Skocz do zawartości
IGNORED

WILE (Sound Art) Klub Miłośników.

Rekomendowane odpowiedzi

po pierwszym przesłuchaniu każdy powiedział że WILE pro ,,zagrał,, najlepiej więc było 4 do 0

po drugim było 1 do 3....kolega podłączył WILE pro do gramofonu i tak zostawił a do CD dał IC ten co ja mam

pewnie za jakiś czas przesłucham ponownie IC WILE pro.....ciekawy kabel...u kolegi na kolumnach ATC i wzmacniaczu Hegel zagrał

lepiej od mojego....kurcze żeby S.Witkowski zrobił dwa modele sieciówek o podobnym brzmieniu co IC to kupiłbym 2x1

ten z ,,pazurem,, dałbym do listwy i CD a ten ,,łagodniejszy,, poszedł by do wzmacniacza

po pierwszym przesłuchaniu każdy powiedział że WILE pro ,,zagrał,, najlepiej więc było 4 do 0

po drugim było 1 do 3....kolega podłączył WILE pro do gramofonu i tak zostawił a do CD dał IC ten co ja mam

pewnie za jakiś czas przesłucham ponownie IC WILE pro.....ciekawy kabel...u kolegi na kolumnach ATC i wzmacniaczu Hegel zagrał

lepiej od mojego....kurcze żeby S.Witkowski zrobił dwa modele sieciówek o podobnym brzmieniu co IC to kupiłbym 2x1

ten z ,,pazurem,, dałbym do listwy i CD a ten ,,łagodniejszy,, poszedł by do wzmacniacza

Czy dobrze rozumiem że pan Witkowski aktualnie produkuje wersję pro i xlr ? Czy to jest ta sama linia nowych interkonektów czy już nie ? Czym wizualnie się od siebie różnią ?

Czy dobrze rozumiem że pan Witkowski aktualnie produkuje wersję pro i xlr ? Czy to jest ta sama linia nowych interkonektów czy już nie ? Czym wizualnie się od siebie różnią ?

...to jest nowy interkonekt z tego co się dowiedziałem od S.Witkowskiego jedyny egzemplarz w wersji rca...nie wpatrywałem się za bardzo ale wyglądem raczej niczym się nie różni

..nie znam planów ani zamierzeń pana Witkowskiego ale moim zdaniem powinien robić obydwa modele interkonektów ten który mam

obecnie i aktualnie jest w sprzedaży i ten prototyp...trzeba też pamiętać że IC (prototyp) miał dopiero kilkanaście godzin wygrzewania i wszystko co najlepsze jeszcze jest przed nim.....

Edytowane przez Miroslav1

Wieczorem zadzwonię do Pana Sylwestra i wszystkiego sie dowiem . Oczywiscie Was poinformuje co w trawie piszczy. Na bank bede miał nowy kabel u siebie. Zawsze trafiają do mnie nowe wynalazki.

Miroslav1 , twoja opinia jest kolejną , która w jakis tam sposob potwierdza , że wersja RCA być może ma lekki niedobór pierwiastka oderwania dzwięku od kolumn , lub może bardziej należałoby napisać , że ogranicza wychodzenie dzwieku na boki? Nie wiem bo sam tej wersji nie przesłuchiwałem ale jeżeli chodzi o wersję XLR tego problemu nie ma. Powiem więcej , aspekt ten w XLR-ze jest kreślony spektakularnie i jest to jeden z najlepszych pod tym względem kabelków jakie słyszałem . Holograficzna precyzja , rozmach , bezproblemowe wychodzenie dzwieków na boki , na wiele metrów od kolumn , ogromne ilosci powietrza , swietna gradacja planów i głębia oraz totalna trójwymiarowśc dzwieku z wyraznym zaznaczeniem wysokosci , totalne oderwanie dzwięku od kolumn( słychać w nich tylko to co zamierzył realizator) .

Być może z tego względu trudno mi przyjąć do wiadomosci , że wersja RCA może miec w tej kwestii jakieś ograniczenia ale możę rzeczywiście wersja RCA aż tak bardzo się pod tym względem różni od XLR.

Jestem bardzo ciekawy tego nowego modelu PROTOTYPOWEGO. Jeśli bedzie trzymał poziom wersji którą ja mam i która wiekszosć z Was testuje, a bedzie wnosił jakiś zmiany charakteru brzmienia , to dobrze , bo bedzie mozna bardziej dopasować do swoich urzadzeń i preferencji dany kabel. Jeżeli kabelki róznią sie charakterem brzmienia to powinny byc produkowane oba.

