Skocz do zawartości
IGNORED

Występujmy z UE ...

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

U ciebie? Owszem. Pisanie o Białorusi to bajki, o Ukrainie to futurologia. Przed przystąpieniem Turcji Unia od dawna de facto się broni, co Turków doprowadza do szału.

Coś jeszcze?

Jestem Europejczykiem.

• Moderatorzy

Jak tak czytam te lamenty jaka ta Unia patologiczna to może by tak podzielić masz piękny kraj na dwie części. Tak miej więcej a Wiśle. Zrobić taką na niegdysiejszy wzór Niemiec, Polskę Zachodnią i Wschodnią. Antyeuropejski PiS i jego wyznawcy po prawej, gorszy sort, popierający Tuska na niemieckim pasku i europomioty po lewej. Ciekaw jestem ile lat trwałoby by ci ze Wschodniej spieprzali do Zachodniej tak jak się działo w przypadku Niemiec?

Dlaczego oczekujesz, że ktokolwiek ma żyć pod sztandarem Tuska ?

Gość powinien siedzieć w więzieniu mn. za kradzież moich środków na emeryturę z OFE a Ty chcesz żeby patronował 19 mln obywateli i połowie kraju za który wielu oddało życie?

Ja miałbym żyć w tuskolandi ? Nigdy . A i wyprowadzać też się nie zamierzam bo tu mieszkam i tu od wielu pokoleń mieszkali moi przodkowie.

Na szczęście żyjemy w kraju gdzie z grubsza można wybrać kierunek przy okazji wyborów parlamentarnych i wybierać prasę i tv które oglądamy.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Kolega powyżej pisał o braku alternatywy. Trzeba by zważyć na ile procent jest w unii. Rolnictwo zdaje się nie jest mocną stroną tego skalistego kraju.

Pamiętaj o rybołówstwie. To też jest polityka rolna. Zastanów się jaka część ich gospodarki to rolnictwo i będziesz wiedział w ilu procentach są UE. I jedna rzecz. Norwedzy podlegają regulacjom dot. wspólnego rynku ale nie mają na te regulacje właściwie żadnego wpływu.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

• Moderatorzy

zyjesz w kraju gdzie salutujesz misiewiczowi :)))

Nie widzę świata w 2 kolorach i jednocześnie nie lubię wciskania ludzi w jakieś buty jeśli pewien stan im się nie podoba.

Co do Misiewicza to nie wiem do końca jakie miał stanowisko i jak był umocowany w hierarchii wojska, jeśli mu się to należało to powinni mu salutować, jeśli nie to nie i nie robić z tego cyrku. To jest wojsko i jak ktoś jest wyżej to mu się salutuje. Mnie takie coś nie odpowiada i w wojsku nie pracuję.

Jak tak czytam te lamenty jaka ta Unia patologiczna to może by tak podzielić masz piękny kraj na dwie części. Tak miej więcej a Wiśle. Zrobić taką na niegdysiejszy wzór Niemiec, Polskę Zachodnią i Wschodnią. Antyeuropejski PiS i jego wyznawcy po prawej, gorszy sort, popierający Tuska na niemieckim pasku i europomioty po lewej. Ciekaw jestem ile lat trwałoby by ci ze Wschodniej spieprzali do Zachodniej tak jak się działo w przypadku Niemiec?

Nawoływania do zdrady stanu. Mam nadzieję, że tylko z głupoty.

Pamiętaj o rybołówstwie. To też jest polityka rolna.

Tak, ślimak to też ryba, a ryba to baran.

U ciebie? Owszem. Pisanie o Białorusi to bajki, o Ukrainie to futurologia. Przed przystąpieniem Turcji Unia od dawna de facto się broni, co Turków doprowadza do szału.

Coś jeszcze?

To nawet nie futurologia - to typowe unijne brednie.

poparcie-dla-anty-UE-550.gif

za

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Proszę zwrócić uwagę, że nie występuje tu Norwegia, ani żaden kraj przyjęty do (przed 2009) Wspólnoty Europejskiej.

