Skocz do zawartości
IGNORED

Ubezpieczenia pojazdów 2017, jak Wam sie podoba ?

Bilbo

Rekomendowane odpowiedzi

A dzisiaj był 1st. C i straszna wilgoć. Postanowiłem do urzędu jechać na rowerze, ale się zawróciłem, pomimo że ubrałem się jak eskimos, tzn. prawidłowo. Stwierdziłem że 25km w takich warunkach może się skończyć przeziębieniem. Na taki przenikliwy wilgotny wiatr nie ma ratunku, ostatnio jeździłem przy -10st. i było fajnie, oprócz tego że po dwóch godzinach wszystko to co wystaje najdalej zaczyna odmarzać (palce rąk, nóg, uszy i nos).

Panowie wszystkie karkulaje OK.

Taryfa, rower, teściowa, trampki - oki

Ale nie wku....ia Was iż uczciwie pracujący człowiek (nie polityk) w tym kraju musi dokonywać takich kalkulacji ???

Czy o takie Polskie bił się pradziad dokopując Popielowi i skrobiąc później Rzepisławę ???

Ale nie wku....ia Was iż uczciwie pracujący człowiek (nie polityk) w tym kraju musi dokonywać takich kalkulacji ???

Tak kalkulują w każdym kraju. Nie tylko u nas. Oczywiście piszę o rozsądnych a nie takich co koniecznie chcą zaimponować sąsiadom kupując Audi Q typ i jeżdżąc nim do sąsiedniej Biedronki i z powrotem a 2-3 razy w roku gdzieś dalej. To Audi i przykładowe trasy to z życia wzięte ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

w zeszłym roku wynajmowałem mieszkanie w Krakowie na Krowodrzy to wyglądało to tak że musiałem po przyjeździe z pracy robić co najmniej 30 minut rundki dookoła bloku aż znalazłem miejsce do zaparkowania a i tak zazwyczaj oddalone co najmniej 500 metrów od bloku

Wielkie mi mecyje, to co ja mam zrobić, jak jedno mieszkanie na Grodzkiej a drugie w Rynku?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Tak kalkulują w każdym kraju. Nie tylko u nas. Oczywiście piszę o rozsądnych a nie takich co koniecznie chcą zaimponować sąsiadom kupując Audi Q typ i jeżdżąc nim do sąsiedniej Biedronki i z powrotem a 2-3 razy w roku gdzieś dalej. To Audi i przykładowe trasy to z życia wzięte ;-).

Taa, widzę takie Audi Q, Bmw X, Mercedes G pod Lidlem czasem :) Widuję też, że na zakupy żywieniowe już niewiele pozostało, chyba że to przyzwyczajenia z poprzednich ustrojów gospodarczych. Półeczka z paprykarzami, gdzie kończy się już termin ważności, pizza za 2,99 itp. Czasem można się zdziwić taka zaradność, ale ludzie mają różne potrzeby jednak.

To śledzisz po sklepach właścicieli luxusowych aut??

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

:)

Ja swojom skodzinom w tedeiku jeżdże tylko do biedronki. Żona natomiast subarakiem z turbinom może nawet do Almy:)

Wielkie mi mecyje, to co ja mam zrobić, jak jedno mieszkanie na Grodzkiej a drugie w Rynku?

Wynajmij jedno studenciakom lub agencji Towarzyskiej drugie na kancelarie lub też na agencje , i się przeprowadź na Wolę pod Sowiniec będziesz miał Ruskiego agenta jako sąsiada....

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Nic nie muszę wynajmować obywatelu Pawle Iwanowiczu Czyczykow. Mam zezwolenie na wjazd i parkowanie. Po prostu jestem u siebie. Poniał?

Nic nie muszę wynajmować obywatelu Pawle Iwanowiczu Czyczykow. Mam zezwolenie na wjazd i parkowanie. Po prostu jestem u siebie. Poniał?

No cóż wasze kamienice..... my wszystko fersztejen....

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Nie dość, że kacap to jeszcze antysemita...bite zicen, warten...

Taa, widzę takie Audi Q, Bmw X, Mercedes G pod Lidlem czasem :) Widuję też, że na zakupy żywieniowe już niewiele pozostało, chyba że to przyzwyczajenia z poprzednich ustrojów gospodarczych. Półeczka z paprykarzami, gdzie kończy się już termin ważności, pizza za 2,99 itp. Czasem można się zdziwić taka zaradność, ale ludzie mają różne potrzeby jednak.

Wiesz jakie samochody potrafią parkować przed Aldi u Niemców ? Na całym świecie ludzie oszczędzają. Na żywności też. Na samochodach niechętnie ;-).

Ja swojom skodzinom w tedeiku jeżdże tylko do biedronki.

A soft oszukany czy prawidłowy ? ;-)

Żona natomiast subarakiem z turbinom może nawet do Almy:)

3 km czy więcej w jedną stronę ? To orgazm dla turbiny ;-)

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Rocznik 20008. Przebieg 250000 raz wymieniany rozrząd i chyba tyle:) aa, nie kopci:)

Rocznik 20008. Przebieg 250000 raz wymieniany rozrząd i chyba tyle:) aa, nie kopci:)

A jakie zużycie paliwa do tej Almy i z powrotem z tą turbiną to ile wynosi ?

