Skocz do zawartości
IGNORED

Merging - Nadac/ Horus/ Hapi

globtroter1

Rekomendowane odpowiedzi

Ładna sumka.

To co powiesz na fakt, że jutro odbierają ode mnie sprzęt Czesi i za kurs ze swojej stolicy i dwa tygodnie zabawy z ich wyrobem nie chcą ani grosza? ;-)

Ładna sumka.

To co powiesz na fakt, że jutro odbierają ode mnie sprzęt Czesi i za kurs ze swojej stolicy i dwa tygodnie zabawy z ich wyrobem nie chcą ani grosza? ;-)

Nic. Tematu nie zakończyłem. Wkrótce opiszę jeszcze kilka szczegółów i zacytuję. Na razie dałem Panu szansę wybrnąć z tego ambarasu z twarzą.

Pozdro

600 EURO i VAT też w EURO? To chyba nielegalne wystawiać faktury w Polsce w Euro;-)?

legalne.

Muszę przewietrzyć mój system…

Nic. Tematu nie zakończyłem. Wkrótce opiszę jeszcze kilka szczegółów i zacytuję. Na razie dałem Panu szansę wybrnąć z tego ambarasu z twarzą.

Pozdro

Chętnie poczytamy. Warto wiedzieć kto i jak traktuje brać audiofilską.

Co za dziwy...Jednym wypożycza (ten dystrybutor), a drugim nie. I jeszcze jakieś szykany wymyśla - jakieś pieniądze za ... No właśnie, za co?

Pewnie lubi (w swoim dobrze pojętym interesie) jednych bardziej od innych. I ma do tego prawo.

brać audiofilską.

A co to takiego? Że trzymamy się razem, popieramy się?

Nie zauważyłem.

Oczywiście można zawęzić pojęcie "braci audiofilskiej" do wspólnoty klientów. Czy o to chodziło?

Ładna sumka.

Rokujący klient lub dobry PR'owiec. Inaczej za "zawracanie gitary" się płaci.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Można.

Oczywiście ,,że można ..Umka zamiast pożyczać od braci gratis Czechów , mógł mieć za 1200 Euro bez Vatu...

Frajer ;)))

600 EURO i VAT też w EURO? To chyba nielegalne wystawiać faktury w Polsce w Euro;-)?

W Polsce możesz wystawić fakturę nawet w jenach , jak doliczysz VAT.

Zresztą w jenach bez Vatu też możesz , ale wtedy towar musi wyjechać poza granicę Polski.

Normą jest,że wszystkie firmy europejskie kupują z 0% stawką VAT w Polsce , bo...u nich jest niższy VAT...

Ładna sumka.

Ty jesteś branża i to jeszcze reklamowa;)) a my maluczcy co mamy zrobić.

Chwalipięta ;)

Ty to masz tupet chłopie ....

A nie przyszło Tobie do głowy , że dystrybutor nie jest taki głupi za jakiego go masz ?

Poza tym może czytał również Twoje wypociny na blogu, który tutaj tak nachalnie promujesz i nie życzy sobie Twoich wątpliwych "recenzji"?

Ztcw to tylko 2 osoby nie dostały urządzeń Merginga na odsłuch i jedną z nich byłeś właśnie Ty.

Także daruj sobie ....

Ponieważ do wątku nie wniosłeś żadnej merytorycznej treści odpowiem ci także niemerytorycznie i ad personam.

Dobrze chociaż, że dystrybutor nie czytał Twoich wypocin tu, na audiostereo.

Jesteś kolejnym po sly30, którego ciągnie do mojego bloga jak pszczoły do miodu :). No bo inaczej skąd byś wiedział, że tam są wypociny? Zakazany owoc, he, he, he.

Proszę, nie zaglądaj tam więcej, dla Ciebie nie ma tam nic ciekawego. Tylko bełkot.

Mam nadzieję, że zniechęciłem Cie wystarczająco.

A wracając do Merginga wygląda na to, że jednak Hapi pojawi się u mnie na odsłuchu w najbliższy piątek.

Dobrze chociaż, że nie czytał Twoich wypocin tu, na audiostereo.

Jesteś kolejnym po sly30, którego ciągnie do mojego bloga jak pszczoły do miodu :). No bo inaczej skąd byś wiedział, że tam są wypociny? Zakazany owoc, he, he, he.

Proszę, nie zaglądaj tam więcej, dla Ciebie nie ma tam nic ciekawego. Tylko bełkot.

