Skocz do zawartości
IGNORED

klonowanie karty sim

fetek

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś próbowałem nie dało się, nie zalogowałem się z tym samym numerem do sieci, działała albo jedna albo druga karta.

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Era/T-Mobile oferowała klona za 50 zł. W danej chwili może być używana tylko jedna karta.

Vodafone portugalski proponował mi klona gratis.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Da się sklonować, ale nie będą działały oba na raz - najmniejsza nieprzyjemność.

Operator zablokuje numer i będzie się trza gęsto tłumaczyć - gorszy wariant.

A mogą to podciągnąć pod próbę wyłudzenia - najgorszy wariant....

A biorąc pod uwagę kto rządzi teraz to możesz się długooooo tłumaczyć ;)

Ma chodzić tylko jeden telefon, drugi będzie wyłączony / wylogowany.

Przekładanie karty jest po prostu bardzo męczące.

Kiedyś próbowałem nie dało się, nie zalogowałem się z tym samym numerem do sieci, działała albo jedna albo druga karta.

a jak to robiłeś ?

Pracuję w branży i powiem Ci na 100% , że nie jest to możliwe... W danym momencie do danego numeru przypisany może być tylko jeden numer SIM karty ( i kilka innych kodowanych oznaczeń danej karty ).

Tandem – dwie karty SIM z przyporządkowanym tym samym numerem telefonu

przyłączenie usługi* 69,00 zł netto

wymiana karty Tandem (gdy karta jest uszkodzona,

ukradziona, zgubiona lub zablokowana) 69,00 zł netto

wymiana karty Tandem (gdy karta jest wadliwa) bezpłatna

Wymiana karty SIM 39,00 zł netto

Wymiana karty SIM (gdy jest wadliwa) bezpłatna

* Korzystanie z usługi wymaga wymiany dotychczasowej karty SIM. Wymiana aktywnej karty SIM na karty Tandem w momencie aktywacji

usługi jest bezpłatna.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Tandem

znam, ale droższy abonament i + 500 zł za telefon mi się nie uśmiecha.

W danym momencie do danego numeru przypisany może być tylko jeden numer SIM karty ( i kilka innych kodowanych oznaczeń danej karty ).

zawsze tak było, dlatego pytam o klona. Nie wiem tylko czy karty nie posiadają jakiś dodatkowych zabezpieczeń i czy druga karta czasem nie musi być czyściochem którego na wolnym rynku mogę nie dostać.
  • Moderatorzy

ja kiedyś miałem 2 karty ,

1 w tel,

2 w w samochodowym zestawie głośnomówiącym.

Może warto iść w tym kierunku i porozmawiać z konsultantem.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Ja mam dwa numery, które muszę używać. Ale używam tylko jednego. Na jednym mam włączone przekierowanie + apka do przesyłania SMS-ów. Chodzę i używam tylko jednego fona.

Może tak?

Witam

Panowie czy dzisiejsze karty sim da się klonować ? mam dwa telefony na obu chce mieć ten sam numer (abonament i co za tym idzie).

T-Mobile ma taką opcję, ten sam numer dwie karty z fonem. Z góry mówię, że za dobre to nie jest. Przykład:

Jeden fon zostawiasz w domu, drugi bierzesz ze sobą. No i ok. Kupiłeś np. coś w sklepie internetowym, zapłaciłeś, czekasz na hasło, a tu dupa. Potem w domu okazuje się że sms poleciał na ten drugi fon. Obchodziłem to częściowo, restartując system w fonie który miałem przy sobie, ale to nie zawsze działało. Aktualnie mam dwie karty w Orange, jedna do fona+Internet, druga tylko Internet (np. do tabletu) i to działa ok. Płacę ok. 50 zł na m-c.

Ja mam dwa numery, które muszę używać. Ale używam tylko jednego. Na jednym mam włączone przekierowanie + apka do przesyłania SMS-ów. Chodzę i używam tylko jednego fona.

Może tak?

Robiłem tak rok temu i było to bardzo uciążliwe, po za tym wielu serwisantów ma priorytet na mój numer a tego ot tak nie mogę zmienić, no i kasa na karcie bardzo szybko się kończyła. Padło do klonowania z czystą kartą kosztuje poniżej 100 zł jednorazowo,

Jeden fon zostawiasz w domu, drugi bierzesz ze sobą. No i ok. Kupiłeś np. coś w sklepie internetowym, zapłaciłeś, czekasz na hasło, a tu dupa. Potem w domu okazuje się że sms poleciał na ten drugi fon. Obchodziłem to częściowo, restartując system w fonie który miałem przy sobie, ale to nie zawsze działało.

W t-mobile ustawiasz priorytet karty.

Aktualnie mam dwie karty w Orange, jedna do fona+Internet, druga tylko Internet (np. do tabletu) i to działa ok. Płacę ok. 50 zł na m-c.

spoko, mi play dał 1 moją i 2 gratis do neta... ale z innymi numerami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.