Zabawna jest przewaga lewicowych uniosceptyków we Włoszech.

Ten nacisk to głównie mit rozbudowany i szerzony przez prawaków oraz lewaków wszelkiej maści.

Brak znajomości pojęć.

Co to jest mit?

Popatrz chociażby tu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dlaczego oczekujesz, że ktokolwiek ma żyć pod sztandarem Tuska ?

A dlaczego z taką pewnością siebie twierdzisz, że nikt nie chce? Bo Ty nie chcesz? Ja też nie chce by pisiarstwo rządziło i choćby przez Ciebie swoje debilne pomysły gdziekolwiek artykułowało. I co z tego? Teraz Tobie się podoba, mnie nie. Przedtem Tobie się nie podobało, i po klęsce PiS nie będzie się podobać. I vice versa.

Skoro pisiarstwo chce wyprowadzić Polskę z Unii, by łatwiej urządzać sobie tu swój folwark, i muszę to znosić (na szczęście krótko) to jeśli w jakiś przyszłych wyborach wygra z odpowiednią większością ugrupowanie które będzie chciało np. podzielić Polskę na Tuskową i Kaczorkową to Ty też, jak ja obecnie nie będziesz miał nic do gadania.

Gość powinien siedzieć w więzieniu mn. za kradzież moich środków na emeryturę z OFE

Polityczna decyzja o kradzieży reszty środków z OFE już zapadła. Rozumiem, że oczekujesz, że kaczorek też pójdzie za to siedzieć?

wybierać prasę i tv które oglądamy.

Bez cienia wątpliwości u Ciebie to widać, słychać i czuć...

Polityczna decyzja o kradzieży reszty środków z OFE już zapadła. Rozumiem, że oczekujesz, że kaczorek też pójdzie za to siedzieć?

Hihihi...

No właśnie.

Jestem Europejczykiem.

Zdradą stanu jest taki hipotetyczny podział przeprowadzony siłą. Jeśli decyzja zostaje podjęta w sposób demokratyczny to jest to wyłącznie wola narodu.

Po tej histerycznej reakcji widać zresztą, jak pisiarstwo się takiego scenariusza panicznie boi. Nie ma to zresztą żadnego znaczenia, bo polityczny żywot i PiS i pisiarstwa długi nie będzie, a koniec wyjątkowo marny. I czy tego sobie chcecie czy nie i tak będzie tylko Polska Zachodnia w której PiS i jego pogrobowcy nie będą mieć nic do powiedzenia.

Tak, ślimak to też ryba, a ryba to baran.

a pisdnięci to też debile.

poczytaj sobie o czymś takim jak technika legislacyjna, odesłanie i fikcja prawna.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

• Moderatorzy

Panowie,

Tusk ukradł pi x oko 95% moich składek i powinien za to zgnić w pierdlu.

Jeśli Pis ukradnie pozostałe 5% to też do pierdla.

Jak przekażą te 5% na moje konto w ZUS lub dadzą mi na konto to OK.

A Ty Albert pisząc o mnie i do mnie nie używaj słowa debilny bo mnie mocno obrażasz i nadużywasz poczucia bezpieczeństwa jakie daje pisanie w necie pod nickiem.

A Ty Albert pisząc o mnie i do mnie nie używaj słowa debilny bo mnie mocno obrażasz i nadużywasz poczucia bezpieczeństwa jakie daje pisanie w necie pod nickiem.

Jeśli nie potrafisz zrozumieć i rozróżniać co znaczy używanie słowa debilny w kontekście poglądów jakiejś partii, nawet i jej stronników, a konkretnej osoby, to już nie mój problem. Trzeba było uważać na lekcjach języka polskiego. Coś insynuować i próbować straszyć to możesz sobie swoich kumpli. Ja grywam w innej lidze.

Tusk ukradł pi x oko 95% moich składek.

