Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki projektor do jaskini?

szejk

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Założył profil prawie 7 lat temu z pytaniem o " głośniki " i odświerzył udając stałego bywalca co rozumy pozjadał haha .

1 minutę temu, STELVIO napisał:

Jeszcze są farby satynowe. Przy świetle wpadającym dodatkowo rozświetlają pomieszczenie. Też w sklepie budowlanym.

Stelvio sam robiłeś testy więc chociaż ty mnie nie drażnij.  Baza była 3 więc możesz zrobić brąz czy szary też matowy z tą samą bazą.  No chyba że za te zagłodzone dzieci chcesz szpile wbić haha ale ci się należało szczerze do słuchu. 

A Ty kim jesteś Panie Władco "subfan"? Jakie masz doświadczenie? Klepiesz w każdym temacie i masz najwięcej do powiedzenia! Już gdzieś czytałem, że masz problemy emocjonalne. To prawda? Prawie 7 lat.

Założył profil prawie 7 lat temu z pytaniem o " głośniki " i odświerzył udając stałego bywalca co rozumy pozjadał haha .
Stelvio sam robiłeś testy więc chociaż ty mnie nie drażnij.  Baza była 3 więc możesz zrobić brąz czy szary też matowy z tą samą bazą.  No chyba że za te zagłodzone dzieci chcesz szpile wbić haha ale ci się należało szczerze do słuchu. 
To nie było do Ciebie

Po prostu chciałem nadmienić,że w sklepie budowlanym są nie tylko farby matowe. Ale ich jest najwięcej.

Gość

(Konto usunięte)
6 minut temu, Marek-stereo napisał:

A Ty kim jesteś Panie Władco "subfan"? Jakie masz doświadczenie? Klepiesz w każdym temacie i masz najwięcej do powiedzenia! Już gdzieś czytałem, że masz problemy emocjonalne. To prawda? Prawie 7 lat.

Jasne że mam problemy emocjonalne jak widze takie głupoty,  kto by nie miał? To się nazywa po prostu .....( wstaw odpowiednie słowo niecenzuralne którego używasz w takich wypadkach) . Od kiedy uczulenie na głupotę nazywa sie problemem emocjonalnym ? No i co masz  7 lat jak  jest napisane jak wół że mam 3,5 roczny staż,  o co ci chodzi Mareczku ? Idź do stereo jak już sobie taki Nick wybrałeś bo tu kariery nie zarobisz,  papa.

Sam czepiasz a skończysz na donosach do moderacji jak subfanik nadmucha jak żabę,  po co ci to . Merytorycznie stoję nie najlepiej więc będzie krwawo i dosadnie .

Odpowiedź na poziomie " gimbusa". Widziałem, że Ci się obudowa głośników wysoko-tonowych skojarzyła z pewną częścią ciała kobiety! Brawo! Ale trzeba mieć, w tej głowie poukładane! HeHeHe.

Gość

(Konto usunięte)
6 minut temu, Marek-stereo napisał:

Odpowiedź na poziomie " gimbusa". Widziałem, że Ci się obudowa głośników wysoko-tonowych skojarzyła z pewną częścią ciała kobiety! Brawo! Ale trzeba mieć, w tej głowie poukładane! HeHeHe.

Hehehe boki można se ponadrywać ze śmiechu hehehe obudowa skojarzona z częścią ciała kobiety hehehe o jej hehehe rozumiem że tobie kojarzy się z dzwonami Zygmunta hehehe łojeju hehehe 

3 godziny temu, subfan napisał:

X35 był porównywany do hw55 .

Ciemniejszy od hw65 1800 vs 1300 

I co z tego, że ciemniejszy? Defacto ma ciemniejsza lampę i tyle.

Po kalibracji dla Rec.709 fullHD ma dać 100 nitów i tyle daje.

A teraz mości znafco porównaj ... kontrast obu tych projektorów :). Natywny albo taki zmierzony po kalibracji w tym samym pomieszczeniu i ustawieniu. 

