Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzęt audio - czarno na białym

plastik1989

Rekomendowane odpowiedzi

Wszyscy wtedy kupowaliby monitory studyjne, jednego jedynie słusznego producenta o "wzorcowym" brzmieniu.

Wiesz że po to jest muzyka na żywo? Warto iść czasem do klubu posłuchać żywej muzyki. A w domu jak komu pasuje.

Zostawmy lepiej muzykę na żywo z boku. Bo faktycznie jest ona zupełnie czymś innym niż jej zapis i jego odtworzenei.

I na szczęście nie wchodzi w zasięg manipulacyjnych możliwości statystycznego audiofila. ;)

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

A chodziłeś na fizykę ?

Czy tylko na WF? ;)

Zastanów się , jak przyklejenie czegokolwiek o objętości kilkudziesięciu centymetrów sześciennych w pomieszczeniu o objętości całkowitej 56 000 000 cm sześciennych ( 4 x 5 , 2,8 metra ) może mieć wpływ na cokolwiek .

Kubek z herbatą zrobi więcej niż te kropki .

GM kę , monobloki to koszt x 2 ...

Na kablach narzut często sięga 1000 %...

Marketing 6 , wykonanie pała .

Amplifon odwrotnie ...

Przeciez napisalem ,ze powatpiewam. Wlasnie dlatego ze na fizyke uczeszczalem ale nie mialem tego przed nosem ,nie dotykalem. Byc moze to jakies materialy z innego swiata są :)) A co do fizyki ,sieciowki ponoc nie maja prawa wplywac na brzmienie urzadzen ,a ja cholera wyraznie ten wplyw i zmiany slysze. Chyba mnie cos opetalo :)
Gość

(Konto usunięte)

Przeciez napisalem ,ze powatpiewam. Wlasnie dlatego ze na fizyke uczeszczalem ale nie mialem tego przed nosem ,nie dotykalem. Byc moze to jakies materialy z innego swiata są :)) A co do fizyki ,sieciowki ponoc nie maja prawa wplywac na brzmienie urzadzen ,a ja cholera wyraznie ten wplyw i zmiany slysze. Chyba mnie cos opetalo :)

Zacząłeś słuchać Kat? ;-)

...

Dobra wiadomość to nic Cie nie opętało, po prostu masz słabość do ulegania manipulacji.

Słyszysz to co chcesz usłyszeć, jak większość ludzi. To normalne

Musica curat cor meum et animam meam delenit

Zacząłeś słuchać Kat? ;-)

:))

...

Dobra wiadomość to nic Cie nie opętało, po prostu masz słabość do ulegania manipulacji.

Słyszysz to co chcesz usłyszeć, jak większość ludzi. To normalne

Czytajac to ,mam wrazenie ,ze to Ciebie cos opetalo . Jakich manipulacji? :)) Robiac taki test ,samotnie w zaciszu domu,wieczorną porą czym lub kim mialbym byc zmanipulowany ? Jedynie fale grawitacyjne maja wtedy na mnie wplyw :) A no wlasnie ,jeszcze do niedawna na temat naukowcow ktorzy przwidywali ich istnienie inni naukowcy kazali im sie pukac palcem w czolo :)

Nie wiem czy slyszenie tego co sie chce uslyszec to normalne . Wedlug mnie wrecz przeciwnie ale jesli tak uwazasz to jest to powod do niepokoju. Dla Ciebie. Wiesz ,jesli jakies zmiany w brzmieniu sa na granicy percepcji to zgadzam sie ,mozna czasem pobladzic,ze sie tak wyrażę. Jesli mowa o wyraznych roznicach to nie ma mowy o pomylce czy samosugestii. Mam znajomego niewidomego. Jego mozg na bodzce sluchowe reaguje zdecydowanie bardziej czule niz Twoj czy moj. Zaproszenie go na wieczorny odsluch i wykonanie w tym czasie kilku roszad w okablowaniu dalo mi piekny przyklad jak to slyszymy to co chcemy uslyszec :) Kazdemu niedowiarkowi i wyznawcy slepych testow polecam takie doswiadczenie. To prawdziwy slepy test.

Nie chcę byc złośliwy, ale chyba nie jesteś finansistą? ������ poczytaj o marży w stu i od sta.

