Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki kupić wzmacniacz do kolumn Tonsil Alton 110 DISCO ?

pawel9802

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Jakby co to jest mój pierwszy post :) Chciałbym się zapytać jaki polecacie wzmacniacz do kolumn

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , sam co nie co poczytałem na ten temat i jak na razie mam do wyboru:

-

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

-

Ukryta Zawartość

-

Ukryta Zawartość

-

Ukryta Zawartość

Słyszałem też wiele pozytywnych opinii o wzmacniaczach Yamaha AX-900 i Denon PMA-1560, niestety, przekraczają budżet przeznaczony na wzmacniacz, tym bardziej używany :P A budżet to max. 900zł i tak pójdzie na raty :P

Więc jak możecie polećcie mi jak najlepszy wzmacniacz stosunkiem cena/jakość do tych kolumn i czy mogą być te co wyżej wymieniłem, jeśli tak to które najlepiej by się zgrały z Altonkami? :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Spal Tonsile. Kup normalne kolumny :-)

Dzięki za pomoc, jestem prezesem banku światowego i sram pieniędzmi na lewo i prawo..., kurde otrzymałem za free kolumny i jakie by to nie były to darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda... I pytam się o wzmacniacz, a nie poradę co zrobić z kolumnami :P

W tej chwili z niczym, ale wcześniej grały z Technicsem SU -A700 mk3 i korektorem Technics SH -GE90. BTW kolumny mam za darmo, a darowanemu koniowi w zeby się nie zagląda.

Zagrają pewnie głośniej, ale NIGDY lepiej; to jest uwarunkowane brakiem strojenia i jakością GDWT.

Ten głośnik jest do wymiany, a kolumna do strojenia i wygłuszenia.

Zagra wystarczająco źle już z używanym soniakiem np. 411, 417 i to bez rat ;-)))

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Nie ukrywam, że zaczynałem od tych kolumn i mam do nich sentyment ale tylko sentyment. To słabe kolumny, Tonsil (szczególnie z lat 90 tych) ma kilka bardzo udanych modeli ale Altony to słabe kolumny, typowy PRL-owski wytwór masowy z Wrześni. Wszystkie wzmacniacze wymienione przez Ciebie są za dobre dla tych kolumn ale jak już to brałbym AX 870.

Nie ukrywam, że zaczynałem od tych kolumn i mam do nich sentyment ale tylko sentyment. To słabe kolumny, Tonsil (szczególnie z lat 90 tych) ma kilka bardzo udanych modeli ale Altony to słabe kolumny, typowy PRL-owski wytwór masowy z Wrześni. Wszystkie wzmacniacze wymienione przez Ciebie są za dobre dla tych kolumn ale jak już to brałbym AX 870.

Mimo iż jest droższy o tylko 30zł od AX-890 ? :D Jeszcze się zastanawiałem nad popularnymi modelami AX-700 i A-720 :p

Szczerze do tych kolumn najlepszy byłby wzmacniacz do 200 zł. Wszystko powyżej - bez urazy dla Altonów - będzie przerostem formy nad treścią :)

Tak jak koledzy radzą: Sprzedaj kolumny, kup coś sensownego z używek (jak znajdziesz jelenia to za hajs z altonów kupisz cos znośnego) i dopiero bierz się za wzmacniacz. Sam przerabiałem temat unitry i wiem co mówię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.