Skocz do zawartości
IGNORED

Audiolab 8000s vs NAD 356bee

ozzy

Rekomendowane odpowiedzi

Ponoć modowane 356 graja jaśniej i bardziej konturowym basem. Czy nie traci na tym muzykalność wzmaka?

A audiolab i rozlazły bas to coś jest chyba uszkodzone, te wzmacniacze trzymają bas w ryzach

Musica curat cor meum et animam meam delenit

Tak wiec chyba po zawodach i po problemie. Audiolab 8000S swietna maszyna, bas na moich kolumnach ma fajne kopniecie, pięknie kontrolowane ale to by bylo na tyle. Kurczę zawsze mnie fascynowal ten Audiolab ale wygląda ze konkurecji po odsluchach i wielokrotnych przepinkach poprostu nie dal rady. Mój NAD poprostu go polknal-tak nawiasem venom200 to właśnie tam robiony egzemplarz. Ogólne wrażenie po odsluchach A8000S bardzo pozytywne, sporo przestrzeni jednak po dłuższym czasie me uszy poczelly jakby lekko krwawic. Gdy zapialem na finał swojego NAD-a stwierdziłem po kilku utworach ze byc może kiedys, cos , z pewnością zajmie jego miejsce, jednak A8000S nim nie bedzie choc fajny i mocarny przyznam. Ogromne dzieki wszystkim za podpowiedzi i sugestie. Wielkie dzieki.

A audiolab i rozlazły bas to coś jest chyba uszkodzone, te wzmacniacze trzymają bas w ryzach

Miałem chyba z 5 audiolabów wszelkiej maści i pochodzenie, sporo też naprawiałem, więc mało prawdopodobne,

by wszystkie były uszkodzone ;)

Ale spoko to subiektywna ocena... ale dodać trzeba że do tego wniosku doszedłem gdy postawiłem obok FirstWatt'a M2

czy nawet dobrze znaną (z forum DIY) Ugodę.

On dawna już nie gram na Audiolabach.

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

No subiektywna bo jak, że miała by być inna? :-) Obiektywne są tylko komputery.

I wiem o czym mówisz, bo jeszcze lepiej kontrolowany bas można znaleźć w wzmacniaczach Onkyo tych cyfrowych.

Moim zdaniem, NAD jest lepszy od audiolaba. Ale tylko dlatego, że lubię granie bardziej hmmm trochę skrajami, dość dynamicznie, nie ostro, mocno górnym basem, efekt mocnej muzy. A audiolab jest dla mnie zbyt ułożony/równy

Ponoć modowane 356 graja jaśniej i bardziej konturowym basem. Czy nie traci na tym muzykalność wzmaka?

Nie prawda dźwięk jest nie zabrudzony ale muzykalniejszy i cieplejszy

Nigdzie nie pisałem, że dźwięk jest zabrudzony. Skąd ta teoria Venom?

Skoro po modzie granie jest jaśniejsze(co potwierdzają użytkownicy po modzie) to jak może być cieplejsze?

Nigdzie nie pisałem, że dźwięk jest zabrudzony. Skąd ta teoria Venom?

Skoro po modzie granie jest jaśniejsze(co potwierdzają użytkownicy po modzie) to jak może być cieplejsze?

Nie wiem ja u siebie jasności nie uświadczyłem. Jest częściej bez takiego chropowatego nalotu który ma fabryczny NAD.

Pod modzie słychać dużo więcej dźwięków może stąd te odczucia jasności przekazu.

Ale cała magia w tym dźwięku NADa.

Jestem bardzo ciekaw jak gra po kodzie vo nie miałem nigdy okazji słuchać. Jakby ktoś był kiedyś w okolicach Oświęcimia lub Krakowa z takowym to chętnie ugoszcze. Mam 356 bez moda więc jest szansa bezpośrednio porównać.

Pozdrawiam autora i dobrze że sam zdecydował.

Ale cała magia w tym dźwięku NADa.

Jestem bardzo ciekaw jak gra po kodzie vo nie miałem nigdy okazji słuchać. Jakby ktoś był kiedyś w okolicach Oświęcimia lub Krakowa z takowym to chętnie ugoszcze. Mam 356 bez moda więc jest szansa bezpośrednio porównać.

Pozdrawiam autora i dobrze że sam zdecydował.

Jakbym miał czas to bym wpadł a tak to mogę zaprosić do mnie jakbyś był w Sosnowcu.

W poniedziałek porównywałem u kolegi oba nady. Nie będe opisywał tutaj różnic ale są i to spore. Słuchaliśmy też Calyx CTI, fajny maluszek :-)

Żaba zjadła komara. Tyle się tu dowiesz :)

Ten dalej swoje

Jakbym miał czas to bym wpadł a tak to mogę zaprosić do mnie jakbyś był w Sosnowcu.

W poniedziałek porównywałem u kolegi oba nady. Nie będe opisywał tutaj różnic ale są i to spore. Słuchaliśmy też Calyx CTI, fajny maluszek :-)

Robiłeś wlasnienu mudy?

No i tak w domowych warunkach jaki był odbiór?

Mam jeszcze te nady, sam kiedyś także go uzytkowalem. Bardzo dobrze wspominam, dlatego na razie tylko czytam z ciekawością jak piszecie o znaczącej poprawie.

Może kiedyś będzie mi dane :)

.

Mialem czas temu jakis końcówkę NAD-a o symbolu 2140, podobno ta sama ktora ma integra 3140, to byl mój punkt odniesienia przy porównaniu 356bee w oryginale, jednakże jakie bylo moje zdziwienie po tym co uslyszalem. Po kilku dniach rozpacz mnie ogarnęła ze sprzedałem owa koncowke. Postanowiłem poddać modyfikacji 356bee i jest duuuuzo dużo lepiej generalnie jednak jesli trafie ponownie ta koncowke lub wzmacniacz z nią na pokładzie w stanie nie oplakanym będę szczęśliwym czlowiekiem

Odnośnie samego 356bee dodam ze w zasadzie wszystko uleglo poprawie w skali zdumiewajacej

Jest dokladnie jak piszesz McGyver, z tym ze odpowiednio zrobiony ten NAD to juz inna maszyna i Audiolab przy nim w moim systemie zabrzmiał gorzej

I widzisz najwięcej na temat Nada po modzie krzyczą Ci co go nawet na oczy nie widzieli o odsłuchu nie wspomnę. Nad po modzie bardzo udana konstrukcja. Muda z tym NADem robi naprawdę świetną robotę

• 5 miesięcy później...

Właśnie chciałem zapytać czy ktoś z szanownego grona posiada przerobionego Nada 326 i mieszka niedaleko Wadowic? Posiadam taki wzmak i zastanawiam się nad przeróbką, ale chętnie posłuchałbym jaka jest różnica pomiędzy fabrycznym, a przerabianym.

NAD 350 i 370 które stawały wtedy do konkursu na mój wzmacniacz

dawały więcej basu - ale trochę poluzowanego = było dużo ale nieładnie

To wyobraź sobie, że to głownie zależy od kolumn...mam m. in. C370 i ten teksty o basie, to żart. Kolumny kolego, kolumny.

Nie wiem czym ludzie zachwycają sie w NAD-ach... Audiolaba nie słyszałem, ale NAD-a "zjadła" mała i niepozorna Rega Brio-R.

Skoro nie wiesz, produkt nie dla Ciebie - proste.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.