Mirosłav , pytasz czy Witkowski byłby wstanie zrobic sieciowe o podobnym charakterze. Myślę , że jest duże prawdopodobienstwo. Do pewnego stopnia ma On możliwość strojenia chrakteru kabelka , musiałbys tylko powiedzeć jakie masz oczekiwania , co chciałbyś uzyskać na tle standardowego modelu, co zmienic i w jakim stopniu , w którą strone podążyć.

Marcin , a co siadło w Jazzie? To nie zauwazyłeś , że coś jest nie tak? Czy to czasem nie jest związane ze zbyt wysokim napięciem jakie zaobserwowaliśmy u Ciebie? Myśle , że może to być spory problem. U mnie na szczęście napięcie trzyma się okolic 230 V. Górna granica do jakiej sięga sporadycznie to jakieś 236-237 V a dolna jest w granicach 215 V ale przez 90% czasu oscyluje w okolicach 227-233V.

Myślę , że czeka Cię kolejny wydatek na to nowe ustrojstwo , czyli to coś co nie wiadomo jak nazwać , ale mozna przyjąć , że do pewnego stopnia będzie kondycjonerem. Oczywiście sam czekam z niecierpliwośćią na mozliwość przetestowania go u siebie.

Gość passer

(Konto usunięte)
<br /> jeśli ta druga para jest twoja<br />

To nie jest mój kabel.

<br /> posłuchać Mangerów<br />

Zgodnie z moją deklaracją w innym miejscu, jest taka możliwość. PW.

<br /> Sam zaniemówiłeś<br />na temat ich brzmienia więc przypominam o napisaniu kilku refleksji o dżwięku monitorów Mangera<br />

Wszystko co miałem do powiedzenia napisałem kiedyś w wątku o Mangerach

Rafał.Siadły potencjometry przy przedwzmacniaczu, stąd lekki szum w jednym kanale.To nie przez napięcie.Jazz pojechał i już wrócił.Wrócił też z wymianą okablowania wewnętrznego i dodatkowym upgradem przedwzmacniacza.Chcę go doprowadzić do wersji,jaka jest obecnie produkawana.Wymienię jeszcze końcówkę mocy i założę sterowanie mikroprocesorowe.Słucham go właśnie i naprawdę odczuwam duży skok jakościowy.Usterka szła płynnie,ale wymieniałem lampy w międzyczasie i podejrzewałem je.Wiedziałem,że coś nie jest do końca tak,ale przyczynę udało mi się zbadać dopiero później.Tak więc rozwijamy się dalej:)

Chyba warto zrobic taką przeróbkę , tym bardziej , ze nie musisz wszystkiego naraz robic więc finansowo takie postepowanie jest łatwiejsze do strawienia.

No fakt , czasem trudno okreslic jasno co jest nie tak. Najwazniejsze , że temat ogarnąłeś. Ja u siebie chciałbym przetestować sam Dac WILE i oczywiscie prototypowy kabelek o ile jest takowy w wersji XLR. Czy ten prototyp nie powstał pod wpływem ocen ICEMANA pod kątem przestrzennosci? Może S. Witkowski uznał , że warto popracować nad tym aspektem w wersji RCA? Znasz bliżej temat? Zadzwonie do niego i wypytam o szczegóły bo jestem zainteresowany tematem . Ciekawe czy pokusi się o skonstruowanie czegoś jeszcze lepszego od aktualnego modelu?

...to jest nowy interkonekt z tego co się dowiedziałem od S.Witkowskiego jedyny egzemplarz w wersji rca...nie wpatrywałem się za bardzo ale wyglądem raczej niczym się nie różni

..nie znam planów ani zamierzeń pana Witkowskiego ale moim zdaniem powinien robić obydwa modele interkonektów ten który mam

obecnie i aktualnie jest w sprzedaży i ten prototyp...trzeba też pamiętać że IC (prototyp) miał dopiero kilkanaście godzin wygrzewania i wszystko co najlepsze jeszcze jest przed nim.....

No właśnie , kilkanascie godzin to stanowczo zbyt mało. Jeśli zachowuje sie w procesie wygrzewania podobnie do ostatniego modelu to z biegiem czasu poprawa wszystkiego powinna być znacząca.

Myślę,że to nie jest tak,że kabel ma lepszą przestrzeń i resztę bez zmian.Musi coś zabrać,żeby "podpompować" przestrzeń.

