Skocz do zawartości
IGNORED

Bogucki - 9 lat za niewinność

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

Tomek

Czy mógłbyś rozwinąć swą złotą myśl "Twoje ocenianie innych przez pryzmat narzuconych Tobie przekonań przez własny umysł"?Tzn,że własny umysł może nam coś zarzucić?Przecież my to właśnie nasz umysł.

Sęk w tym, że nie. Umysł, ego to nie Ty.

Zasadniczo umysł można porównać do systemu operacyjnego, pewnego rodzaju sztucznej inteligencji.

Czy umysł może nam coś narzucić? Ciągle to robi. Problemem jest gdy to umysł kontroluje nas a nie na odwrót.

Umysł bazuje na programach, przekonaniach, które wgrywane nam są już od urodzenia, chociaż gdy dodać jeszcze informacje zawarte w dna- już wcześniej.

Umysł bazuje na programach, przekonaniach, które wgrywane nam są już od urodzenia, chociaż gdy dodać jeszcze informacje zawarte w dna- już wcześniej.

Tomuś tobie kiedy wgrano ten program co obsługujesz?Przed urodzeniem pewnie....szybko się zużył.
Tomuś tobie kiedy wgrano ten program co obsługujesz?Przed urodzeniem pewnie....szybko się zużył.
Nie musisz przecież w to wierzyć. Nie musisz też obrażać.

Jednakże przekonanie o swojej wyższości nade mną jest przykładem kontroli umysłu nad Tobą.

Sęk w tym, że nie. Umysł, ego to nie Ty.

Zasadniczo umysł można porównać do systemu operacyjnego, pewnego rodzaju sztucznej inteligencji.

Czy umysł może nam coś narzucić? Ciągle to robi. Problemem jest gdy to umysł kontroluje nas a nie na odwrót.

Skonsultowałeś to z Artonem? Jeżeli nie, to radzę skorzystać, jak będziesz grzeczny weźmie cię do mazerszipa.

Jestem Europejczykiem.

Skonsultowałeś to z Artonem? Jeżeli nie, to radzę skorzystać, jak będziesz grzeczny weźmie cię do mazerszipa.

To wszystko na co Cię stać Jarku? Z tak ogromnym ego masz przecież spore możliwości.

To wszystko na co Cię stać Jarku? Z tak ogromnym ego masz przecież spore możliwości.

Uważaj Tomek, bo ci system zhakują, porzucisz Prezesa i zakochasz się w Zandbergu.

Co ty tak w kółko z tym ego? Coś ci spuchło i podejrzewasz, że to właśnie to?

A myślisz, że skąd on nadaje?

W sensie, że czy podobny do Misiewicza?

Jestem Europejczykiem.

Jedno mnie zaciekawiło....

Nikt się nie zająknął iż ten który dostał, pardon, ten któremu przyznano te ćwierć miliona miał być kozłem ofiarnym wytypowanym do bycia zabójcą pierwszego policjanta RP. I to traktowanie miało go po prostu złamać...

Tak sobie poobserwowałem hasania PO i PIS w swoich mediach.

PIS - ukrzyżować i spalić na stosie, bo to kryminalista, a to już nie człowiek....

PO - atak na niezawisłość sądów...

Ale nikt nie miał klejnotów rodzinnych na tyle żeby zajrzeć za pierwsze lustro...

Pal pies polityków, ci nawet jak guano by im na głowę leciało potrafią udawać szczęście....

A co się stało z dziennikarzami ???

ten któremu przyznano te ćwierć miliona

Zamiast 9 mln, których żądał od Skarbu Państwa. Wychodzi ok. 2 tys. miesięcznie za wieloletnie siedzenie w areszcie za niewinność (w tej sprawie).

Może kiedyś - dzięki temu - i Ty dostaniesz jakieś odszkodowanie? Licho nie śpi...

A co się stało z dziennikarzami ???

Stali się działaczami partyjnymi z legitymacjami lub bez nich. Nie wiesz o tym?