Mam nadzieję, że zniechęciłem Cie wystarczająco.

Doceniam samoocenę Twoich wpisów na blogu.

Nie schlebiaj sobie bo Twój blog interesuje mnie tak samo , jak życie plemion w Mandżurii.

Jak widać merytorycznie nie odniosleś do mojego wpisu bo dobrze wiesz jak jest naprawdę z Twoją przygodą z Nadac - iem.

Więc grzecznie przeproś dystrybutora za pomówienia i sadź swoje kocopoły dalej na swoim blogu.

Kłaniam się nisko ...

Nie pomówienia tylko fakty. Ale co Ty o tym wiesz? W otrzymanych mailach, czarno na białym, gdzie wprost jest napisane, że nie każdy jest godzien na odsłuch sprzętu oferowanego przez Merginga. Ale to temat na kiedy indziej.

Mi nie musisz się kłaniać, mój stosunek do Twojej osoby pozostaje niezmienny.

Proponuję zakończyć wpisy nie w temacie wątku.

Wypożycz Merginga, posłuchaj w swoim systemie i napisz coś od siebie to podyskutujemy. Bo na razie nie ma o czym.

Bardzo proszę tylko o wpisy merytoryczne na wątkowy temat.

Roztrząsanie urażonych ambicji osobistych pozbawione kszyty refleksji i trzeźwej oceny systuacji * oraz promocja prywatnego bloga nie wchodzą niestety w ten zakres. :)

* wyraźnie widać, że nie chciano pożyczyć Ci tych urządzeń bez zainteresowania ich zakupem, bez kaucji i pewnie (?) z obawy o umiejętność oraz rzetelność prawidłowej, samodzielnej ich konfiguracji, a co zatym idzie również i ew. , poźniejszych opinii.

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Roztrząsanie urażonych ambicji osobistych pozbawione kszyty refleksji i trzeźwej oceny systuacji * oraz promocja prywatnego bloga nie wchodzą niestety w ten zakres. :)

* wyraźnie widać, że nie chciano pożyczyć Ci tych urządzeń bez zainteresowania ich zakupem, bez kaucji i pewnie (?) z obawy o umiejętność oraz rzetelność prawidłowej, samodzielnej ich konfiguracji, a co zatym idzie również i ew. , poźniejszych opinii.

Tylko proszę o nie banowanie nikogo.

To nie jest sposób na wyjaśnianie problemu.

Piotr opisał sytuację z jaką się spotkał ...świadczy to tylko o dystrybutorze..

I jak teraz człowiek ( dystrybutor) wygląda...???

Proponuję zakończyć wpisy nie w temacie wątku.

Wypożycz Merginga, posłuchaj w swoim systemie i napisz coś od siebie to podyskutujemy. Bo na razie nie ma o czym.

Gdybyś poświęcił mniej uwagi swojej osobie przeczytał byś na forum , że ja Nadaca posiadam od dłuższego czasu i miałem u siebie na odsłuchu zarówno 8 - mio kanałowy jak i stereo.

To tyle gwoli wyjaśnienia sprawy.

Wygląda bardzo dobrze. Kim jest Pmcomp i Pan S , żeby pożyczać bez kaucji urządzenia. Co to są jakieś wielkie autorytety w świecie Polskiego audio ? Chyba nie powiesz, że jak Pmcomp napisze na swoim blogu na forum kina domowego, że Nadac to najlepsze urządzenie na świecie to zaraz polecisz do sklepu go kupić ?

Grzegorz przeczytaj co napisał kol. globtroter1 w poscie #243 (kursywą). ;)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Wygląda bardzo dobrze. Kim jest Pmcomp i Pan S , żeby pożyczać bez kaucji urządzenia. Co to są jakieś wielkie autorytety w świecie Polskiego audio ? Chyba nie powiesz, że jak Pmcomp napisze na swoim blogu na forum kina domowego, że Nadac to najlepsze urządzenie na świecie to zaraz polecisz do sklepu go kupić ?

Przecież nie chodziło o kaucję....takową należałoby wpłacić ...tylko o jakąś chorą opłatę za " podłączenie"..

Kto inteligentny sam oceni...

Jak Pmcomp coś napisze to przeczytam , choć przyznam , rzadko to robię ...bo nie lubię Big bandów , JBL itp...;)) i za dużo o filmach pisze...

