Skocz do zawartości
IGNORED

Które kolumny podstawkowe wybrać ?

grzegorzk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szukam nowych kolumn i mam kilka modeli na oku. Słucham wszystkiego choć najwięcej smooth jazz. Budżet około tysiąca złotych.

Używane:

-mission Cyrus 781

-mission m72

-castle lsis

-monitor audio bx2

Nowe:

MAGNAT QUANTUM 673

WHARFEDALE DIAMOND 220

Pearl Monitor

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeżeli wszystko z nimi ok to nie ma się co zastanawiać.

Ukryta Zawartość

Dzień dobry.

Nie podałeś wzmacniacza z jakim kolumny będą współpracowały. Z mojego doświadczenia sugerowałbym polską konstrukcję Pylon Audio Pearl Monitor (http://q21.pl/pylon-audio-pearl-monitor.html), ewentualnie Q Acoustics QA3020 (http://q21.pl/q-acoustics-qa-3020.html).

Zapraszam jednak serdecznie na odsłuchy, w przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

A jaki masz pokój? Miałem BX2 i w małym pomieszczeniu nie dało się ich słuchać (za dużo basu), reszta przyzwoita, ale przestrzeni w nich nie uświadczyłem ;)

.............nie o to chodzi by złapać króliczka, ale by ciągle gonić go!

Ja brałbym MA bx2, potem Mission m72, tych Castli nie znam, choć pewnie niezłe. Pozostałe kolumny jak Wafle mają lekko pogrubiony dźwięk, więc do jazzu z denonem niekoniecznie. Pylony sorry, ale ten model bardzo nieciekawy, już dużo lepsze quantumy. Znajoma ma Tonsil pulse sat ( czerwone, asymetryczne ) i w takiej spokojnej muzyce są całkiem ciekawymi sporymi kolumnami podstawkowymi.

Czy w końcu ktoś skusi się na moje Tannoy'e Mercury M1? Tylko 400zł,stan idealny,kolor czarny,do 12 m idealne wręcz. W swoim czasie zdobyły nagrodę Eisa! ,w teście Hi-Fi i muzyka, maksymalną ilość gwiazdek. To stara dobra szkoła.

W Twojej konfiguracji pozostałbym przy Pylon Audio Pearl Monitor, kolumny także dobrze sprawdzą się przy cichym słuchaniu.

Zresztą zapraszam serdecznie na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

A może MA Silver RX1 ciekawiej grają od BX2, tylko muszą być trochę odsunięte od ściany, fajna średnica i góra i wydaje mi się, że lepsze są od wszystkich wymienionych.

jak "ponegocjujesz" to możesz w kilku miejscach za 1.300 zł kupić nówki dali zensor 3, barwna i bardzo ładna średnica, łagodna góra, bas trochę odstaje jakościowo ale za 1.300 zł. i tak dostaje się bardzo przyjemne brzmienie, na pewno warto posłuchać.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

No tak, są droższe niż tysiąc i raczej używanych także nie da się dostać w tej kwocie.

Zensory 3 znajdą się gdzieś pośrodku tego zestawienia cenowe. Mówię oczywiście o nowych kolumnach.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

Witam temat dalej aktualny, miałem przez ten czas tannoy Fusion 2 i mission 701. Dobre głośniki ale jednak to nie to co bym chciał.

Bardzo interesują mnie magnat quantum 673 i chyba się na nie skuszę. Druga opcja to monitor audio bx2 ale ciężko je dostać a jak już są to ceny jak za nowe. Mam też na oku w dobrej cenie model br2. Bardzo różni się od bx2 ?

Drogo?

Ukryta Zawartość

wg mnie to niska cena. Nowe kupisz za 900 zł

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.