Ja wolę jednych od drugich

Okazuje się że można siedzieć w tym samym czasie (w jednej sprawie) za morderstwo (2001 r.) drugiej za niewinność...teraz za co siedzi, bo się pogubić można :))

Tuleya;

"Trzeba, zwłaszcza w dzisiejszych czasach, przypomnieć, że konstytucja każdemu zapewnia nietykalność i wolność osobistą i każdy bezprawnie pozbawiony wolności ma prawo do odszkodowania....mamy tu na myśli pozbawianie snu poprzez zapalanie światła, czy umieszczenie w dusznych celach aresztu Warszawa-Mokotów, który decyzją ministra sprawiedliwości zostanie przerobiony na muzeum."

No to się narobiło posypią się pozwy o złe traktowanie i trzeba będzie klimatyzacje zakładać w ZK albo zamykać więzienia i otwierać nowe muzea....jak się powiedziało "a". ;(

Decyzją sądu w Katowicach (2015 r.) dostał już 1,1 mln. zł, to kontynuacja tej samej sprawy (roszczenie o 9 mln. o zadośćuczynienia) czy kolejna wyciągnięta kasa, bo jakoś w prasie tak o tym piszą że nie sposób to połączyć?

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Czegoś tu nie rozumiem litujemy się nad gangsterem mordującym swojego kumpla by zostać szefem mafii, bierzemy jego stronę bo biedaczek dostał status więźnia niebezpiecznego i za to nieszczęście należy mu się forsa?

Wcześniej nie był niebezpieczny?

Trzeba zabić policjanta by nim zostać?

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Czegoś tu nie rozumiem litujemy się nad gangsterem

Bardzo dziwne???

A litowanie sie nad zwyrodniałym pedofilem tylko dlatego ze chodzi w sutanie, doskonale rozumiesz.

Czyzby jakaś dewiacja w rozumieniu???

Włodek.

Czegoś tu nie rozumiem litujemy się nad gangsterem mordującym swojego kumpla by zostać szefem mafii, bierzemy jego stronę bo biedaczek dostał status więźnia niebezpiecznego i za to nieszczęście należy mu się forsa?

Żebym nie musiał napisać, że kłamiesz proszę o cytat gdzie ktoś litował się nad Boguckim.

Jestem Europejczykiem.

Piszę o wyroku, jako odzwierciedleniu sprawiedliwości która w tym wypadku wydaje się być ślepa jak opinie piszących tu o mnie. ;(

Sam zainteresowany myli się najbardziej, chociaż jeszcze o tym nie wie.

A może już wie? Lub zaczyna się domyślać?

@Maju - już wiesz? A może zaczynasz się domyślać?

Domyślam się, że niektórym się wydaje że coś wiedzą a że są pewni że rozumy pozjadali dlatego piszą.

Tak się składa że o sobie wiem najwięcej....ale wiem że znajdzie się tu paru co napiszą że wiedzą jeszcze więcej lub lepiej i na nic moje tłumaczenia że jest inaczej jak pisali. :))

Tłumaczę, na gościu chciano wymusić przyznanie się do zabójstwa gen. Papały i umilano mu życie na styl Guantanamo: brak snu, muzyczka typu hymn Białorusi, palenie światła w nocy i inne tego typu atrakcje...

Przynajmniej tak wynika z doniesień medialnych. Takie praktyki w całym świecie określa się mianem tortur. Za to dostał te 250 k zł.

Bo tortury to nie tylko wyrywanie paznokci, zębów i obcinanie palców...

Natomiast pis rozpętał histerię iż bandziorowi dajemy pieniążki za siedzenie w więzieniu...

Wg obecnej ekipy w więzieniach powinno się właśnie dawać popalić więźniom, bo więzienie to nie sanatorium - taka ich wersja resocjalizacji...

Tym bardziej iż każdy członek pisu jest na wejściu święty i jako taki nie podlega władzy świeckiej..... Czytaj im ta resocjalizacja nie grozi...

Tylko że to już było przerabiane w paru krajach i efekt jest dokładnie odwrotny...

Ale nie od dziś wiadomo iż jak świat się nie zgadza z prezesem to tym gorzej dla świata....

Piszę o wyroku, jako odzwierciedleniu sprawiedliwości która w tym wypadku wydaje się być ślepa jak opinie piszących tu o mnie. ;(

Mataczysz jak zwykle. Taka jezuicka tradycja.

Tłumaczę, na gościu chciano wymusić przyznanie się do zabójstwa gen. Papały i umilano mu życie na styl Guantanamo: brak snu, muzyczka typu hymn Białorusi, palenie światła w nocy i inne tego typu atrakcje...