Muszę przewietrzyć mój system…

Gość

(Konto usunięte)

Pytanje mam troche z innej beczki.  Jak będzie projo ( nie obiecuje , nie przysięgam nie gwarantuje bo już Woxton się pruje że zmieniłem zdanie z Epsona na Sony haha) to w codziennym użytkowaniu przy oglądaniu jakiś innych treści niż filmy dźwięk podawać trzeba z ampli cały czas ? Chodzi mi o godziny pracy itp każdego dnia , wiem że nie muszą wtedy pracować wszystkie głośniki tylko np central ale tak czy inaczej trochę spore obciążenie. Nie chodzi mi tyle o rachunki za prąd co o samą długą pracę ampli , nie lepiej na styl głośników tv kupić mały soundbar? 

4 minuty temu, subfan napisał:

Pytanje mam troche z innej beczki.  Jak będzie projo ( nie obiecuje , nie przysięgam nie gwarantuje bo już Woxton się pruje że zmieniłem zdanie z Epsona na Sony haha) to w codziennym użytkowaniu przy oglądaniu jakiś innych treści niż filmy dźwięk podawać trzeba z ampli cały czas ? 

Tak idiotycznego pytania dawno nie widziałem. To pytanie z gatunku co zrobic, żeby nie było nic słychać ? .

Jak chcesz aby było bez dźwięku to albo ścisz gałą na pre (należy przekręcić gałkę na maxa w ruchu przeciwnym do ruchu wskazówek zegara) albo wyłącz końcówki mocy. Bedziesz miał błogą ciszę. Albo wyciągnij wtyczkę z gniazdka.

Gość

(Konto usunięte)

Uproszcze je dla Ciebie " znaffffco " , jeżeli ktoś używa proja zamiast tv , ma dźwięk cały czas na wszystkie kanały kina  czy przy oglądaniu np tv nie lepiej zaopatrzyć się w mniejsze urządzenie typu soundbar żeby cokolwiek słychać i żeby ampli nie musiał pracować cały czas . Tera rozumie????

Kto pisał że chce bez dźwięku czy jak to sobie wytłumaczyłeś.?

Przeczytałeś połowę i zaczynasz się mądrzyć,  poczytaj do końca,  za tym jak zakończyłeś mnie cytować.!!

11 minut temu, subfan napisał:

Uproszcze je dla Ciebie " znaffffco " , jeżeli ktoś używa proja zamiast tv , ma dźwięk cały czas na wszystkie kanały kina  czy przy oglądaniu np tv nie lepiej zaopatrzyć się w mniejsze urządzenie typu soundbar żeby cokolwiek słychać i żeby ampli nie musiał pracować cały czas . Tera rozumie????

Nie  rozumie bo to co piszesz jest bez sensu. Odsyłam do instrukcji obsługi ampli.

Jesli oglądasz na proju i przez ampli to sobie ustaw na ampli tyle kanałów ile i w których chcesz słuchać.

Gość

(Konto usunięte)

Po co mi z instrukcją wyskakujesz skoro właśnie pytam czy konieczne jest używanie to w ogóle przy " codziennym oglądaniu " , jak to robi a ci którzy używają proja jako tv , ty tak nie robisz to nie odpisuj i nie przeszkadzaj .

5 godzin temu, Yodas napisał:

Wiesz, często przez telefon ceny bez VAT podają...taki zwyczaj ? ...

Jeżeli trafiłeś to dopiero będzie jazda . Subfan rozszarpie Sony HW na forum . Już jest nerwowy i całą noc będzie czekał z telefonem w ręku .Pora szukać dla niego Benka .

58 minut temu, subfan napisał:

bo już Woxton się pruje

Był już banik złośliwe przekręcanie nicka ?

Subfan co Ty tutaj robisz . Nie masz jaskini tylko norę .

Godzinę temu, subfan napisał:

Woxton się pruje że zmieniłem zdanie z Epsona na Sony

Dobrze zrobiłeś bo byś od Epsona oślepł . Głuchy od subów ślepy od proja .

