Skocz do zawartości
IGNORED

Marijuana Medyczna

Chicago

Rekomendowane odpowiedzi

16 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Co oczywiście nie ma kompletnie nic wspólnego z PiSowskimi matactwami w tej sprawie. Ale przeciez dobrze to wiesz, a i tak zmieniasz temat.

Przecież to cały czas o tym samym, więc kiedy zmieniłem temat?

A to, że ty wszędzie węszysz PiS-owski przekręt to inna sprawa.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Bo PiSowski przekręt jest już wszędzie, nie trzeba specjalnie węszyć.

"Policja kryminalna zatrzymała w ubiegłą środę 23-letniego Michała z Ostrowca Świętokrzyskiego – podaje TVN24. Powodem było to, że mężczyzna wjechał pod zakaz. Przy okazji młody człowiek od razu przyznał się, że ma przy sobie medyczną marihuanę oraz wszelkie zaświadczenia o tym, że posiada ją legalnie. Niestety, policjanci nie uwierzyli mu. W konsekwencji przeszukali zarówno jego samochód, jak i mieszkanie. (...) Mężczyzna od roku cierpi na zaburzenia lękowo-depresyjne i po nieskutecznej terapii innymi środkami zdecydował się na medyczną marihuanę."

Jestem Europejczykiem.

A wracając do tematu, to biorąc pod uwagę popularność i dostępność marihuany, to aż dziw bierze, że państwo po prostu nie opodatkuje. Przy okazji kontrole zawartości "cukru w cukrze". Wszystkim na dobre by wyszło.

-----

20 minut temu, Jaro_747 napisał:

"...przeszukali zarówno jego samochód, jak i mieszkanie."

I co w tym nadzwyczajnego? Widać przyszedł im do głowy pomysł, całkiem słuszny zresztą, że pod przykrywką leczenia, mężczyzna jest zwykłym dilerem.

BTW to wina Tuska jest!

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

28 minut temu, Jaro_747 napisał:

"Policja kryminalna zatrzymała w ubiegłą środę 23-letniego Michała z Ostrowca Świętokrzyskiego – podaje TVN24. Powodem było to, że mężczyzna wjechał pod zakaz. Przy okazji młody człowiek od razu przyznał się, że ma przy sobie medyczną marihuanę oraz wszelkie zaświadczenia o tym, że posiada ją legalnie. Niestety, policjanci nie uwierzyli mu. W konsekwencji przeszukali zarówno jego samochód, jak i mieszkanie. (...) Mężczyzna od roku cierpi na zaburzenia lękowo-depresyjne i po nieskutecznej terapii innymi środkami zdecydował się na medyczną marihuanę."

Nie wiem czy w TVN tego nie podali, czy ty nie usłyszałeś:

Cytat

Opisany przez pana Michała przebieg zdarzeń potwierdza oficer prasowa Komendy Powiatowej Policji w Ostrowcu Świętokrzyskim. – Mężczyzna miał to dosyć nietypowo zapakowane, w folię spożywczą. Jeśli to jest w hermetycznym pudełku, nie budzi zastrzeżeń i wówczas odstępujemy od czynności – poinformowała asp. Ewelina Wrzesień.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Więc mogło budzić zastrzeżenia, czy nie?

Ale to ze strony TVN24, wiec ty wybiórczo słuchałeś (to taka zdolność charakterystyczna dla ślepych wielbicieli PO ?

Ukryta Zawartość

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Konfigurację czego?
Sprzętu, rzecz jasna - to nadal jest forum audio.

I nie musisz być adwokatem Chicago, on jest Konserwatystą a ja Torysem - nie pozabijamy się

Co nie znaczy że popieram Trumpa, Camerona, May czy BoJo - to już ponad dziewięć lat jak zawiesiłem swoje członkostwo u konserwatystów.
i to jest piękne - takie angielskie
Niby śmieszne, a działa
12 minut temu, Sine Metu napisał:

Sprzętu...

Widzisz ją pod każdym moim postem. A co, skoro okazało się, że nie masz w temacie nic sensownego do powiedzenia, to strolujesz wątek debilnymi uwagami nt mojego sprzętu?

