Skocz do zawartości
IGNORED

Vincent SV231 jakie kolumny?

Koczy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Tak jak w tytule kupiłem niedawno Vincenta (myślę że to dobry początek) i poszukuje do niego kolumn - jestem świeżakiem w temacie więc potrzebuje podpowiedzi.

Chciałbym kupić kolumny podłogowe używane w przedziale cenowym ok 3 - 3,5tys (może i 4 po odsłuchu) pokój w którym to ma grać ok 35m2. Nie wiem na ile słyszę ale np mojej baby nie ;) nie podobają mi się bardzo czyste wykastrowane bardzo cyfrowe dźwięki ale głębia i niski rozpływający bas w starym stylu - to takie moje odczucie pewnie nie do końca precyzyjne - proszę o propozycję - dzięki!

https://www.audiostereo.pl/topic/129205-vincent-sv231-jakie-kolumny/

Tak jak w tytule kupiłem niedawno Vincenta (myślę że to dobry początek) i poszukuje do niego kolumn - jestem świeżakiem w temacie więc potrzebuje podpowiedzi.

Najważniejszą podpowiedzią powinno dla Ciebie być to iż kupuje się kolumny dopasowane do własnych preferencji i pomieszczenia (!) a potem szuka się wzmacniacza który im podoła, nie odwrotnie.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Widzę takie rady "w niedziele rosół i do kościoła pod krawatem" dzięki za takie rady wujek dobra rada - czasem jak się nie wie co powiedzieć lepiej milczeć...

Widzisz, nie pozostaje Ci nic innego jak sprzedać ten wzmacniacz, może wtedy znaffffcy coś doradzą...

Szukaj czegoś w tym rodzaju z miękką kopułką, a może nawet te:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a jakiś pomiar czy WSTĘPNĄ opinię masz tu:

Ukryta Zawartość

a podobnych jest trochę:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dobre, firmowe brzmienie

Ukryta Zawartość

ale oczywiście wszystkie podane propozycje do odsłuchu....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Kupuje sie razem zestaw i nie słuchaj pieprzenia

Drastyczne posunięcie z tym zakupem całego zestawu.Zastanów się czy Opteron nie ma racji?potem dopiero krytykuj.

De gustibus non est disputandum

Każdy robi tak jak uważa,ja kupiłem wzmak aby dobrać kolumny,Baltka jest wygodniej zabrać na odsłuchy.

Dużo pieprzenia jest tutaj na forum,same doktorzyny audiofiliowe.

Aha Koczy,chcesz dobrą rade?

Po zakupie swojego audio nie właź na to czy inne forum audio,bo szybko wymienisz to co zakupiłeś jak poczytasz o aksamitniej górze,pani o niebiańskim głosie która śpiewa przed Tobą czy jeden nawet pisał że muzycy siedzieli w drugim pokoju.

Łokmen Saba

Dzięki Bolth to jest najlepsza rada ;)

powiem więcej nawet nie słyszeli tego wzmacniacza a chcą coś radzić hehe to tak jak tekst: "byłeś w stanach - nie - a ja tak ... znam kogoś kto był i ...."

a ja głupi myślałem że ktoś napisze znam tego Vincenta myśle że przy tym m2 + diengi + .... = coś zaproponują eh ;////

Bolt napisze Ci co wybrałem i czego słuchałem bo wydaje mi się że nie tylko sprzęt tylko gra ;))

Tylko własne uszy.

Porady w podobnych tematach mogą być autorstwa ludzi, którzy:

muzykę ( 110 dB ) znają tylko z wesel i koncertów na stadionie

mają uszy nietoperza ( 28 dB )

są przygłusi

jedni słuchają sonat fletowych

drudzy słuchają trash metalu

jedni mają 8 m2 do dyspozycji

inni mają 55 m2

itd...

Aż czasem ciężko uwierzyć, że ktoś te rady traktuje zobowiązująco ;-)

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Dali 606 za te pieniądze to szaleństwo, dobre kolumny ale za zachodnią granicą nie osiągają 200 EUR....

Bostony zbierają b. dobre opinie, myślę że to dobry trop.

Tak z tymi Dali 606 w tej cenie to rozbój w bialy dzień.

Może T+A Criterion TMR 160 ok 3 tys.Do tego pokoju o tej powierzchni będzie OK.

Linia transmisyjna basik jeden z lepszych za te pieniadze

• 2 tygodnie później...

Byłem z moim Vincentem posłuchać Usherów V-602 bardzo ładne wykonanie ale basu brak coś nie tak było choć myśle że to kwestia innych rzeczy...

Kupiłem HYPERION IV Audio Academy bardzo dobre kolumny ale powiem wam też .... kable grają i to jak + akustyka pomieszczenia i jeszcze pare innych rzeczy na których się nie znam ale nie warto wywalać nie wiadomo ile kasy - pozdrawiam

idę robić kable ;)

Byłem z moim Vincentem posłuchać Usherów V-602 bardzo ładne wykonanie ale basu brak coś nie tak było choć myśle że to kwestia innych rzeczy...

Kupiłem HYPERION IV Audio Academy bardzo dobre kolumny ale powiem wam też .... kable grają i to jak + akustyka pomieszczenia i jeszcze pare innych rzeczy na których się nie znam ale nie warto wywalać nie wiadomo ile kasy - pozdrawiam

idę robić kable ;)

To bardzo dziwne...słuchałem kilkanaście razy V-602 i nigdy nie stwierdziłbym,że brakuje im basu.

De gustibus non est disputandum

To bardzo dziwne...słuchałem kilkanaście razy V-602 i nigdy nie stwierdziłbym,że brakuje im basu.

też byłem zdziwiony ponoć w innym pomieszczeniu grały zupełnie inaczej dla mnie słabo :(

Gość aqs

(Konto usunięte)

też byłem zdziwiony ponoć w innym pomieszczeniu grały zupełnie inaczej dla mnie słabo :(

Cześć

Osłuch był u mnie, jedni lubią słuchać basu inni muzyki(przestrzeni stereofonii średnicy wielobarwności basu zróżnicowanego)

Vincent nie do końca poradził sobie z nimi, tzn wysterował je odpowiednio ale pogubił się, muzyka się zlała.

Szwagrowi z Krellem się podobało tobie chyba też.

Hyperiony są mniej wymagające i najważniejsze żebyś to ty był zadowolony

Pozdrawiam

G.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.