2 godziny temu, subfan napisał:

Po co mi z instrukcją wyskakujesz skoro właśnie pytam czy konieczne jest używanie to w ogóle przy " codziennym oglądaniu " , jak to robi a ci którzy używają proja jako tv , ty tak nie robisz to nie odpisuj i nie przeszkadzaj .

Czyli nie potrafisz obsługiwać amplitunera do kina domowego. Dlatego odsyłam do instrukcji. Tam jest napisane jak włączyc tylko dwa kanały.

2 godziny temu, subfan napisał:

Pytanje mam troche z innej beczki.  Jak będzie projo ( nie obiecuje , nie przysięgam nie gwarantuje bo już Woxton się pruje że zmieniłem zdanie z Epsona na Sony haha) to w codziennym użytkowaniu przy oglądaniu jakiś innych treści niż filmy dźwięk podawać trzeba z ampli cały czas ? Chodzi mi o godziny pracy itp każdego dnia , wiem że nie muszą wtedy pracować wszystkie głośniki tylko np central ale tak czy inaczej trochę spore obciążenie. Nie chodzi mi tyle o rachunki za prąd co o samą długą pracę ampli , nie lepiej na styl głośników tv kupić mały soundbar? 

Ja mam w salonie TV z Soundbarem. 

95% czasu wlaczony jest soundbar a amplituner wylaczony.  Jak chce aby dzwiek byl wyrazniejszy (bo mam duzy pusty salon w stylu "glamur" ? ) i jest cholerne echo to wlaczam amplituner.

Ale przewaznie wystarcza soundbar. 

Gość

(Konto usunięte)
13 minut temu, pmcomp napisał:

Czyli nie potrafisz obsługiwać amplitunera do kina domowego. Dlatego odsyłam do instrukcji. Tam jest napisane jak włączyc tylko dwa kanały.

Gość dalej nie rozumie pytania a pisałem najprościej jak mogłem. 

8 minut temu, Lolo2 napisał:

Ja mam w salonie TV z Soundbarem. 

95% czasu wlaczony jest soundbar a amplituner wylaczony.  Jak chce aby dzwiek byl wyrazniejszy (bo mam duzy pusty salon w stylu "glamur" ? ) i jest cholerne echo to wlaczam amplituner.

Ale przewaznie wystarcza soundbar. 

Właśnie o to mi chodziło.  Nie o liczbę kanałów na ampli ale same jego włączanie za każdym razem lub właśnie soundbar czy inne źródło.  

Z reguły ampli wytrzyma taką codzienną pracę? Tzn nie seans czy dwa dziennie ale 8-10 godzin dziennie , jak to odbić się może na jego bezawaryjnosci ?

46 minut temu, subfan napisał:

Gość dalej nie rozumie pytania a pisałem najprościej jak mogłem. 

Gość rozumie. Tylko nie rozumie po co kupować, czyli wydawać dodatkową kasę, gorsze źródlo dźwieku mając lepsze i móc przełączyc je na stereo na dwa kanały. Jak przełączysz na dwa kanały to pozostałe kanały NIE PRACUJĄ, nie graja, nie wydają z siebie dźwięku.

Teraz rozumi?

Ale kto bogatemu zabroni? Kupuj.

PS. wywal ampli i kup tylko soundbar i problem rozwiązany.

Właśnie o to mi chodziło.  Nie o liczbę kanałów na ampli ale same jego włączanie za każdym razem lub właśnie soundbar czy inne źródło.  

A soundbara nie musisz włączać? 

BTW i soundbar i ampl mogą sie włączyć same po włączeniu TV. Jest taka funkcja, poczytaj. Przy projektorze takiej funkcji nie ma więc będziesz musiał włączać i ampli i soundbar.

Z reguły ampli wytrzyma taką codzienną pracę? Tzn nie seans czy dwa dziennie ale 8-10 godzin dziennie , jak to odbić się może na jego bezawaryjnosci ?

Najlepiej go wcale nie włączać. Wtedy może się nie zepsuje.

