Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  173 członków

Haiku-Audio Klub
IGNORED

Klub Haiku-Audio

Rekomendowane odpowiedzi

Ćwiczę w ciągu dalszym klasyczny set Sensei 300B + Tannoy.
Bawiłem się sporo kablami, ale musze powiedzieć, że ten wzmak to cudo do nieco zbyt nerwowych na górze/ostrych kolumn. Kapitalnie uspokoił, dobarwił LGMy i mogłem jeszcze więcej detalu wyciągnąc kablami.

Zadzwoń do AudioOn sprzedają i wypożyczają na odsłuch . Super kontakt świetny sprzedawca polecam sam tam kupiłem ale najpierw miałem w domu.

Edytowane przez bogus18

W czym problem AudioOn  wypożycza do domu  .Ja swój wzmacniacz zamawiałem w Krakowie u Pana W. Krzaka a kupowałem przez Salon firmowy Audio On . Producent nie prowadzi sprzedaży .Kontakt ze sklepem super jak pisałem wyżej i co potwierdza kolega Łukasz .

1 godzinę temu, EmilioE napisał:

Ale Kolega pyta o możliwości w Krakowie, a nie w mieście Audioona. Przypomnę, że producent ma siedzibę w mieście... Hmmm???

AudioOn to najbliższy Krakowa salon z produktami Haiku. Sam jestem z Krakowa i kiedy na ostatnim Audioshow pytałem Pana Krzaka o wypożyczenie skierował mnie właśnie tam, do Czechowic.

10 godzin temu, bogus18 napisał:

W czym problem AudioOn  wypożycza do domu  .Ja swój wzmacniacz zamawiałem w Krakowie u Pana W. Krzaka a kupowałem przez Salon firmowy Audio On . Producent nie prowadzi sprzedaży .Kontakt ze sklepem super jak pisałem wyżej i co potwierdza kolega Łukasz .

Również wypożyczyłem w AudioOn - świetny kontakt. Polecam

A potem kupiłem u nich

Edytowane przez M-K

Czyli jednak 211 ? A kolumny ? Opium czy Tannoy , na czym się skończy ? U mnie też zmiana. Po przeprowadzce z 12 do 40m2 pożegnać z żalem musiałem Spendory A2 i obecnie Origami gra z Heco Aurora 1000. I bez problemu sobie z nimi radzi. Niby krok do tyłu wykonałem ale nie odczuwam żadnej degradacji. Aurory to bardzo ciekawa propozycja do lamp SE.

17 godzin temu, Marcin_59666 napisał:

a nie da się oddać w rozliczeniu?

Da się, ale to jest mniej opłacalne jak zawsze... Tym bardziej że Sensei 300B na rynku wtórnym nie ma, a nowy po rabatach to 14k. Wiem, że parę osób przymierza się do zakupu... a taniej niż u mnie nie kupi się go ?

1 godzinę temu, Łukasz napisał:

Czyli jednak 211 ? A kolumny ? Opium czy Tannoy , na czym się skończy ? U mnie też zmiana. Po przeprowadzce z 12 do 40m2 pożegnać z żalem musiałem Spendory A2 i obecnie Origami gra z Heco Aurora 1000. I bez problemu sobie z nimi radzi. Niby krok do tyłu wykonałem ale nie odczuwam żadnej degradacji. Aurory to bardzo ciekawa propozycja do lamp SE.

Ani, ani.

Opium już niestety u mnie nie grają. Nie polubiły się z moją Panią, ktora regularnie aferowała się, że są za duże do naszego pomieszczenia. Trochę to była prawda, trochę faktycznie przytłaczały nasz salon, choć mnie się to podobało ? Ostatecznie usłyszał je u mnie mój kolega i zachorował. W jego sporo większym salonie wyglądają kapitalnie, grają dużo bardziej otwartym dźwiękiem i właściwie to w jego żywszej akustyce dźwiek trzeba było dociązyć, a u mnie odciążałem czym się dało i nadal miałem poczucie, że wypadałoby ciut szczuplej... 

Czekam na 'nowe' kolumny, wkrótce się pochwalę ? Origami radzę spróbować na KT150 ponoć ciekaaawie wypada.

9 godzin temu, julius-6 napisał:

Da się, ale to jest mniej opłacalne jak zawsze... Tym bardziej że Sensei 300B na rynku wtórnym nie ma, a nowy po rabatach to 14k. Wiem, że parę osób przymierza się do zakupu... a taniej niż u mnie nie kupi się go ?

Ani, ani.