Przynajmniej tak wynika z doniesień medialnych. Takie praktyki w całym świecie określa się mianem tortur. Za to dostał te 250 k zł.

Bo tortury to nie tylko wyrywanie paznokci, zębów i obcinanie palców...

Natomiast pis rozpętał histerię iż bandziorowi dajemy pieniążki za siedzenie w więzieniu...

(...)

Bardzo dobrze to Kolega ujął, populistyczna manipulacja mająca zrobić ludziom wodę z mózgów i poszczuć ich na sędziów.

Jestem Europejczykiem.

A mnie się wydaje,że Bogucki nie był aresztowany a odsiadywał karę za zabójstwo i w czasie jego odsiadki prowadzono przeciwko niemu postępowanie w innej sprawie.Takich przypadków jest pewnie więcej.Ani PiC ani PO nie ma tu nic do rzeczy.

Nikt się nie zająknął iż ten który dostał, pardon, ten któremu przyznano te ćwierć miliona miał być kozłem ofiarnym wytypowanym do bycia zabójcą pierwszego policjanta RP. I to traktowanie miało go po prostu złamać..

Wspaniały człowiek ten Bogucki i odsiadywał za niewinność....jak wszyscy tam.

Tłumaczę, na gościu chciano wymusić przyznanie się do zabójstwa gen. Papały i umilano mu życie na styl Guantanamo: brak snu, muzyczka typu hymn Białorusi, palenie światła w nocy i inne tego typu atrakcje.

A pismaki wiedzą to z obserwacji?

Bogucki odsiaduje wyrok za zabójstwo Pershinga,swojego koleżki a to upoważnia go do lekkiego odbycia kary !Żenada i poplątanie z pomieszaniem.

Wspaniały człowiek ten Bogucki i odsiadywał za niewinność....jak wszyscy tam.

W sprawie zabójstwa gen. Papały został uniewinniony. Prawomocnym wyrokiem.

A pismaki wiedzą to z obserwacji?

Skoro sędzia miał odwagę wydać taki wyrok to ja wierzę że miał podstawy. Areszty wydobywcze to też pewnie wymysł pismaków ???

Bogucki odsiaduje wyrok za zabójstwo Pershinga,swojego koleżki a to upoważnia go do lekkiego odbycia kary !Żenada i poplątanie z pomieszaniem.

Wg Ciebie upoważnia to do nabicia go na pal ???

A do kościółka zapewne miłujący bliźniego Kolega śmiga co niedziela ???

Z panem B.

P.S. I nikomu nie żal mordercy, ja wręcz jestem za karą śmierci w pewnych wypadkach - ale w Europie to nierealne nawet w Rosji Putina. Natomiast jestem przeciwny nieludzkiemu traktowaniu więźniów, raz bo to nie resocjalizuje, dwa wywołuje tylko wrogość wobec społeczeństwa...

Wystarczająco dużo świrów chodzi luzem na wolności, żeby ich jeszcze produkować w zakładach karnych.

A tanią demagogię zostawmy przygłupim politykom których na nic innego nie stać.

W sprawie zabójstwa gen. Papały został uniewinniony.

Ale nie został uniewinniony z zabójstwa Pershnga.

Wg Ciebie upoważnia to do nabicia go na pal ???

A do kościółka zapewne miłujący bliźniego Kolega śmiga co niedziela ???

Więc tak: Do kościółka może śmigasz sam mi wszelkiej maści bajarze wiszą i dyndają z ksiendzem-pedofilem na czele.

Co do nabicia na pal-jestem za- jak najbardziej ale tylko w sytuacji wet za wet,czapka za kapelusz.

Napiszę to poraz enty...Bogucki odsiadywał wyrok za zabójstwo Pershinga i w trakcie odsiadki było prowadzone przeciwko niemu postępowanie.Inne.

Należało by mu się odszkodowanie gdyby został aresztowany i osadzony tylko w tej jednej sprawie i stracił by z tego powodu wolność ale tak nie było.

Prawo zmierza w kierunku , w którym bandyci stają się coraz bardziej bezczelni.

Między innymi dzięki takiemu myśleniu jak twoje.Miejsce bandytów i zabójców,pedofilów jest w więzieniach i to w bardzo ciężkich warunkach.Kamieniołomy są jak najbardziej pożądane.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.