Częściej czytam Umkę , choć póżniej mieni mi się przed oczyma ..od tego czarnego tła..:)))

Piotrek ma bloga to pisze co uważa ...a i tak sobie poradził z pożyczeniem tego cuda ..

I wygląda teraz ( dystrybutor ) na ...kutwę albo złośliwca...:((

Grzegorz przeczytaj co napisał kol. globtroter1 w poscie #243 (kursywą). ;)

Mam słabość do starszych Panów z imieniem damskim w tytule , więc zamilknę ;)

Czy wy umiecie czytać ze zrozumieniem?

Nie pisałem o wypożyczeniu bez kaucji czy z kaucją tylko zawinszowaniem sobie przez dystrybutora kwoty 600 EUR czyli z VAT ok. 3000 zł za przyjazd do mnie na odsłuch z urządzeniem.

I nic więcej.

Pozdro

Ta Twoja gwiazdka jest merytoryczna? Bo jest to wyłącznie ad personam przemawiające przez czyjeś usta, jakbys sam nie miał odwagi to napisać. Ehhhhh.

Proszę zbanuj mnie w tym wątku, będzie święty spokój.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Czy wy umiecie czytać ze zrozumieniem?

Nie pisałem o wypożyczeniu bez kaucji czy z kaucją tylko zawinszowaniem sobie przez dystrybutora kwoty 600 EUR czyli z VAT ok. 3000 zł za przyjazd do mnie na odsłuch z urządzeniem.

Pozdro

Ta Twoja gwiazdak jest merytoryczna?

Proszę zbanuj mnie w tym wątku, będzie święty spokój.

Proszę ...żadnego banowania !!!!

Ja osobiście odczytuję inaczej, mniej ogólnie Twój konkretny przypadek Pmcomp. Napiszę Ci wprost, bo widzę, że chyba masz problem z odczytaniem jasnych komunikatów.

Kto inteligentny sam oceni, jak to napisał Diogenes. :)

Mniej więcej tak; - Dziękujemy, ale kompletnie nie jesteśmy zainteresowani ( 600 Euro + Vat ; ) ) Pana (!) jakąkolwiek, w tym publiczną opinią na temat naszych urządzeń...

...oraz wypożyczeniem ich do wątpliwej jakości testu bez chęci zakupu, kaucji (rozumiem, że Ty jednak wyraziłeś ew. gotowość jej wpłaty? Czy tak?) i bez gwarancji samodzielnej prawidłowej i rzetelnej konfiguracji, w tym z posiadanym sprzętem oraz z przerabianymi samodzielnie kablami, co może grozić ew. uszkodzeniem.

Osobiście raczej zastanowiłbym się dlaczego? A zacząłbym od siebie ;) , zamiast dawać upust urażonym "opiniotwórczym" ambicjom i przedstawiać rzecz jednostronnie i wyrywkowo, bez możliwości zabrania głosu przez drugą stronę.

EOT.

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Idealna sytuacja dla sprzedawcy , gość zostawia kaucję , uszkadza " dorobionymi " kablami komponent..

Kaucja przepada , czyli produkt sprzedany ..i jeszcze można zarobić na serwisie...

Panowie przecież tu problem jest , w innym miejscu...

Jakim ?

Ano takim ,że " nusz i widelec " Piotrek nie napisałby zgodnie z oczekiwaniem sprzedawcy...

Już Umka wspominał ,że to granie nie dla każdego...Jarkowi się podoba super !

Piotrkowi podobają się JBL , a mnie nie ...

Sylwek ja wiem , że Wy się nie lubicie , ale ciekawe co byś powiedział gdyby ktoś Tobie policzył za pożyczenie wzmaka 18 tys . zł np...

To jest chora sytuacja , absolutnie nie do przyjęcia .

I nie ma co tego tłumaczyć ...każdy widzi jaki " quń" jest;))

Ja proponowałem wpłatę kaucji w wysokości 100% co wcześniej opisałem. Dystrybutor i tak się wystraszył bo testować mogą jedynie funfle i opłaceni "recenzenci".

Jarek ma Nadaca z Niemiec więc na życzliwość rodaka nie miał co liczyć :)

Widzę, że nowe forum powoli schodzi na psy, wielki powrót wielu znanych osób nastąpił ostatnimi czasy, nie mogą żyć beze mnie :)

Wygląda bardzo dobrze. Kim jest Pmcomp i Pan S , żeby pożyczać bez kaucji urządzenia.

Łżesz. Póki co żaden obiektywny odsłuch się nie odbył.

