Ja widzę różnicę. Może to subiektywne postrzeganie. Powiem może inaczej. Czy widziałeś na swoim proju video z bitratem w zakresie 70-110 Mb/s ? Mimo, że wyświetlacz jest FHD to przepływność robi swoje.Czy jest to znaczącą poprawa gdy odtwarza uhd na pj fhd? Czy tylko zmiany kosmetyczne....
...ciekawi mnie to bo nie wiem czy iść w 203 czy 103d...A mam pj fhd...
Pewnie taka kombinacja da jeszcze lepszy efekt. Trzeba jednak zwrócić uwagę, że w w tej sytuacji masz już 3 urządzenia wpływające na obraz. Procesor odtwarzacza, procesor Darbee oraz procesor HW65ES. Jak to wszystko razem zadziała to nie mam pojęcia. Ja jestem z kombinacji Oppo 203 + HW55ES super zadowolony, gdyż jak pisałem wcześniej przesiadłem się z budżetowego Sony BDP-S5500, który po prostu nie dorasta do pięt w obróbce materiału odtwarzaczowi Oppo.A może złoty środek to 203 + darbee dvp5000s....do Fullhd. ... :) ;)
...bo chyba procesory autorskie oppo 203 nie są takie cudowne dla końcowego efektu przy przy fhd jak procek darbee...
Dokładnie tak. Na pendrivie tworzysz katalog "SUB" a napisy zapisujesz pod nazwą sub.srt w tym katalogu.I co do czytania napisów do płyt uhd z zew.nośnika... to gdzieś czytałem że jeden pendriva i jeden plik napisów do filmu... M.K chyba to pisał...
Licząc 2cm na cal przy 8K w moim przypadku wychodzi, że musiałbym siedzieć w odległości 220 cm od ekranu. To czysty absurd. 4K jest więc praktycznie optimum dla instalacji domowych opartych na ekranach 110-130caliPanowie 8K to przerost :)... kto ogląda 80 cali z 1,5 metra...przecież to fizycznie męczące...