Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmak MF M6si vs Roksan BLAK vs Rogue Audio Cronus Magnum II

hatori77

Rekomendowane odpowiedzi

Zagwozdka ...wszystkie trzy wzmacniacze mogę okazyjnie kupić w bdb cenach .

Oczywiście wybór padnie na jeden z nich . Nie mogę porównać i odsłuchać .

Więc proszę o pomoc miłych forumowiczów i bardziej doświadczonych .

System będzie budowany wokół wybranego wzmacniacza .

Na czym mi zależy i do jakiej muzyki ?

-na barwie instrumentów

-ładnych sopranach i średnicy

-bdb przestrzeni i lokalizacji ...oczywiście w tej cenie

-bdb dynamice mikro i makro

-kontroli i zejściu na niskich .

Muzyka ...elektro , rock ...ale i filmowa , symfonika i wokalna ...mam teraz okres na muzyczny misz masz ...wybaczcie jeżeli napisałem nie-audiofilsko

Niedawno rozstałem się z lampą koszt ok 10 000 zł ...i niestety niesmak i od strony dźwiękowej jak i użytkowej .

Ale przyznam ,że miała to coś w kilku aspektach np. ,średnica , ciepełko ...przestrzeń ..ale to tylko tyle .

Jaka to firma ...nie chcę robić antyreklamy ..może to i moja wina i źle dobrany tor audio ...

Nie szukam lampowej kluchy i napompowania ,ale i też stronię od chłodu i analizy ...muzyka ma dawać przyjemność ..małą kroplę ekstazy .

Na wzmak mogę przeznaczyć ok 15 kzł ...ale , nie chce mi się już szukać wśród setek innych firm sprzętów ...stąd te trzy do wyboru min. ...LAMPOWY( może warto dać szansę ? ) .

Poratuje ktoś ...???

Muzyka ..muzyka , emocje ..tego szukam , ale przyłożyć też trzeba czasami aż szklanki pospadają :-)

PROSZĘ O KONKRETNĄ POMOC aby kasa nie poszła w błoto .

POZDRAWIAM

Musical i Roksan to dobre wzmaki, ale... Leema Tucana 2 je deklasuje i można kupić za podobną cenę. Jeśli tylko wybór z tych co podałeś to brałbym chyba musicala. Obydwa maja cieplawy zalot i dość dobra kontrolę. Jednemu i drugiemu niestety brakuje pazura przy roku. Nie są to wzmaki uniwersalne dla mnie.

Jestes w UK?

Wieza STEREO Technics :)

Mam na UK tylko, ale wysyłają do PL. Jak chcesz to daj znać na pw.

Wiem też, że kilka miesięcy temu w Galerii Audio we Wrocławiu sprzedawali za 12tys PLN.

M6si jest optymalny. Dobrze to rozpracowali w audio:

Musical gra nie tyle miękko, co elastycznie; potrafi wymierzyć potężny cios, uderzenie może też być szybkie i twarde, ale... gdzieś tam zawsze tli się odrobina ciepła, która łagodzi najdynamiczniejsze fragmenty. Nie tracą one nic ze swojej energii, a zyskują na plastyczności, a przez to naturalności.

http://audio.com.pl/testy/stereo/odtwarzacz-cd-wzmacniacz/2587-musical-fidelity-m6scd-m6si

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Dla mnie m6si to było ogromne rozczarowanie. Przymierzałem się do jego kupna, ale po odsłuchu porównawczym z kilkoma innymi wzmakami, definitywnie zrezygnowałem.

W moim systemie zagrał efekciarsko, siejąc górą, jakby miał z założenia robić świetne pierwsze wrażenie. Po kilku godzinach odsłuchu już tylko męczył i irytował.

Z wymienionych przez Ciebie Roksan i Musical.

Z tym że Musical będzie mocny w graniem cieplejszym zaznaczoną średnicą, z kolei Roksan jest bardziej bezpośredni i emocjonalny.

W tej cenie masz jeszcze Oxygene ( to w zasadzie dużo taniej) świetny model wyprzedawany obecnie oraz zmieścisz się z Naimem Supernait 2.

Mam na UK tylko, ale wysyłają do PL. Jak chcesz to daj znać na pw.

Wiem też, że kilka miesięcy temu w Galerii Audio we Wrocławiu sprzedawali za 12tys PLN.

Podeślij.

Za 12k lub poniżej szukał kiedyś u nas klient właśnie tego modelu.

Wyslalem do was obydwu na PW. W sumie to namiary mam od Stecko, ale diler znany w UK. Handluje dosc ciekawymi klockami z Wloch i UK. Diapason, Rosso Fiorentino, Leema, Pathos itd...

• 3 miesiące później...

Leema zagościła u mnie od kilku tygodni . Fakt trochę przeleżała w pudle ze względu na mój wyjazd ale ....od kilku dni wymiata aż miło .

Fajny sprzęt aż ciary przechodzą jak się go słucha .

Mimo, że jednak celuję w lampę z trochę wyższej półki zastanawiam się na pozostawieniu Leemy jako elementu do budowy drugiego systemu :-)

Chodź sprzedaży nie wykluczam ...ale to przemyślę jeszcze .

Miałem okazję słuchać Roksan Blak i MF M6si i szczerze ...leema je kopie w tyłek ...naturalnością , muzykalnością i przede wszystkim dynamiką .

Super wzmak i godny polecenia :-)

Niestety w Polsce .

Leemy raczej drożej chodzą :-)

Chyba ,że masz jakiś namiar ?

Na jednym z portali aukcyjnych ktoś sprzedaje Tucanę za 10kpln. Myślicie że warto?

Bdb cena biorąc pod uwagę , że o ponad połowę niższa niż nowa w Polsce . Więc okazja .

Wygląd też super .

Czy warto ...pewnie -tylko odpowiednio dobrać resztę komponentów i dopasować do swoich preferencji .

Zagra Tak jak reszta toru ...jak coś skopiesz ..pokaże to .

Poza tym jest czuła na okablowanie ..zwłaszcza zasilające i to co płynie w gniazdku :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tu masz trochę ciekawostek o Leemie .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.