Skocz do zawartości
IGNORED

Czyszczenie głębokich radiatorów z kurzu

barni

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Temat nie wiem, czy wystarczająco audiofilski ale wymagający rozwiązania. Czym czyścić z kurzu długie radiatory w swoich końcówkach mocy. Patyczki do uszu są męczące, a jakąkolwiek miękką szmatkę musze prawie wbijać jakimś plastikowym nozykiem, aby doszła do końca radiatora. Macie jakieś inne patenty na to ?

Można wzmacniacz zabrać do myjni ciśnieniowej ;-)

A na powaznie- składasz karton na odp grubość, na zewnątrz owijasz flanelą i jedziesz każde żeberko. Jeśli masz żeberka o bardziej wymyslnym profilu, to jak pisał kolega, tylko sprężone powietrze.

Spreżone powietrze ma wadę, że przegania kurz na inne elementy, w tym te właśnie przed chwilą czyszczone. Ale patent z tekturą w flaneli świetny, dzięki

Spreżone powietrze ma wadę, że przegania kurz na inne elementy, w tym te właśnie przed chwilą czyszczone.

Hmm... trochę zastanawiające. Ja co jakiś czas oddaje komputer na kanał do warsztatu samochodowego. Po tym zabiegu wszystkie podzespoły wyglądają jak nowe.

Jeszcze chwile.. i będą takie malusie roboty.. dostanie miotełkę czy odkurzaczyk i odpowiednio zaprogramowany posprząta każdą dziurkę..:)

robot-mouche.jpg?fx=r_698_400

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

Hmm... trochę zastanawiające. Ja co jakiś czas oddaje komputer na kanał do warsztatu samochodowego. Po tym zabiegu wszystkie podzespoły wyglądają jak nowe.

Pytanie jak wygląda warsztat :)

Pytanie jak wygląda warsztat :)

Warsztat jak warsztat, byle mechanik posiadał jakąś sprężarkę, a posiada raczej każdy. Komu by się chciało w dzisiejszych czasach np. odkręcać koła ręcznie :) Kiedyś zaniosłem komputer do sąsiada, też jakąś ma, ale wraz z powietrzem pryskała woda :) W tym zbiorniku chyba te drobinki wody się skraplają, jeśli jest używana sporadycznie, albo kupił jakiś shit :)

Kurde, teraz będę miał chyba problem z dostępem do coolera na procesorze, bo kupiłem taki z dwoma śmigłami i radiatorami. Ledwo zmieścił się między ściankami obudowy, a kartą graficzną :)

Spreżone powietrze ma wadę, że przegania kurz na inne elementy, w tym te właśnie przed chwilą czyszczone. Ale patent z tekturą w flaneli świetny, dzięki

Nie używałeś tej metody wielokrotnie - brak doświadczenia ;) Wystarczy sprzęt postawić w pionie i jechać od samej góry - tylko przykład...

Ja zmieniam końcówkę z kompresora na pistolet i przemduchuje. Trwa to deczko dłużej bo kurz najpierw się przemieszcza ale później całkowicie go wymiata. Sprężone powietrze to moja opcja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.