No jesli umówimy się na liniowość poprzedniego ostatniego modelu która jest faktem, to w pewnym sensie każde odstępstwo od tej charakterystyki bedzie dodaniem czegoś w zamian czegoś. Zmienią się w pewnym stopniu proporcje całej palety aspektów jakimi opisujemy brzmienie więc masz racje . Nie zmienia to faktu , że dla kogoś taki dzwięk może być bardziej liniowy niz ten z obecnego modelu. To kwestia perspektywy z jakiej każdy z nas patrzy na to zagadnienie .Dla mnie osobiśćie jesli przestrzenność jest w pewnym stopniu ograniczana to jest to odstepstwo od rzeczywistosci. Również i ona musi miec swoje proporcje , rozmiary i rozmach by można było mówić o naturalnym brzmieniu.

Z drugiej strony nie lubie sztucznego pompowania przestrzeni , sztucznego rozmieszczania instrumentów na scenie . Nie przepadam też za realizacjami w których instrumenty mają nienaturalne rozmiary i tu zazwyczaj popisy realizatorów skupione są na perkusji która dość często realizatorzy przedstawiają nam jako instrument rozstawiony na długości 5-6 metrów co z rzeczywistoscią ma niewiele wspolnego.

Rafał "dla kogoś" nie może być nowy kabel bardziej liniowy od starego,bo zwyczajnie jest mniej liniowy,co potwierdza producent.Nie jest to jakieś duże odstępstwo,ale minimalne jest.Liniowość jest akurat rzeczą mierzalną.Co do przestrzenności,to już trochę inna bajka.Ile tej przestrzeni powinno być i gdzie jest granica, to już są sprawy indywidualne.Faktem jest natomiast,że producenci zarówno klocków,jak i kabli lubią się przestrzenią "bawić",bo jest to aspekt atracyjny w odsłuchach.Nowy kabel Wile to więcej przestrzeni,bardziej pastelowe barwy,ale za to mniejszy "kop",dynamika,liniowość,inny bas.Nie da się mieć wszystkiego.Dla każdego coś miłego.Ja osobiście wolę prawdę.Z tego,co mi wiadomo ta nowa wersja ma dotyczyć tylko kabla RCA.Reszta zostaje po staremu.

Edytowane przez WIOSNA

.....ja wybrałem dla siebie IC WILE ale mogę się założyć o butelkę whisky że WILE pro będzie miał lepsze recenzje

..a co za tym idzie swoim ,,graniem,, zadowoli większą rzesze miłośników dobrego dzwięku...tak myslę

jak WILE pro będzie miał juz 150-200 godzin grania wtedy przesłucham go jeszcze raz..

Miroslav to bardzo możliwe.Ludzie lubią bajery:).Poza tym są sprzęty,które trzeba doprzestrzenić,a nie dodynamicznić:)

Edytowane przez WIOSNA

.....ja wybrałem dla siebie IC WILE ale mogę się założyć o butelkę whisky że WILE pro będzie miał lepsze recenzje

..a co za tym idzie swoim ,,graniem,, zadowoli większą rzesze miłośników dobrego dzwięku...tak myslę

jak WILE pro będzie miał juz 150-200 godzin grania wtedy przesłucham go jeszcze raz..

Czyli tak wychwalany ACROLINK dostał kopa od taniego WILE? To w końcu jaki model ACROLINKA testowałeś w starciu z WILE, bo sie pogubiłem?:))

Oczywiście jesli pozwolisz wygrzac się wersji PRO to z całą pewnoscią zagra on jeszcze lepiej więc końcowe wnioski a w rezultacie wybór może być inny.

Rafał "dla kogoś" nie może być nowy kabel bardziej liniowy od starego,bo zwyczajnie jest mniej liniowy,co potwierdza producent.Nie jest to jakieś duże odstępstwo,ale minimalne jest.Liniowość jest akurat rzeczą mierzalną.Co do przestrzenności,to już trochę inna bajka.Ile tej przestrzeni powinno być i gdzie jest granica, to już są sprawy indywidualne.Faktem jest natomiast,że producenci zarówno klocków,jak i kabli lubią się przestrzenią "bawić",bo jest to aspekt atracyjny w odsłuchach.Nowy kabel Wile to więcej przestrzeni,bardziej pastelowe barwy,ale za to mniejszy "kop",dynamika,liniowość,inny bas.Nie da się mieć wszystkiego.Dla każdego coś miłego.Ja osobiście wolę prawdę.Z tego,co mi wiadomo ta nowa wersja ma dotyczyć tylko kabla RCA.Reszta zostaje po staremu.

