Skocz do zawartości
IGNORED

banany z miedzi tellurowej

radark

Rekomendowane odpowiedzi

W poprzednim wpisie źle mi się cytat wkleił. Teraz będzie dobrze:

dzięki za odpowiedź, a co myślisz o tych, będą lepsze od w/w czy niekoniecznie? są o połowę tańsze i jak jest napisane na stronie producenta z miedzi beztlenowej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Te (Vention) są składane z kilku części i zaciskane. Jak Ci się bolec oddzieli od korpusu, to się przestraszysz wyglądu miejsca styku.

Ukryta Zawartość

W poprzednim wpisie źle mi się cytat wkleił. Teraz będzie dobrze:

Te (Vention) są składane z kilku części i zaciskane. Jak Ci się bolec oddzieli od korpusu, to się przestraszysz wyglądu miejsca styku.

a na tych tellurowych to duża strata sygnału będzie w porównaniu z czystą miedzią? Twoim zdaniem które ogólnie wtyki bananowe są optymalne?

Po co kombinować jak za 9zł można mieć Eagle Cable Hollow Banana Wtyk bananowy miedź berrylium stosowany w wielu nietanich , firmowych kablach .

Wtyki które podałem są BARDZO DOBRE i nie ma co kombinować , chyba że masz za dużo luźnej kasy chcesz kupić wyższą serię WBT

ok jak je optymalnie oprawić?

stosowałem różne wtyki włącznie z Qedami zaciskanymi próżniowo, powróciłem jednak do gołych kabli zaciskanymi bezpośrednio nie pokrywam żadną cyną !!!.

Wystarczy przy zdejmowaniu koszulki z kabli nie dotykać ich paluchami (tłuszcz) i nie będą się utleniały.

Już drugi rok mam w ten sposób podłączone kable ( OYAIDE explorer2 miedż PCOCC ) i nic tam niepokojącego nie widzę.

pozdrawiam

Eagle Cable Hollow Banana

Banany są świetne, tylko nie ma w nich berylu :P One są robione na zamówienie DC-Components, a robione są tam gdzie ryż "zbierajo".

Tak, mam je, tak rozmawiałem z producentem.

A tak na marginesie to nie boicie się używać bananów w całości wykonanych z metalu? Wystarczy chwila nieuwagi i kłopot gotowy.

Osobiście nigdy bym nie zamontował banana w obudowie metalowej.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

A tak na marginesie to nie boicie się używać bananów w całości wykonanych z metalu? Wystarczy chwila nieuwagi i kłopot gotowy.

Jak się ma wzmacniacz lampowy to żaden problem.

sie, kurna, Kolega yayacek zadział gdziesik, nie wiedzieć czemu? - a fcionsz niegłupio prawi, cholernik:)

to mogą być ciekawe wtyki z miedzi

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ostatecznie zamówiłem te tellurowe, wszystko wskazuje że ich budowa jest zgodna z opisem, inne nawet uznanych marek są dyskusyjne, opisy bywają różne w zależności od sklepu, często niedokładne np stop miedzi ale z czym to już nie wiadomo. Jak dotrą to napiszę o nich parę słów

Wystarczy dać na każdy przewód, tak żeby zachodziła na banany rurkę termo, i po problemie.

Te tellurowe znakomicie się do tego nadają (zwężona średnica tulei na odcinku mocowania

przewodów). -:))

P.S. Chodziło mi o te Vention, przepraszam.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

ok bananki dotarły, dźwiękowo jest nieźle, nie zauważyłem jak na razie degradacji brzmienia, są małe jak na banany ale to chyba dobrze, po skręceniu audioquesta nie ma opcji żeby nałożyć oryginalną nakrętkę, kabel jest twardy i nie da się dokręcić śrubek, trzeba by lutować, pozostają koszulki albo taśma izolacyjna, końcówki kabla przed konfekcją wyczyściłem mieszanką soku cytrynowego i sody- świetny sposób na czyszczenie. Generalnie banany są ok, najważniejsze że nie psują dźwięku!!!

• 1 rok później...

Witam.

Podepnę się pod temat. Orientuje się może ktoś czy można dostać i gdzie w Polsce banany Naim.Wiem że Naim ma w swojej ofercie kable głośnikowe

zarobione widłami, lub bananami, ale samych bananów nigdzie w "naszych" salonach nie mogę znaleźć.Będę wdzięczny za informacje. Pozdrawiam.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.