Co do polskich firm bez dystrybucji to wskaż te, które mają naprawdę dużą sprzedaż, a nie jednostkową.

Lampi jest tu chlubnym wyjątkiem - siła zdolności marketingowej ŁF. Da się, ale i tak na nim tutaj większość wiesza psy. Wyjątek potwierdzający regułę IMO.

Pzdr

est najważniejsze. Nie co chcę ja, ty tylko ON

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nie, jestem sprzedawcą.

Jak znalazł:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Firmy mają sprzedaż taką jaką mają. Pan Andrzej już kiedyś pisał dlaczego jego firma wygląda jak wyglada. ON tak CHCE.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Muszę przewietrzyć mój system…

A nie zaprosilem go po to by testowac kabelki. To zrobilem niejako przy okazji a glownie interesowalo mnie jak opisze ,jak odbierze muzyczny przekaz a zwlaszcza przestrzeń nagran ,ktora jest u mnie bardzo sugestywnie oddana. Bardzo ciekawe doswiadczenie :)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Atelier Amaro.

No weź ..wyszedłem głodny , miałem jeszcze zgagę i wydałem 1000 zł ...

Ja wolę obiad u Babci .

A za taką kasę wolę stołować się u południowców .

No i cena półproduktów składających się na danie u Amaro jest skandaliczna . Jak by je przeliczyć to narzut wyniósł by chyba z 10000%. Kondzie z kolumn się nie umywają.

glownie interesowalo mnie jak opisze ,jak odbierze muzyczny przekaz a zwlaszcza przestrzeń nagran ,ktora jest u mnie bardzo sugestywnie oddana.

Tylko ze "nie slyszacy" nie slysza tez przestrezni nagran stad kazdy wzmacniacz gra dla nich tak samo. I stad wmawiaja wszystkim ze nic sie nie dzieje poza wyobraznia. Wiec w tym wypadku oczernia rownierz twojego niewidomego znajomego.

Najpewniej nakladles mu bzdur do glowy wczesniej i sobie to wyobrazil.. ;)

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Tylko ze "nie slyszacy" nie slysza tez przestrezni nagran stad kazdy wzmacniacz gra dla nich tak samo. I stad wmawiaja wszystkim ze nic sie nie dzieje poza wyobraznia. Wiec w tym wypadku oczernia rownierz twojego niewidomego znajomego.

Najpewniej nakladles mu bzdur do glowy wczesniej i sobie to wyobrazil.. ;)

Nie słyszą przestrzeni? Wiekszej bzdury nie slyszalem :) No na bank nie wiekszych bzdur niz te ktore sam tu wypisujesz czlowieku.
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

No i cena półproduktów składających się na danie u Amaro jest skandaliczna . Jak by je przeliczyć to narzut wyniósł by chyba z 10000%. Kondzie z kolumn się nie umywają.

Jello ...aleś sprytny ..;)

Sprzedawaj dalej marzenia ...w tym swoim sklepiku .

Jello Atelier ...

Jello ...aleś sprytny ..;)

Sprzedawaj dalej marzenia ...w tym swoim sklepiku .

Jello Atelier ...

Jak jesteście tacy dobrzy w przeliczaniu wszystkiego na złotówkę to wyceńcie marchewkę w daniu Amaro. Ciekawe ile wyjdzie.
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Jak jesteście tacy dobrzy w przeliczaniu wszystkiego na złotówkę to wyceńcie marchewkę w daniu Amaro. Ciekawe ile wyjdzie.

Jello , weź zluzuj majty ;)

Twój sklep polecam , nie słychać narzekań ..

Ja tam wolę

Niech będzie bio. Może Amaro ma własne pola uprawne? No, to już by było coś.

Przekładając to na produkcję kabli, nie tylko składa ale ciągnie i odlewa...

"Krowa morska " prosto z morza z makaronem i Amaro może się schować .

Próbowałeś kiedyś świeżej mozzarelli , prawdziwego parmezanu ..prosto z krzaka ;)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Nie no, wypraszam sobie!

podpisano:

Branża default_tongue.png

To nie było o Tobie ;)

Luzuj majty, żartowałem. Sieciówki zrobiłeś czy nadal czasu brakuje?

Znajdź ten kabel , będziesz bogaty ...

post-59766-0-68009700-1489162127_thumb.jpg

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.