Marcin ja wiem ,że nie może bo liniowość to liniowowść . Mnie chodzi tu bardziej o taką" liniowość "w cudzysłowie czyli dzwięk który w naszych oczach ( uszach) bardziej nam odpowiada , który według nas jest bardziej prawdziwy , a to juz zupełnie inna sprawa na temat której nie dyskutujmy bo na temat gustów robic tego niepowinnismy. :)

8N-A2080 EVOIII faktycznie nie jest to wysoki model Acrolinka ale cena wyjściowa prawie 8tys za metrowy odcinek też nie jest niska...

Edytowane przez Miroslav1

Co tzn niski model? Fakt że Acrolink ma w swojej ofercie kabelki za 50tys zł nie sprawi , że model 2080 bedzie postrzegany jako TANI:)

8 tys zł za interkonekt to dla wiekszosci wyjadaczy w temacie audio cena kosmiczna. W Polsce wiekszosć zainteresowanych podobne kwoty organizuje raczej na zakup kolumn czy elektroniki. Co innego niski model z oferty jakiejgos producenta kabli za 600 zł z co innego niski model za 8 tys. Czy przy kwocie 900 zł jaką trzeba zapłacic za rca WILE ,8000 zł ACROLINKA jest kwotą niską? Czy to że ACROLINK 2080EVO w porównaniu z 10 krotnie tanszym WILE wypadł blado należy tłumaczyć tym , że to "niski" model? Czy cena nie powinna w tym wypadku odzwierciedlać jakosci brzmienia jaka za nia dostajemy? Czy to ACROLINK zawyżył cene swojego kabelka czy to jednak WILE oferuje kabel nieproporcjonalnie dobry do jego ceny?

Acrolink nie ma IC za 50 tys. Wymyślasz głupoty. I w kółko ciągniesz tą propagandę i nagonkę. Nie można cenowo porównywać kabla znanej marki z kablem robionym przez kogoś w domu. Cena Acrolinka zawiera wiele kosztów, których nie ma w cenie Wille. Sensownej byłoby porównać cenę Acrolinka z wtórnego rynku.I wtedy XLR pewnie będzie za ok 3 tys vs Wille za , nie wiem ile kosztuje XLR. I w jednym systemie może wypaść lepiej Acrolink, w innym Wille. Tak to już jest.

Edytowane przez sly30
Gość cybant

(Konto usunięte)

Acrolink nie ma IC za 50 tys. Wymyślasz głupoty. I w kółko ciągniesz tą propagandę i nagonkę. Nie można cenowo porównywać kabla znanej marki z kablem robionym przez kogoś w domu. Cena Acrolinka zawiera wiele kosztów, których nie ma w cenie Wille. Sensownej byłoby porównać cenę Acrolinka z wtórnego rynku.I wtedy XLR pewnie będzie za ok 3 tys vs Wille za , nie wiem ile kosztuje XLR. I w jednym systemie może wypaść lepiej Acrolink, w innym Wille. Tak to już jest.

A im lepszy system , tym bardziej słychać różnice pomiędzy drogimi kablami i tymi tanimi...tanie brzmią chropowato, znaczniej mniej gładko z ograniczoną przestrzenią ..

Kable muszą być dobrane do systemu.

Zachwalanie , że jakiś kabel jest najlepszy jest bzdurą dla naiwnych...

Edytowane przez cybant

Sly przykre jest to,że zarzucasz komuś propagandę,a sam ją uprawiasz,tylko w odwrotną stronę.Napisałeś,że nie masz ochoty testować kabla Wile.Ok.Ale dlaczego próbujesz podważyć wnioski testujących? Jestem pewien,że gdyby Miroslav napisał,że ten Arcolink jest u niego lepszy,to ty napisałbyś "a nie mówiłem są lepsze kable w przystępnej cenie,bo przecież używkę można kupić za 3000".A tak musiałeś zaznaczyć,że wszystko zależy od systemu (porównywałeś oba kable chociaż w kilku systemach-skoro takie wnioski wysnuwasz?).A może w jakimś systemie lepiej sprawdziłby się kabel kompterowy,albo lepiej jakiś Furutech za 300 zł,bo to przecież kabel znanej firmy.Od początku założyłeś sobie jakąś tezę i z uporem maniaka próbujesz ją udowodnić-nie testując obiektywnie kabla.Piszesz,że "nie można porównywać ceny kabla robionego u kogoś w domu z kablem znanej firmy".Otóż można i nawet trzeba,bo potencjalny nabywca kabla ma, a przynajmniej powinien mieć w d...z jakimi to kosztami musi się "znany" producent męczyć.W tym wypadku najważniejsza jest cena,jaką musi zapłacić plus relacja jakość-cena.A już porównywanie cen kabla używanego z nowym,to naprawdę kosmos.Pisałem o tym ileś tam postów wstecz,więc nie będę się powtarzał.

