi. Tak, enklawą są całe Niemcy !

przepraszam ale 500zl na dziecko nie zastąpi porządnej i odpowiedniej edukacji szkolnej!

Lepiej było te pieniądze na rozwój szkol przekazać!!!

Chyba nie rozumiesz zamierzeń projektu. Co ma wspólnego jedno z drugim ? No chyba to, że aby istniały szkoły musi tez istnieć określona liczba dzieci :) Polskich dzieci.

Zrób sobie symulację dzietności kilku rodzin w systemie 2+0 i 2+1. Może skumasz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ty chyba nie rozumiesz pojęcia enklawa. popatrz choć tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i weź pod uwagę znaczenie numer 2

w Niemczech powstają w miastach enklawy zasiedlone prawie wyłącznie przez przedstawicieli pewnych nacji, to samo dotyczy również innych dużych miast europejskich (chciałbyś mieszkać w Molenbeek?). nadal podtrzymujesz ze to jest integracja? Niemcy bardzo usilnie od kilku już dobrych lat starają się nie tworzyć swego rodzaju "gett" ale słabo im to wychodzi.

jeśli chodzi o szkolnictwo, może wyraziłem się niezbyt precyzyjnie, miale na myśli to, ze lepiej pieniądze ZAMIAST na "500+" z wszystkimi jego wadami i zaletami, można było przeznaczyć na inne cele np. dofinansowanie szkol. Moim zdaniem pieniądze wydane byłyby sensowniej.

linki które przytaczasz potwierdzają jedynie ze nie jest to problem jedynie niemiecki a polski naród jurnym jest :D

tylko nie zauważa się jednej rzeczy, ze gdyby choć większość młodych ludzi zechciałaby pracować, bo praca w Niemczech jest o czym można przeczytać również w prasie, to problem bylby o wiele mniejszy.

P.S. czemu sie tak unosisz, nerwy sa niezdrowe.

Ukryta Zawartość

Ut conclave sine libris, ita corpus sine anima. Cicero

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.