Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 1500 zł

zylajr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Na wstępie co mam na zestawie:

Głośniki Tonsil Maestro S

Amplituner HK 3480

Napęd Blu-ray Pioneer BDP-150

Prawdopodobnie HK 3480 będzie sprzedany, w to miejsce planuje zakupić Odtwarzacz strumieniowy z radiem Onkyo NS-6170 + wzmacniacz. I tu pytanie, jaki?

Chciałbym żeby zagrał lepiej niż HK. Pokój ok 20 m2, muzyka to przede wszystkim stare klasyki jak Dżem, itp., z nowych np. Kortez , dużo utworów gitarowych.

Wiem że głośniki też mogą być problemem, ale przejście z głośników komputerowych na taki zestaw to był dla mnie szok.

Wzmacniacz wolałbym nowy, ale jeżeli byłby konkretny dobry model to mógłbym poszukać jakiejś okazji.

https://www.audiostereo.pl/topic/131155-wzmacniacz-do-1500-z%C5%82/

Chcesz kupić dobry odtwarzacz strumieniowy, a wąskim gardłem u ciebie ciągle będą kolumny, to takie moje tylko spostrzeżenie. Dla mnie Tonsile w ogóle nie trafiają w mój gust.

Dzień dobry.

Biorąc pod uwagę Twoje preferencje pomyśl o całym systemie Onkyo, czyli wzmacniacz A-9050 (http://q21.pl/onkyo-a-9050.html) oraz odtwarzacz sieciowy NS-6130 (http://q21.pl/onkyo-ns-6130.html). Jest to bezpieczne rozwiązanie, uniwersalny zestaw który dobrze zagra z aktualnymi kolumnami i daje możliwość w przyszłości dobrania nowych, dobrych zestawów kolumn.

Ewentualnie jako alternatywa spójrz na system Marantz PM6006 (http://q21.pl/marantz-pm6006.html) w połączeniu z odtwarzaczem NA6005 (http://q21.pl/marantz-na-6005.html).

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Witam

Na wstępie co mam na zestawie:

Głośniki Tonsil Maestro S

Amplituner HK 3480

Napęd Blu-ray Pioneer BDP-150

Prawdopodobnie HK 3480 będzie sprzedany, w to miejsce planuje zakupić Odtwarzacz strumieniowy z radiem Onkyo NS-6170 + wzmacniacz. I tu pytanie, jaki?

Chciałbym żeby zagrał lepiej niż HK. Pokój ok 20 m2, muzyka to przede wszystkim stare klasyki jak Dżem, itp., z nowych np. Kortez , dużo utworów gitarowych.

Wiem że głośniki też mogą być problemem, ale przejście z głośników komputerowych na taki zestaw to był dla mnie szok.

Wzmacniacz wolałbym nowy, ale jeżeli byłby konkretny dobry model to mógłbym poszukać jakiejś okazji.

Pomyśl o Exposure.

De gustibus non est disputandum

Plany się trochę pogmatwały.

Mianowicie wymieniłem kolumny z małą dopłata. Co prawda znowu tonsile, ale wyszło tak że moje zostawiłem w rozliczeniu i nie musiałem dużo dopłacać, bardziej symbolicznie. Mam nadzieję że poszło na plus, choć minimalnie.

Obecne Tonsile Maestro III. HK sprzedany. Obecnie nie wiem już czy kupić wzmacniacz, później odtwarazc strumieniowy, czy może ampli stereo z dodatkami sieciowymi w stylu HK 3770 czy Onkyo tx - 8150. Marantz chyba za słaby na te kolumny.

Onkyo ma wszystko co potrzebne, HK nie ma radia DAB.

Na chwilę obecną jestem na etapie czytania o wszystkich przedstawionych propozycjach.

Pozdrawiam

kupuj i zapomnisz o wzmaku na długie lata, ja od 10 lat mam takie dwa:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.