3 km czy więcej w jedną stronę ? To orgazm dla turbiny ;-)

Do Almy daleko bo zbankrutowała:)

A jakie zużycie paliwa do tej Almy i z powrotem z tą turbiną to ile wynosi ?

To zależy, mnie udał się wejść powyżej 35L w trybie Power :)

To zależy, mnie udał się wejść powyżej 35L w trybie Power :)

U mnie na pierwszych metrach z zimnego komputer potrafi pokazać zużycie nawet 90 l/100 km (prawie jak w Krazie ;-) ). W drugim samochodzie którego już nie mam był ogranicznik wskazań do 25 l/100 km. Żeby nie straszyć kierowcy. Po rozgrzaniu oczywiście jest normalnie (o rząd mniej). Średnia też normalna. Silnik benzynowy.

Ja jak jadę do Liroja i polatam bokiem po wielkim parkingu tu i tam, to mi się taki dojazd w 80zł potrafi domknąć. Jednak to i sport jest, bo tętno czasem wynosi chyba ze 200bpm, szczególnie jak człowiek się odzwyczai

Rocznik 20008

Jak czytam twoje wpisy to nigdy nie wiedziałem gdzie ty żyjesz ??? może Matrix?A ty po postu człowiek przyszłości jesteś:)

Nie mam nic przeciwko wyższym stawkom, pod warunkiem, że skończy się sytuacja, w której ja udaję, że opłacam ubezpieczenie, a ubezpieczyciel udaje, że w razie czego pokryje koszty naprawy przy wykorzystaniu normalnych części.

Jak czytam twoje wpisy to nigdy nie wiedziałem gdzie ty żyjesz ??? może Matrix?A ty po postu człowiek przyszłości jesteś:)

Moja skoda :)

5627a909644fd_o,size,933x0,q,70,h,f8a766.jpg

ja udaję, że opłacam ubezpieczenie, a ubezpieczyciel udaje, że w razie czego pokryje koszty naprawy przy wykorzystaniu normalnych części

Ta sytuacja dotyczy AC (sami dla siebie - trzeba znać umowę). W OC kierunek wypłaty jest do obcego poszkodowanego.

Rezygnacja z auta na rzecz roweru tylko w zawodach nie wymagających utrzymania wizerunku (już widzę audiofila podjeżdżającego rowerem pod salon i proszącego o podłączenie zestawu za pół bańki - obsługa już się wyrywa kto pierwszy) lub dla prezesa, który ma wszystkich pod sobą (tan od razu zaczyna od wyłożenia gotówki lub wyciągnięcia złotej karty).

Ewentualnie składki na motocykl są tanie - żeby jakiś kompromis uzyskać.

Co sądzicie o powiązaniu ilości punktów karnych ze stawkami ubezpieczenia?

Mnie to się podoba.

Nie mam nic na przeciw.

Ja jeżdżę do pracy w garniturze na rowerze - ale na holenderskim, który ma osłonięty cały łańcuch i tylne koło.

Niestety tylko w zimie, bo wtedy się nie pocę.

Do -7 jest ok, przy większym mrozie jeździłem, ale już mi się nie chce - grabieją dłonie.

Ale nie może być śniegu, jezdnia musi by sucha, albo mokra przy temperaturze dodatniej.

Z tym, że dystans jest niewielki: 4 km.

"Tynk pożera dźwięk" 747

Mi w axiew grudniu doj**ali 100pln więcej za OC czyli zamiast 385 mam 485 ale dopisałem do dowodu żonę, która do tej pory nie miała żadnego OC. A teraz w styczniu ubezpieczyłem nowo zakupione i to też w raz z żoną za 600pln.

Ta sytuacja dotyczy AC (sami dla siebie - trzeba znać umowę). W OC kierunek wypłaty jest do obcego poszkodowanego.

Rezygnacja z auta na rzecz roweru tylko w zawodach nie wymagających utrzymania wizerunku (już widzę audiofila podjeżdżającego rowerem pod salon i proszącego o podłączenie zestawu za pół bańki - obsługa już się wyrywa kto pierwszy) lub dla prezesa, który ma wszystkich pod sobą (tan od razu zaczyna od wyłożenia gotówki lub wyciągnięcia złotej karty).

Ewentualnie składki na motocykl są tanie - żeby jakiś kompromis uzyskać.

Dkładnie o to mi chodzi. Żeby ubezpieczyciel sprawcy rzetelnie wycenił szkodę i ją pokrył.

• Moderatorzy

Mi w axiew grudniu doj**ali 100pln więcej za OC czyli zamiast 385 mam 485 ale dopisałem do dowodu żonę, która do tej pory nie miała żadnego OC. A teraz w styczniu ubezpieczyłem nowo zakupione i to też w raz z żoną za 600pln.

A po jakim czasie żona może sama rejestrować auto z twoimi zniżkami ?

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.