No i po co tak kłamać, skoro to tak banalne do sprawdzenia dla każdego? Nie 95, a dokładnie 51.5%. i nie tobie bezpośrednio, bo składka jaką odprowadzał za ciebie pracodawca, nie była nigdy wprost twoją własnością. Pieniądze z OFE mógłbyś dostać tylko w momencie uzyskania praw emerytalnych. Gdybyś miał nieszczęście zejść przed przejściem na emeryturę nawet rodzina ich nie dziedziczyłaby.

Cóż, twoja to też nie jest...

Z pewnością,ponieważ pyszałkowatych gburów omijam szerokim łukiem i bez kija nie tykam. Ale ty,gracz wyższej ligi pewnie doskonale o tym wiesz...

"Biuro Instytucji Demokratycznych i Praw Człowieka Organizacji Bezpieczeństwa i Współpracy w Europie skrytykowało projekt ustawy dotyczącej Krajowej Rady Sądownictwa.

OBWE uznało, że "proponowane zmiany budzą poważne obawy związane z podstawowymi zasadami demokracji, w szczególności podziałem władz i niezależnością władzy sądowniczej". Wątpliwości ekspertów wzbudza m.in. wprowadzenie nowych procedur wyboru sędziów, które pozwalają władzy ustawodawczej i wykonawczej wywierać decydujący wpływ na ten proces. "Proponowane zmiany poważnie zagrażają niezależności organu" - czytamy w opinii."

A to tylko część uwag krytycznych.

Co na to Pan Zbyszek?

"Według ministra Zbigniewa Ziobry, opinia jest "skrajnie nieprofesjonalna i pełna merytorycznych błędów"; zawiera "kompromitujące słabości"; "roi się od elementarnych błędów i niezrozumienia polskiego systemu prawnego", a "wnioski są dość kuriozalne"."

Pan Zbyszek z Panem Witkiem pięknie zaznaczają naszą obecność na arenie międzynarodowej. Jak jeszcze dołożymy Pana Antoniego to robi się naprawdę interesująca Trojka ciągnąca nas w przepaść.

Jestem Europejczykiem.

Ale ty,gracz wyższej ligi

Masz rację. W mojej lidze nie tylko się czyta uważnie, ale i rozumie co się przeczytało. W twojej, co poniższe:

ponieważ pyszałkowatych gburów omijam szerokim łukiem i bez kija nie tykam

jasno dowodzi, zasady mojej ligi nie dotyczą. Podaruję więc sobie obdarzanie cię banalnymi epitetami, bo w mojej lidze nie ma już potrzeby ich używania. Jeśli kiedyś (w co mocno powątpiewam) zdołasz się na poziom mojej ligi wspiąć, sam zrozumiesz.

Zdradą stanu jest taki hipotetyczny podział przeprowadzony siłą. Jeśli decyzja zostaje podjęta w sposób demokratyczny to jest to wyłącznie wola narodu.

Po tej histerycznej reakcji widać zresztą, jak pisiarstwo się takiego scenariusza panicznie boi. Nie ma to zresztą żadnego znaczenia, bo polityczny żywot i PiS i pisiarstwa długi nie będzie, a koniec wyjątkowo marny. I czy tego sobie chcecie czy nie i tak będzie tylko Polska Zachodnia w której PiS i jego pogrobowcy nie będą mieć nic do powiedzenia.

Ciekawe co będzie z Baskami lub Szkotami?

Histeryczny to ty - wszędzie widzisz pis.

Polska zachodnia - nic takiego nie istnieje, ani nie będzie istnieć.

Jak dla ciebie mogę to nazwać bredniami rozpowszechnianymi przez prawaków w celu szerzenia strachu i niepewności.

tzn., że "straszenie wyjściem z unii" przez PO to co to jest?

poczytaj sobie o czymś takim jak technika legislacyjna, odesłanie i fikcja prawna

A co to obywatela obchodzi? Obchodzi cię jak działa atomowa łódź podwodna?

Istotne są skutki. Biegunka legislacja przeróżnych regulacji. W rezultacie i tak służąca nieokreślonym lobby.

Tymczasem coś do śmiechu.