-----

13 minut temu, Jacchusia napisał:

Ale to ze strony TVN24, wiec ty wybiórczo słuchałeś (to taka zdolność charakterystyczna dla ślepych wielbicieli PO ?

Tu się słówko doda, tam się słówko ujmie, i z winy Tuska, wina PiS i KK wyjdzie. Ah te dzieci...

-----

Niby śmieszne, a działa emoji106.png

Biorąc pod uwagę, jak często pod presją uśmiechu policjanta, w biały dzień dokonywane są drobne przestępstwa i oszustwa, powiedziałbym, że działa to dość marnie. Na mendy lepiej działa świadomość, że jak go zobaczę, to w mordę dostanie. 

I nie musisz być adwokatem Chicago... 

A przedstawić własne zdanie mi zabronisz? 

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

To że możesz legalnie być pod wpływem, nie znaczy że możesz jeździć samochodem pod wpływem. Dla mnie sprawa jest jasna i prosta.
1 godzinę temu, szymon1977 napisał:

I co w tym nadzwyczajnego? Widać przyszedł im do głowy pomysł, całkiem słuszny zresztą, że pod przykrywką leczenia, mężczyzna jest zwykłym dilerem.

BTW to wina Tuska jest!

Dzięki za ten debilny wpis, nawet nie muszę go komentować.

1 minutę temu, Sine Metu napisał:
1 godzinę temu, Jaro_747 napisał:

To że możesz legalnie być pod wpływem, nie znaczy że możesz jeździć samochodem pod wpływem. Dla mnie sprawa jest jasna i prosta.

Spokojnie - w sprawie w ogóle nie mam mowy o tym, że facet był pod wpływem i tu akurat "sprawa jest jasna i prosta". Nie było takiego zarzutu, nie badano pod tym kątem.

Godzinę temu, Jacchusia napisał:

Nie wiem czy w TVN tego nie podali, czy ty nie usłyszałeś:

Więc mogło budzić zastrzeżenia, czy nie?

Pajacujesz w sposób charakterystyczny dla PiSowskich agitatorów.

Słyszałem o sprawie w radio, była nawet krótka rozmowa z tym facetem. Facet miał przy sobie potrzebne papiery. Reszta to twoje propagandowe insynuacje.

Jestem Europejczykiem.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Spokojnie - w sprawie w ogóle nie mam mowy o tym, że facet był pod wpływem i tu akurat "sprawa jest jasna i prosta". Nie było takiego zarzutu, nie badano pod tym kątem.

Wjechał pod zakaz? To chyba to było powodem kontroli.
1 minutę temu, Sine Metu napisał:

Wjechał pod zakaz? To chyba to było powodem kontroli.

No to chyba akurat jest jasne. Ale widocznie zachowywał się normalnie skoro funkcjonariusze nie widzieli potrzeby zbadania go. Z tego co kojarzę to policja ma jakieś testery w radiowozach ale nawet z tego nie skorzystali.

Jestem Europejczykiem.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
No to chyba akurat jest jasne. Ale widocznie zachowywał się normalnie skoro funkcjonariusze nie widzieli potrzeby zbadania go. Z tego co kojarzę to policja ma jakieś testery w radiowozach ale nawet z tego nie skorzystali.
No jak sam się pochwalił że jest pod wpływem...
5 minut temu, Sine Metu napisał:
20 minut temu, Jaro_747 napisał:

No jak sam się pochwalił że jest pod wpływem...

Qwa... czy ty trybisz w ogóle cokolwiek z tego? Nie wydaje mi się.

Jestem Europejczykiem.

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Słyszałem o sprawie w radio, była nawet krótka rozmowa z tym facetem. Facet miał przy sobie potrzebne papiery. Reszta to twoje propagandowe insynuacje.

No tak, wszystko jasne. Miał papiery więc nie mógł przewozić zwykłej marychy, bo jak się ma papiery to wiadomo...wina PiS-u ?

Nie posądzam cie o głupotę, to raczej ty pajacujesz.

Ręce i nogi się uginają nad twoją niezdolnością do rozsądnego myślenia. Wydawało mi się, że wytłumaczyłem wszystko jak krowie na miedzy, ale dalej nic.