PS.Nikt tu nigdy nie pisał,że kable Wile są najlepsze na świecie i pasują do wszystkich systemów najlepiej.Teza była taka ,że powinny "leżeć na półce ok 10.000",więc dobrze by było czytać pewne rzeczy ze zrozumieniem.

Edytowane przez WIOSNA

Weż kolego juz skończ z ta" nagonką i propagandą ". Nie wiem ile kosztuje najdroższy ACROLINK. Strzeliłem a Ty wpisz sobie w jego miejsce nazwę jakiejkolwiek innej marki która takie kabelki posiada w ofercie. To był tylko przykład konkretnej sytuacji a nie rzetelne przedstawienie cennika ACROLINKA oferty. Nie ma za 50 tys to ma za 30 tys itd . Nic to nie zmienia w temacie. A co mnie interesują koszty jakie są zawarte w cenie kabla? ! Potencjalnego kupca interesuje cena jaką musi zapłacić za dany produkt , kupując go , a nie rozkminianie co sklada się na koszty produkcji i w koncu na finalna cene kabelka.

Sly przykre jest to,że zarzucasz komuś propagandę,a sam ją uprawiasz,tylko w odwrotną stronę.Napisałeś,że nie masz ochoty testować kabla Wile.Ok.Ale dlaczego próbujesz podważyć wnioski testujących? Jestem pewien,że gdyby Miroslav napisał,że ten Arcolink jest u niego lepszy,to ty napisałbyś "a nie mówiłem są lepsze kable w przystępnej cenie,bo przecież używkę można kupić za 3000".A tak musiałeś zaznaczyć,że wszystko zależy od systemu (porównywałeś oba kable chociaż w kilku systemach-skoro takie wnioski wysnuwasz?).A może w jakimś systemie lepiej sprawdziłby się kabel kompterowy,albo lepiej jakiś Furutech za 300 zł,bo to przecież kabel znanej firmy.Od początku założyłeś sobie jakąś tezę i z uporem maniaka próbujesz ją udowodnić-nie testując obiektywnie kabla.Piszesz,że "nie można porównywać ceny kabla robionego u kogoś w domu z kablem znanej firmy".Otóż można i nawet trzeba,bo potencjalny nabywca kabla ma, a przynajmniej powinien mieć w d...z jakimi to kosztami musi się "znany" producent męczyć.W tym wypadku najważniejsza jest cena,jaką musi zapłacić plus relacja jakość-cena.A już porównywanie cen kabla używanego z nowym,to naprawdę kosmos.Pisałem o tym ileś tam postów wstecz,więc nie będę się powtarzał.

PS.Nikt tu nigdy nie pisał,że kable Wile są najlepsze na świecie i pasują do wszystkich systemów najlepiej.Teza była taka ,że powinny "leżeć na półce ok 10.000",więc dobrze by było czytać pewne rzeczy ze zrozumieniem.

Nic dodać , nic ująć Marcin. Wyreczyłeś mnie bardzo rzetelnie i wyczerpująco. Obawiam się , że kolega SLY jednak nie zrozumie tego co napisałeś:)

...w kujawsko pomorskich odsłuchach zrobiłem porównanie Acrolinka 2080 EVO z Mitem Magnum MA...o ile dobrze pamiętam

na Jadisie DA88+Harbeth SHL5 albo Dynaudio S25se....wtedy napisałem że MIT Magnum MA wypadł bardzo słabo....

zrobiłem to bez żadnego złagodzenia czy czarowania....Mit był moim kablem a Acrolink pożyczony.....mogłem oszczędzić słów krytyki MIT,owi

aby łatwiej go sprzedać....szczerze wam powiem Panowie że mam to w dupie napisałem tak jak słyszałem.....mam świadomość że

MIT w innej konfiguracji się na pewno dobrze sprawdzi ale u mnie wypadł słabo..koniec kropka....co do Acrolinka w porównaniu z WILE

...przy tym porównaniu było trzech moich kolegów którzy nigdy nie mieli tak drogiego kabla u siebie i spodziewali się sporo po Acrolinku

ale wypadło jak wypadło....każdy z kolegów zrobił krótką notatkę z tego porównania i poprosili mnie abym to napisał na forum....

