Skocz do zawartości
IGNORED

Wig art enzo vs. Audio Academy Rhea vs. Studio 16 Hertz Minas Anor

Rekomendowane odpowiedzi

Każda z podanych kolumn oferuje trochę inny charakter brzmienia, pozostaje tylko odsłuch.

A z jakim wzmacniaczem mają nowe kolumny współpracować?

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość numik

(Konto usunięte)

ta, która wg Ciebie zagra najlepiej - 3 świetne kolumny, dla mnie osobiście Wigg najmniej, choć nigdy w tych samych warunkach nie słuchałem (słuchałem jednak kilka razy i nigdy takiego aż wrażenia nie zrobiła). Ważne jednak są wyłącznie Twoje wrażenia

Gość numik

(Konto usunięte)

:) lub ta, która ma najsilniejsze lobby i najlepszy marketing

właśnie oby nie :)

zaletą Studio 16h jest niezwykła....hmmm...kontaktowość producenta i wiele płynących z tego korzyści

Moim zdaniem ze wzmacniaczem Vincent zdecydowanie najlepszą opcją będzie Audio Academy Rhea, to perfekcyjne połączenie. Ale przed ostateczną decyzją zapraszam na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Moim zdaniem ze wzmacniaczem Vincent zdecydowanie najlepszą opcją będzie Audio Academy Rhea, to perfekcyjne połączenie

ZAtolem też fajnie zagrały.

• 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...

A ktore z nich maja najnizej schdzacy bas i graja najcieplej?

Naim Uniti Atom | Chario Delphinus | Vermouth Serenade 3

Enzo przy Rhea nie ma startu w ogole.

Ale Arvili bym spróbował - to podobna półka cenowa co Rhea, inny rodzaj grania. Bas niżej schodzi w Rhea, średnica też lepsza, ale jakościowo lepszy bas będzie w Arvilu no i ładniejsza góra.

Gość

(Konto usunięte)

Ja Tez dawno nie wiedzialem swoich postow usuwanych magicznie przy tematach cayina i 16hz,to nazwiesz zdrową konkurencją. A swoja droga troche kurz opadł.

@pepe2001

A skąd jesteś?

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

• 2 tygodnie później...
Ja Tez dawno nie wiedzialem swoich postow usuwanych magicznie przy tematach cayina i 16hz,to nazwiesz zdrową konkurencją. A swoja droga troche kurz opadł.
No to walcz, nie poddawaj się. Nas na HDTV zablokowali po poście :)

Słownie jednym

• 2 tygodnie później...

Witam po długiej nieobecnosci... Moje triangle znalazly nowego nabywce i po dlugim oczekiwaniu dotarly do mnie moje nowe AA Rhea. Powiem krotko i na temat.... Cudowne kolumny. Z Vickiem to mistrzowska para. Nawet żona która ma mnie za dziwaka audio powiedziala dosłownie. " Jaka różnica dużo ładniej gra". Także wyobraźcie sobie co ja słyszę. Biorąc pod uwage że źródłem jest caly czas yamaha cdn500, która też niedlugo mnie opuści. Kolega który kupił triangle przywiózł na odsłuch swoj cd CYRUS 8 . Ten cd gra o niebo lepiej od mojej yamahy.

Tak sprawdzalem ale tylko z studio 16 hz minas anor. akurat znajomy kupił ale używki wygrzane już i z ciekawosci z kolumnami mojego brata castle knight 5 chociaz to niższa polka cenowa to castle graly bardzo fajnie.

Ok czyli były AA Rhea, Castle 5 i Minas Anory?

No i w porządku :) Jeśli przy takim zestawie odsłuchiwałeś i te najbardziej Ci odpowiadały to w porządku :)

Naprawde bylem pod wrażeniem i urzekly mnie te kolumny. Teraz czas na zmiane yamahy cd-n500. Moje zamiary sa takie. Kupuje daca m2tech yang, do tego jako transport cd marantz cd63 mkii ki signature a jako strumieniowca bluesound node2. Taka reszta by mi sie marzyła

Naprawde bylem pod wrażeniem i urzekly mnie te kolumny. Teraz czas na zmiane yamahy cd-n500. Moje zamiary sa takie. Kupuje daca m2tech yang, do tego jako transport cd marantz cd63 mkii ki signature a jako strumieniowca bluesound node2. Taka reszta by mi sie marzyła

Ktore? Castle czy Minas Anor?

Naim Uniti Atom | Chario Delphinus | Vermouth Serenade 3

AA z tego co kojarzę z postów wyżej.

Bluseounde Note nie wymaga dodatkowego DACa. Troszkę bez sensownie wydane pieniądze.

Jak chcesz tego DACa to w transport sieciowy idź w Malinę za 500 zł :)

• Pokaż nowe odpowiedzi