Jak będę miał czas to rozpiszę ci to na proste, krótkie i łatwe do zrozumienia punkty, może wtedy dasz radę. Na razie pa!

Jestem Europejczykiem.

16 godzin temu, szymon1977 napisał:

Różne jaja w życiu robiłem, ale żeby zachowywać się w sposób, który może skutkować poczuciem zagrożenia u policjanta?

Sine to człowiek niewdzięczny, więc nawet na Audiostereo rozmowa z nim może wywołać poczucie zagrożenia. ?

15 godzin temu, Sine Metu napisał:

No i to mnie właśnie w USA zaskakuje - filmów pokazujących brutalne i irracjonalne zachowanie amerykańskich policjantów jest na YouTube mnóstwo, niestety.

Za dużo się filmów naoglądałeś. ;-)

2 godziny temu, Jacchusia napisał:

Nie wiem czy w TVN tego nie podali, czy ty nie usłyszałeś

Nie od dziś wiadomo, że TVN kłamie, a TVP te kłamstwa prostuje. ?

17 minut temu, Jaro_747 napisał:

Ręce i nogi się uginają nad twoją niezdolnością do rozsądnego myślenia. Wydawało mi się, że wytłumaczyłem wszystko jak krowie na miedzy, ale dalej nic.

Ale coś ty komu wytłumaczył, skoro sam nie łapiesz o co chodzi ?

W Illinois jest zakaz posiadania alkoholu w samochodzie w otwartych butelkach lub puszkach - może być za to mandat lub można zostać aresztowanym. I to obojętne, czy otwarta butelka lub puszka należy do kierowcy, czy do pasażera. To jest przestępstwo. Prawdopodobnie to samo będzie obowiązywało z przewożeniem marychy - albo będzie można przewozić w oryginalnych nienaruszonych opakowaniach, albo w bagażniku jeżeli takie opakowanie będzie w jakikolwiek sposób otwarte, rozfoliowane...

Parker's Mood

Ale u nas na razie żaden przepis nic o tym nie mówi. Policja postępuje w tym zakresie według własnego widzimisię co Kolegom PiSowcom nie przeszkadza, bo według nich rację ma zawsze władza a nie obywatel. Domniemanie niewinności to wyłącznie lewacki przesąd który należy zlikwidować.

Jestem Europejczykiem.

Teraz, Sine Metu napisał:

W UK sprawa by upadła z braku dowodów, że był pod wpływem.
Nie wiem jak w Polsce.

W Polsce brak dowodów jest najlepszym dowodem na to, że były ?

nagrywamy.com

27 minut temu, Jaro_747 napisał:

Domniemanie niewinności to wyłącznie lewacki przesąd który należy zlikwidować.

Domniemanie niewinności raczej stosują, inaczej by go pewnie zapuszkowali.

A że podejrzenia wzbudziła marcha w folii to odpowiednio zareagowali, tylko wysłali maryche do badania.

Tak patrząc od twojej d...strony, to mając taką receptę/pozwolenie od lekarza można zacząć handlować marychą, bo przecież jest domniemanie więc go muszą puścić. Gratuluję.

Ciekawi mnie to co byś pisał gdyby policja zgodnie z twoją wolą  go puściła, a potem się okazuje że to była zwykła, nie lecznicza marycha?

A co by było gdyby zamiast tego chłopaka był ktoś z PiS? O jejku, jejku ?

21 minut temu, Jacchusia napisał:

Ciekawi mnie to co byś pisał gdyby policja zgodnie z twoją wolą  go puściła, a potem się okazuje że to była zwykła, nie lecznicza marycha?