...nie zrobiłem tego i nie zrobię.....napierdalanki tu nikomu nie służą.....pamiętam jak Dyzman założył ten wątek i wtedy napisałem

jeżeli WILE zagra na podobnym poziomie co Acolink 2080EVO to bedę bardzo ale to bardzo zaskoczony! I JESTEM ZASKOCZONY

....przez rok miałem u siebie najwyższy model Acrolinka 6300....może kiedyś wrócę do tego kabla ale puki co......:):)

Gość cybant

(Konto usunięte)

...w kujawsko pomorskich odsłuchach zrobiłem porównanie Acrolinka 2080 EVO z Mitem Magnum MA...o ile dobrze pamiętam

na Jadisie DA88+Harbeth SHL5 albo Dynaudio S25se....wtedy napisałem że MIT Magnum MA wypadł bardzo słabo....

zrobiłem to bez żadnego złagodzenia czy czarowania....Mit był moim kablem a Acrolink pożyczony.....mogłem oszczędzić słów krytyki MIT,owi

aby łatwiej go sprzedać....szczerze wam powiem Panowie że mam to w dupie napisałem tak jak słyszałem.....mam świadomość że

MIT w innej konfiguracji się na pewno dobrze sprawdzi ale u mnie wypadł słabo..koniec kropka....co do Acrolinka w porównaniu z WILE

...przy tym porównaniu było trzech moich kolegów którzy nigdy nie mieli tak drogiego kabla u siebie i spodziewali się sporo po Acrolinku

ale wypadło jak wypadło....każdy z kolegów zrobił krótką notatkę z tego porównania i poprosili mnie abym to napisał na forum....

...nie zrobiłem tego i nie zrobię.....napierdalanki tu nikomu nie służą.....pamiętam jak Dyzman założył ten wątek i wtedy napisałem

jeżeli WILE zagra na podobnym poziomie co Acolink 2080EVO to bedę bardzo ale to bardzo zaskoczony! I JESTEM ZASKOCZONY

....przez rok miałem u siebie najwyższy model Acrolinka 6300....może kiedyś wrócę do tego kabla ale puki co......:):)

Wcalę się nie dziwię , że Mit Magnum wypadł słabo na Jadisie i Harbethach czy Dynaudio.

To ciepły , ciemny kabel do jasnych systemów. Raczej do trazystora , choć niekoniecznie, u mnie gra z Amplifonem SET42 i tymczasowo lepszego kabla nie znalazłem..

Wynika z tego , że kable Wile grają raczej po jasnej stronie mocy .

No i kable dobiera się do systemu , a nie kupuje się, bo ktoś poleca...

Napier....ka jest dlatego ,że Dyzman zbyt mocno się podpalił na te kable ;)

Niektórzy mają uczulenie na ukrytą promocję....

Edytowane przez cybant

Kable Wile nie grają ani jasno, ani ciemno-to są kable liniowe.Ukryta promocja:):):).Może zaczniecie obstawiać ile "odpala" P. Witkowski Dyzmanowi za klienta z forum....

Nagonka nie musi mieć u źródła kasy. Może to być z sympatii do kogoś, albo z wdzięczności za coś. Trudno powiedzieć.

Czyli nic nie można pochwalić ani skrytykować? Aż strach o czymkolwiek pisać lub dzielić się spostrzeżeniami. Wszystko będzie traktowane jako kryptoreklama. Jak komuś podoba się dany element toru  to zapewne zna producenta, dystrybutora, albo jest wdzięczny koledze za pożyczenie tego czy owego i wypada pisząc odwdzięczyć się za możliwość poszerzenia swoich horyzontów. Zwłaszcza, że dotyczy to produktów polskich. Czyli łatwiej o znajomości na rodzimym gruncie.

Pochwały lub krytyka zachodnich produktów wiąże się JEDYNIE  ze znajomością dystrybutora. Tu oczywiście żadnych znajomości nie ma, nie było i nie będzie. No chyba, że ktoś kupił coś w ciemno za granicą i teraz poczuł potrzebę dzielenia się z innymi wnioskami lub wyprowadzaniem z błędów nieświadomych poszukujących. JUŻ WIDZĘ TĘ RZESZĘ KUPUJĄCYCH W TEN SPOSÓB.

Tak można wszystko wytłumaczyć i zamknąć dyskusję, bo nikt nie będzie już chciał narażać się na prześmiewczy ton oponentów. Szkoda, że oponentów tak znanych i doświadczonych, ceniących liniowość toru, a nie znających i co gorsze jak twierdzą, nie zainteresowanych produktem, a jednak będącym ich ciągłym celem powątpiewań.

Jak te małpki w serialu "Ekstradycja" najlepiej nic nie widzieć, nic nie słyszeć i nic nie mówić. To ostatnie jednak jest trudne do opanowania- bo to mimo, że manufakturowy bardzo INTRYGUJĄCY KABEL JEST.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Można i chwalić i krytykować. Ale poczytaj ten wątek od początku tak chłodnym okiem.

