Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do Tonsil Zeus i Voyager 350?

Robert03krk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jaki polecacie wzmacniacz do max 1000zl który napędzi Tonsila Zeus i Voyagera 350?

Zależy mi aby dobrze grał niskimi tonami ponieważ lubię spokojną muzykę z niskim basem, ale też czasem czegoś dyskotekowego.

Marka nie gra roli, obecnie jadę na diy 4x tda7294 :D

przykład muzyki:

youtube.com/watch?v=fnvPpV4J0IM

<br />Witam, jaki polecacie wzmacniacz do max 1000zl który napędzi Tonsila Zeus i Voyagera 350?<br />

Rozumiem że masz podłączone 2 pary kolumn?Osobiście myślę że to średni pomysł,lepiej sprzedać

2 pary i kupić jedną lepszą.Co do wzmacniacza jak kolumny mają zostać szukał bym czegoś z dużą mocą i wydajnością prądową.

Rozumiem że masz podłączone 2 pary kolumn?Osobiście myślę że to średni pomysł,lepiej sprzedać

2 pary i kupić jedną lepszą.Co do wzmacniacza jak kolumny mają zostać szukał bym czegoś z dużą mocą i wydajnością prądową.

Tak, są podłączone 2 pary. wolałbym zostawić te kolumny.

W jakim pokoju grają te kolumny i co jest źródłem dźwięku.?

źródło dźwięku to laptop ew wieża SONY RXD9

pokój 7,2 x 6,5 m

Za tak małe pieniądze to tylko klasa D np:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Najpierw to wyposaż się w jakiś DAC,dzwiek z tego laptopa masz płaski nudny i bez życia, na lepszym przetworniku ta muzyka dostanie życia, co z tego ze kupisz mocny wzmak będzie lepiej ale nadal do dupy. Pozdro (-:

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Jak piszą koledzy DAC będzie konieczny, a wzmacniacz im bardziej wydajny prądowo tym lepiej. Też zależy czy chcesz słuchać muzy, czy robić dyskoteki w domu, bo jak to drugie to pomyśl o jakiejś końcówce estradowej.

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Szczerze to myśl już nad wymianą kolumn. Kilka miesięcy temu właśnie sprzedałem te kolumny. Basu w tych kolumnach jest sporo ale jakości to zero samo dudnienie,teraz mam trzy raz mniejsze kolumny, a bas o wiele lepszy, wysokie tony też mają bardzo słabej jakości i mało szczegółowe. Jedyne co mi się podobało w tych kolumnach to łagodna góra, która sluchana godzinami nie męczyly ucha. Tak naprawdę to wolałem słuchać na słuchawkach za 2 stowki niż na tych kolumnach. Kiedy ściągnąłem słuchawki i zaczęły grać Zeusy stwierdzalem ale ujowo słychać ;-)

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Też bym sprzedal te 4 olumny, kupił dwie, lepsze. Nawet tanie JBL E100 były by lepsze jak ktos lubi łomotać. Wnioskuję że autor lubi posiadając takie cos.

?👈

Porlick dobrze prawi ;-) po kilku godzinnej dyskotece kolumny zaczynają świecić :-D

Rafał nie polecaj mu trochę lepszego szajsu niech chłopak pójdzie w jakość, żeby znów nie pisał na forum że to nie gra.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Nie żebym się czepiał ideologicznie, ale taka konstrukcja Zeusów świadczy WYŁĄCZNIE o pogoni za skutecznością i po (krótkim) posłuchaniu potwierdziło się to w pełni- jest power, ale jakości na lekarstwo, bo basy bez kontroli ciągną za wysoko, w rejonie przejścia (bo nie podziału), powodując problemy z zawężaniem ch-ki promieniowania średnich, a co za tym idzie, kichę na srednicy już pod małym kątem w bok. W dodatku tuba też zawęża kąty i tylko na wprost od biedy da się ich posłuchać.

Schertzo to z kolei stara, choć na ówczesne czasy, dość wysoko pozycjonowana konstrukcja. Ma również problemy, choć mniej od Zeusów, w końcu to kolumny konstruowane do domu. Dawno tego nie słuchałem, ale pamiętam, że też w ich brzmieniu coś mi nie pasowało.

Fakt, lepiej pozbyć się kolumn, póki jest jrszcze na nie zbyt i kupić jedną, normalną parę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.