Skocz do zawartości
IGNORED

Tannoy Mercury M1 - alternatywa

Hemisys

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, które z poniższych kolumn są blisko M1, lub nawet są od nich lepsze?

Acoustic Energy Aegis One

ALR Entry 2M

BMN B2

Eltax Symphony 6

Eltax Symphony 6.3

Gale 3020

Goky EX 868T

Koda AV 707F

Mission M31

Mission M71

Paradigm Phantom

Paradigm Titan

QBA Elements 2

Wharfedale Diamond 8.1

Wharfedale Diamond 9.1

Dali Concept 2

Eltax Liberty 3+

JPW 202

Mission Mx1

tannoy fusion

Mission M34

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/128825-tannoy-mercury-m1-alternatywa/

Hmm nie znam wszystkich ale,

Tannoy fusion jeśli myślisz o 1 to nie. Będzie to samo. 2 już spoko. Mission m34 to podłogowki grają większym basem są bardziej dynamiczne, choć relaksacyjne. Diamondy .1 to podobna klasa nie wymieniał bym za małe. Concept 2 w sumie podobny dźwięk.

Szukasz podstawek czy podlogowych?

Tannoy M2 to dobry trop. Ale tak nawiasem mówiąc - wszystkie z tej listy podobnej klasy co M1, każde oferują inny charakter brzmienia i trafiają w różne gusta a jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje. Jakim budżetem dysponujesz i jakich gatunków słuchasz i jakiego wzmacniacza oraz źródła używasz? Oraz jakiego brzmienia oczekujesz?

Tannoy M2 a i tak wszystko zależy od tego z czym zagrają .

Tu najlepiej zestawić je z Marantzem (PM-50, PM-80) ewentualnie coś z serii ES.

W zasadzie to właśnie dziś kupiłem te M1, kiedyś kupię wzmacniacz i zanim dozbieram na jakieś kolumny powyżej 1000 to będę chciał popróbować trochę podobnych do M1, żeby nieco się wzbogacić i wiedzieć czego można od droższych oczekiwać. Ot taka empiryczna wiedza. Muza każda poda HipHop i Disco Polo

co to znaczy lepsze?według kogo?mnie czy innego kolegi?chłopie,zastanow sie,kazdy ma inne uszy i inne upodobania.Niczego sie nie dowiesz jak sam nie posluchasz tych kolumn w swoim systemie,,,,rece opadaja......

co to znaczy lepsze?według kogo?mnie czy innego kolegi?chłopie,zastanow sie,kazdy ma inne uszy i inne upodobania.Niczego sie nie dowiesz jak sam nie posluchasz tych kolumn w swoim systemie,,,,rece opadaja......

jest też coś takiego jak główna charakterystyka firmy czy kolumny, np Klipsh sa mocno basowe, KEFy wyważone (przy nich) czy to źle wstępnie się zorientować?

nie ma czegos takiego jak charakterystyka firmy,wszystko zalezy od akustyki pokoju,sprzetu towarzyszacego i wreszcie najwazniejsze-od indywidualnych preferencji kazdego czlowieka,polecanie jakiegos sprzetu komus innemu NIE ma najmniejszego sensu.SAM musisz po kolei,jezeli to mozliwe przetestowac kazda kolumne i SAM ja ocenic.Bo mi moze sie podobac kluchowate brzmienie QBA a Tobie twarde ALR.Ale znowu,w innym pokoju Qba zabrzmi szybko i neutralnie(co to znaczy?) a w innym odwrotnie.Temat rzeka i bez sensu zarazem bo odpowiedzi nie znajdziesz na zadane pytanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.