Nikt nie twierdzi , że te kable są złe..dziwne są tylko te ekstatyczne zachwyty ...

Tak jak napisał Sly, przyczyny są różne.

PS.

Nie ma kabli neutralnych , są kable bardziej lub mniej pasujące do systemu.

U Mirosława grają fajnie z ciepłym Jadisem , ciepłymi Harbethami lub podobnymi Dynaudio.

Niekoniecznie sprawdzą się zatem w jasnym dynamicznym systemie...tak to się odbywa.

Poczytajcie recenzje kabli śp.;) Tomklego ...pewne sprawy będą łatwiejsze.

Wcalę się nie dziwię , że Mit Magnum wypadł słabo na Jadisie i Harbethach czy Dynaudio.

To ciepły , ciemny kabel do jasnych systemów. Raczej do trazystora , choć niekoniecznie, u mnie gra z Amplifonem SET42 i tymczasowo lepszego kabla nie znalazłem..

Wynika z tego , że kable Wile grają raczej po jasnej stronie mocy .

No i kable dobiera się do systemu , a nie kupuje się, bo ktoś poleca...

Napier....ka jest dlatego ,że Dyzman zbyt mocno się podpalił na te kable ;)

Niektórzy mają uczulenie na ukrytą promocję....

Cybant , Ty chyba nie rozumiesz jednej zasadniczej sprawy. Tu nikt nie poleca tych kabli do wszystkiego i tego by ktos je kupował w ciemno , bez odsłuchu . Czytaj ze zrozumieniem kolego .

Napierd....ka jest dlatego ,że jest tu grono pewnych osob , które tak jak Ty czytają po łebkach, bez zrozumienia i interpretuja wszystko jak im wygodnie. Do tego grona należy dołaczyć osoby , które węszą we wszystkim spisek , kolaboracje , materialne korzyści , marketing , nagonkę itd. Brakuje tylko pomówienia o spowodowanie trzęsienia ziemi w Bangladeszu, Eboli w Afryce i katastrofy smoleńskiej . Na koniec pojawiają się notoryczne trolle , które poza trolowanie nie potrafią nic innego. Tacy będą banowani.

A wracając do kabli WILE , tak podpaliłem się jak to sam nazwałeś , bo zakup tych kabelków pozwolił mi na zaoszczędzenie lekko licząc jakis 30 tys zł ( biorąc pod uwagę cały set okablowania jaki posiadam) a przede wszystkim sprawił on ,że system który posiadam gra zdecydowanie lepiej niż kiedykolwiek wczesniej. Podpaliłem się bo w ich przypadku płacisz 1/8 -1/10 ceny którą musiałbys wysupłac na inne okablowanie tej klasy. Jeśli dla Ciebie taka sytuacja jest normalna to wybacz stary ale jest cos z Toba nie tak.

Dziwi mnie upartość z jaką odrzucacie zaistniałą sytuację i ciagle staracie się umniejszyc publicznie wartosc tych przewodów . Dziwi mnie Wasza postawa w której staracie się wykazać , że się mylę , sami zaś odrzucacie nawet myśl o ich przetestowaniu co w samo w sobie nie jest trudne. Mimo braku kontaktu( choćby organoleptycznie) z tymi kabelkami , ciągle i wciąż odnosiscie się siędo jego jakośći poprzez próbę udowodnienia , że nie mam racji . To co napisałem o tych kabelkach , zostało potwierdzone przez osoby postronne , często na początku tej historii nastawione bardzo sceptycznie. Jak widać dla niektórych to żaden dowód . Ukryta promocja , marketing i cała reszta absurdalnych wręcz oskarżeń pod moim adresem to stek bzdur i nie chce mi się już na ten temat gadać. Nikogo na siłę do niczego nie namawiam i tak było od samego początku . Wszystko co twierdzisz tutaj , jest wyssane przez Ciebie z paluszka. Trzymaj sie faktów , a jak chcesz rozmawiać o charakterze tych kabelków , to wczesniej wypozycz i wepnij je w system jaki posiadasz , bo piszesz bzdury. WILE są liniowe i nie stoją po żadnej ze stron. Jeśli chcesz zobaczyć jak trzymają jasną strone mocy to zapraszam do siebie na odsłuch. Jest u mnie Krell 400xi grający z Paradigmami S6 więc gdyby było tak jak piszesz , przyjemnosc słuchania tego systemu byłaby wątpliwa, a jest dokładnie odwrotnie . To dobry przykład kabli neutralnych brzmieniowo , który w wiekszosći wypadków wpasuje sie bezproblemowo w dobrze dobrane systemy.