Opium już niestety u mnie nie grają. Nie polubiły się z moją Panią, ktora regularnie aferowała się, że są za duże do naszego pomieszczenia. Trochę to była prawda, trochę faktycznie przytłaczały nasz salon, choć mnie się to podobało ? Ostatecznie usłyszał je u mnie mój kolega i zachorował. W jego sporo większym salonie wyglądają kapitalnie, grają dużo bardziej otwartym dźwiękiem i właściwie to w jego żywszej akustyce dźwiek trzeba było dociązyć, a u mnie odciążałem czym się dało i nadal miałem poczucie, że wypadałoby ciut szczuplej... 

Czekam na 'nowe' kolumny, wkrótce się pochwalę ? Origami radzę spróbować na KT150 ponoć ciekaaawie wypada.

Wiedziałem, że tak będzie ? Miałeś zbyt dużo dobrych kolumn, by zostać z takim produktem na stałe. Pewnie są ok, ale na 100 % nie zmieniłbym na nie Tannoyów czy Harbethów. 

1 minutę temu, hasos napisał:

Wiedziałem, że tak będzie ? Miałeś zbyt dużo dobrych kolumn, by zostać z takim produktem na stałe. Pewnie są ok, ale na 100 % nie zmieniłbym na nie Tannoyów czy Harbethów. 

Opium grają lepiej od każdych Harbethów jakie słyszalem. Niestety trzeba mierzyć siły na zamiary. Po podłączeniu po Opium Snell sprawdzałem czy grają wysokotonówki. A przekaz z Tannoy nigdy nie był tak płaski. U mnie trochę za ciasno miały. Tzn grały i tak najlepiej z tego co miałem, ale z identyko sprzętem u kumpla zagrały po prostu jeszcze lepiej. Właściwie od Tannoy też grają lepiej tak 90% materiału... ?  Ale Tannoy można schować na szafę i łatwo zmienić z innymi monitorami, a Opium raz wniesione... ciężko nawet przestawić. Jak je ustawiłem w fajnym miejscu do słuchania to była afera, jak je chowałem to wkurwiałem sie ze nie tak grają... Szkoda nerówow.

Daj znać jak brzmi w porównaniu do Rhea 2 ? Przy okazji,  testowałeś hybrydy Pathosa? Miałem styczność z Haiku EL34, 6550, Bright 5, każdy grał trochę inaczej i w każdym czegoś brakowało żeby go używać do wszystkiego (pomijam fakt pilota), finalnie wybrałem Pathosa Remix - polecam! 

1 godzinę temu, hasos napisał:

To ja te ci nie przypasują, to zostanie ci już chyba tylko test Sonus Faber Extrema ?

nie do konca tak jest. Mini Utopie wymgaja dosc osobliwego toru, kupiłem bo pojawiły sie w dobrych pieniadzach, a nie mialem pomysłu na nic innego, natomiast obawiam sie że tutaj ani 300b ani Iovita, ani 211 nie zrobi tego co trzeba, także... hm hm hm 

Godzinę temu, julius-6 napisał:

nie do konca tak jest. Mini Utopie wymgaja dosc osobliwego toru, kupiłem bo pojawiły sie w dobrych pieniadzach, a nie mialem pomysłu na nic innego, natomiast obawiam sie że tutaj ani 300b ani Iovita, ani 211 nie zrobi tego co trzeba, także... hm hm hm 

accuphase e-800 :)

Na razie molestuję @Audio-ON o GATO. Nie lubię tranów, ale Gato ciekawiło mnie jeszcze jak kosztowalo 40k, jest szansa , że się zgra, choć jestem nieco sceptyczny, bo kocham srednicę Single ENdów ?

3 godziny temu, julius-6 napisał:

Na razie molestuję @Audio-ON o GATO. Nie lubię tranów, ale Gato ciekawiło mnie jeszcze jak kosztowalo 40k, jest szansa , że się zgra, choć jestem nieco sceptyczny, bo kocham srednicę Single ENdów ?

Kolega ma Speca. To taki lampowy tran.

• 2 tygodnie później...

Podobno głupich pytań nie ma, a odpowiedzi jak widać czasami mogą być różne. Można spotkać przeróżne rozwiązania ( patrz Naim i gniazda głośnikowe ). W samym Haiku tez przecież oznaczenie kolorami gniazd RCA jest odmienne. Koniec końców zasięgnąłem informacji w samym źródle i w tym przypadku nie ma żadnych niespodzianek. Lewa lampa lewy kanał, prawa prawy kanał.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.