Jeżeli dystrybutor ma jaja to publicznie zapraszam go na test ze swoim sprzętem. Porównamy z daczkiem w tej samej cenie np. DCS Debussy. Panie Igorze do dzieła!

Zwracam koszt przejazdu do Łodzi.

Bez Ciebie, żaden odsłuch nie jest obiektywny w tym kraju. :)

Szymon, Ty poważnie (podobnie jak Pmcomp) jesteś zdziwiony, że nie dostałeś tego urządzenia na tzw. "opiniotwórcze testy" i że komuś poważnemu, po zapoznaniu się z Waszym np. forumowym/ blogowym "dorobkiem" zależeć może , a wręcz powinno w domyśle, na jakiejkolwiek Waszej "opinii"?

Więcej skromności i samokrytyki Panowie!

Na marginesie. Do niedawna nie wiedziałeś nawet na jakiej zasadzie działa to urządzenie.

Proponuję mniej oszczerstw, pomówień i zdecydowanie więcej kultury, bo dostaniesz tu bana. ( za wylewające się z Ciebie chamstwo i tylko za chamstwo, żeby było jasne)

Dopisz do nieobiektywnej listy jeszcze Rafała i Diogenesa. Jak tak dalej pójdzie to szansa na testy będzie jak wygrana w lotto. Trzeba przedstawić dorobek a raczej jego brak (przysłowiowy łoś?) i pochodzenie partyjne. Jedynie obiektywny jest Pan Maciej z kolegami :)

Nie wiem dlaczego mam jeszcze kogoś do czegoś dopisywać, a zwłaszcza Rafał i Diogenesa.

Ja tam nie dałbym Ci do testów nawet proszku do prania. :)

Na początek, pomijając dyskusyjne kompetencje, chociażby ze względu na różnice w pojmowaniu podstawowych zasad kultury osobistej i współżycia społecznego. :)

Łżesz. Póki co żaden obiektywny odsłuch się nie odbył.

Twoje odsłuchy obiektywne ? Przy tak nachalnym promowaniu na tym forum pewnych marek Twój odsłuch nigdy nie będzie obiektywny. Trzeba śledzić wątki, ja już sobie opinię wyrobiłem.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Dopisz do nieobiektywnej listy jeszcze Rafała i Diogenesa. Jak tak dalej pójdzie to szansa na testy będzie jak wygrana w lotto. Trzeba przedstawić dorobek a raczej jego brak (przysłowiowy łoś?) i pochodzenie partyjne. Jedynie obiektywny jest Pan Maciej z kolegami :)

Kto to Pan Maciej z kolegami?

Twoje odsłuchy obiektywne ? Przy tak nachalnym promowaniu na tym forum pewnych marek Twój odsłuch nigdy nie będzie obiektywny. Trzeba śledzić wątki, ja już sobie opinię wyrobiłem.

Zrobimy " spisek" ...;))

Diogenes albo Rafał pożyczy Nadaca , da Szymkowi do testów i obsmaruje na forum ...może być ?

Dzieciaki jesteście ...

Faktycznie jak nie pożyczycie Piotrkowi albo Szymkowi to Oni tego nie przetestują ...ehhhh:////

..tylko słówko wtrącę...

to że Szymon stawia na Amplifona i kolumny 16hz....co w tym dziwnego ?

.... ja stawiam na Jadisa i Harbethy i też nie jestem obiektywny

a że Szymon ma cięty język....taki gość co zrobisz ;-) ......ale poważnie

wolę dostać prawdą w pysk niż być futrowany fałszywymi pochlebstwami

....i już znikam ;-)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

..tylko słówko wtrącę...

to że Szymon stawia na Amplifona i kolumny 16hz....co w tym dziwnego ?

.... ja stawiam na Jadisa i Harbethy i też nie jestem obiektywny

a że Szymon ma cięty język....taki gość co zrobisz ;-) ......ale poważnie

....i już znikam ;-)

Nie znikaj , dobrze prawisz :))

Jaką prawdę? Jak coś nie gra to tak najpierw zmieniamy kolumny na S16Hz, jak dalej nie gra no cóż trzeba zmienić wzmacniacz, a najlepiej na Amplifona, jak dalej nie gra no cóż jak dalej nie gra no to już musi być akustyka. Taka prawda to g... prawda. Jak ktoś nie rozumie, że nie ma jednego przepisu na audio dla wszystkich to dopiero wczoraj zaczął składać systemy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.