Nagonka nie musi mieć u źródła kasy. Może to być z sympatii do kogoś, albo z wdzięczności za coś. Trudno powiedzieć.

Drąż , drąż , może się czegoś doszukasz:)

Zamiast podejrzewać mnie o bóg wie co i tracić na to czas i energię , wypozyczyłbyś sobie lepiej te kabelki i sprawdził co w trawie piszczy. Teraz dochodzi wdzięczność? Niby za co ? Nic za darmo od Witkowskiego nie dostałem , na stopa też mnie po drodze nie zabrał.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Dyzman Ty jednak masz problem z czytaniem ze zrozumieniem...

Twój lekceważący i szyderczy ton w stosunku do sceptycznie nastawionych osób jest dla mnie nie do przyjęcia.

Ktoś już Tobie napisał , że w taki sposób skutecznie obrzydzasz markę...

Możesz dalej fapać nad tymi kablami.

Znikam...

Czyli nic nie można pochwalić ani skrytykować? Aż strach o czymkolwiek pisać lub dzielić się spostrzeżeniami. Wszystko będzie traktowane jako kryptoreklama. Jak komuś podoba się dany element toru to zapewne zna producenta, dystrybutora, albo jest wdzięczny koledze za pożyczenie tego czy owego i wypada pisząc odwdzięczyć się za możliwość poszerzenia swoich horyzontów. Zwłaszcza, że dotyczy to produktów polskich. Czyli łatwiej o znajomości na rodzimym gruncie.

Pochwały lub krytyka zachodnich produktów wiąże się JEDYNIE ze znajomością dystrybutora. Tu oczywiście żadnych znajomości nie ma, nie było i nie będzie. No chyba, że ktoś kupił coś w ciemno za granicą i teraz poczuł potrzebę dzielenia się z innymi wnioskami lub wyprowadzaniem z błędów nieświadomych poszukujących. JUŻ WIDZĘ TĘ RZESZĘ KUPUJĄCYCH W TEN SPOSÓB.

Tak można wszystko wytłumaczyć i zamknąć dyskusję, bo nikt nie będzie już chciał narażać się na prześmiewczy ton oponentów. Szkoda, że oponentów tak znanych i doświadczonych, ceniących liniowość toru, a nie znających i co gorsze jak twierdzą, nie zainteresowanych produktem, a jednak będącym ich ciągłym celem powątpiewań.

Jak te małpki w serialu "Ekstradycja" najlepiej nic nie widzieć, nic nie słyszeć i nic nie mówić. To ostatnie jednak jest trudne do opanowania- bo to mimo, że manufakturowy bardzo INTRYGUJĄCY KABEL JEST.

Lepiej bym tego w całości nie ujął :)

Dyzman Ty jednak masz problem z czytaniem ze zrozumieniem...

Twój lekceważący i szyderczy ton w stosunku do sceptycznie nastawionych osób jest dla mnie nie do przyjęcia.

Ktoś już Tobie napisał , że w taki sposób skutecznie obrzydzasz markę...

Możesz dalej fapać nad tymi kablami.

Znikam...

A na czym swój sceptycyzm w tym przypadku opierasz? Lekceważący ton , szyderczy? To zwykła irytacja bo ile mozna odpierac bezpodstawne zarzuty? Rozumiem gdybyś przetestował te kable i pisał , że jestem w błędzie , ale w tym przypadku nawet nie wiesz w sumie o czym piszesz. Kolega AUDIOMAD ujął to wszystko bardzo przejrzyście i trafnie.

Jeśli Twoja opinia na temat tych kabelków bedzie oparta na teście który wykonasz sam w domu bedziesz mógł sobie tu "fapać " jak chcesz do woli. Jak do tej pory piszesz o czymś czego nawet nie miałeś okazji zobaczyć.

Właściwie to nie wiem po co się tu pojawiłeś? Przecież nie masz nic na temat do powiedzenia ( z powyższych względów) , a sam kabelków zdaje się nie szukasz.

Takie przepychanki są nikomu nie potrzebne ale jak ich uniknąć skoro ciągle pojawiaja się tu osoby które z merytorycznego punktu widzenia mają niewiele do powiedzenia? Jedynym wyjsciem jest chyba w ogóle nie reagować na podobne wpisy do Twoich . I bez obrazy proszę , bo ton jaki obrałem powyżej spowodowany jest po raz kolejny bzdurnymi dywagacjami osób , które za wiele nie mają do powiedzenia w temacie . Bardziej są zainteresowani tym dlaczego ten wątek założyłem i jakie korzyści z tego tytułu posiadam:)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.