A o krzywej wannowej słyszał? Dalej obowiązuje tylko wanna krótsza ? .

Gość

(Konto usunięte)

Idź na " bocznice " tam znajdziesz towarzystwo do takich polemik ale w innych tematach( polityczno/ religijnych) bo mocy brakuje na tłumaczenie tobie prostych zagadnień i sam je na siłę komplikujesz tylko po co ? Nie wychodzisz w ten sposób na mądrzejszego,  raczej na odwrót.  Lolo od niechcenia odpisał trafnie a ty dalej się motasz.  Zostaw , po prostu to zostaw i nie komplikuj.

1 godzinę temu, subfan napisał:

akurat w moim przypadku zawsze tak to wygląda, od wielu lat - już nie pamiętam, kiedy ostatnio we własnym domu słyszałem dźwięk inny, niż z ampli KD, czy wzmaka stereo. I zawsze wraz z TV włączana jest sekcja audio. A jakakolwiek zmiana sprzętu była determinowana tylko i wyłącznie własnym kaprysem, na pewno nie awaryjnością klocka ?  nie zaprzątałbym sobie tym głowy

Gość

(Konto usunięte)

Aha kumam , tak właśnie myślałem czy można  a tak "katować " godzinami bo tv człowiek włączy i nawet nie zwraca uwagi a tu jakby nie było system bardziej rozbudowany z oddzielnym nagłośnieniem a ampli w ciągłym ruchu to nie 2 glosniczki po 10w ?

dodam jeszcze, że nie jest to tylko granie długodystansowe w tle, bo często, przy wieczornych seansach dostaje normalnie w d*** - niepożądanych zachowań nigdy nie stwierdzono. Oczywiście należy pamiętać o właściwej eksploatacji sprzętu pod względem ustawienia sprzętu - niegotowania go w ciasnych dziurach, zapewnienia odpowiedniej cyrkulacji etc. ale to raczej wśród lubujących się w dźwiękach oczywista oczywistość

Gość

(Konto usunięte)

Zamontuje jeszcze parę rzeczy przy okazji malowania,  oświetlenie LED z panelami pod sufitem fiu fiu nie interesowałem się takimi rzeczami ale warto bo cudnie to wygląda i po całości rozjaśnia na rządany kolor , zacieram rączki,  będzie się działo. 

Ampli będzie marantz 6013 , tani jak barszcz (800€) i wystarczająco mocny do mojego zestawu klipsch , zawsze można końcówkę dokupić. 

Zapomniał bym o 4 atmosach , też wersja ekonomiczna  - stx e200n.

Aha kumam , tak właśnie myślałem czy można  a tak "katować " godzinami bo tv człowiek włączy i nawet nie zwraca uwagi a tu jakby nie było system bardziej rozbudowany z oddzielnym nagłośnieniem a ampli w ciągłym ruchu to nie 2 glosniczki po 10w
Można katować Ampli czy wzmaka godzinami ale trzeba im zapewnić odpowiednie chłodzenie, czyli nie wciskać ich w szafki RTV na zasadzie zmieści się na styk...u mnie Ampli zawsze stał na komodzie i nigdy nie miałem z nimi problemu...
Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, cezar1972 napisał:

Mam Yamahę z serii Aventage 5 czy 6 lat. Jest podłączona pod TV i inne urządzenia (BR, konsola). W dni powszednie gra non stop tak mniej więcej od 14.00 do 22.00-23.00. W dni wolne od pracy i szkoły jakoś tak od 8.00 do 22.00-23.00 i nic się nie dzieje. Zawsze jest włączone min. 2+1 (czyli 2 głośniki + sub). Dodam, że nie mam w domu zrobionych stref, więc jak żona chce posłuchać ulubionych kawałków robiąc obiad w kuchni to ampli ostro dostaje po końcówkach. Tak więc niewadliwy amplituner spokojnie powinien wytrzymywać codzienne kilku lub kilkunastogodzinne granie.

Dzięki, właśnie o takie coś mi chodziło.  W skrócie- daje radę bezproblemowo .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.