To jest przeważnie jedna i ta sama marycha - na ulicy u dilerów też jest medyczna. Policja nie ma możliwości sprawdzenia czy to jest medyczna marycha czy też niemedyczna - akurat to nie ma żadnego znaczenia. W jednych jest więcej THC, a w innych mniej. Po prostu - jak ktoś używa marychy w celach leczniczych, to ma na to odpowiednie zaświadczenia od lekarza, a nie zaświadczenia o maryśce 'zwykłej' lub 'niezwykłej' - leczniczej. Nie opowiadajcie panowie historyji, bo aż zęby bolą jak się co niektóre teksty czyta. Poza tym, nawet jak się leczysz marychą, to powninieś być świadomy i zdawać sobie sprawę z konsekwencji spowodowania jakiegokolwiek wypadku lub wykroczenia będąc pod jej wpływem. Tak samo jak nie zwalnia z obowiązku rozsądkowe myślenie po zażyciu jakiejś potężnej czy nawet średniej dawki zwykłych leków przeciwbólowych (na każdego działa inaczej, zarówno w kontekście dawki jak i rodzaju leku) - decyzja jazdy samochodem po zażyciu, np. 1000mg Ibuprofen, też powinna być przemyślana i przeanalizowana z samym sobą. Po prostu trzeba być świadomym podjętych kroków i to wszystko.

Parker's Mood

58 minut temu, przemak napisał:

W Polsce brak dowodów jest najlepszym dowodem na to, że były ?

Dokładnie.

Godzinę temu, Sine Metu napisał:

W UK sprawa raczej by upadła z braku dowodów, że był pod wpływem.

Nie wiem jak w Polsce.

Polska to dziki kraj ;-).

Jestem Europejczykiem.

Czy wy wogóle wiecie o czym mowa? Poważnie myślicie, że przeszukanie domu było skutkiem podejrzenia o prowadzenie pojazdu pod wpływem? 

japierdoleej9.jpg

5 godzin temu, Jaro_747 napisał:

...nie muszę go komentować.

Nie jesteś w stanie.

To nie jego wina, ze ma problemy ze zrozumieniem. Nie wszystko można wypracować jeżeli natura poskąpiła zdolności,

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

4 godziny temu, Chicago napisał:

To jest przeważnie jedna i ta sama marycha - na ulicy u dilerów też jest medyczna. Policja nie ma możliwości sprawdzenia czy to jest medyczna marycha czy też niemedyczna - akurat to nie ma żadnego znaczenia. W jednych jest więcej THC, a w innych mniej. Po prostu - jak ktoś używa marychy w celach leczniczych, to ma na to odpowiednie zaświadczenia od lekarza, a nie zaświadczenia o maryśce 'zwykłej' lub 'niezwykłej' - leczniczej. Nie opowiadajcie panowie historyji, bo aż zęby bolą jak się co niektóre teksty czyta. Poza tym, nawet jak się leczysz marychą, to powninieś być świadomy i zdawać sobie sprawę z konsekwencji spowodowania jakiegokolwiek wypadku lub wykroczenia będąc pod jej wpływem. Tak samo jak nie zwalnia z obowiązku rozsądkowe myślenie po zażyciu jakiejś potężnej czy nawet średniej dawki zwykłych leków przeciwbólowych (na każdego działa inaczej, zarówno w kontekście dawki jak i rodzaju leku) - decyzja jazdy samochodem po zażyciu, np. 1000mg Ibuprofen, też powinna być przemyślana i przeanalizowana z samym sobą. Po prostu trzeba być świadomym podjętych kroków i to wszystko.

No nie do końca:

Cytat

Do aptek trafia marihuana o zawartości ok. 19 proc. THC (kannabinoid o właściwościach psychoaktywnych stosowany m.in. w leczeniu bólu) i poniżej 1 proc. innej substancji czynnej konopi - CBD (stosowane m.in. u chorych na padaczkę). To znaczy, że jest to produkt o wysokim stężeniu THC, bo maksymalna zawartość, jaką udaje się osiągnąć w hodowli konopi, wynosi ok. 26 proc...

...Spectrum Cannabis ma uprawy również w Europie i zakłada, że w przyszłym roku marihuana do polskich aptek będzie trafiała z duńskich upraw (mają produkować 200 kg suszu tygodniowo). Dostawy mają być kilkakrotnie większe. Firma chce też zarejestrować trzy inne rodzaje konopi z różnym składem THC i CBD...

Ukryta Zawartość

Poza tym w artykule już w styczniu sygnalizowano braku rozwiązań prawnych w tej kwestii.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.