CZjbon8WIAAGbTR.jpg

tzn., że "straszenie wyjściem z unii" przez PO to co to jest?

Aniby dlaczego "straszenie" i dlaczego przez PO?

Znajdź sobie i przeczytaj co pisze na ten temat Dorn, czyli tzw. "trzeci bliźniak".

Według niego zamiarem Kaczyńskiego jest wyprowadzenie Unii z Polski. Ale jeżeli nie da się tego zrobić bez wyprowadzenia Polski z Unii, to trudno.

W tej chwili PiS zarzeka się, że nie chce Polski z Unii wyprowadzać, ale w praktyce robi wszystko, żeby wyprowadzić od nas Unię.

Ale jak tak będą działać, to scenariusz przedstawiony przez Dorna wcale nie jest taki abstrakcyjny.

Jestem Europejczykiem.

...i do płaczu

resize.jpeg

Aniby dlaczego "straszenie" i dlaczego przez PO?

Znajdź sobie i przeczytaj co pisze na ten temat Dorn, czyli tzw. "trzeci bliźniak".

...

Ludwik Dron też straszy, i to bardzo.

Nie chodzi o to, co kto pisze i co mówi,tylko o to, co robi,a działania PiS są jak najbardziej realne.

Zobaczymy co wymyślą na najbliższy szczyt Rady Europejskiej.

Jestem Europejczykiem.

Masz rację. W mojej lidze nie tylko się czyta uważnie, ale i rozumie co się przeczytało. W twojej, co poniższe:

jasno dowodzi, zasady mojej ligi nie dotyczą. Podaruję więc sobie obdarzanie cię banalnymi epitetami, bo w mojej lidze nie ma już potrzeby ich używania. Jeśli kiedyś (w co mocno powątpiewam) zdołasz się na poziom mojej ligi wspiąć, sam zrozumiesz.

Cud,że ze swoim ego mieścisz się w tej zakładce,ale gracz wyższej ligi,który czytanie ze zrozumieniem opanował już pewnie w okresie prenatalnym,to jednak wartość dodana,tak jak czarna dziura w kosmosie. Pycha zawsze kroczy przed upadkiem,ale taki gracz jak ty,świetnie to przecież rozumie.

A co to obywatela obchodzi? Obchodzi cię jak działa atomowa łódź podwodna?

Istotne są skutki. Biegunka legislacja przeróżnych regulacji. W rezultacie i tak służąca nieokreślonym lobby.

Chodzi ci o 8 ustaw o TK czy o lobbing przy ustawie dot. wycinania drzew? Ale to pomyliła ci się UE z rządem pisdniętych. I tak na końcu. WSZYSTKIE regulacje UE są głosowane przez ministrów rządów państw członkowskich.

Co do obywateli to fikcje prawne użyte w unijnej technice legislacyjnej oznaczają np. dla portugalskiego producenta przecieru z marchwi, że podlega tym samym regulacjom co producenci dżemów owocowych.

• Moderatorzy

................... i nie tobie bezpośrednio, bo składka jaką odprowadzał za ciebie pracodawca, nie była nigdy wprost twoją własnością. Pieniądze z OFE mógłbyś dostać tylko w momencie uzyskania praw emerytalnych. Gdybyś miał nieszczęście zejść przed przejściem na emeryturę nawet rodzina ich nie dziedziczyłaby.

Złodzieje wymyślili takie story a lemingi powtarzają.

Kasa była na moim koncie w OFE i była moją własnością do dyspozycji w momencie przejścia na emeryturę.

Takie były założenia reformy emerytalnej wdrożonej chyba przez Buzka.

I tak to miało funkcjonować dopóki Tusk i złodzieje z PO nie ukradli jej.

I tak to miało funkcjonować dopóki Tusk i złodzieje z PO nie ukradli jej.

Nie martw się Szydło odda, jak tylko wyrwie nas ze złodziejskiego uścisku Niemców rządzących Unią.

Tak czytałem we wpotylice chyba?

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.